Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tak dostęp do broni to super pomysł -nawet na niektórych przetargach powinno być obowiązkowe .Pomiędzy niektórymi sąsiadami pozwoliło by rozwiązać część problemów .Proponuję jeszcze jako graniczniki na polach wbetonować pociski zapalnikami do góry  to byłby postęp

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacek1296 napisał:

Jak się nie liczy? A komu niby to zostawią?

Wszystkie te długi to dług Fikcyjny drukowana kasa cały świat drukuje i dopisuje że dług się zwiększa i tak będzie i będzie i co to ma zaznaczenie Unia tez już się zadłuża . Co za różnica czy będzie 2 czy 5 czy 10 bilionów Ameryka nie ma z tym problemu .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 minuty temu, RU68 napisał:

jako graniczniki na polach wbetonować pociski zapalnikami do góry  to byłby postęp

Eeeee tam. Miny kierunkowe to i od razu problem odstrzału dzików można ogarnąć.

2 minuty temu, galan99 napisał:

Wszystkie te długi to dług Fikcyjny drukowana kasa cały świat drukuje i dopisuje że dług się zwiększa

Nie jest problemem kto drukuje, tylko kto się upomni.:lol:

Opublikowano (edytowane)

właśnie kto się upomni Soros .

Fikcja długu i tyle drukarki drukują kasa jest dla Państwa .

Kredyt wzięty trzeba spłacić bo bank się upomni zlicytuje człowieka . 

A państwo to inna sprawa  tylko dopisuje i drukuje .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

O tak dostęp do broni to super pomysł -nawet na niektórych przetargach powinno być obowiązkowe .Pomiędzy niektórymi sąsiadami pozwoliło by rozwiązać część problemów .Proponuję jeszcze jako graniczniki na polach wbetonować pociski zapalnikami do góry  to byłby postęp

bez przesady z tym zabijaniem , czy zastrzelenie czy pobicie czy uzycie maczety jeden ch*j , nawet w USA ginie kilkakrotnie wiecej ludzi z broni z czarnego runku niż z tej kupowanej legalnie .

Opublikowano (edytowane)

No jak AR 15 w łapie i wystrzelanie klasy łącznie z nauczycielami to nie problem, to juz chyba nie wiem o co kaman.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
18 godzin temu, Denwer napisał:

Nie  pamięć  a  chorą  obsesje  tej    sfrustrowanej   baby

Ja nie  neguje  żadnych  faktów  historycznych

FT1WnadXEAIeBye?format=jpg&name=small

Po i lewica mają już prawie tyle co pis. A jeszcze jest Hołownia i PS. Może być różnie ale mam nadzieję, że pis jednak straci władzę.

Opublikowano

u was na wsi elektrykow nie widac ?? podpowiedz maja zielone tablice, u nas pare sie kreci, jeden znajomy zonie kupil, wczesniej kupil jej smarta tego smiesznego .

troche prawdziwej historii .

zbrodnia wolynska nie wziela sie z nikad.. polacy i panstwo polskie pracowalo na to przez wieki niewolnictwa chlopow ukrainskich, swoje dolozyla carska rosja, potem zsrr i III rzesza,a ze trafilo to na ciemna mase chlopska skutki byly wiadome..do tego animozje katolicko-prawoslawne. 

po I wojnie panstwo polskie zasiedlilo osadnikami wojskowymi tysiace osad na rdzennie ukrainskiej ziemi, to oni glownie byli ofiarami mordow.

przez prawie caly okres II rp faszystowsko-nacjonalistyczny rezim przesladowal ukraincow[w mniejszym stopniu takze polskich chlopow] mordowano setkami dzialaczy[polskich tez] pacyfikowano wsie[polskie takoz] palono i burzono cerkwie.. 

takie dzialania panstwa polskiego odbily sie na niewinnych[w  wiekszosci ] mieszkancach wolynia.

tu macie taki wywazony rys historyczny

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wołyń

Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

mam nadzieję,

Ja  to  mawiają  "nadzieja  matką  głupich "

FTx_YzhXEAMPgm-?format=jpg&name=small

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wszystkie te długi to dług Fikcyjny drukowana kasa cały świat drukuje i dopisuje że dług się zwiększa i tak będzie i będzie i co to ma zaznaczenie Unia tez już się zadłuża . Co za różnica czy będzie 2 czy 5 czy 10 bilionów Ameryka nie ma z tym problemu .

