Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
many13 napisał:

Jeszcze raz nawiążę do rocznicy spalenia Perczyna. Mój wpis zamieściłem na wielu znanych mi stronach Facebooka. Otrzymałem wiele pozytywnych laików i komentarzy. Były też komentarze negatywne, na które nie odpowiadałem, gdyż nie warto dyskutować z osobami przesiąkniętym ideologią banderowską. Przeraża mnie jednak fakt, że jest nadal dużo takich osób, które twierdzą, że moje nagranie jest fałszywe, że wcale nie było takich zbrodni, że Bandera to bohater, że w obecnych czasach nie powinniśmy jątrzyć ran, że to Polacy doprowadzili do tych mordów przez swoją butę i wyższość, że to Polacy wymordowali Ukraińców, itp. W tych wypowiedziach brak jest jakiejkolwiek sympatii wobec nas Polaków. Drodzy Kresowianie nie liczmy na to, że Ukraińcy nas przeproszą za zbrodnie, jakie dokonali na naszym narodzie, że nie będą gloryfikować naszych morderców, że nadal nie będą fałszować historii i zaprzeczać faktom ludobójstwa!

Naszym obowiązkiem jest pamiętać i ukazywać PRAWDĘ! "NARÓD, KTÓRY TRACI PAMIĘĆ, TRACI SWĄ TOŻSAMOŚĆ " - Jan Paweł II.

Tak, qwa, święty namawiał do nienawiści... Skarpety opadają... Kto Ci siermięgo nakazuje cokolwiek zapominać? Toć to czas aby sprawy poprostować. Lwiątka odsłonili na Łyczakowie, przyznają kiedyś zapewne, że sposób roku '43 był chybiony bo historia się teraz z nich nabija ale nie licz aby zapomnieli o S. Banderze tak jak Ty nie pozwalasz zapomnieć o Wołyniu bo naród, który traci pamięć: a) traci sumienie {Herbert}; b) staje się jedynie zbiorem ludzi {Piłsudzki}; c) traci tożsamość, umiera {Jan Paweł II}. Dlatego, maniek, powinieneć zostać wybatożony za Jana Pawła II bo on powierzył siebie Matce Boskiej czym stał się orędownikiem miłości a Ty wrzucasz jego słowa do kibla nienawiści.

many13 napisał:

Mniej niż 50 sekund potrzebują najlepsi aby pokonać Ośrodek Sprawności Fizycznej. Zresztą zobaczcie sami. Jest moc. Dokładnie taki sam "małpi gajek" robiłem w 1,16 minuty na ocenę b.d. Na złotą odznakę sprawności fizycznej czas był poniżej 1,20 minuty. Dokładnie w tym miejscu na torze przeszkód w Zegrzu - wspomnienia jakby czas stanął.

https://www.facebook.com/ZelaznaDywizja/posts/318514123793773?__cft_

Co wy na to - robią głupa z rolnika polskiego w biały dzień i to bezczelnie - chazarstwo zakłamane.

https://www.facebook.com/jacek.fogiel/posts/5282326035208577?__cft_

weź to zrób z giwerą i plecakiem. Fajne to, można się popisać, ale realne tory wykańczają kolana bo obciążony przepierdzielasz niezliczone ilości płotów i czołgasz się w błocie...

Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

weź to zrób z giwerą i plecakiem. Fajne to, można się popisać, ale realne tory wykańczają kolana bo obciążony przepierdzielasz niezliczone ilości płotów i czołgasz się w błocie...

Nie żartuj z giwera i plecakiem choćby przeczołgać się przez jeden i drugi właz czołgu potrzebują innego czasu na pokonanie całości - nie próbowałem ale nie widzę problema.

Opublikowano (edytowane)

Dobre.

Poseł Grzegorz Braun interweniuje w sprawie próby wyłączenia sali gimnastycznej z użytkowania na rzecz adaptacji w celu przyjęcia gości z Ukrainy w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Zabełkowie, gmina Krzyżanowice, powiat raciborski.

W zaistniałej sytuacji Wójt Gminy Krzyżanowice, Pan Grzegorz Utracki, doprowadził do konfliktu z rodzicami uczniów oraz dyrekcją wyżej wymienionej szkoły. Dyrektor szkoły – pani Anna Kubica – nie zgodziła się na wyłączenie sali gimnastycznej z użytkowania szkoły i z tego powodu otrzymała naganę do akt od swojego pracodawcy. W powyższej historii Poseł Grzegorz Braun dostrzega nadużycie prawa, stąd potrzeba przeprowadzenia interwencji poselskiej. Po interwencji, około godziny 13:30, odbędzie się pod budynkiem Urzędu Gminy w Krzyżanowicach (ul. Główna 5) konferencja prasowa z udziałem lokalnych mediów.

