Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, ws71 napisał:

Żeś kolego teraz dowalił ,,broń za darmo'' takich jaj w historii jeszcze nie było, zawsze były korzyści dla dostarczających broń czy to polityczne,gospodarcze,ewentualnie za kasę w przyszłości[ Wlk Brytania skończyła spłacać uzbrojenie użyte  w II WŚ w latach 80-tych], USA w tym temacie osiągnęło mistrzostwo i praktycznie na raz realizuje 3 powyższe opcje.

Każdy kraj pomaga UA dobrowolnie. Nie ma żadnych refundacji. Morawiecki kłamie.

Tak zawsze były korzyści ale dla krajów gdzie rządzą mądrzy ludzie a nie głupki. USA na tym zarobi bo będą mieli pierwszeństwo na lata w zaopatrywaniu UA w broń i robieniu z nimi interesów. Mało tego jeszcze sprzedadzą masę broni takim głupkom z pisu za którą my jako podatnicy zapłacimy. Błaszczak tylko jeździ do USA podpisuje kolejne kontrakty i się cieszy jak dzieciak, że ci chcą sprzedawać bron do PL za ciężki szmal USA zarobi na tej wojnie jak nikt inny. My za tę wojnę zapłacimy jak mało który kraj oprócz UA oczywiście. Elektorat pisu już zaczyna to widzieć. Więc Pinokio robi im wrzutki, ze będą jakieś refundacje co nie będzie miało nigdy miejsca.

Opublikowano
9 minut temu, Andpol napisał:

Mam kilka stacji do wyboru a do Orlena najbliżej ale jakoś mi nie śpieszno tam tankować. Przyznam że już bańki szykowałem by z promocji skorzystać ale to ch*j nie promocja a do tego karty nie mam i nie zamierzam wyrabiać.

na razie poczekaj pare dni bo serwery nie wyrabiaja z obsluga - mieli kupony od pol godziny...

zadnej karty nie potrzeba-wystarczy aplikacja..

czemu nie tankujesz na orlenie??? 

Opublikowano
41 minut temu, witejus napisał:

Chyba że wozisz paliwo z Białorusi lub Rosji, inaczej to puste hasełko🤣

Białoruskie czy ruskie zawsze było lepsze. Bez dodatków bio. Czyściutkie jak byś wodę do baku lał. Przez lata dziwiłem się dlaczego wielu mówi na ON gnojówka.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

na razie poczekaj pare dni bo serwery nie wyrabiaja z obsluga - mieli kupony od pol godziny...

zadnej karty nie potrzeba-wystarczy aplikacja..

czemu nie tankujesz na orlenie??? 

Korona ma kilka gr.taniej a na orlenie też tankuje czasami. Lotos mam jeszcze i to chyba tam najlepsze paliwo jest.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Jest program lojalnościowy Orlen- vitaj, a ja mam swój Orlen - spierdalaj.😂

No tak  szojgu  swoim  paliwo  dostarcza   to  te  z orlenu  ci  nie potrzebne  ;)

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No co jest? Nikt tu nie chce tankować na Orlenie. Nikt nie chce tej jakże cudownej promocji? Panowie? @Denwer myślał, że szturmem po te mannę od pisowskich panów się rzucimy a tu nikt nie chce. Co jest?

Lubisz  z siebie  robić  i*iotę  w każdym tygodniu  ??? :D  :D  :D  

Jak nikt nie chce  jak  tylko  obajtek  o tym  powiedział  to  ludzie rzucili  się  na karty  orlen vita    

Taką  propagandę  zachowaj  dla  siebie  i  swojego  patologicznego  otoczenia    :D  :D  

Opublikowano

Dziś po drodze Orlen wychodzi na prowadzenia z cenami , prywatna konkurencja ma po 10-12 groszy taniej. I co mi z tej promocji, jak potrzebuję do kombajnu po 150l dziennie, a nie na miesiąc

Opublikowano

Szczerze powiem, szanuje Brauna. Wszystko okrasza szcześc boże itp., ale w sumie jakie to ma znaczenie skoro potrafi się uczciwie zachować, być wierny swoim poglądom, potrafi sam powiedziec złu nie, gdy reszta tego bydła w sejmie od prawa do lewa drze mordę - slawa Ukrainie i chce wciągnać nas w wojne. Potrafi powiedzieć coś, czego nie potrafi niestety nikt na lewicy. Lewica musi być pacyfistyczna i antyimperialistyczna. Zamiast tego mamy gnoi wleczących sie w ogonie NATO, podżegaczy wojennych i hołote jawnie wspierającą imperialistów. I to nie dotyczy tylko tej liberalnej bandy w sejmie, ale i tych innych organizacyjek na pasku niemieckich fundacji. Wszyscy oni sie sprzedali. Mniej lub bardziej... Fajnie jest brac granty od Fundacji Róży Luxemburg, ale potem trzeba za to płacić.

