Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, tomek222 napisał:

Ciebie kłamco i manipulancie.

Stalin nazkazał zabijanie Polaków jako członków grupy narodowej. Jednoznacznie więc – zgodnie z definicją Rafała Lemkina – mamy tu do czynienia z ludobójstwem. W rozkazach wymienia się „Polaków” jako cel operacji. A gdy łatwych do zidentyfikowania ofiar zabrakło, NKWD wręcz zalecało, aby prowadzić aresztowania na podstawie książek telefonicznych. Wystarczyło polsko brzmiące nazwisko, aby dostać wyrok śmierci.

https://www.rp.pl/plus-minus/art6856851-stalin-nakazal-mordowac-polakow

„Czyśćcie nadal ten polsko-szpiegowski brud. Niszczycie go w interesie Związku Sowieckiego” - pisał Stalin do szefa NKWD. W latach 1937-1938 zabito 111 tysięcy Polaków na terenie ZSRR.

https://naszahistoria.pl/operacja-polska-nkwd-1937-w-ludobojczej-operacji-zginelo-111-tys-ludzi/ar/c15-13593670

Przeraża ogrom tej zbrodni. Polaków mieszkających na terenie Związku Sowieckiego mordowano strzałem w tył głowy. Zabijano z powodu ich pochodzenia, także przeszłości szlacheckiej i tradycyjnie polskiej religii. Zdaniem NKWD, byli bowiem albo szpiegami Polski, albo szpiegami Watykanu, a na pewno wrogami ludu.

Mogę być nawet czarnym rowem obym tylko nie lizał upadlińskiego - mam do nich wstręt i unikam wszelakich kontaktów. Obserwuję bacznie. Z tego co widzę to mamy za dużo w przestrzeni publicznej barw żółto-niebieskich upadlińskich. Dorze, że z dala od mojego wzroku bo  bym im z d*py zrobił rewolucję pażdziernikową zrobił. Nie dociera, że rewolucja rosyjska do władzy doprowadziła samych jewrejów (w przeddzień „wielkiego terroru” wśród pracowników na kierowniczych stanowiskach w NKWD przodowali Żydzi – 38% i Rosjanie – 32%. Łotyszy byłarzydzonej i wspieranej syjonistycznymi walorami. 98% upadlińskiego Sejmu to jewreje.

15747627_1607048949321679_9005391496059680691_n.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Ja nie kupię a 3 000 zł przytulę .

3 tyśki na beneficjenta  dadzą. A orlen po fuzji, w podatku do skarbu państwa wniesie 6 tysi na beneficjenta, czyli szykujmy się na paliwko o zeta droższe a może o 2.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

A orlen po fuzji, w podatku do skarbu państwa wniesie 6 tysi na beneficjenta, czyli szykujmy się na paliwko o zeta droższe a może o 2.

Na nic się nie szykuj bo do wtorku Orlen nie sprzedaje paliwa hurtownikom. Wszyscy odmówili dostaw paliwa zamówionego na dziś, bo mają zakaz zbliżania się do Orlenowskich terminali do wtorku. Na terminalach sama cysterna dla Ukrainy.

Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał:

Zgadnijcie kto zapłaci za to paliwo dla UA?

Przecież to jest działanie naszego rządu na szkodę każdego z obywateli. Tak samo embargo na gaz, węgiel nawozy czy inne surowce to jest sabotaż pozycji finansowej każdego z nas i całej gospodarki  Ile osób to jest w stanie pojąć? Może 10% ale to max. A ptem się każdy obraża jak twierdzę że większość to debile.

Pompujemy tam miliardy złotych a co mamy w zamian? Te sk***ysyny nawet nie pozwalają na ekshumację, dalej banderę i UPA czczą i mają w d*pie naszą pomóc  Od tej swołoczy nikt wdzięczności nie uświadczył i nie uświadczy. Nimi trzeba zarządzać kijem.