https://www.facebook.com/konfederacjakoronypolskiej/videos/408114657887744/?__

Braun szuka w Gminnej Komórce Zarządzania Kryzysowego pisma od wojewody które skłoniło Wójta do adaptacji szkolnej sali gimnastycznej na potrzeby upadlińców. Nauczycielka dostała naganę ujmując się za salą dla dzieci - poinformowała rodziców. Wójt zaordynował zajęcia pod chmurką zamiast zajęć na sali gimnastycznej. Wójt zarządził locdaun w mikroskali zamykając szatnię maluchom i miejsce do spożwania  posiłków. Co było podstawą prawną działania wójta na niekorzyść polskich dzieci. Jakie były podstawy prawne udzielenia Pani dyrektor nagany?. Jest to operacja na narodzie polskim to jest naganne i nie do przyjęcia.

Edytowane przez many13
  • Like 1
Opublikowano

A właśnie trzeba było inwestować tak jak pisałem. Kto posłuchał ten zarobił 100% w 2 miesiące. 

Rubel się nadmiernie umocnił do 7 groszy a twoim zdaniem nikt go nie chce, Moim zdaniem jak coś jest pożądane to drożeje a jak nikt tego nie chce to jest tanie. Wg twoich wywodów jest dokładnie odwrotnie. Czy mozesz wytłumaczyć tą rewolucyjną myśl.  

Opublikowano
many13 napisał:

22 minuty temu, DTaras napisał:

Nie żartuj z giwera i plecakiem choćby przeczołgać się przez jeden i drugi właz czołgu potrzebują innego czasu na pokonanie całości - nie próbowałem ale nie widzę problema.

Z trzecią linią tego nie zrobisz majster.

Ulman napisał:

A właśnie trzeba było inwestować tak jak pisałem. Kto posłuchał ten zarobił 100% w 2 miesiące. 

Rubel się nadmiernie umocnił do 7 groszy a twoim zdaniem nikt go nie chce, Moim zdaniem jak coś jest pożądane to drożeje a jak nikt tego nie chce to jest tanie. Wg twoich wywodów jest dokładnie odwrotnie. Czy mozesz wytłumaczyć tą rewolucyjną myśl.  

Gazu chco a nie rubla. Rubel drożeje x popytu na rubla to rosną koszty wydobycia i trzeba rubli więcej nałapać. Taka moc waluty jest przydatna tylko do spekulacji a spekulacja kwęka po chińsku.

Opublikowano

To nie ma znaczenia. Gaz sprzedają i sprzedawać będą więc popyt na rubla zostanie utrzymany i sankcje mu nie zaszkodzą. Przy obecnych uregulowaniach utrzymają wygodny im kurs przez nieograniczony czas a nie tak jak ludowi wmawiano że rubel będzie wart zero.

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Wahania rubla mnie nie interesują , bardziej mnie martwi słabiutki złoty .

Opublikowano
Ulman napisał:

To nie ma znaczenia. Gaz sprzedają i sprzedawać będą więc popyt na rubla zostanie utrzymany i sankcje mu nie zaszkodzą. Przy obecnych uregulowaniach utrzymają wygodny im kurs przez nieograniczony czas a nie tak jak ludowi wmawiano że rubel będzie wart zero.

Ma znaczenie bo się może nagle okazało iż za technologię Chinol chce w juanie...

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Nie interesują cie?😂 Pu sie zaorałeś powtarzając bezmyslnie bzdury z TVPis. prosty

Od kiedy PIS wygrał z PO i rządzi to mi wystarcza i ostatnio ich nie słucham bo nic ciekawego nie wymyślili oprócz inflacji i pomocy Ukrainie .

Opublikowano

SS Galizien.

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/8630806303628064/?comment_id=8630813430294018&__c

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/8630806303628064/?comment_id=8630813173627377&__

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=166568025810359&set=p.166568025810359&type=3&__c

Od 2016 roku upadlińskie banderowcy na cmentarzu Łyczakowskim więzili nasze lwy zakrywając ich płytą pażdzierzową.  Pizdziory pieją z radości, że upadlina dała im wolność za to ,. że gościmy ich w swoim kraju. Kuriozalna albo nawet kórew@ska historia. Trzeba będzie zaraz upadlińcom dziękować, że pozwalają nam Polakom żyć. Tak, tak będzie chyba, że kochany Putinek wcześniej wyłapie banderowców w azowskich mundurkach. Nie trudno ich poznać bo mają charakterystyczne tatuaże tak jak onegdaj  rycerstwo Himlera.

https://www.facebook.com/piotr.szlachtowiczz/posts/886550009411869?__cft__

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Ulman napisał:

