Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, hubertuss napisał:

Kaczyński im mówi, ze Euro po 3 zł jest to o co kaman. Włączenie Kaczyńskiego do tej kampanii to piękny strzał w kolano dla pisu gdzie nie pojedzie to głupot nagada.

Jakoś więcej ludzi przychodzi na Kaczyńskiego niż na Tuska .

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Kaczyński im mówi, ze Euro po 3 zł jest to o co kaman. Włączenie Kaczyńskiego do tej kampanii to piękny strzał w kolano dla pisu gdzie nie pojedzie to głupot nagada.

Oj, chyba przesadzasz. Elektorat PISu nie ma pojecia o matematyce, ekonomii, logice ani o tym jakie są  podstawowe mechanizmy i reguły rynkowe. Oni nawet nie maja swiadomości że są socjalistami. Sekta słów wodza nie kontestuje, nie rozkminią nie weryfikuje. Sekta wierzy i już. 

5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Głupota przyciąga

Opublikowano

Kurna Władek wszystko chce odbierać co jego było .

Rosja grozi USA. Chodzi o Alaskę

Przewodniczący rosyjskiej Dumy Wiaczesław Wołodin zagroził Stanom Zjednoczonym odebraniem Alaski, twierdząc, że "podobnie jak Ukraina jest to również ziemia rosyjska". — Ameryka powinna zawsze pamiętać o Alasce. Zanim zagarną nasze zasoby za granicą, muszą pamiętać, że my również mamy coś do odebrania — powiedział.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/przewodniczacy-rosyjskiej-dumy-ostrzega-usa-tez-mamy-cos-do-zabrania/36wcd05,79cfc278

Ukrainę se weźmie .

Nam dał czas 3 lata by Polska opuściła NATO .

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

chleb z biedronki jest lepszy niz z piekarni z ,, tradycjami '' lokalna piekarnia i biedronka .

nie koniecznie  strach , wyprodukowanie kiełbasy z miesa na dziś to około 19 zł za kg reszta zalezy od systemu wedzenia parzenia itp . na kg szynki bez dodatków trzeba około 1.2 kg miesa .                            Najwazniejsze to nauczyc sie czytać skład a co do cen to trzeba znać cene przed zakupem i reszta ok a takie ,, paragony grozy '' to jak cena nie odpowiada to niech kupi gdzie indziej jak kogoś nie stać 

11 zł kosztuje 1,2 kg mięsa placone rolnikowi , z dowiezieniem do ubojni to już będzie ok 12 zł nie wiem czy za 7zł da się wyprodukować pełnowartościową kiełbasę

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Nie przychodzą, tylko ich dowożą busami( tak było w inowrocławiu ) i świetnie się znają z kierowcą jarka.

Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

A premier tak zachwalał. Zaporę na granicy bez trudu można... przeskoczyć (msn.com)

– Tam, gdzie nie ma koncertiny, młodzi mężczyźni wdrapywali się na konstrukcję. Było to zauważone przez naszych funkcjonariuszy lub już po ich zatrzymaniu przyznawali się, że w ten sposób przekroczyli granicę – tłumaczy w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" rzeczniczka Komendy Głównej SG ppor. Anna Michalska.

https://www.facebook.com/MorawieckiPL/videos/1768997416791280/

https://www.facebook.com/watch/?v=1768997416791280

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy więcej do Kaczyńskiego czy do Tuska przychodzi. Wiadomo jedno na spotkania z Kaczyńskim przychodzą wybrani ludzie na listy. Nikt z ulicy tam nie wejdzie..

Opublikowano

Roman ja piszę że Kaczyński gdzie nie pojedzie nagada głupot z których potem ludzie się śmieją. A ty mi jakieś piosenki o Tusku wklejasz. Tak trzymaj ty się ośmieszasz Kaczyński się ośmiesza i pasuje.

Opublikowano

Odbudowa Ukrainy. Już wiadomo, na czym skupi się Polska -  ożesz kar*wa  w Polsce niedostatek a banderyzm planują odbudować - niedoczekanie - tak światowe głupy walczą z kryzysem zwanym putininflacją. Wyobrażam sobie falę śmiechu z degeneracji yankeskich pachołków.

W Lugano ponad 40 państw oraz organizacji międzynarodowych podpisało deklarację mającą stworzyć podwaliny pod powojenną odbudowę Ukrainy, która wg szacunków Ukraińców może kosztować 750 mld dol. Według zaprezentowanej mapy Polska miałaby (wraz z Włochami) uczestniczyć w odbudowie Donbasu.  W Lugano ponad 40 państw oraz organizacji międzynarodowych podpisało deklarację mającą stworzyć podwaliny pod powojenną odbudowę Ukrainy, która wg szacunków Ukraińców może kosztować 750 mld dol. Według dokumentu odbudowa ma przebiegać na zasadach partnerstwa między Ukrainą i pozostałymi organizacjami, a sama Ukraina ma skoncentrować się na reformach wewnętrznych (poszanowanie prawa, walka z korupcją oraz ograniczenie znaczenia oligarchów). Według zaprezentowanej mapy Polska miałaby (wraz z Włochami) uczestniczyć w odbudowie Donbasu.

FW4lZXQX0AEeyxr?format=jpg&name=small

Opublikowano

Daj spokój z tą propagandą. Nie można krytykować rządu bo wspiera się Putina. Kto to jeszcze kupuje? Chyba tylko ciemny lud Kurskiego. Już w waszym rządzie się żrą, że trzeba ustawy pisać, że rząd jest rządem. A wam do głów takie gówno leją.

