Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Gdzie ja twierdzę, że Ukraińcy mają same sukcesy? Bronią się jak mogą i jakoś im idzie. Ignorancja ruskich też przynosi skutek. Amerykańce w Iraku mieli półtora tysiąca samolotów. Ruski Su 25 lub Ka odpala pociski z uniesionym dziobem. Ruska artyleria działa jak BM21 - pokrywa ogniem maksymalną powierzchnię. Nic precyzji. Rakieta dalekiego zasięgu spadła dziś na Kijów precyzyjnie w blok. To drugie zadanie - przestraszyć wszystkich a szczególnie Litwę... Ruskie robią to samo co w Syrii - zabijają całą niesprzyjającą masę.

Opublikowano

Polska jest podpalana przez obce nacje a Polak śpi.

290259890_551584473288652_19414487926468

1 minutę temu, DTaras napisał:

.. Ruskie robią to samo co w Syrii - zabijają całą niesprzyjającą masę.

Skąd takie patologiczne info?

25157939_10212989921916139_5290740783405341819_n[1].jpg

Opublikowano

A tym czasem Morawiecki wmawia ciemnocie na wiecach pisu, że UE zwracać nam będzie forsę za broń wysłaną na UA On słowa prawdy nie powie. Widać, Pisowski ludek zaczyna jęczeć, że tyle idzie hajsu na tę wojnę, że Vateusz musi kłamać, że UE zrefunduje. Tym czasem każdy kraj wysyła broń dobrowolnie i nie będzie żadnej refundacji.

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

PIS tez wedlug niektorych mediow ma same sukcesy. 

A szatniarz  europy  według niektórych mediów  jest  profesorem  :D  :D  :D  

Jak tam antypisowcy     zapier*alacie  dziś  na orlen  po paliwo    już  blokować  nie  będziecie  :D  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, DTaras napisał:

Dostawali. Teraz idą łeb za łeb. W tej chwili przewaga artylerią robi robotę a i Ruskie czyszczą magazyny ze starych rakiet zrzucanych z samolotów. Przewaga materiałowa. Na podbitych terenach jest problem z odbudową a wciąż niszczony jest przemysł, który miał zostać przejęty zatem bez perspektyw zaludnienia wyniszczają terytorium co oznacza braki w zasobie ludzkim

tam jest wojna na takim zacofanym poziomie jak i jej oba wojaki. Standardy z minionego wieku
kacap za prymitywny aby wygrać szybko a Ukrainiec za bidny a nikt ukrom nie da nowoczesnych broni ale takich na prawdę nowoczesnych bo takie nie występują nawet w oficjalnych ofertach handlowych. Takich oficjalnie nawet nie ma i nadal będą się okładać maczugami co mało kogo z zewnątrz obchodzi ile sobie łbów narozbijają dopóki nie wyłażą po za granice Ukrainy.

NATO to ofermy nawet w samych szczytach dowódczych bo kacapy co i rusz latają nad inflantami i żadna rakieta nie poleciała jak Turki kiedyś pokazali tak że NATO samo się prosi o to co nastąpi
bo skoro się prosi to kacap jest na tyle głupi że zechce cwaniakować jeszcze bardziej
to dzikus, inteligentny ale dzikus
inna sprawa że w Historii nie raz już najwyższe cywilizacje z dzikusami przegrywały jeśli były dostatecznie zegnite tak że ... jeszcze nic nie wiadomo; wciąż i nadal bo dzikusów jest więcej niż tylko kacap

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Denwer napisał:

Jak tam antypisowcy     zapier*alacie  dziś  na orlen  po paliwo    już  blokować  nie  będziecie  :D  :D  :D  

No dla ciebie 45 zł miesięcznie oszczędności to cymes. Dla większości to śmiech na sali. Za komuny na poloneza i dużego fiata był talon na miesiąc 45 litrów. Teraz łaskawcy dali 3x50. Normalnie okruchy z pańskiego stołu dla gawiedzi. Circle daje 15 groszy na litrze bez limitu litrów.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

rosja już na tyle umocniła/uratowała pozycję rubla że teraz celowo nie będzie spłacać zobowiązań w walutach obcych bo wie że wierzyciele i rubla zaakceptują. Nikczemność zachodu okazała się w aż nadto w pozostawieniu Ukrainy samej sobie tak że i tutaj się rosja nie pzeliczy.
przyjmą w rublach, przyjmą. nie będą mieli wyjścia bo sam zachód postawił osję w takiej sytuacji że nawet jak ta bankructwo ogłosi względem zachodnich walut to nie wiele to zmieni wszak i tak poblokowana

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Jest program lojalnościowy Orlen- vitaj, a ja mam swój Orlen - spierdalaj.😂

2 minuty temu, dysydent napisał:

teraz celowo nie będzie spłacać zobowiązań w walutach obcych bo wie że wierzyciele i rubla zaakceptują.