Rubel się nadmiernie umocnił do 7 groszy a twoim zdaniem nikt go nie chce, Moim zdaniem jak coś jest pożądane to drożeje a jak nikt tego nie chce to jest tanie.

odkąd morderca putin zaczął rządzić w rosji to wartość rubla względem złotego spadła o 50% :) 

6 godzin temu, Ulman napisał:

sie zaorałeś powtarzając bezmyslnie bzdury 

:D 

-------------------------------------

Po tym, jak "Rzeczpospolita" ujawniła, że Citizen Lab nie ma dowodów na inwigilację urzędników NIK systemem Pegasus, Marian Banaś poniósł jeszcze bardziej dotkliwą klęskę. Chodzi o zarzuty formułowane pod adresem PWPW za druk ponad 30 mln kart do głosowania korespondencyjnego w 2020 roku bez zgody MSWiA. Według sądu, NIK nie miała racji w przedstawionej sprawie.

-------------------------------------

35 z rzędu dzień bez deszczu 😟 czegoś takiego to nikt u nas jeszcze nie widział, żeby w połowie maja rzeczka była prawie wyschnięta (jest 5cm wody)

sąsiad orał pod kukurydzę, po trawie, to 300 konny fend nie dawał rady uciągnąć 7 skib i musiał jedną odkręcić, na 22cm zero wilgoci

Edytowane przez nie
Opublikowano

Po wielu latach lwy na Cmentarzu Orląt Lwowskich - odsłonięte. Gest drobny i potrzebny choć wstyd, że trzeba było aż rosyjskiej inwazji żeby strona ukraińska się na niego zdobyła. Oby był to początek rewizji polityki historycznej po tamtej stronie. Tak czy inaczej - wieczna chwała Obrońcom Lwowa!  Brawo Putinek - jesteś wielki. Te Lwy zasłonięte płytą przez UPOwskich banderowców to symbol zniewolenia  i pochodna tego co może czekać nas Polaków. Putinek jeszcze będziemy stawiać Ci pomniki za walkę z nazizmem i imperializmem.

282135169_562297421923534_5837655610178725516_n.jpg

Dlaczego te chazarskie pisowskie nierządy nie zwróciły upadlińcom uwagi, że przy lwowskich lwiątkach zniknęły napisy?

283189039_5212683452103944_6053540004881

A gdzie "ZAWSZE WIERNI TOBIE POLSKO" !!! Lwy bez tożsamości.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, many13 napisał:

przy lwowskich lwiątkach zniknęły napisy?

tak trudno się domyślić dlaczego?ty już przestań gloryfikować Putina i ruskich a przypominaj też i ich zbrodnie

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.05.2022 o 00:31, nie napisał:

dlaczego pewni ludzie lubią się ciągle ośmieszać? czasami lepiej się nie odzywać, żeby nie okazać się kretynem

oficjalne dane statystyczne lub wskaźniki ekonomiczne ogłaszane codziennie przez gus i eurostat to - propaganda sukcesu - buuaaahhhhaaaaaaaaaaaa    :D :D :D 
podałem tylko dane ekonomiczne gospodarki polski, ani jednego słowa o jakiejkolwiek opcji politycznej i to wystarczyło żeby mnie znowu zaatakować; ktoś tu ma jakieś problemy emocjonalne; czyżby następny którego zaślepia nienawiść do pis?

No właśnie wciąż się zastanawiam dlaczego ty się tu z takim uporem ośmieszasz. Statystyką można manipulować i pokazywać te dane, które się chce. Lub robić takie zestawienia jak komu pasują. I tak właśnie programuje was pisowska propaganda. 

Tak podałeś dane gospodarki. Tak rośnie nam PKB o 8 % w pierwszym kwartale tego roku do kwartału z końca pandemii gdzie było wiele. A to już jest propagandowa manipulacja., Wybranie kwartału z czasu gdzie było wiele obostrzeń i kwartału gdzie wszystko uwolniono. I zestawianie tego z krajami w których były obostrzenia w różnym czasie inne.

Ale ok. PKB wzrosło Czyli można by rzec bogaciliśmy się najszybciej w Europie. Ale co z tego jak nam to inflacja matołku zjada. Weź do tych swoich danych gospodarczych dorzuć wykres z inflacją w krajach UE. A zobaczysz, że choć rozwijamy się w tempie 8 % to inflacja zjada nam to w tempie 12 %. Rozumiesz to? Zyskujemy 8 % a tracimy 12 przez gla inflacje lub pis inflację. Naprawdę jest się z czego cieszyć? Ponawiam więc swoje pytanie do takich jak ty czy @Denwerwy serio szukacie tu głupszych od siebie czy sami jesteście najgłupsi?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v