Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ukraińcom nie należy za grosz wierzyć. To wyjątkowo podłe i dwulicowe plemię. To co pisałeś o pułku Azov - po ukraińcach można się wszystkiego spodziewać i niczego wykluczyć się nie da. Oni na wołyniu potrafili zabić ukrainkę i jej dzieci tylko dlatego że miała męża polaka.  Bywało też że mąż zabijał swoja zonę bo była laszką. To jest zdziczałe plemie. Moga mordować pobratyńców bo taka jest potrzeba i  jest jak najbardziej możliwe tylko nam sie to w głowach nie miesci.

Emocje Ci zakłócają logiczne myślenie panie Ulman.  

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Roman176 napisał:

@Pafnucy   co to za agresja zetorki ?

To krzyk rozpaczy i niemocy małego czlowieczka...

🤔

Uzależniony czlowieczek od af co nie potrafi nawet świat dla rodziny poświęcić... Ot trolowanie na forum ważniejsze 🤔

Baja lonucy..... Kiedy wracasz? Jutro? 😁😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 minutę temu, peugeot napisał:

Człowieku opanuj się , próbujesz argumentować używając błędów logicznych a to już desperacja . 

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_personam

Jakich logicznych?  Ty chcesz mnie logiki uczyć? Ty który nie umiesz zrozumieć że mnożenie przez zero daje zero i piszesz o subiektywnym postrzeganiu fizyki?  Ty który twierdzisz że w konstytucji jest napisane że nie mogę być obywatelem RP bo nie uznaje jej granic? Ty który twierdzisz że sąd może mnie skazać ale na podstawie konstytucji? 

Po prostu nie masz pojęcia o tym jak i co jest na studiach a próbujesz coś bredzić? Studiowałeś coś kiedyś? Miałeś indeks, ćwiczenia z adiunktami, styczność z kadrą naukową?  Ile egzaminów na uczelni wyższej przeszedłeś? Ile prac napisałeś?  

To żeś nieuk to widać po tym co piszesz ktury albo zasady fizyczne. Dałeś się kilka razy podprowadzić  ale za wszelką cenę chciałeś postawić na swoim chociaż nie masz żadnych argumentów oprócz abstrakcyjnych i żałosnych wywodów bez ładu i składu. Wiem że tonący brzytwy się chwyta ale aż byłem ciekawy do jakiego absurdu sie posuniesz ale jak widze jeszcze nie jest to szczyt twoich mozliwości.  Było juz ze pytanie źle zadane, ze nieprofesjonalny profesor, było ze wykonał pracę mimo ze nie było przesuniecia, było też o złym traktowaniu studenta i subiektywnym postrzeganiu fizyki. Dawaj dalej bo jestem ciekaw gdzie jest granica. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał:

logiczne myślenie panie Ulman. 

eeeeee co on nie myśli ?

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Roman a na polski przetłumacz 🤔

taki gość co ma w tle kota rudego ... donosi ze prowokujecie do kłótni na forum  i dostaniecie bana na 3/4 miesiące 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

eeeeee co on nie myśli ?

taki gość co ma w tle kota rudego ... donosi ze prowokujecie do kłótni na forum  i dostaniecie bana na 3/4 miesiące 

A nie znam człowieka... Ja tam nikogo dziś nie prowokował... A ze lonucy ma doły to nie moja bida i tyle... Ja go nie czepiał sam postanowił pokazać kim jest i pokazał. 

Opublikowano

Ukraińcom nie należy za grosz wierzyć. To wyjątkowo podłe i dwulicowe plemię. To co pisałeś o pułku Azov - po ukraińcach można się wszystkiego spodziewać i niczego wykluczyć się nie da. Oni na wołyniu potrafili zabić ukrainkę i jej dzieci tylko dlatego że miała męża polaka.  Bywało też że mąż zabijał swoja zonę bo była laszką. To jest zdziczałe plemie. Moga mordować pobratyńców bo taka jest potrzeba i  jest jak najbardziej możliwe tylko nam sie to w głowach nie miesci

Ukraińcom nie należy za grosz wierzyć. To wyjątkowo podłe i dwulicowe plemię. To co pisałeś o pułku Azov - po ukraińcach można się wszystkiego spodziewać i niczego wykluczyć się nie da. Oni na wołyniu potrafili zabić ukrainkę i jej dzieci tylko dlatego że miała męża polaka.  Bywało też że mąż zabijał swoja zonę bo była laszką. To jest zdziczałe plemie. Moga mordować pobratyńców bo taka jest potrzeba i  jest jak najbardziej możliwe tylko nam sie to w głowach nie miesci

3 minuty temu, Ulman napisał:

W którym miejscu napisałem nieprawdę? Możesz wskazać?