Pewnie taki plan jest i dlatego chcieli za paliwo ruble.😂

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

To jest dla zamydlenia oczu takim jak @Denwer. Kasuja ludzi jak za zboże najwięcej zarabiają w Europie i rzucili ochłapy pisowskiemu ludowi. Jak ktoś dużo tankuje to na Circle zyska więcej bez żadnych limitów. 10 groszy na zwykłym 15 na premium i czym więcej zatankujesz tym lepiej bo potem myjnia za pół ceny itd. A tu łaskawcy rzucili 50 l paliwa w promocji. Jak za komuny na kartki.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

gdyby nie dostał to musiała by Bruksela interweniować wszak unia to jeden obszar gospodarczy

nie bardzo wiem co oni tam w tym Olenie wymyślili ale pewnie coś próbującego łamać te co prawda teoretyczne ale zasady unijne
Tzn te zasady teoretyczne dla Niemiec, Francji i reszty tzw starej unii, dla pisowskiej Polski będą jak najbardziej praktycznie egzekwowane

nawet nie wiem czy większy to problem Polski czy unii?
być może będzie to ikoniczny temat obrazujący z jakimi problemami bohatersko zmagano się na zachodzie w ramach walki z rosją tak jak w Holandii słyszałem że Holendrzy mają do Niemców wielki żal za drugą wojnę światową za to że Im szkopki rowery ukardli
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/rosna-ceny-musztardy-a-bedzie-gorzej-najwiekszy-kryzys-od-25-lat/qpvhczp

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

A szatniarz  europy  według niektórych mediów  jest  profesorem  :D  :D  :D  

Na orlenie nie byłem już z 5lat i dalej raczej nie będę.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

dysydent napisał:

rosja już na tyle umocniła/uratowała pozycję rubla że teraz celowo nie będzie spłacać zobowiązań w walutach obcych bo wie że wierzyciele i rubla zaakceptują. Nikczemność zachodu okazała się w aż nadto w pozostawieniu Ukrainy samej sobie tak że i tutaj się rosja nie pzeliczy.
przyjmą w rublach, przyjmą. nie będą mieli wyjścia bo sam zachód postawił osję w takiej sytuacji że nawet jak ta bankructwo ogłosi względem zachodnich walut to nie wiele to zmieni wszak i tak poblokowana

Na shorty może by i przyjęli tyle że pierwszy numer ze spekulacją i będzie wtopa po całości. Prędzej w surowcach się dogadają.

mirro napisał:

Jest program lojalnościowy Orlen- vitaj, a ja mam swój Orlen - spierdalaj.😂

2 minuty temu, dysydent napisał:

teraz celowo nie będzie spłacać zobowiązań w walutach obcych bo wie że wierzyciele i rubla zaakceptują.

Pewnie taki plan jest i dlatego chcieli za paliwo ruble.😂

Jest też program - autobus do Brześcia. On zawsze wraca zatankowany a jedzie ze cztery razy na dzień.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacek1296 napisał:

Na orlenie nie byłem już z 5lat i dalej raczej nie będę.

nigdy nie mów nigdy (choć w zasadzie nie mówisz) bo liberalizacja rynku w Polsce jest zjawiskiem dawno już zwalczanym i to coraz skuteczniej. PiS co prawda nie zdoła zdusić całkowicie wolności gospodarczej w Polsce (PiS niczego nie zdoła zbudować a tylko porozwalał i swobodę gospodarczą i odbudowę polskiej klasy średniej i teraz stabilność walutową i ..... dobra ja tu nie jako antyPiS bo POprzednicy też nie byli lepsi
Polska zmierza do rządów autorytarnych i fundamenty położył PiS a zręby buduje wojna na wschodzie, radykalizacja nastojów społecznych musi doprowadzić że do władzy dojdą jeszcze gorsze elementy nazyfikujące rodzimą gospodarkę jako odreagowanie na zbytnie jej oddanie w obce ręce z czasów wyprzedaży po pokomunistycznym pożarze.
Teraz będzie coraz więcej "polonizowania" w państwowych koncernach a szczególnie strategicznych sektorów i Orlen może być jedynym dostawcą jeśli kierunek zmian zapoczątkowanych przez PiS pójdzie dalej

jak na razie ze smutkiem dostrzegam że moje prognozy się sprawdzały i chciałbym bodaj raz się pomylić ale rządy socjalistyczne doprowadziły już do takiego stanu i świadomość społeczną i gospodarkę że bez rozwalenia uzdrowić się tego nie da a że jeszcze to się względnie mocno trzyma to agonia jeszcze trochę potrwa.... co mamy w górnictwie węglowym, elektoenergetyce, gazownictwie i właśnie paliwach płynnych?
Coraz większa koncentracja zarządzania w rękach polityków a coraz mniej rynku i postępujący izolacjonizm, protekcjonizm czyli nic innego jak monopolizacja gospodarki w rękach państwowych

historia nas uczy że niczego nie uczymy się z historii

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
mirro napisał:

A Niemiec na kartę vitaj też dostanie zniżkę?😂

https://www.sadyogrody.pl/warzywa/102/henryk_kowalczyk_optymistyczny_susza_nie_powtorzy_sie_w_tym_roku,30942.html

Jak to dobrze że wody jest pod dostatkiem. Pan Minister jak zwykle w formie.😂

Yyy nabrał se do wanny i cwaniakuje? U mnie względem stawku tragedii niema ale wbij szpadel w ziemię to, o ile akurat trafisz piasek inaczej mają się sprawy. Rzepaku na glinie nie zaorałem jak trzeba, gryka posiała się płytko i sraluchy zeżarly połowę.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A tym czasem Morawiecki wmawia ciemnocie na wiecach pisu, że UE zwracać nam będzie forsę za broń wysłaną na UA On słowa prawdy nie powie. Widać, Pisowski ludek zaczyna jęczeć, że tyle idzie hajsu na tę wojnę, że Vateusz musi kłamać, że UE zrefunduje. Tym czasem każdy kraj wysyła broń dobrowolnie i nie będzie żadnej refundacji.

Żeś kolego teraz dowalił ,,broń za darmo'' takich jaj w historii jeszcze nie było, zawsze były korzyści dla dostarczających broń czy to polityczne,gospodarcze,ewentualnie za kasę w przyszłości[ Wlk Brytania skończyła spłacać uzbrojenie użyte  w II WŚ w latach 80-tych], USA w tym temacie osiągnęło mistrzostwo i praktycznie na raz realizuje 3 powyższe opcje.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DTaras napisał:

Na shorty może by i przyjęli tyle że pierwszy numer ze spekulacją i będzie wtopa po całości. Prędzej w surowcach się dogadają.

zawsze musi być jakaś podstawa wyliczenia ile tych surowców
Jeśli nawet się dogadają wszak dług był w przeliczniku a nie surowcach zaciągany
Właśnie rosja forsuje aby ich przeliczniki stosowano .... aj tam, to dużo tłumaczenia i dalej mi się nie chce choć rozwijając wątek można dość do bardzo ciekawych wniosków co do sytuacji w jakiej Polska się znalazła w tym wszystkim. Dość na tym że już nie ma wiarygodności kredytowej jaką miała i nigdy jej nie odzyska bo nie ma ani silnej waluty ani niczego swego... no właśnie będzie próbować przez "repolonizację"... ee tam, miałem nie zagłębiać się w temat bo i tak już nic nie zmieni i pozostaje jedynie płynąć z nurtem bo na razie nawet jeszcze nie wiadomo w kierunku którego brzegu wiosłować.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a ja bidny tankuje na orlenie cale zycie- drobne 25 lat...to najblizsza stacja i z kartami wychodzi tyle samo co na innych stacjac-przy autostradzie stacji pelno,ceny prawie wszedzie identyczne,,

nikt nie kupuje a aplikacja przeladowana- mieli bez przerwy, najpierw trzeba aktywowac kupony.

Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

No co jest? Nikt tu nie chce tankować na Orlenie. Nikt nie chce tej jakże cudownej promocji? Panowie? @Denwer myślał, że szturmem po te mannę od pisowskich panów się rzucimy a tu nikt nie chce. Co jest?

Mam kilka stacji do wyboru a do Orlena najbliżej ale jakoś mi nie śpieszno tam tankować. Przyznam że już bańki szykowałem by z promocji skorzystać ale to ch*j nie promocja a do tego karty nie mam i nie zamierzam wyrabiać.

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, ws71 napisał:

Żeś kolego teraz dowalił ,,broń za darmo'' takich jaj w historii jeszcze nie było, zawsze były korzyści dla dostarczających broń czy to polityczne,gospodarcze,ewentualnie za kasę w przyszłości[ Wlk Brytania skończyła spłacać uzbrojenie użyte  w II WŚ w latach 80-tych], USA w tym temacie osiągnęło mistrzostwo i praktycznie na raz realizuje 3 powyższe opcje.

Każdy kraj pomaga UA dobrowolnie. Nie ma żadnych refundacji. Morawiecki kłamie.

Tak zawsze były korzyści ale dla krajów gdzie rządzą mądrzy ludzie a nie głupki. USA na tym zarobi bo będą mieli pierwszeństwo na lata w zaopatrywaniu UA w broń i robieniu z nimi interesów. Mało tego jeszcze sprzedadzą masę broni takim głupkom z pisu za którą my jako podatnicy zapłacimy. Błaszczak tylko jeździ do USA podpisuje kolejne kontrakty i się cieszy jak dzieciak, że ci chcą sprzedawać bron do PL za ciężki szmal USA zarobi na tej wojnie jak nikt inny. My za tę wojnę zapłacimy jak mało który kraj oprócz UA oczywiście. Elektorat pisu już zaczyna to widzieć. Więc Pinokio robi im wrzutki, ze będą jakieś refundacje co nie będzie miało nigdy miejsca.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v