Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jahooo napisał:

mogła się zamienić w energię cieplną, ale to już chyba przerosło studenta, sprawnośc zero straty 100%

Nie mogła bo jej nie było. Praca nie zaistniała bo nie zostało dokonane przesunięcie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

towar jest tyle wart  ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić  , na obecną chwile domy i mieszkania są przewartosciowane i przewartosciowana jest praca murarza i ekip wykanczających , o ile w kilku miastach praca jest i ludzi bedzie stać na mieszkania i domy to na prowincjach nie ma szans  przy obecnych kosztach zycia , mysle ze w drugim półroczu zaczną się spadki na rynku mieszkaniowym , działkowym .

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Kiedyś już chyba o tym pisałem i być może się powtórzę.

Na studiach miałem fizykę. Na katedrze był profesor który miał dośc oryginalne sposoby nauczania. Otóż kiedyś na egzaminie mówi do studenta - prosze spróbować przepchnąć tę ścianę. StUdenciak napiera , pcha poci się  kilka minut po czym profesor mówi  - stop już wystarczy. No i co panie studencie ? Cały pan spocony, dawno się pan tak nie napracował? Oj tak panie psorze, dawno..... Apsor na to - nie było przesunięcia więc nie została wykonana praca, dwója, won za drzwi, zapraszam we wrześniu.

Tak samo jak z PISowskim ludem . Co z tego że się narobi jak nie ma z tego żadnego efektu?  A w realnym świecie za efekty sie płaci a nie tak jak PIS, który płaci gamoniom za to że w ogóle sa i że na nich głosują.

a swistak siedzi i zawija w sreberka,,,,,,,,,,,,,

Opublikowano

Na studiach miałem fizykę. Na katedrze był profesor który miał dośc oryginalne sposoby nauczania. Otóż kiedyś na egzaminie mówi do studenta - prosze spróbować przepchnąć tę ścianę. StUdenciak napiera , pcha poci się  kilka minut po czym profesor mówi  - stop już wystarczy. No i co panie studencie ? Cały pan spocony, dawno się pan tak nie napracował? Oj tak panie psorze, dawno..... Apsor na to - nie było przesunięcia więc nie została wykonana praca, dwója, won za drzwi, zapraszam we wrześniu.

Praca została wykonana ,  profesor albo nie wiedział albo udawał że jej nie było .  

Zadanie nie polegało na przesunięciu ściany tylko na podjęciu próby jej przesunięcia , student zadanie wykonał . Profesor popełnił błąd .

• Confused 1
Opublikowano

Ty masz braki w wykształceniu na poziomie podstawówki  plus defekty logiczno poznawcze. Z najprostszego wzoru wynika że praca=siła przesunięcie. Gdy przesunięcie wynosi zero to jakim cudem może wyjść ci z tego równania wartość większą od zera. Tak jest właśnie z logika ludu PIS. Wam się wydaje że jak już cokolwiek zrobicie to jest z tego jakikolwiek efekt i nie wiadomo ile się za to należy. 

Powtórz matematykę z 2 klasy szkoły podstawowej, rozdział mnożenie przez zero. 

1 godzinę temu, peugeot napisał:

Zastanów się dlaczego , komu i  za co  płacisz podatki . 

A co mają podatki do tego że nie uznaje naszych granic? 

Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

Zastanów się dlaczego , komu i  za co  płacisz podatki . 

No dobra, a ten mieszkaniec Polski  co płaci podatki na Cyprze, bo tak mu wygodniej i taniej, to uznaje granice czy nie?😂

Opublikowano (edytowane)

Prawda wychodzi - tego nie da się już zatrzymać mimo wciskania nam ciemnoty z pisowskiej kó@rwowizji. Zakłamanie i ogłupianie nas Polaków w imię czego się pytam zwolenników Kurskiego indoktrynacji?. W 2014 roku był na majdanie i haltował UPAdlinie "Gierojom sława". Pułki Azowskie sieją zamęt, niszczą infrastrukturę, gwałcą, mordują i rabują a propaganda pisowska pieje, ze to robota bolszewików.

Tłumaczenie liknka:

"Uwierzcie, nas to wszystko i miasto, teatr Dramatyczny to wszystko zrobiła Ukraina. Obrońcy. To wszystko oni. W tej piwnicy siedzieliśmy. Jak trzeba było iść, to biegiem. Jak podchodziliśmy do nich, mówimy "Chłopacy, co robicie?" A oni odpowiadali "Mamy rozkaz zniszczyć Mariupol. Przecież chcieliście Rosję, no to macie" A tu ani jednego Rosjanina nie było.

