Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, peugeot napisał:

Nie wiara to nie to samo co  zaufanie z jednoczesną kontrolą . 

To mam prawo nie mieć zaufania do ludzkich korpo czy nie ??Tym bardziej w mglistych czasach dezinformacji ?? co nie pokrywaja mi sie z realnym życiem ??

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, peugeot napisał:

To powiedz jak to się stało że idealny stworzony przez wszystkowiedzącego , mogącego i przewidującego  Boga nie jest taki jakim miał być  .  Może  niezadowolenie ze stworzenia to taki żarcik a biedni katolicy śmiertelnie się martwią zupełnie bez powodu 

Idealny to był stworzony Raj, ale ludzie kombinatorki jak to mają też teraz we krwi, zaczęli kombinować i chcieli dorównać Panu Bogu, no i spotkała ich kara. Czyż nie było tak że Pan Bóg ostrzegał żeby nie żarli jabłek z drzewa poznania dobra i zła?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ursus932bis napisał:

Panie miałeś wybór doić lub być dojonym ☺️ , wybrałeś w życiu to drugie 🤷🏼‍♀️

relacje społeczne nie muszą polegać na jednostronnym wyzysku i nie polegają bo by się żadna społeczność nie ostała
Może być wzajemne "dojenie" z korzyścią dla obu stron

weźmy z przyrody np mszyce i mrówki. Mrówki roznoszą mszyce np po fasoli i bronią je przed drapieżnikami aby np larwy biedronek ich nie zeżarły a w zamian spijają spadź które te mszyce wydzielają bo w soku roślin za dużo cukru w stosunku do białek i tłuszczy i nadmiar mszyce wydalają i tak.
Mrówki muszą parobkować mszycom a mszyce dać się doić mrówkom a ja zawsze mam dylemat - truć robaki na polu czy nie bo gdyby nie te mrówki to 100% mszyc by zeżarły biedronki których akurat masa nahodowanych na rzepakach głodem przymiera bo tam się mszyce kończą gdy rzepaki zaczynają dojrzewać

najgorzej gdy jakaś kasta zaburza naturalną symbiozę to wtedy mogę być śmiertelnie niebezpieczny dla pasożyta tylko sztuka skuteczny i selektywny środek wybrać i czasem na ciemniaków religijnych najlepszym są cytaty z ich własnych pism zwykle wcale nie takich głupich tylko fatalnie interpretowanych na "kazaniach" ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, peugeot napisał:

To powiedz jak to się stało że idealny stworzony przez wszystkowiedzącego , mogącego i przewidującego  Boga nie jest taki jakim miał być  .

Wolna wola. przyczyna tego niepowodzenia.🤣

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał:

Idealny to był stworzony Raj, ale ludzie kombinatorki jak to mają też teraz we krwi, zaczęli kombinować i chcieli dorównać Panu Bogu, no i spotkała ich kara. Czyż nie było tak że Pan Bóg ostrzegał żeby nie żarli jabłek z drzewa poznania dobra i zła?

Ale jak to było możliwe przecież to był ideał i to w znaczeniu boskim a tu nagle jakiś obrzydliwy przebiegły gad .

Opublikowano

@peugeot parę razy już pisałem - biblijna doskonałość i entropia mają bardzo podobne definicje wszak entropia to ład doskonały i aby co żywego Bogu wyszło musiał nieładem się podeprzeć ze wszystkimi tego konsekwencjami

Opublikowano (edytowane)

Podobno Bóg niczego nie musi  i sam tworzy wszystkie zasady .

9 minut temu, Desperado napisał:

Ideał z wolną wolą.

Ideał to ideał  , a jeśli wolna wola dopuszcza porażkę to już nie jest ideał . Jeśli Bóg o tym wiedział to ryzykant z niego i chyba przeszarżował .

