Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.07.2022 o 23:24, nie napisał:

wyngiel płynie

w czerwcu wzrosła roczna dynamika masy załadunku i wyładunku węgla i koksu - o 181,7% r/r

za komuny też podawali dynamikę wydobycia węgla 

a płynęły do nas na święta banany z cytrusami a przed żniwami ze sznurkiem (Lada chwila zawinie do polskich portów statek z....podawano w dzienniku TV) 

3 godziny temu, Roman176 napisał:

dawno to zauważyłem oderwany od rzeczywistości i życia 

ja skoczyłem rzepak zboża dopiero tak za tydzień 

My tu baju baju a jak tam kilometrówka  100 tys km w tym roku już wyjeżdżone po godzinach dla przyjemności czy się obijasz?  

Na skakanie w rzepak o tej porze to zero przyjemności twarde łodygi i łuszczyna może znaleźć tu i ówdzie😜

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

co kosciol ma wspolnego z wiara- jezus do kosciola nie chodzil  😂

gdzie dwoch albo trzech w imieniu moim tam i ja jestem......

Ty przypadkiem nie jesteś biskupem u Jehowych?

Opublikowano

czasami z nimi wodke pije-mam takich sasiadow..maja biskupow ?? chyba jakis starszych czy cos,nigdy na takie tematy nie wchodzimy. 

ta wiara nie dla mnie-mialem juz pare operacji i pewnie nie jedna przede mna wiec zakaz transfuzji krwi uwazam za glupi..

Opublikowano

i tak ścisle tego przestrzegaja? a co w razie jakiegoś wypadku?

Opublikowano (edytowane)

Nie można. Żona znajomego miała raka piersi i leczenie  tylko ziołami i modlitwą. Żadnej amputacji operacji czy coś. Aż mnie dziwi, ze wódkę piją bonie wiem czy im można.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Sama zapisała się do nich choć maż nie chciał. Zmarła oczywiście. Na cmentarzu jej lampkę zapaliłem. I zaraz potem dowiedziałem się od brata jej męża, że im się nie pali.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

a moze go skremowac jak handlarza ??

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

i tak ścisle tego przestrzegaja? a co w razie jakiegoś wypadku?

nie wnikalem,jesli nieprzytomny to raczej nikt o zgode nie pyta w innym wypadku podaja jakas sztuczna,osoczeczy cus..

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie można. Żona znajomego miała raka piersi i leczenie  tylko ziołami i modlitwą. Żadnej amputacji operacji czy coś. Aż mnie dziwi, ze wódkę piją bonie wiem czy im można.

wczoraj u jaworowicz byla prawdziwa katoliczka ktora do szeptuchy do orli jezdzila..

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

biedna kobieta...

glupich nie sieja

Opublikowano
3 godziny temu, agromatik napisał:

My tu baju baju a jak tam kilometrówka  100 tys km w tym roku już wyjeżdżone po godzinach dla przyjemności czy się obijasz?  

tyle na pewno nie ale Słowacja Węgry Chorwacja Czechy Austria zaliczone dopiero 3 wymiana oleju 30k  ... po za tym nie oszukujmy się gelt paliwo 

3 godziny temu, agromatik napisał:

Na skakanie w rzepak o tej porze to zero przyjemności twarde łodygi i łuszczyna może znaleźć tu i ówdzie😜

a ja lubię kosić rzepak szczególnie po randapie 

4 godziny temu, Ulman napisał:

Jaki link? O czym? 

o twojej teorii 

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

wczoraj u jaworowicz byla prawdziwa katoliczka ktora do szeptuchy do orli jezdzila..

glupich nie sieja

Bo w Orli jest najlepsza każdy ci to powie na Podlasiu.😄A co do Jaworowicz to katoliczka była nie zadowolona z usługi czy jak?

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

chyba przeszli do ... jak to się nazywało miro o tym pisał ze polegną  przemysł rolniczy cos takiego 

mam polskiego holdingu spożywczego

Nieaktualne. Teraz to Polska Grupa Spożywcza. 😂 Ciekawe czy zdążą zająć się w tym sezonie robotą.

21 minut temu, hubertuss napisał:

A co do Jaworowicz to katoliczka była nie zadowolona z usługi czy jak?

A to szeptucha miała jej błotnik w samochodzie poprostować, czy jak?😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, jacus napisał:

a moze go skremowac jak handlarza ??

a  zdązyli pobrać próbki DNA ?     zresztą miał 70 lat juz i tak .                      morawiecki ,, drogi Polski i Węgier rozeszły się  ''😁

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

morawiecki ,, drogi Polski i Węgier rozeszły się  ''😁

Chyba Polska chciała usilnie iść drogą Węgier bez względu na wszystko. 😂 Tak wygląda wstawanie z kolan i podążanie własną drogą w wykonaniu PIS.

Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

chyba przeszli do ... jak to się nazywało miro o tym pisał ze polegną  przemysł rolniczy cos takiego 

mam polskiego holdingu spożywczego

To ty nie wiesz ze piszesz "chyba"? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v