Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Denwer ten post z 2016-ego
o co tam wtedy chodziło? no i gdzie ten zamach stanu dzisiaj bo o ile wtedy to była groźba to na dzisiaj dla niektórych to nadzieja (żeby nie powiedzieć - tych samych)

teraz jak by PiS przegrywał to będą krzyczeć że zamach stanu
Zwykłe padalców politycznych propagandowe zagrywki niezależnie od orientacji politycznych
.... i wszelakich innych :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał:

teraz jak by PiS przegrywał to będą krzyczeć że zamach stanu

Albo że Tusk dorżnął watahę.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ponoć oficjalnie my Polacy jesteśmy sługami narodu upadlińskiego - gore? Taka prawda... A co Państwo o tym wszystkim sądzą?

https://www.facebook.com/niezlomnypatriota/posts/2935216800032395?__c

Polacy zaatakowani przez Ukrainców w Krosniewicach. (miasto w województwie łódzki) 01.08.2020 Do walki doszło w czasie sobotniej nocy, na skrzyżowaniu ulicy Kutnowskiej i Toruńskiej. W walce miało uczestniczyć kilkadziesiąt osób, narodowości polskiej i ukraińskiej. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że liczniejsza grupa Ukraińców uzbrojona w maczety zaatakowała Polaków. Policja milczy zasłaniając się „prowadzeniem dochodzenia”. Jest to już kolejna odsłona konfliktu w tych okolicach.

https://www.facebook.com/HooligansByNature/posts/2740388679530660?__c

"Rodzice Vladimira Zelenskiego otrzymali obywatelstwo izraelskie i stali się właścicielami wiejskiego domu w mieście Rishpon, wartego 8 milionów dolarów. Dom ma 950 metrów kwadratowych, mały basen z 9 tonami wody morskiej i 120-metrowy dom dla ochroniarzy. Czterech byłych ochroniarzy z SAS strzeże spokoju starszego małżeństwa Zelenskich, a miesięczny koszt ich pracy wynosi 12 tys. funtów plus utrzymanie dwóch opancerzonych pojazdów Lexus LX. Krewni Igora Kołomojskiego i Giennadija Bogolyubowa zostali sąsiadami rodziców prezydenta Ukrainy". "Stać go na to. Przypomnijmy, że według ostrożnych szacunków, dzięki operacji specjalnej Federacji Rosyjskiej, dzienny zarobek Zelenskiego wynosi 1 mln USD(Na wypadek, gdyby ktoś się zastanawiał, gdzie trafiają pieniądze dla Ukrainy i dlaczego Zelensky próbuje przedłużyć działania wojenne" - Pożyczone od: Marcin Dziuba Sam Zelenski (obywatel Ukrainy oraz Izraela) oraz jego najbliżsi współpracownicy otrzymali niedawno obywatelstwa brytyjskie.

283960720_547162630255079_14170614991722

• Like 1
Opublikowano

jak na wille za drobne to slabo wyglada......9 ton wody morskiej ...to naprawde ogromny jest 😂

maniek czy masz swiadomosc ze to takie same klamstwa jak to co ostatnio podales np o ataku w warszawie jak wytlumaczysz swoje klamstwa ze to byli ukraincy ?

co on bierze? to samo co ty ? 

Opublikowano (edytowane)

Maniek  ty raz w miesiącu porządnie się zdezynfekuj jakimś destylatem zbożowym, bo ci jakieś cholerstwo pod deklem szafę przesuwa między Izraelem a Ukrainą.

51 minut temu, dysydent napisał:

@Denwer ten post z 2016-ego
o co tam wtedy chodziło?

A to nie był ten cyrk z głosowaniem w sali kolumnowej po ewakuacji z sali plenarnej? Tak czy inaczej Marecek postanowił walczyć z brakami węgla i został górnikiem.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)

George Soros o nowym zagrożeniu. "Nasza cywilizacja może nie przetrwać"

Podpala cały świat spełnia swój życiowy plan i marzenie .

91-letni były właściciel funduszu hedgingowego na Światowym Forum Ekonomicznym w Davos ostro skrytykował prezydenta Rosji Władimira Putina, chińskiego przywódcę Xi Jinpinga, a także byłą kanclerz Niemiec Angelę Merkel za spoufalanie się z Moskwą i Pekinem

Mówił też, że "największym zagrożeniem dla społeczeństw otwartych są Rosja i Chiny"

"Inwazja może być początkiem trzeciej wojny światowej, a nasza cywilizacja może jej nie przetrwać" — stwierdził .

Przygotowania do wyborów i wygrana będzie pewna .

14 emerytura na stałe będzie .