https://www.facebook.com/jarek.augustyniak.5/posts/5924372600913072?__

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

No tak  szojgu  swoim  paliwo  dostarcza   to  te  z orlenu  ci  nie potrzebne  ;)

Lubisz  z siebie  robić  i*iotę  w każdym tygodniu  ??? :D  :D  :D  

Jak nikt nie chce  jak  tylko  obajtek  o tym  powiedział  to  ludzie rzucili  się  na karty  orlen vita    

Taką  propagandę  zachowaj  dla  siebie  i  swojego  patologicznego  otoczenia    :D  :D  

Nikt tu ciebie nie przegoni w robieniu idiomy z siebie. Po karty się ludzie rzucili?

No i co, że ludzie się rzucili i o czym to świadczy? Cała Polska się rzuciła czy jak bo nie rozumiem? Rzucili się tacy jak ty co zaoszczędzić 45 zł chcą. Może sami zwolennicy pisu?

Generalnie idioto tam nie chodzi o żadne karty a o aplikacje. Nawet nie wiesz idioto co twój guru Obajtek mówił. Więc jak zwykle robisz z siebie idiotę o czym sam piszesz. Po karty się ludzie rzucili tak tak przekaz dnia ci się pomylił A może będą w nie grali na tych stacjach co?

Orlen podobnie jak z nawozami czy węglem napompował ceny by teraz robić sobie promocje. 45 zł da się zaoszczędzić maksymalnie. Zważywszy, ze większość aut klasy passata ma bak około 55 - 60 litrów to trzeba wyjechać prawie do pustego by maksymalnie zatankować 50 l. W mniejszym samochodzie nie ma szans na te 45 zł.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, hubertuss napisał:

Cała Polska się rzuciła czy jak bo nie rozumiem?

Nie  masz rozumu  to  i  nie rozumiesz    nic  w tym dziwnego  😎

Rzucili się tacy jak ty co zaoszczędzić 45 zł chcą

Mi  tam na tym nie zależy  bo  nie należę  do takiej patologii  jak ty  co  płacze  nad cenami   to jest  dla  gołodupców  takich jak ty  taka  zapomoga  😎

Generalnie idioto tam nie chodzi o żadne karty a o aplikacje.

Generalnie  idioto  to  jest  jedno  a to  samo   jedni  wybierają  aplikacje ( karty elektroniczne)  inni  karty  tradycyjne a jeszcze  inni  mają  jedno i drugie   :D  :D  :D  Kolejny  raz  nie w temacie  jesteś   :D  :D  :D  

węglem napompował ceny

Cena  węgla  na PiSowskiej  Kopalni   czy  w PiSowskim sklepie  internetowy  to  od  800zł-1050zł/t     więc  jakie to  napompowane  ceny.  :D  :D  :D  

FWM3dkDXEAAuw7Q?format=jpg&name=small

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

hmm , a to nie był wielki sukces pis , obniżka podatku na musztarde ?

czyli tym wychodzi jeszcze gorzej niż komunistom?
Tamci mieli w sklepach dostępne i tanie bodaj chociaż ocet i musztardę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Mi  tam na tym nie zależy  bo  nie należę  do takiej patologii  jak ty  co  płacze  nad cenami   to jest  dla  gołodupców  takich jak ty  taka  zapomoga  😎

Generalnie  idioto  to  jest  jedno  a to  samo   jedni  wybierają  aplikacje ( karty elektroniczne)  inni  karty  tradycyjne a jeszcze  inni  mają  jedno i drugie   :D  :D  :D  Kolejny  raz  nie w temacie  jesteś   :D  :D  :D  

Cena  węgla  na PiSowskiej  Kopalni   czy  w PiSowskim sklepie  internetowy  to  od  800zł-1050zł/t     więc  jakie to  napompowane  ceny.  :D  :D  :D  

FWM3dkDXEAAuw7Q?format=jpg&name=small

Cena  węgla  na PiSowskiej  Kopalni   czy  w PiSowskim sklepie  internetowy  to  od  800zł-1050zł/t     więc  jakie to  napompowane  ceny.