Opublikowano

Zgoda jest bo lud jest tak głupi że POPISLD ma łączne wielkie poparcie. Społeczeństwo jest tak zidiociałe że popiera działania które mu szkodzą bo mu mówią że tylko tak jest słusznie,  a tak w ogóle to nie nasza wina tylko wszystkich dokoła, ale my wstaliśmy z kolan i im teraz pokażemy jacy twardzi jesteśmy. Jak może być dobrze w kraju w którym przeciętny obywatel jest takim głupkiem? 

Opublikowano

Żyjmy chwilą. Jest czas radości , przyjdzie czas płaczu i zgrzytania zębami.

Nie mniej tegoroczna sytuacja pokazuje, że świat jest chory, zepsuty i pojebany.

Na drugim biegunie kolorowa.

20220722_072440.jpg

Opublikowano

Na tej pryzmie 75t jęczmienia po 1100 do 1200 a kolorowa po 700 i skup zakończony

Opublikowano

On już jest droższy tylko wydajność z ha zupełnie inna🤣

Ale minister dał mi już z podatków 25tys dopłaty do nawozu.

A nowego kupić nie idzie. Ugadany rsm 26s po 2480 poszedł w pip.  Kolejne dostawy, kilka cystern po 3200 łyknął obszarnik i azotów niet. Teraz tylko ceny rosną choć towaru nie ma.

Niech żyje Kowalczyk🤣🤣🤣

Opublikowano

Woda jest?

Ja mam nic nie uprawione, poplony nie zasiane. Jakoś w tym roku nie wyrabiam się. O tydzień za późno jęczmień zmłóciĺem.

Suchoooo.

Opublikowano
23 godziny temu, Ulman napisał:

Dlaczego nie mogę uważać ze dobre kontakty z ruskimi są dla nas dużo korzystniejsze jak lizanie rowa upainie i topienie tam bezpowrotnie kolejnych miliardów.

Bo  ruscy  to  są    mordercy   i  gwałciciele  niewinnych  kobiet  i  dzieci   każdy  kto  pochwala  ruskich    jest  śmieciem  zwykłym  śmieciem 

FYO9j8MXkAMm4ao?format=jpg&name=small

Opublikowano

jahooo napisał:

Przyjechalo mi pół tony i nie biorę do kampanii nic ponad to aby było na półce. Pojebało ich z cenami. Browary też zaczęły lecieć w kulki ale tu chyba mniejszy ruch turystyczny ich poprostował - ale tylko troszeczkę. Cukier pewno znormalnieje na okolice 5 złotych bo z 8 złotymi to kolejna klapzdra jakaś...

Ulman napisał:

Zgoda jest bo lud jest tak głupi że POPISLD ma łączne wielkie poparcie. Społeczeństwo jest tak zidiociałe że popiera działania które mu szkodzą bo mu mówią że tylko tak jest słusznie,  a tak w ogóle to nie nasza wina tylko wszystkich dokoła, ale my wstaliśmy z kolan i im teraz pokażemy jacy twardzi jesteśmy. Jak może być dobrze w kraju w którym przeciętny obywatel jest takim głupkiem? 

Stawiam na to że przez ostatnie dwa miechy żeśmy to paliwo zapłacili a jeszcze zostanie wyciągnięta kasa z funduszu UE dla Ukrainy. Rząd powie, ze trzeba pomóc i dlatego cena wachy na przekór trendom jednak nie spadnie. Tylko na co oni tera do przodu zbierają?

Opublikowano

to niech KSC unormalizuje ceny i sprzeda cukier po cenach z przed podwyzek 🤦‍♀️ zaraz podrozeją ciastka i ciasta . a cukier na giełdach swiatowych nie podrozał  a coś sasin mówił ze to wina niemiec 😁Jacek Sasin. Jak dodał, problem pojawia się "w sieciach handlowych, kontrolowanych przez zagraniczny kapitał". I podkreśla, że dostawcami są tam zazwyczaj "duże niemieckie firmy".      https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=CUKIER       

Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

powinieneś dopisać "którą zafundowałam kupując  droższe paliwo"

Pisząc z podatków miałem na myśli właśnie to że i ja jestem sponsorem mojej dopłaty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v