Tam stał Azow, tam VSU. Bili najpierw w jedną stronę, potem w drugą. A potem odkręcali się i walili po miastu. Tak nas bronili. Od pracy, od wszystkiego. Nawet sobie nie wyobrażacie jak czekaliśmy, kiedy tu wejdzie Rosja. Myśleliśmy "Nu, gdzie oni" bo po prostu niszczyli nas jak mogli. Ludzie, nasi znajomi wyjeżdżali kolumna, a Azow ich rozstrzelał. Ludzie byli z dziećmi. Oni się uratowali, są w Tule, dzwonili, płakali. Pół kolumny się nie uratowało. Tam siedzieili nacjonaliści. Mówią do nas "Wy***cie stąd, mamy rozkaz zetrzeć Mariupol z powierzchni ziemi" Bili w domy mieszkalne, okradali, ściągali wszystkich w jeden punkt i za 20 min przylatywało"

https://www.facebook.com/margaret.mery.1/posts/1109316049913830?__c

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, many13 napisał:

Prawda wychodzi - tego nie da się już zatrzymać mimo wciskania nam ciemnoty z pisowskiej kó@rwowizji. Zakłamanie i ogłupianie nas Polaków w imię czego się pytam zwolenników Kurskiego indoktrynacji?. W 2014 roku był na majdanie i haltował UPAdlinie "Gierojom sława". Pułki Azowskie sieją zamęt, niszczą infrastrukturę, gwałcą, mordują i rabują a propaganda pisowska pieje, ze to robota bolszewików.

Tłumaczenie liknka:

"Uwierzcie, nas to wszystko i miasto, teatr Dramatyczny to wszystko zrobiła Ukraina. Obrońcy. To wszystko oni. W tej piwnicy siedzieliśmy. Jak trzeba było iść, to biegiem. Jak podchodziliśmy do nich, mówimy "Chłopacy, co robicie?" A oni odpowiadali "Mamy rozkaz zniszczyć Mariupol. Przecież chcieliście Rosję, no to macie" A tu ani jednego Rosjanina nie było.

Tam stał Azow, tam VSU. Bili najpierw w jedną stronę, potem w drugą. A potem odkręcali się i walili po miastu. Tak nas bronili. Od pracy, od wszystkiego. Nawet sobie nie wyobrażacie jak czekaliśmy, kiedy tu wejdzie Rosja. Myśleliśmy "Nu, gdzie oni" bo po prostu niszczyli nas jak mogli. Ludzie, nasi znajomi wyjeżdżali kolumna, a Azow ich rozstrzelał. Ludzie byli z dziećmi. Oni się uratowali, są w Tule, dzwonili, płakali. Pół kolumny się nie uratowało. Tam siedzieili nacjonaliści. Mówią do nas "Wy***cie stąd, mamy rozkaz zetrzeć Mariupol z powierzchni ziemi" Bili w domy mieszkalne, okradali, ściągali wszystkich w jeden punkt i za 20 min przylatywało"

Many ty piszesz że za mordowanie cywilów odpowiadają Ukraińcy z pułku Azow , że popierasz rusków to wiem ale za całe zło obarczać Azow i nacjonalistów Ukraińskich . Ciekawe ile ta ruska baba wzięła za to gadanie , propaganda pisowska jest ale putinowska a to samo co stalinowska też jest i chyba ma się dobrze , w swoich domniemaniach jesteś osamotniony i piszesz jak byś był nad przepaścią .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Skoro cena była taka okazyjna to czemu nie kupiłeś? Naprawdę nie szukaj głupszego od siebie. Jeszcze raz napiszę każdy mógł kupić. Każdy kto miał pieniądze. Tylko Kulczyk dogadał się z Sołowowem i innymi by mu w drogę nie wchodzili. Lub oni sami nie chcieli mu w drogę wchodzić tak jak on im. Wszystko zostało zrobione legalnie. Sprzedaż nastąpiła przez giełdę, gdzie każdy mógł przebić Kulczyka i dać za akcje więcej.

Widać  że  nie  masz  pojęcia  o  czym  piszesz    :D  :D  :D   jak   z tym  ZUSem  :D  :D  :D 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

No dobra, a ten mieszkaniec Polski  co płaci podatki na Cyprze, bo tak mu wygodniej i taniej, to uznaje granice czy nie?😂

Ten mieszkaniec ma firmę zarejestrowana  tam gdzie płaci podatki , to nie ma nic wspólnego z granicami kraju w którym mieszka . 

Opublikowano
33 minuty temu, Denwer napisał:

Widać  że  nie  masz  pojęcia  o  czym  piszesz    :D  :D  :D   jak   z tym  ZUSem  :D  :D  :D 🤣

I co już się wystrzelałeś z argumentów i się bierzesz za zaklinanie rzeczywistości. Wmawiaj se to dalej. Bo póki co ty żadnych konkretów na temat ciechu nie napisałeś a ja napisałem jak wyglądała ta sprzedaż. Znowu ci nie poszło.

Opublikowano

Ty masz braki w wykształceniu na poziomie podstawówki  plus defekty logiczno poznawcze. Z najprostszego wzoru wynika że praca=siła przesunięcie. Gdy przesunięcie wynosi zero to jakim cudem może wyjść ci z tego równania wartość większą od zera. Tak jest właśnie z logika ludu PIS. Wam się wydaje że jak już cokolwiek zrobicie to jest z tego jakikolwiek efekt i nie wiadomo ile się za to należy. 