Opublikowano

Pisocholicy są uzaleznieni od wklejania obrazkow. Romanek wkleja piosenki, marecek grafomanskie wierszyki o szatanie tusku, cofaja sie chlopy rozwoju ale takich wlasnie partia potrzebuje. Ma byc durny, nie dociekac prawdy i faktow, wierzyc w obrazki i miec poczucie wspolnoty z sektą

• Like 1
Opublikowano

Krótka historia tragedii, która wydarzyła się w Leśniczówce Brenzberg.

Krwawe łuny rozjaśniały niebo. Ucieczka była jedyna forma ratunku. Kilkadziesiąt osób dotarło do Sokolik, okolicznym mieszkańcom opowiadając o bestialstwach banderowców. Pragnęli tylko żyć w spokoju szukając swojego nowego miejsca na ziemi. Niestety okolice Tarnawy i Mucznego opanowane były przez banderowskie sotnie zaprawione w krwawej profesji. Stacjonowały one w okolicach Bukowego Berda.  Z Sokolik ruszyli w swoją ostatnią drogę. Dotarli do leśniczówki „Brenzberg” w gościnne progi Franciszka Króla.  Rankiem 15 sierpnia 1944 roku upowcy otoczyli polanę. Sotnia „Oscypa” rozpoczęła rzeź niewinnych ludzi. Nie padł ani jeden strzał. Ginęli od toporów, wideł i kos. Dzieci ginęły na oczach matek. Żony na oczach mężów.

To Cię rownież zainteresuje: Mord na Polakach we wsi Maniów

Syn leśniczego powracający od dziewczyny z ukrycia obserwuje zbrodnię. Przerażony ucieka do Sokolik, gdzie opowiada o okrutnej rzezi. Dlatego targany niepokojem jednak wraca do leśniczówki. Potem ujęty przez bandytów zostaje zamordowany w męczarniach. Jest jeszcze jeden świadek, który obserwował egzekucję. Dopiero po kilkudziesięciu latach odważył się mówić. Ok 3 dni po zbrodni na miejsce przybywa odział Polskiej samoobrony. Odnajdują zmasakrowane zwłoki Polaków. Pospiesznie liczą ciała wychodzi 74 ktoś nieśmiało szepce 75…Bojąc się banderowców (jest ich tylko kilku) odmawiają modlitwę i odchodzą. Co stało się z ciałami? Do dziś pozostaje to tajemnicą. Oficjalne źródła podają ze zwłoki wchłonął las. Badania prowadzone do dnia dzisiejszego nie pozwoliły zlokalizować żadnej zbiorowej mogiły. Możliwe ze ciała zostały wrzucone do studni lub ukryte w którymś z banderowskich opuszczonych bunkrów. Staraniem miejscowych leśników w 2010 roku na polanie staje dębowy krzyż i pamiątkowy obelisk.

Z bieszczadzkim pozdrowieniem.

https://www.facebook.com/groups/512489603495254/posts/791665358911009/?__

Le%C5%9Bnicz%C3%B3wka-Brenzberg-miejsce-

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

3 LAT ma Polska na wyjście z NATO bo to samo spodka co Ukrainę . ROK 2025 .

Wszystko co było Ruskie i podlegało Ruskiemu ma to powrócić .

Moim zdaniem za pokój w Europie żeby nas nie sprzedali jak to było po 2 wojnie światowej w łapy rusa .

Alaskę sprzedali Amerykanom a teraz się domagają ze to ich była własność czyli RUSA .

Oj biedna ta nasza Polska tylko rozdzierana przez sepy zawsze .

Szkolić się Panie i Panowie do nowych zasad i problemów jakie przyjdzie się z tym zmierzyć .

https://www.agrofoto.pl/articles/aktualnosci/ci-rolnicy-sa-aktywni-nie-tylko-na-twitterze-i-chca-miec-wplyw-na-ksztalt-nowej-wpr-cz-i-aktywny-rolnik-beneficjent-ekoschematy-i-rolnictwo-ekologiczne/

Wideo można posłuchać .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Hubertuss, jakieś obrazki z d*py i tak to się toczy.

Zauważ, że moje obrazki przede wszystkim wyśmiewają bieżące wydarzenia z udziałem pisu. Są mniej zabawne więcej, niektóre może wcale. Ale większość dotyczy bieżących wydarzeń politycznych i je wyśmiewa. Natomiast obrazki @Denwer przede wszystkim mają na celu pokazanie pogardy innym i szkalowaniu opozycji opartym często na nie prawdzie.

TVP pokazała loginy i hasła widzom. Zapisane są na kartkach nad monitorem. Gamonie w pise zatrudniają gamoni w tvp. Takie są moje obrazki.

Screenshot_1-20220706210445.jpg

A to między innymi o żonie sekretarza pis Sobolewskiego. Która tylko w  zeszłym roku zarobiła w spółkach 800 tys zł. Po aferze z takimi zarobkami wylądowała w innych spółkach. Tym razem samorządowych. A zaczynała jako prosta urzędniczka w inspekcji handlowej. Takie są moje obrazki. Sama prawda.

main_11partyjne_koteczki_maj_dobrze_w_yciu_ny_andrzej.jpg

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v