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

A nie znam człowieka... Ja tam nikogo dziś nie prowokował... A ze lonucy ma doły to nie moja bida i tyle.

nie musisz znać to tu jest wszystko fałszywe jak nie piszesz po ich myśli 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

W którym miejscu napisałem nieprawdę?

Oprócz realnego opisu wydania na Wołyniu, to wszystko inne to emocjonalna histeria. Ja mógłbym napisać to samo o Kacapach to wtedy piszesz, że są spoko i dobrymi partnerami do handelku. Zwykłe rozchwianie emocjonalne i hipokryzja. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Oprócz realnego opisu wydania na Wołyniu, to wszystko inne to emocjonalna histeria. Ja mógłbym napisać to samo o Kacapach to wtedy piszesz, że są spoko i dobrymi partnerami do handelku. Zwykłe rozchwianie emocjonalne i hipokryzja. 

Co uważasz za emocjonalną histerię? Konkretnie.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

nie musisz znać to tu jest wszystko fałszywe jak nie piszesz po ich myśli 

A ja tam pisze co chce i nikt mi nie broni niczego 

Miałeś bana na 3 miesiące?..  poważnie? 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Ulman napisał:

Jakich logicznych?  Ty chcesz mnie logiki uczyć? Ty który nie umiesz zrozumieć że mnożenie przez zero daje zero i piszesz o subiektywnym postrzeganiu fizyki?  Ty który twierdzisz że w konstytucji jest napisane że nie mogę być obywatelem RP bo nie uznaje jej granic? Ty który twierdzisz że sąd może mnie skazać ale na podstawie konstytucji? 

Nie mam zamiaru nauczać kogokolwiek logiki . Mnożenie przez zero - podaj dowód na to że ja wykonałem takie działanie . 

Nie napisałem że  konstytucja pozbawia  obywatelstwa tych którzy nie akceptują granic państwa .

Sąd skazuje na podstawie prawa napisanego zgodnie z zasadami zawartymi w konstytucji . 

Manipulujesz i piszesz nieprawdę , to zapewne Twój jedyny  sposób na dowodzenie swoich teorii . 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Co uważasz za emocjonalną histerię? Konkretnie.

Twe wpisy o Ukrainie, Ukraińcach i aktualnych wydarzeniach. Logicznym jest, że w przypadku zagrożenia ze strony Rosji pomoc Ukrainie należy przekazywać. Robią to wszystkie państwa regionu(oprócz Węgier gdzie rządzą prorosyjscy populiści), oraz państwa z poza tego obszaru. Ty zaś wymyśliłeś, że z powodu jakiś emocjonalnego podejścia do historii powinniśmy odciąć się od jakiejkolwiek współpracy. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Emocje emocjami ale jak nas napadali to kto nam pomagał ?... Pomagali nas ale  dozynac chyba🤔 

Historia i pamięć się kłania i tyle. 

I się cholernie źle skończyło. Dla nas, i sporej części Europy. Czy historia nie powinna czegoś uczyć? 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano

Pomaganie Ukraińcom w Polsce to sprawa całkowicie odmienna od  pomagania rządowi Ukrainy w walce z Rosją. 

Nie powinno się prowadzić wojen na swoim terytorium. 

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Twe wpisy o Ukrainie, Ukraińcach i aktualnych wydarzeniach. Logicznym jest, że w przypadku zagrożenia ze strony Rosji pomoc Ukrainie należy przekazywać. Robią to wszystkie państwa regionu(oprócz Węgier gdzie rządzą prorosyjscy populiści), oraz państwa z poza tego obszaru. Ty zaś wymyśliłeś, że z powodu jakiś emocjonalnego podejścia do historii powinniśmy odciąć się od jakiejkolwiek współpracy. 