Zastanów się nad tym co napisałeś . Według mnie  diagnoza która postawiłeś   trafnie opisuje Twoją logikę . 

Z tego co piszesz nie rozumiesz zadania , a to braki ze szkoły podstawowej .

Pamiętaj nie ma ludzi którzy by udowodnili że są nieomylni .

Opublikowano

Napisałem że nie rozumiesz zadania które sam tu umieściłeś a wzór na obliczenie siły nie ma na to wpływu . 

Napiszę jeszcze raz , zadanie polegało na próbie przesunięcia ściany  , a nie na tym co Ty proponujesz czyli przesunięciu ściany . Dopisze skoro tego nie zauważyłeś że student prube podjął i wykonał ,  choć profesorek nie raczył tego zauważyć . 

Kolejnym punktem obrony może być to że ściana pod wpływem siły odkształciła się , co jest już pracą . Profesorek nie popisał się a od kogoś kto naucza fizyki na poziomie wyższym można chyba wymagać podstaw logiki i wiedzy z fizyki .

Opublikowano
13 minut temu, peugeot napisał:

Napisałem że nie rozumiesz zadania które sam tu umieściłeś a wzór na obliczenie siły nie ma na to wpływu . 

Napiszę jeszcze raz , zadanie polegało na próbie przesunięcia ściany  , a nie na tym co Ty proponujesz czyli przesunięciu ściany . Dopisze skoro tego nie zauważyłeś że student prube podjął i wykonał ,  choć profesorek nie raczył tego zauważyć . 

Kolejnym punktem obrony może być to że ściana pod wpływem siły odkształciła się , co jest już pracą . Profesorek nie popisał się a od kogoś kto naucza fizyki na poziomie wyższym można chyba wymagać podstaw logiki i wiedzy z fizyki .

A skąd ty możesz widziec na czym polegało zadanie. Profesor z premedytacją kazał przesunąć ścianę. Ja tam studiowałem i wiem dokładnie jak było. A co ty możesz na ten temat wiedzieć? Ano nic, a próbujesz coś mamrotać. Próbę sobie mógł podjąć a nawet dwie albo dwadzieścia dwie.

To tak jak z tobą - podejmujesz  próby bycia inteligentnym a efektu żadnego nie ma🤣

Ściana się odkształciła? Bbbuuuuchhhaaachaaaaaaaa😅😂🤣 A potem wróciła do pierwotnego kształtu? A może naruszył konstrukcję gmachu? 

Proponuje byś wziął potężny rozpęd i z barana zajechał w ścianę a potem sprawdź jak się odkształciła 🤣 Choć w tym przypadku mogłoby zaistnieć trwałe odkształcenie twojej dyńki i być może by ci sie w głowie zaczęły kulki zderzać.

Taki zaprzaniec z ciemnego ludu jak ty nie powinien sie wypowiadać się o profesorze , gdy jako nieuk pisze 

15 minut temu, peugeot napisał:

prube

Ty nawet podstawowych wzorów i ich znaczenia nie rozumiesz......

17 minut temu, peugeot napisał:

..... co doskonale widać na przykładzie nieumiejętności odróżnienia pracy od siły.

Wróć przyjacielu do podstawówki ale nie wyżej jak do 5 klasy😆

Opublikowano
36 minut temu, Ulman napisał:

Taki zaprzaniec z ciemnego ludu jak ty nie powinien sie wypowiadać się o profesorze , gdy jako nieuk pisze 

Ja na tych profesorów co cię uczyli sikam ciepłym moczem , właśnie wychodzi jakiego leninowskiego twora spłodzili .

Opublikowano

I tak to, z powodu zjechania i zobrzydzenia pojęcia patriotyzmu sprawę granic próbuje się rozwikłać tematami zastępczymi. Jesteśmy Polacy i żyjemy za umownym płotem wg praw, które nam pasują bardziej lub mniej. W przypadku przesunięcia umownej linii wejdą do nas prawa pasujące mniej bo choćby zmieni się język urzędowy i priorytety wagi historycznej. Zacznie w obręb starej granicy włazić obce. Tak jak słusznie zauważył mirro - granice kraju to granice lokalnego absurdu. Możesz napiżdżać z bronią w ręku za wolność po czym, gdy już osiądziesz gdzie bądź okaże się że ta wolność to jednak przykuwa Cię do stanowiska pracy. Granice są umowne i w ramach umów nienaruszalne. Jeżeli się ze sobą umówisz i przesuniesz cokolwiek będzie to podejście indywidualne lub kreatywne jak kto woli. Przesunięcie granic zawsze rodzi konsekwencje.

many13 napisał:

Tłumaczenie liknka:

Podobno służysz. Weźmij i policz jakich na to środków trzeba użyć... Chyba, że taki jesteś żołnierz, że nie potrafisz...

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ja na tych profesorów co cię uczyli sikam ciepłym moczem , właśnie wychodzi jakiego leninowskiego twora spłodzili .

.....napisał  płaskoziemca🤣🤣🤣 

A może ty masz sposób jak wykonać prace bez przesunięcia? Zakładam że choc  na tyle w szkole fizyki miałeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v