Tak można kupić po tej cenie .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Widzisz ja cię punktuje jedno po drugim. A ty możesz tylko pisać, że nie mam rozumu bo innych argumentów ci brak. Możesz se pisać, że jestem gołodupcem ale to jeszcze bardziej cię ośmiesza, że piszesz tak o kimś kogo nie znasz. Ale ty nawet tego nie rozumiesz. A nazywanie elektoratu pisowskiego gołodupcami też jest nie polityczne. Na szczęście jesteś mało znanym przedstawicielem tej partii. Bo gdybyś był bardziej popularny to z twoim intelektem odwalił byś coś jak ten Cieślak czy jak mu tam na tej poczcie.

W regulaminie promocji nie ma nic o żadnej karcie idioto. 

A ceny węgla pompuje pis. Bo pośrednicy też są z nadania pisu. I teraz pis z naszych pieniędzy będzie transferował pieniądze dla swoich. Przecież każdy widzi, ze z tym węglem to wał. Zamiast uregulować rynek i pośredników to rząd wprowadza burdel pompuje ceny a potem daje jakieś dotacje nie wiadomo komu.

To samo robi Orlen nawet na pisacie lecą już komentarze ekspertów z branży paliwowej, ze jakim cudem nagle Orlen stać na takie promocje skoro wmawiają wszystkim, że mało co zarabiają na litrze a wszystko wina stacji.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Każdy kraj pomaga UA dobrowolnie. Nie ma żadnych refundacji. Morawiecki kłamie.

Tak zawsze były korzyści ale dla krajów gdzie rządzą mądrzy ludzie a nie głupki. USA na tym zarobi bo będą mieli pierwszeństwo na lata w zaopatrywaniu UA w broń i robieniu z nimi interesów. Mało tego jeszcze sprzedadzą masę broni takim głupkom z pisu za którą my jako podatnicy zapłacimy. Błaszczak tylko jeździ do USA podpisuje kolejne kontrakty i się cieszy jak dzieciak, że ci chcą sprzedawać bron do PL za ciężki szmal USA zarobi na tej wojnie jak nikt inny. My za tę wojnę zapłacimy jak mało który kraj oprócz UA oczywiście. Elektorat pisu już zaczyna to widzieć. Więc Pinokio robi im wrzutki, ze będą jakieś refundacje co nie będzie miało nigdy miejsca.

No i z tego wynika, że temu najbardziej zależało na wojnie, kto najwięcej na niej zarobi. Nie od dziś wiadomo, że macki  amerykańskich firm zbrojeniowych sięgają tak daleko, że nie jeden nie jest w stanie sobie tego wyobrazić: Bałkany, Irak, Syria, Afganistan i jeszcze wiele innych zbrojnych konfliktów.

Opublikowano

Wątpię by USA namawiało Putina do napaści na UA. Oni po postu na tym korzystają. Zaczęli pomagać UA po aneksji Krymu i teraz już mówi się, że będą szkolić ukraińskich pilotów na f 15 i f 16. To będzie dobry biznes dla USA na długie lata. Przy okazji w PL nieźle zarobią

Opublikowano

wegry wprowadzily nizsze ceny dla swoich obywateli wiec pis-land poszedl ich sladem i wprowadzil rabat ..

na eko-groszek jest ponad milion piecow- pgg tygodniowo sprzedaje dla ok 5 tysiecy gospodarstw, marecek oblicz za ile tygodni wszyscy chetni kupia towar....

Opublikowano (edytowane)

Z tym węglem to jest chore. Zamiast uporządkować system dystrybucji to teraz miliony zgarną jacyś pośrednicy. Pewnie pisowskie pociotki bo kto tam się dopcha. Handlowali ruskim węglem. Milionowy interes się skończył to teraz muszą zarabiać w inny sposób. Bo nie wiadomo ile koryta starczy a trzeba się nachapać.

Pisland wprowadził niższe ceny na stacjach ale paliwo na tyle wywindowali z ceną, że jeszcze na tym zarobią jak z weglem czy nawozami. Najpierw ludzi skroją apotem im trochę oddadzą a ludzie się cieszą.

Opublikowano

LUDZIE NIE POWINNI TYLE ŻREĆ .

Zdaniem prof. Janusza Filipiaka zbawienny wpływ na klimat miałoby ograniczenie spożywania mięsa

Jak ja idę do sklepu w swojej okolicy pod Krakowem, to przecież ludzie wynoszą takie siaty tego mięsa, że ja nie wiem, co oni z nim robią. Tu jest duża praca do wykonania — podkreślił w podcaście IBRiS

Jednocześnie nie uważa, aby jego wysoka pensja czy prywatny samolot mocno wpływały na klimat 

Podkreśla, że inwestuje w energię odnawialną. "To kosztowało mnie sporo pieniędzy z tych milionów, które są raportowane w mediach" — zaznaczył

https://businessinsider.com.pl/lifestyle/janusz-filipiak-trzeba-uswiadomic-ludziom-ze-nie-maja-tyle-zrec/kxybv17