Ludziska trzymajcie mnie  - Małolepszy jesteś zwykłym ignorantem. Tyle Polaków co banderowcy UPAdlińskiee w okrótny sposób zaryzali tylko w miesiącu lipcu 1943 roku to ruskie nie wywieżli na Syberię  w całym 1940 roku. Nie słyszałem, żeby ruski człowiek zaryzał Polaka sąsiada piłą do przecinania drzewa. Ci w Katyniu co załatwili oficerów i polska inteligencję normalnym strzałem w potylice to byli mojrzeszowego wyznania w NKWD-owskich mundurkach. Ukrainiec strzelał tylko do uciekających dzieci, kobiet starców. Napadali w nocy upadlińce z innej wioski i ryzali siekierami. Zastanów się w jakim celu ta historia jest zakłamana nie tylko w kór@wowizji ale przez takiego zjadacza papciu że nie powiem darmozjada bo chyba potrafisz na siebie zarobić?

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, peugeot napisał:

Nie mam zamiaru nauczać kogokolwiek logiki . Mnożenie przez zero - podaj dowód na to że ja wykonałem takie działanie . 

Nie napisałem że  konstytucja pozbawia  obywatelstwa tych którzy nie akceptują granic państwa .

Sąd skazuje na podstawie prawa napisanego zgodnie z zasadami zawartymi w konstytucji . 

Manipulujesz i piszesz nieprawdę , to zapewne Twój jedyny  sposób na dowodzenie swoich teorii . 

No fakt. Nie masz żadnych podstaw w dziedzinie logiki nawet by samemu cokolwiek wydedukować więc nauka rzeczywiście odpada. 

Pisałeś że praca została wykonana mimo ze nie było przesunięcia? To nic innego jak twierdzenie że wartość pomnożona przez zero daje wartosć inną od zera.  Oczywiście że to napisałeś. Jako nieuk w końcu połapałeś się że to bzdura i uciekłeś w jeszcze większy absurd - odkształcanie ścian🤣

O granicach państwa pisałeś że jako obywatel RP mam taki obowiązek a jak nie to sąd orzeknie karę choć nie wiadomo na jakiej podstawie. Podałes co prawda z trudem art. 5 konstytucji RP bo tez sie połapałeś że nic tam nie ma napisane o konieczności akceptacji granic przez obywatela RP. Tym samym nie ma paragrafu który miałby umocowanie w art.5 i mógłby mi zakazać nie uznawania granic RP. 

A i jeszcze przed wczoraj było chorobliwe zaprzaństwo bo ci nie pasowała informacja ze upadlińskie draństwo w ramach wdzięcznosci straszy nas sądem. Żałość, sromota i PISowskie zaprzaństwo. 

Opublikowano

MałoLepszy włącz myślenie, spójrz racjonalnie co się dzieje w Polsce i z Polską. Poczytajdo poduszki może Ci się przyśni i pojaśni w główce?

Świadkowie wspominają: to był kwiecień lub maj 1943 roku - we wsi Ostrów k. Czetwertni pow. Łuck, Ukraińcy ujęli 21 Polaków z Przebraża, którzy wybrali się po zakup żywności, zamknęli w chacie, wyprowadzali pojedynczo i bestialsko mordowali. Śmierć poniosło 18 osób, 2 uciekły, 1 ciężko ranna przeżyła.

Marek A. Koprowski: Koszmarne sceny zbrodni:

"Mirosław Łoziński zaczął wraz z innymi intensywnie przygotowywać się do wojskowego rzemiosła i brał razem z kolegami udział w fortyfikowaniu Przebraża. Dla niego, jak i jego kolegów, „zachętą” do intensyfikacji wysiłków był kolejny mord na mieszkańcach Przebraża.

