Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

2 minuty temu, dysydent napisał:

znaczy że relatywnie szybko mogą Polsce podesłać i tylko kwestia wpływu kasy na konto?

Ani szybko, ani podesłać.😂 

Bo w tym cały jest ambaras aby dwoje chciało na raz... Oni zdaje się swoje w ten sposób przeklepują obecnie.

dysydent napisał:

Przed chwilą, galan99 napisał:

kto tę wojna wygrywa ? .

Chiny

Chiny to wygrywają obecnie nawet z chińczykami...

Opublikowano (edytowane)

oj tam

24 minuty temu, galan99 napisał:

Dwa pierwsze liście duże i środka wyrastają następne listki , wiec napisałem że będzie już 6 listków .

przyznaję że się czepiam ;)

szukam/zgrywam fotki z dzisiaj sianej ok 8.ego maja i jeśli jaka nada sie do publikacji to se komisyjnie listki policzymy

oj sorry; żadna się nie nadaje tak że - może innym razem
znaczy - z fsoli mam dziś tylko film a i to z daleka a że widać mijaki to ..... :P ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

Oni zdaje się swoje w ten sposób przeklepują obecnie.

Bo tam modernizacja oznacza całkiem coś innego niż u nas.🤣

Opublikowano

Taka anegdotka w sprawie abramsa - do leoparda może mówić tato albo najmniej wujku.

mirro napisał:

2 minuty temu, DTaras napisał:

Oni zdaje się swoje w ten sposób przeklepują obecnie.

Bo tam modernizacja oznacza całkiem coś innego niż u nas.🤣

No u nas nie do pomyślenia by było aby musowo od nowa załogi szkolić na wóz o tej samej nazwie.

Opublikowano

Patrz jak Cię ruchają.

Kijów, wczoraj.(28-05-2022) W mieście tłumy ludzi, kawiarnie pełne, ludzie szczęśliwi. Stolica krainy-U jest bezpieczna. 3/4 kraju jest wolna od jakiegokolwiek konfliktu. A ty wierzysz przygłupie o krwawej wojnie i rakietach spadających na każde miasto.

To dla tych co wierzą w wojnę. Ciekawe skąd w takim razie 4 mln uchodźców w PL? I dlaczego każdy z UA może przyjechać do PL i wystąpić o socjal? Przecież to jest chore. Pożyteczny idioto utrzymujesz dziesiątki milionów Ukraińców urabiając się po łokcie. Fake, nieprawda...przecież tam ludzie już trzeci miesiąc w piwnicach siedzą. Tak wam k**wa telewizja, radio i internet ryje banie.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=135865249048098&id=108800381754585&__

Opublikowano

Maniek ty taki niezależny myślicieł i nie przyszło ci do bani, że to twoje wieczne ujadanie może wreszcie wkurzyć kogoś tak, że będzie chciał tego kundelka uciszyć i poszuka hycla? 

2 godziny temu, mirro napisał:

Nigdy nie dostaniemy Abramsa w opcji ich modernizacji dla USA. 

poprzedni sojusznik i przyjaciel postępował podobnie 

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Aaaaa to na jakieś emerytury dodatkowe liczysz?😂

Dywidendę  😎

Opublikowano
2 godziny temu, many13 napisał:

A ty wierzysz przygłupie o krwawej wojnie i rakietach spadających na każde miasto.

Many weź nie uogólniaj. Ale na każde miasto może przyjść kolej. Rakiety drogie i dużo wcale ich nie ma. Media kreują jakiś obraz a resztę dopowiada sobie wyobraźnia, Tym bardziej że to tuż za płotem a nie np Afganistan.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:
4 godziny temu, mirro napisał:

Aaaaa to na jakieś emerytury dodatkowe liczysz?😂

Dywidendę  😎

Która sobie sam zafundowałeś. Przykład owocnej pracy kurskiego i spółki.

Opublikowano

i w koncu wytresuja pisowcow jak rosjanie onuce .

dziwne zewsrod :dziesiatkow milionow" ukraincow nie ma lekarzy psychiatrow ktorzy by sie mogli mankiem zajac..

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

i w koncu wytresuja pisowcow jak rosjanie onuce .

dziwne zewsrod :dziesiatkow milionow" ukraincow nie ma lekarzy psychiatrow ktorzy by sie mogli mankiem zajac..

Jak już tych psychiatrów w swoim banderlandzie znajdziesz to niech zdiagnozują twoją obsesję na punkcie onuc. 

Opublikowano (edytowane)

w każdej bajce jest ziarno prawdy, też i w tej ruskiej że "denazyfikacja" by się w Europie przydała
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/afera-po-tekscie-o-zelenskim-kontrowersyjne-porownanie/qm75283

najciekawsze w tym jest że dotyczyła by akurat głównie tych co ruskich w tej Europie wspierają bo i Lepenowa, i spora część Niemiec woleli by klęski Ukrainy i inne pomniejsze Orbany i ... choć i na Ukrainie ale tam azowcom wręcz wydano rozkaz do samounicestwienia...

to się robi na prawdę zbyt skomplikowane aby sensownie skomentować
Faszystowska jest rosja ale faszyści łby podnoszą po wszystkich stronach tego konfliktu
kacapy jak zwykle spartaczyli i na odwrót im wychodzi, oni rzeczywiście wywołają nacjonalizmy których naturalnym zachowaniem jest walka każdego z każdym ze stad uważających się za jakiś odrębny naród
z resztą np ja - natychmiast zwróciłem uwagę na austriaków na których mogę teraz napisać że słusznie byłem na nich uczulony

tylko jak poznać czy sam nie staję się nacjonalistą polskim czy tylko antynacjonalistą wobec wszystkich innych trafnie zdiagnozowanych ?

katastrofalne skutki nieuniknionej porażki próby budowy stanów zjednoczonych Europy.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Faszystowska jest rosja ale faszyści łby podnoszą po wszystkich stronach tego konfliktu

Generalnie zauważyłem że jak się kogoś wsadzi do szuflady z napisem faszyzm, to o ile na początku protestuje, to potem nagle zaczyna mu się tam podobać i znajduje swój kącik.😂 (To taki dość luźny wniosek obserwacji po pijaku)

Opublikowano

A jak tych nazwać co tak dobrze robią .

Jest porozumienie w sprawie embarga na rosyjską ropę

Przywódcy Unii Europejskiej osiągnęli porozumienie w sprawie embarga na import rosyjskiej ropy naftowej. — To natychmiast obejmuje ponad 2/3 importu ropy z Rosji, odcinając ogromne źródło finansowania jej machiny wojennej. Maksymalna presja na Rosję, by zakończyła wojnę — przekazał przewodniczący Rady Europejskiej Charles Michel. Unijni przywódcy uzgodnili także odcięcie od systemu SWIFT największego rosyjskiego banku — Sbierbanku.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/charles-michel-jest-porozumienie-o-zakazie-importu-rosyjskiej-ropy-do-ue/0dk557y,79cfc278

Opublikowano

Że Węgry będą trzepać dobrą kasę i dyktować warunki, a przedstawiciele innych państw z łapówkami czy tam lobbingiem, będą w kolejce się ustawiać do lizania orbanowego tyłka.

Opublikowano

Pewnie tak będzie ale istotne jest jeszcze jedno. Orban grając i z UE i z ruskimi ma ustępstwa UE i dostępną, tanią ropę. Nasz  wielki dumny rząd który odzyskał godność i powstał z kolan, napieprza się ze wszystkimi i nie ma gazu ani ropy  a UE sam musi ustępować. Ot i efektywność polityki dwóch wrogów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v