Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

USA: Senator Republikanów zablokował plan 40 mld dolarów pomocy dla Ukrainy
W rzadkim pokazie jedności szef większości w amerykańskim Senacie Chuck Schumer i lider Republikanów Mitch McConnell chcieli szybkiego zatwierdzenia planu przekazania 40 miliardów dolarów pomocy Ukrainie. Zostali oni jednak zablokowani przez republikańskiego senatora Randa Paula z Kentucky, który domaga się zmiany w prawodawstwie.  Podczas debaty nie krył jednak, że jest przeciwny pakietowi pomocy dla Ukrainy. Ślubowałem wierność konstytucji USA, a nie żadnemu innemu narodowi - mówił. Na jakiej wierność konstytucji ślubowali pajace z Nowogrodzkiej?.  Wobec sprzeciwu senatora z Kentucky pakiet pomocy dla Ukrainy będzie musiał wejść na normalną ścieżkę legislacyjną co oznacza, że zostanie zatwierdzony dopiero w przyszłym tygodniu albo później.  Pakiet cieszy się poparciem zdecydowanej większości senatorów obu partii i najprawdopodobniej wejdzie on w życie, ale nie tak szybko, jak zakładano a senatora już okrzyknięto ruską onucą.

• Haha 1
Opublikowano

tak naprawde to na wejsciu lekarze wiedza mniej wiecej ile masz przed soba zycia- leczenie sporej czesci tych co za pozno sie zglaszaja jest tylko przedluzaniem agonii-nie ma zupelnie sensu i tylko zmniejsza szanse tych co ja jeszcze maja, nawet pieniadze nie pomoga zadne mediolany ,hamburgi,setki tysiecy na kuracje wydane....

to co dzialo sie  i dzieje w jednym z najlepszych centrow onkologii w krakowie to mozecie sobie poszukac- to dopiero jest cyrk ktory uderza najbardziej w pacjentow...

• Thanks 1
Opublikowano

Many13 , podzielimy się z put inem upadliną po kijów rosja a polska od morza do morza jak to było za zygmunta 3 wazy , niech żyje nowa chazaria "ukrop" ukropolin , Kraków stolicą będzie 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Jarosław twierdzi że jesteśmy 3 razy od nich bogatsi , tylko jakąś religię hybrydową trzeba by stworzyć rzymsko grecki katolicyzm przemieszany z ideologią marksjańską .Ale to tylko takie moje fantazje .Ale nie bez znaczenia pozostaje groźba iranu względem izraela P i S to projekt moss .a. du 

Witejus ukraińcy mają 4 elektrownie atomowe , a nasze chłopaki z nowogrodzkiej czy tam rakowieckiej liżą ja ja s.b.u od wielu lat 

Edytowane przez lassie
Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Jak na razie to ,,polscy " rządzący chcą przyłączyć się do ukrów.

i stolica Polski się przeniesie nie do Krakowa a do Kijowa
W końcu Zelensky ma lepszy PR na planecie niż wszyscy polscy politycy razem wzięci

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, dysydent napisał:

żeby nie wyszło że to Ukraina sobie Polskę przyłączyła ;)

Będziemy pod zaborem  , no cóż historia lubi zataczać koło 😉 

Opublikowano
12 minut temu, lassie napisał:

Witejus ukraińcy mają 4 elektrownie atomowe , a nasze chłopaki z nowogrodzkiej czy tam rakowieckiej liżą ja ja s.b.u od wielu lat

Ale co wspólnego atom z lizaniem?

Opublikowano
26 minut temu, dysydent napisał:

Oj 😧 żeby się przypadkiem nie okazało że masz rację. 😱

Opublikowano

czyli historia zatoczy kolo i lubelszczyzna , podkarpacie wroca do macierzy 😂, coz dziwnego szczecin do 45 roku przez 40 lat byl polski,suwalsczyzna do 18 przez 70 lat, wiec spokojnie lublin i rzeszow moga byc ukrainskie 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

W Biedronce już można to wyczuć większość ukraińców a raczej ukrainek i ten ich język wszędzie słychać.

Opublikowano
59 minut temu, jacus napisał:

czyli historia zatoczy kolo i lubelszczyzna , podkarpacie wroca do macierzy 😂

Yyyyyyy no to teraźniejsza Akcja Wisła, jak będzie wyglądała?😂

Opublikowano
3 godziny temu, lassie napisał:

Many13 , podzielimy się z put inem upadliną po kijów rosja a polska od morza do morza jak to było za zygmunta 3 wazy , niech żyje nowa chazaria "ukrop" ukropolin , Kraków stolicą będzie 

Hazaria czyli dzikie IX wieczne plemiona zasiedlały nizinną dolinę od  Morza Czarnego po Kaspijskie i niech tak zostanie. Plemiona te żyjące w ciągłych utraczkach z sąsiadami zostały siłowo rozproszone przez północne plemiona Wikingów i Polan. Jak się  okazuje były to pradziady mojrzeszowych okupujące dzisiaj rdzennych autochtonów czyli ziemie Palestyny. Wszystko zmierza w tym kierunku,  iż ponownie zasiedlą  te okolice. Plan realizowany jest konsekwentnie a patrząc na inercję poczynań  putinowskiej armii stawiam tezę, że temat jest dogadany. Planem jest ostrzałem armatnim zneutralizować postalinowską infrastrukturę a miejscową ludność siłowo deportować do opanowanej już przez chazarstwo Polski. Są jednak w naszym kręgu politycznym tz. jajogłowi którzy syndromem brata na Wawelu okrutną miłością traktują ruskich. Wzorem niedoścignionego braciszka marzy się mu tz, Międzymorze. Miało by przy Węgierskim udziale ale pod naciskiem imperialistycznej koniunktury plany się zmieniły. Dlaczego właśnie konfederacja z upadlińcami obcą nam banderowską nacją się pytam?.  Bazując na V upadlińskiej kolumnie ściągniętej na nasze ziemie w ramach akcji Wisła plany są już w dużym stadium zaawansowania? Czy nam Polakom o pokojowym zniewoleniu naszej ojczyzny nie należy się jakieś referendum oby nie takie sfałszowane jak przy niewoleniu z bolszewicką Junią?.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, many13 napisał:

Czy nam Polakom o pokojowym zniewoleniu naszej ojczyzny nie należy się jakieś referendum oby nie takie sfałszowane jak przy niewoleniu z bolszewicką Junią?.

Już jedno referendum było , głosowałem przeciw , może ta nowa unia tzw. Międzymorze będzie lepszą alternatywą niż UE . Kraje zachodu są przeciwko przyjęciu Ukrainy do UE czyli zostaje Trój morze .

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Pierwszy przypadek małpiej ospy. Tylko czekać aż zamkną lasy aby nie można było zbierać chrustu. Sprytnie to wymyślili

Co ma ospa za związek z leśnym chrustem ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v