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

tylko w Polsce taki idiota może się dorobić bo że jest idiotą to ta Kołodziej udowodniła na "żywym przykładzie"

ten głupek zdaje sobie sprawę jak się zdemaskował?
Jak takie coś... kto decyduje że takie .... zostają prezesami?
Co ten comarch robi? wciska technologie cyfrowe? jestem pewien że niczego wartościowego do Informatyki nie wnieśli od siebie np tworząc jakiś system od podstaw a jedynie jakieś koligacje stricte oligarchiczne że zlecenia typu informatyzacji ZUSu i podobne wywindowały cwaniaczków na szczyty zarobków za coś w stylu instalowania windowsów w urzędach gmin na zleceniach przez jeszcze większych ignorantów informatycznych na państwowych stołkach.

jeśli się mylę to byłbym baardzo pozytywnie zaskoczony

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

na pewno sie mylisz -on jest miliarderem a ty ??? 

to firma od podstaw krakowska, wiec nie pieprz glupot-kto opracowal program do falszowania emisji spalin wieswagena ?😂

gdybys nie wiedzial to profesor zwyczajny czyli taki prawdziwy i wlasciciel cracovii od lat, 

jak myslisz o jakich okolicach krakowa pisze o tych co ty mieszkasz czy ja ??

jeszcze raz powtarzam - wy z polski c nie wypowiadajcie sie o polsce a..nie macie zadnego pojecia o cywilizacji zachodniej. niewiele widzieliscie, niewiele wiecie ,w d*pie byliscie gowno widzieliscie-cytujac klasyka..

Opublikowano (edytowane)

pewnie wiesz coś więcej ode mnie co to za firma? bo ja niewiele po za że czasem nazwę trafiam ale nawet nie pamiętam gdzie i dopiero google mi pomogło poznać branżę w której robią to było do @mirro

a jeśli chodzi o informatykę akurat to nieskromnie mogę napisać że jeśli nie natknąłem się na jakiś produkt firmy to raczej to firma lokalna i co najwyżej usługowo redystrybucyjna a nie produkcyjna, twórcza.
Oczywiście teraz wzbudziliście moje zainteresowanie zwłaszcza to

43 minuty temu, jacus napisał:

wiec nie pieprz glupot-kto opracowal program do falszowania emisji spalin wieswagena ?😂

i może co przy czasie poszukam

Akurat region zamojski to i owo w informatyce a zwłaszcza aspektach sieciowych potrafi i to na poziomie nawet wyższym niż średni europejski. Jeszcze parę specjalizacji... ... publicznie wymieniać bardziej nie chcę
Chociaż o wdrażaniu systemów cyfrowych w procesach kontroli produkcji mogę wspomnieć z autorskimi opracowaniami nawet moich znajomych zarówno tu regionalnych jak i w Holandii np w doskonaleniu technologii sortowników cyfrowych czy to w sortowniach zachodnich czy i tu lokalnych jak.... a z resztą tutaj to nie na temat a dziś to ja mam akcję siano i czasu już nie mam bo dla rozrywki i prymitywnym rolnictwem się tu zajmujemy ale tylko dla tego że smród prymitywnego przemysłu nam się nie podoba a odłogi leżeć nie mogą.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
58 minut temu, galan99 napisał:

Podkreśla, że inwestuje w energię odnawialną. "To kosztowało mnie sporo pieniędzy z tych milionów, które są raportowane w mediach" — zaznaczył

https://businessinsider.com.pl/lifestyle/janusz-filipiak-trzeba-uswiadomic-ludziom-ze-nie-maja-tyle-zrec/kxybv17

Przeczytałem ze trzy razy, bo ja z Polski C za pierwszym razem nie łapię. 😂

I tylko zapytam. A kto tak walczy o utrzymanie konsumpcji , jak nie Polski Rząd?

Skoro ludzie tak po 200 osób na pokładzie latają odrzutowcem co pali tylko dwa razy tyle co samolocik Filipiaka, to może nich Filipiak się do nich dosiądzie, wyjdzie jeszzce mniejsza średnia na łeb.🤣

Opublikowano

a to już są maliny? Widziałem parę dni temu plantację tych "dwuletnich" ale jeszcze zielone owoce i pewnie dla tego jeszcze nie ma do czego odnieść ceny bo nawet jeśli jakieś "podpędzane" się pojawiają to te ceny nijak się mają do tych z okresu nazwę - towarowego a ten jeszcze się nie rozpoczął.
jeszcze parę dni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v