- Dokonała go banda rezunów pod dowództwem „Sachara” – wspomina Mirosław Łoziński. – Jej członkowie napadli na grupę 21 osób z Przebraża, która pojechała do Czetwertni kupić dla wioski ziemniaki. W drodze powrotnej grupa ta k. kolonii Ostrów została zatrzymana przez oddział UPA. Wszystkich zamknęli w domu, pod którym ustawili wartowników. Reszta upowców miała zaś udać się na jakąś akcję. Po zachodzie słońca grupa ta wróciła i zaczęła mordować zatrzymanych. Wyciągali z chałupy po dwóch do stodoły i mordowali. Pierwszego zabili kołkiem, a drugiego dwa razy rąbnęli przez głowę szablą. Ta jednak była tępa i załamała tylko kości czaszki, jej uderzenia nie były śmiertelne. Oprawcy myśleli jednak, że uderzona nią ofiara nie żyje. Rzucili ją na trupa zabitego kołkiem i poszli po następne ofiary. Ranny Polak otworzył drzwi stodoły z drugiej strony i zaczął biec przez zboże. Dotarł do jakiejś stodoły, gdzie schronił się w sąsieku z sianem i stracił przytomność. Rano znalazła go Ukrainka, która przyszła po siano dla krów. Zawołała męża i przyniosła kawałek prześcieradła, którym opatrzyła mu głowę. Jej mąż usiłował dowiedzieć się, skąd jest ranny, ale ten nie potrafił już mówić. W wyniku uszkodzenia czaszki odjęło mu mowę. Pokazał tylko ręką na kieszeń, gdzie miał dokumenty. Ukrainiec przeczytał i zorientował się, że poszkodowanym Polak jest z Przebraża. Wieczorem wymościł wóz sianem i razem z żoną odwiózł go do Przebraża. Gdyby upowcy ich złapali, zamordowaliby ich bezlitośnie. Całą sprawę znam doskonale, bo tym rannym był Dominik Kowalski.” - Mieszkał później niedaleko mnie w Niemodlinie. Zmarł w 1985 r. i znałem go doskonale. Pozostali mieszkańcy Przebraża, których w Ostrowiu zatrzymali upowcy zostali bestialsko zabici...

Na początku maja Ludwik Malinowski wraz z grupą partyzantów udał się na miejsce mordu. Tu odkryto mogiłę ofiar, które ekshumowano i przywieziono do Przebraża. Ułożono je przy kaplicy urządzonej w szkole. Przed pogrzebem przyjechała grupa oficerów niemieckich, którzy wykonali zdjęcia ofiar i spisali protokół. Następnego dnia na cmentarzu w kolonii Chołopiny odbył się pogrzeb 16 ofiar tragedii. W trumnach ustawionych w jednym szeregu spoczęli: Helena Bergiel, Adam Bergiel, Marcin Błażyński, Marian Bojkowski, Jan Bojkowski, Antoni Kobylański, Ostrowski i Sawicki, których imion nie pamiętam, Franciszek Sinicki, Zenon Sinicki, Agata Wierzbińska, Józef Wolak, Franciszek Wójcicki, Lutek Zimny, Izabela Wierzbińska i Zimna, której imię też mi już wyszło z pamięci. Egzekwie żałobne odprawił i kazanie do mieszkańców wygłosił ks. Stanisław Szczypta – patriota i dzielny partyzant. Nakreślił ze łzami w oczach drogę życiową i ostatnie chwile życia zamordowanych. Ks. Szczypta zagrzewał Przebraże do organizowania się, tworzenia samoobrony i zespolenia wokół przywódców. To jednoczenie miało zaś coraz większe znaczenie".

Opublikowano

@many13 Historię Wołynia znam pewnie lepiej niż ty, i nie musisz mi jej przytaczać. Nie pisze, aby zapomnieć, nie piszę aby wybaczyć. Nie wpuściłbym Ukraińców pod swój dach, bo im nie ufam. Jednak we współczesnej sytuacji geopolitycznej Ukraina nie stanowi dla nas zagrożenia. Żadnego. Rosja zaś tak, i jest całkowicie nieprzewidywalna. Nie możemy pozwolić aby przez takie rozhisteryzowane podejście do historii stracić bufor na wschodzie. Bo Ukraina jest w dzisiejszej sytuacji właśnie niczym innym jak buforem od większego zagrożenia. 

P.S. Wyzwiska i obrażanie nie spowodują, że twój wpis będzie bardziej merytoryczny. Jedynie mógłby spowodować emocjonalną wymianę zdań i rozejście w gniewie. Nie brnij w to. Nie ma sensu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v