Galan dupczysz jak ciotka w Czechach . Cały czas jesteśmy zadłużani w Federalnym Banku Światowym Rotchildów. Ci co nie zgadzają się podlegać temu bankowi w imię demokracji są konsekwentnie przez imperialistów i syjonistów z Wall Street neutralizowani z map światowych. Tak było z Libią, Iranem, Syrią itp.  Nas do Banku Światowego wciągnął nijaki mosiek litewski Ziuk Piłsudski w 1926 roku po ukartowanym przez imperialistów Przewrocie Majowym.  Z tą datą Polska nasza kochana ojczyzna utraciła tożsamość i niezależność finansową. Dług publiczny  cały czas rośnie i być może przyjdzie nam zapłacić kapitałem w postaci ziemi albo środków naturalnych. Okupacyjne wojska już mamy na wypadek buntu zdeterminowanych obrońców wolnej niepodległej ojczyzny. Dzieje się. Zwiększa się też na liczba V kolumny upadlińskiej czyli tz. wroga wewnętrznego. W całym kontekście geopolityki nie zapominajmy o odwiecznych wrogach: ruskiego z wschodu i szwaba z zachodu. Najgorzej, że my Polacy zindoktrynowani przez chazarstwo straciliśmy instynkt zachowawczy czyli obronny.

28378999_1222542831215242_8523290260796393901_n[1].jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

u was na wsi elektrykow nie widac ?? podpowiedz maja zielone tablice, u nas pare sie kreci, jeden znajomy zonie kupil, wczesniej kupil jej smarta tego smiesznego .

troche prawdziwej historii .

zbrodnia wolynska nie wziela sie z nikad.. polacy i panstwo polskie pracowalo na to przez wieki niewolnictwa chlopow ukrainskich, swoje dolozyla carska rosja, potem zsrr i III rzesza,a ze trafilo to na ciemna mase chlopska skutki byly wiadome..do tego animozje katolicko-prawoslawne. 

po I wojnie panstwo polskie zasiedlilo osadnikami wojskowymi tysiace osad na rdzennie ukrainskiej ziemi, to oni glownie byli ofiarami mordow.

przez prawie caly okres II rp faszystowsko-nacjonalistyczny rezim przesladowal ukraincow[w mniejszym stopniu takze polskich chlopow] mordowano setkami dzialaczy[polskich tez] pacyfikowano wsie[polskie takoz] palono i burzono cerkwie.. 

takie dzialania panstwa polskiego odbily sie na niewinnych[w  wiekszosci ] mieszkancach wolynia.

tu macie taki wywazony rys historyczny

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wołyń

Germanie zachodnioslowiańskich chłopów też niewolili i to tak skutecznie że nie było komu na tych Germanach mordów "odwetowych" dokonywać i dzisiaj wielu sądzi że Berlin stoi na rdzennie niemieckich ziemiach
Byli i chłopi polscy na ziemiach dzis uznawanych za rdzennie polskie i też byli niewoleni i też przez szlachtę polską tak jak na obecnej Ukrainie.
Czyli tak patrząc całościowo to ci "ukraińscy" chłopi ... ich potomkowie jeszcze całkiem nieźle zostali potraktowani jak potomkowie... no właśnie - potomków np Słowian połabskich nie ma.
d*pa tam nie takie argumenty bo mylą hierarchie społeczne w tym przypadku feudalne i właściwe ówcześnie w praktycznie całej Europie z narodowościami i narodotwórczymi procesami.
Tak samo to tendencyjne jak tendencyjne jest odmawianie obecnym Ukraińcom wszelkich praw bo Wołyń

pamiętać - tak ale budować roszczenia na podstawie tak odległej Historii to już nadużywanie jej dla współczesnych partykularyzmów

co do ostatniego zdania raczej się zgadzamy?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Ja  to  mawiają  "nadzieja  matką  głupich "