Nowe zasady waloryzacji emerytur. Rząd ma już propozycję. Takich podwyżek jeszcze nie było!

https://www.fakt.pl/pieniadze/emerytury-beda-nowe-zasady-waloryzacji-rzad-ma-juz-nowa-propozycje/695xfnp

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

na razie to się z Ukrainą "integrujemy" a to na wyjściu jest kraj gospodarczo z ligi może Wenezueli Kuby czy ... jak ta dziadownia na wsch od Indii się nazywa?

popatrzmy na realny ogląd cen i zagrożeń z porównania rosji do Polski
Przecież mamy podobne inflacje, zagrożenia płynności łańcuchów dostaw ....

to może lepiej było się z rosją i bialorusią integrować?

doszło do tego że można powiedzieć - "gdzie nie obróci, d..pa "

ot taki paradoks - rosja niszczy i siebie i swoich sąsiadów a zachód Europy nie pozwoli zniszczyć ostatecznnie przede wszystkim rosji
Plankton jest tu nieistotny co z nim będzie.

Co do tego że zachód nie pozwoli zniszczyć Rosji to się z tobą zgadzam , było tak samo z Niemcami po 1945 roku . Silne Niemcy są potrzebne Europie tak mówili , kompletni idioci za miliony ofiar chcieli mocnych gospodarczo Niemiec ale już np Polska silna w Europie zachodowi nie jest potrzebna ew. tania siła robocza i rynek zbytu .

Opublikowano
37 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ale już np Polska silna w Europie zachodowi nie jest potrzebna ew. tania siła robocza i rynek zbytu .

Jaką se politykę prowadzimy, to tak mamy. A jak się nie prowadzi żadnej polityki, to jest jak jest.😂 Tania krew i tanie ziemniaki ot i wszystko co oferujemy.

Opublikowano
36 minut temu, mirro napisał:

Jaką se politykę prowadzimy, to tak mamy. A jak się nie prowadzi żadnej polityki, to jest jak jest.😂 Tania krew i tanie ziemniaki ot i wszystko co oferujemy.

Za poprzedników obecnego rządu było jeszcze gorzej , masa śmieciówek , 5 zł dla ochroniarzy na godz. teraz to chociaż pracownik jest w cenie .

Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Za poprzedników obecnego rządu było jeszcze gorzej , masa śmieciówek , 5 zł dla ochroniarzy na godz. teraz to chociaż pracownik jest w cenie .

A co Ty w ogóle porównujesz. jak jest z czego to się płaci więcej. za czasów PO pis nawet jakby na głowie stanął to nic by nie dało

2 minuty temu, galan99 napisał:

Operator traktora na gospodarstwie .

Jasne chyba ci się śniło 😄. Moja żona w UG mniej zarabia a robol miałby więcej zarabiać 😂

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

ten , gdzie stacjonują amerykańskie wojska na terenie RP w Ełku ?     https://www.wnp.pl/hutnictwo/pekin-popchnal-amerykanow-do-gigantycznego-odkrycia,583195.html     jakoś ten Elk Creek jest podobny do polskiego Ełk . wiem wiem to tylko złudzenie podobieństw .  TO ten głupi komentarz pod tekstem tak mi zasugerował 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Szczuł i szydził z prezydenta RP a nawet zaatakował TVN i się doigrał , ma wstąpić do PO lub założyć własny ruch lub medium . Lis .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

Warto obejrzeć...

https://www.facebook.com/niezlomnypatriota/posts/2965980543622687?__

Max Kolonko - Przemyśl, granica - POLSKI NIE MA

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3168396293416075&id=100007372055422&__cft_

Nie wierzę, że ktoś pojedzie na upadlinę i będzie przelewał krew za rezunów Bandery stefcia a może jestem w błędzie?

„Ukraina chce zaangażować Polaków w operacje wojskowe przeciwko Rosji, ponieważ Siły Zbrojne Ukrainy doświadczają niedoboru „zasobów ludzkich” – powiedział gazecie VZGLYAD politolog Timofei Bordachev. Wcześniej okazało się, że Zełenski zamierza nadać Polakom specjalny status na Ukrainie. – Ukraiński projekt ustawy o specjalnym statusie obywateli polskich na Ukrainie ma na celu zapewnienie udziału obywateli polskich w działaniach wojennych przeciwko Rosji, bez angażowania NATO i Polski jako państwa – wyjaśnił Timofey Bordachev, dyrektor programowy Międzynarodowego Klubu Dyskusyjnego Wałdaj. Ekspert przypomniał, że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy wszystkie sondaże socjologiczne w Polsce pokazują, że ponad 60% obywateli jest przekonanych o konieczności prowadzenia operacji militarnych przeciwko Rosji – w takiej czy innej formie. „W Polsce, zarówno wśród cywilów, jak i wśród wojska, jest niesamowita liczba ludzi, którzy chcą walczyć z Rosją. W ten sposób Kijów daje im legalną możliwość zrobienia tego bez ryzyka trafienia rakietami w Warszawie” – zauważył analityk. Dodał też, że Ukraina warunkowo zabezpieczy Polaków – jeśli zostaną schwytani, będą traktowani jak jeńcy wojenni, a nie jak najemnicy. „Jeśli spojrzeć na całą historię, to prawie zawsze Polacy walczyli z Ukraińcami przeciwko Rosjanom. Taką polityczną i historyczną ocenę można nadać tej ukraińskiej ustawie” . „Nawiasem mówiąc: ostatnio coraz więcej słyszymy o obronie na Ukrainie, a coraz mniej o Siłach Zbrojnych Ukrainy. Dlatego zgodnie z planem Kijowa projekt ten pomoże rozwiązać problem braku „zasobów ludzkich” w konfrontacji z Siłami Zbrojnymi FR. Myślę, że od 50 do 100 tysięcy ludzi może przyjechać z Polski walczyć na Ukrainie – dodał politolog. W niedzielę okazało się , że prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski podczas przemówienia w Radzie Najwyższej, gdzie przybył z prezydentem RP Andrzejem Dudą, zapowiedział wprowadzenie ustawy o szczególnym statusie prawnym obywateli polskich na Ukrainie.Później sekretarz prasowy Zełenskiego Siergiej Nikiforow wyjaśnił istotę ustawy. „Trzeba zwrócić uwagę na prawo, które zostało przyjęte w Polsce dla osób czasowo przesiedlonych z Ukrainy i które faktycznie zrównuje obywateli Ukrainy z obywatelami Polski, ale bez prawa głosu. W związku z tym na Ukrainie z inicjatywy prezydenta (Zełenskiego) zostanie uchwalona podobna ustawa”.

