Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Patrząc  na ciebie  i  twoich  kolegów  to  jest  was  masa

na prezesa startuj. bezkonkurencyjny będziesz. :D

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, peugeot napisał:

Ulman , nie mieszaj , rozmowa była o zobowiązaniach obywatela RP .  A Ty swoim zwyczajem udajesz że nic nie rozumiesz , chyba że ...... . 

W którym miejscu konstytucji jest to napisane?  Możesz zacytować? 

No popatrz tylko. Kłamliwy portal " Do rzeczy" dziś kłamie i manipuluje w temacie podwyżki stóp procentowych. Co ty na to?   Rada Polityki Pieniężnej podniosła stopę referencyjną (dorzeczy.pl)

Pewnie że nie kazdy. Chciałbyś pewnie zeby to  lewicowym leniom ze zwiazków zawodowych za darmo oddali. Wtedy jako socjalista byłbyś zadowolony że lud może rządzić i doprowadzić firmę do ruiny

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Prawie robi różnicę. Zacytuj.

A jak tym newsem w podniesienu stóp % NBP. Ten portal kłamie czy może dziś już nie? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

A jak tym newsem w podniesienu stóp % NBP. Ten portal kłamie czy może dziś już nie?

To mnie nie interesuje a jak tam twoje dowody doczekam się czy nie .  

Art 5 . 

Opublikowano

To mnie nie interesuje - typowe dla głupka. Dowody dostałeś ale nigdy to do ciebie nie dotrze bo choćbyś dostał to od Morawieckiego to jako zaprzaniec nigdy tego nie uznasz. Dałem ci juz przykłady by cie osmieszyć ale jak widać nie dotarło. 

Art 5. 

Niepodległość państwa i nienaruszalność granic

Rzeczpospolita Polska strzeże niepodległości i nienaruszalności swojego terytorium, zapewnia wolności i prawa człowieka i obywatela oraz bezpieczeństwo obywateli, strzeże dziedzictwa narodowego oraz zapewnia ochronę środowiska, kierując się zasadą zrównoważonego rozwoju.

Gdzie tu jest napisane że 

1 godzinę temu, peugeot napisał:

Co za różnica , jeśli jesteś obywatelem danego kraju to jednocześnie dobrowolnie je akceptujesz . 

Opublikowano

Gdzie to jest napisane? To tylko twoje urojenie.

Jak nie będziesz akceptować granic to kto i jak ci zabierze polskie obywatelstwo? Jest od tego jakiś urząd? Jak to sprawdzaja kto może być obywatelem RP a kto nie? 

Opublikowano (edytowane)

Ty już nawet nie jesteś śmieszny ani żałaosny . To po prostu masakra jest jakaś. Sąd na podstawie deklaracji pozbawi kogoś obywatelstwa? Był kiedys taki proces? Był taki precedens?

Jesli nie było to dam ci szansę na debiut. Otóż niniejszym oświadczam że nie akceptuję wschodnich granic RP.

I wiesz co? I ty i nasza władza mogą mi za to naskoczyć.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Koniec świata 

Putin przeprosił Izrael za słowa Ławrowa 

Jest moc🤭

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Ty już nawet nie jesteś śmieszny ani żałaosny . To po prostu masakra jest jakaś. Sąd na podstawie deklaracji pozbawi kogoś obywatelstwa? Był kiedys taki proces? Był taki precedens?

Jesli nie było to dam ci szansę na debiut. Otóż niniejszym oświadczam że nie akceptuję wschodnich granic RP.

I wiesz co? I ty i nasza władza mogą mi za to naskoczyć.

Przeczytaj konstytucję , będziesz wiedział .

Nie napisałem że można kogoś pozbawić obywatelstwa . 

Opublikowano (edytowane)

To  co mi sąd może zrobić? 

A tak dla jasnosci - jak sad może mnie skazać na podstawie konstytucji?

27 minut temu, peugeot napisał:

Czego nie rozumiesz ? Granice kraju są nienaruszalne , jeśli chcesz być obywatelem Polski to musisz to zaakceptować .

Co tu napisałeś? 

Jesli chcę być obywatelem to muszę akceptować a jeśli nie akceptuję to co? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Za co? 

30 minut temu, peugeot napisał:

Czego nie rozumiesz ? Granice kraju są nienaruszalne , jeśli chcesz być obywatelem Polski to musisz to zaakceptować .

Jeszcze raz to samo. Co mi mogą zrobić gdy nie akceptuję granic a wedłyg ciebie muszę to robić by być obywatelem RP?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Za co? 

Co mi mogą zrobić gdy nie akceptuję granic 

A to weź przejdź przez zieloną granicę na Białoruś albo do Kaliningradu. Skoro nie akceptujesz granic to się przekonamy 😁

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A co to ma wspólnego? 

Bo tak sobie myślę że albo się je akceptuje i się ich nie przekracza, albo nie i się robi co się chce.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Ulman napisał:

A tak dla jasnosci - jak sad może mnie skazać na podstawie konstytucji?

czyżbyś nie doceniał pisowskich sądów?
weź im powiedz że czegoś nie mogą to już oni znajdą sposób aby każdego z takiej ignorancji wyprowadzić a przynajmniej usilnie będą szukać łącznie z ferowaniem wyroków li tylko na podstawie zapisów Konstytucji ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Oj chyba nie rozumiesz. Akceptacja i przekraczanie to dwie różne rzeczy. Ja nie przekraczam granic ale też ich nie kkceptuję bo uważam że powinny przebiegać w innym miejscu . Według kolegi @peugeotmuszę je akceptować by być obywatelem RP bo inaczej sąd może orzec karę😅😂🤣

Opublikowano (edytowane)

a co powiesz o dążeniu do skazania np Giertycha? do dziś nie ma żadnego dowodu przeciw niemu po za oczywiście że zadaje się z Tuskiem

pisiory opanowały prokuraturę czyli i policję i wszelkie służby i jeśli nie ma dowodów to je mogą spreparować i co najwyżej jeszcze do końca sądów nie opanowali to jakiś samodzielny niedobitek ... coś tam jeszcze ratują bezstronność ale coraz mniej.
To właśnie takie mechanizmy są u podstaw większości obywateli państw autorytarnych że wyrok zależy od sędziego nie przepisów prawa.

nie wytłumaczysz nikomu teoretycznych założeń praworządności jeśli ich w praktyce nie widzi.

dokładnie jak piszesz - poziom akceptacji już tylko tak zwanej "społecznej"
Prawo jako takie jest abstrakcją a realnego wymiaru nabiera gdy jest akceptowane przez wszystkie zainteresowane strony
Nawet zapis..... no co tam bo widzę nowy wpis

w sumie można i tak skwitować jak niżej z tym że

10 minut temu, Ulman napisał:

hołota

zamienił bym na "ciemnota" z ew dopiskiem - interesowna

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v