Patrząc na sondaż który wkleiłeś nie takich znowu głupich. Sumując poparcie opozycji to pisowi nawet Dont nie pomoże. A dla rządzących będzie tylko gorzej coraz wiesza drożyzna inflacja a i wojna w UA się skończy. Poparcie może nie mocno ale jeszcze spadnie. Za rok z kawałkiem miejmy nadzieję będzie słychać kwik odrywania od koryta.

Opublikowano
Dnia 25.05.2022 o 20:40, Ulman napisał:

Gdzie mi tam Roman do ciebie. Takiego inteligenta fizycznego to ze świecą szukać🤣

oznaczało by ze z pokorą przyznajesz mi racje 

Dnia 26.05.2022 o 14:28, hubertuss napisał:

Nie ładnie piszesz o Morawickim bo wungiel z Australii to jego pomysł. Ale mądry to on nie jest.

001-powiedzial-czlowiek-ktory-kupil-dzialke-za-700-tys-zl-a.jpg

04_1653503421_689484.jpg

035-polski-lad-okazal-sie-wielkim-sukcesem-wiec-nagrody-sie.jpg

191-we-francji-jest-oburzenie-spoleczne-bo-inflacja-wynosi.jpg

339-mateusz-czyta-pierwszy-list-z-odpowiedzia-z-norwegii-15-letni.jpg

587-piszcie-do-pana-premiera-trzeba-sie-dzielic-nadprogramowym.jpg

za to ty bardzo w bredzeniu 

8 minut temu, hubertuss napisał:

kwik odrywania od koryta.

cały czas słychać Tuska i reszty ...  pytanie dla rozumujących jaki jest plan wyborczy bagna opozycyjnego  jakiś pomysł na Polskę ? wygrać z pis i co dalej się zobaczy czy jak ? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

oznaczało by ze z pokorą przyznajesz mi racje 

za to ty bardzo w bredzeniu 

cały czas słychać Tuska i reszty ...  pytanie dla rozumujących jaki jest plan wyborczy bagna opozycyjnego  jakiś pomysł na Polskę ? wygrać z pis i co dalej się zobaczy czy jak ? 

Roman ciebie czy Denwera nikt nie przebije w bredzeniu. A co do planu na Polskę nie oszukujmy się pis go niema. Bo gdyby miał nie zadłużał by na lata przyszłych pokoleń.

1653644720_fkqqhs_600.jpg

1653603118_lxikoa_600.jpg

1653599585_mffied_600.jpg

1653541468_kwpt53_600.jpg

1653599585_mffied_600.jpg

1653476332_9xfn0u_600.jpg

1653461692_zjydtg_600.jpg

1653558469_uiqlck_600.jpg

1653554377_hgmil7_600.jpg

1653386373_oewaar_600.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

Roman ciebie czy Denwera nikt nie przebije w bredzeniu. A co do planu na Polskę nie oszukujmy się pis go niema. Bo gdyby miał nie zadłużał by na lata przyszłych pokoleń.

też tak myślałem zero logiki odpowiedz przerzucająca na inną pytanie  co do zadłużenia .

do tusia jeszcze dochodzimy gdy odejmiesz ofe  to dużo więcej za tusia 

36 minut temu, hubertuss napisał:

1653541468_kwpt53_600.jpg

ukradł je ? nie tak ? kupił je we Wrocławiu gdzie rządzi platforma tak ? ktoś go oskarżył   czy jesteś tak głupi deweloperzy tak kupują cały czas działki rolne gdzie normalny człowiek nie umie odrolnić a oni tak  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v