• Thanks 1
Opublikowano

Może jakiś mały % przejrzy na oczy.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Lwów nasz a Przemyśl ukraiński ? 

Nasi rządzący kiedykolwiek mówili że Lwów powinien wrócić do macierzy ?

21 godzin temu, Roman176 napisał:

mam wklejać jaki jesteś głupi jak byś zamykał ?  widzisz nawet połowie nie dorównujesz mi z inteligencją 

Gdzie mi tam Roman do ciebie. Takiego inteligenta fizycznego to ze świecą szukać🤣

Opublikowano

„Mojej sąsiadce Ukrainki obcięły piersi, a ciało owinęły drutem kolczastym!” Świadek Julia Rosińska wspomina ukraińskie ludobójstwo na Polakach 

Julia Rosińska (z domu Kłaczek) ze Słobódki Dżuryńskiej (powiat czortkowski, województwo tarnopolskie) to mój kolejny rozmówca, z którym spotkałem się w ramach autorskiego projektu Spotkanie ze Świadkiem Rzezi Wołyńskiej. Gry Ukraińcy poczęli napadać na Polaków na terenie województwa tarnopolskiego miała zaledwie 6 lat. Do dziś nie może zrozumieć czym kierowali się Ukraińcy popełniając tak bestialskie zbrodnie na Polakach. Nie ma także wątpliwości, że w miejsce pomników upamiętniających ukraińskich zbrodniarzy powinno się postawić pomniki upamiętniające ofiary ludobójstwa.

W wywiadzie Pani Julia opowiada z jaką brutalnością Ukraińcy mordowali Polaków.

– Odcinali ręce, nogi, uszy, wyłupywali oczy. Gdy dwaj kowale zabezpieczyli się kratami, to Ukraińcy weszli do nich przez komin i ich zamordowali – mówi Świadek ludobójstwa na Polakach. Opowiada, że wielki strach wśród Polaków pojawił po bestialskiej zbrodni na zakonnicach i 16 chłopcach, których Ukraińcy zamordowali podstępem. Wspomina także, że Ukraińcy mordowali także wtedy, gdy Polacy już szykowali się do ucieczki.

–Byliśmy już na dworcu, gdzie podstawiono pociąg, którym Polacy uciekali na zachód. Moja sąsiadka wróciła się do domu, żeby zabrać kurę, którą mogła nakarmić swoją córkę. Gdy oddaliła się od dwroca, napadły na nią Ukrainki, obcięły jej piersi, a ciało owinęły drutem kolczastym i wrzuciły nad rzekę – opowiada Pani Julia. Moja rozmówczyni nie pamięta, żeby przed Ukraińcami broniła ich Armia Krajowa. Pamięta, że bronili się polscy cywile zorganizowani w ramach samoobrony. Chwytali za widły, siekiery i narzędzia codziennego użytku. W nocy organizowano warty, a Ukraińcom zabroniono wychodzić z domu po 22, tak aby nie pomylono ich z ludobójcami grasującymi nocami po wioskach. Niemal godzinna rozmowa z Panią Julią Rosińską jest dostępna w aplikacji wPrawoTV dostępnej przez Google Play lub AppStore. Subskrybując aplikację za niecałe 5 złotych miesięcznie, wspierasz moje działania w realizacji tego niezwykle ważnego projektu. W aplikacji znajdziecie także kilkadziesiąt innych nagrań ze Świadkami Rzezi Wołyńskiej.

https://www.facebook.com/jacek.miedlar/posts/534619108327053?__%2CP-y-R

283772305_129037713117329_88067515789888

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Szczuł i szydził z prezydenta RP a nawet zaatakował TVN i się doigrał , ma wstąpić do PO lub założyć własny ruch lub medium . Lis .

FThpSYBXoAAQ7WE?format=jpg&name=small

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v