Edytowane przez peugeot
Opublikowano
10 minut temu, peugeot napisał:

Podobno Bóg niczego nie musi  i sam tworzy wszystkie zasady .

taa i powoli dojdziemy że siebie samego też stworzył
personifikacja Boga  jest już spłyceniem bo właśnie same zasady już Nim są a cala reszta tylko nieskończonym aktem tworzenia który trwa nadal i wciąż
Teoria naukowa i teologia mają wiele wspólnego jeśli żadna niczego z góry nie zakłada no ale wtedy nie było by religii i szamani żadnej do tego nie dopuszczą bo stracą rację bytu no i nieodważni na samodzielność (żeby nie nazbyt wyzywać ;) ) gdzieżby guru swych mieli poszukiwać? xD

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Desperado napisał:

Co ci nie pasuje w dekalogu?

Czleku najpierw się z nim zapoznaj a potem nauczaj... Widać że go nie znasz i tyle... bo głosisz tych którzy go przekręcili dla własnych potrzeb... 

Ci co pchają  łapki w majtki dzieciom powinni wisieć wedle prawa Bożego i tyle... Wiec gdzie te prawo i nauka  ponadczasowa o której bredzisz...? 

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

@Krzak , czemu takie herezje bez komentarza zostawiasz?

A mi coś się widzi że to kaznodzieja Sean... 😁😁😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Czleku najpierw się z nim zapoznaj a potem nauczaj... Widać że go nie znasz i tyle... bo głosisz tych którzy go przekręcili dla własnych potrzeb... 

Załap człeku że nie ty jesteś od wyznaczania kodeksu i wystawiania mandatów, ty jesteś co najwyżej od jego płacenia, jakby była natychmiast sprawiedliwość, to ty powinieneś też zaraz zapłacić za swoje uczynki, pasowało by ci to?

PS, daleko mi do nauczania kogokolwiek, tylko ewidentnie widać że ty akurat mieszasz pojęcia a udajesz mądrego. Kilka postów wyżej wciskałeś kit że Bóg namawia do morderstw, masz wszystkich w domu?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

KE odpowiada Niedzielskiemu. Szykuje się kolejny spór? Tym razem o szczepionki .

— Państwa unijne są związane zobowiązaniami wynikającymi z kontraktu na szczepionki, ale Komisja Europejska oczywiście rozumie trudną sytuację, w jakiej znalazła się Polska — powiedział we wtorek w Brukseli rzecznik KE Stefan De Keersmaecker, pytany o wypowiedź ministra zdrowia Adama Niedzielskiego, że Polska odmawia przyjęcia kolejnych szczepionek przeciw COVID-19 i zapłacenia za nie.

Biznes i biznes brać i kupować nie marudzić firma ma zarabiać .

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, peugeot napisał:

To wymagało by małego dowodu .

doskonałość, niezawodność stuprocentowa tego rąbka już przez człowieka poznanych zasad za dowód nie wystarczy?

wiara jedynie potrzebna że nie są przypadkowe i mają jakiś cel
cała reszta to gusła, legendy i inne bajania różnicujące istotę wiary na religie . w sumie różnorodność jest jedną z zasad czyli.... czego ja się czepiam? wystarczy uznać że skoro tak jest to znaczy że tylko tak może być cokolwiek a wewn. tej całości procesy samodoskonalenia (i nieuchronne w tym błędy) są jedną z tych zasad co pasuje i do większości doktryn religijnych i darwinowskiej teorii ewolucji a nawet teorii wielkiego wybuchu.

dalej nie będę bo opatrznie kto pojmie żeby nie napisać "nie nadąży"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Załap człeku że nie ty jesteś od wyznaczania kodeksu i wystawiania mandatów, ty jesteś co najwyżej od jego płacenia, jakby była natychmiast sprawiedliwość, to ty powinieneś też zaraz zapłacić za swoje uczynki, pasowało by ci to?

PS, daleko mi do nauczania kogokolwiek, tylko ewidentnie widać że ty akurat mieszasz pojęcia a udajesz mądrego.

To dlaczego chrześcijanie mordowali przez lata w imię Boga... Kto dał im te prawo w takim razie... 

Sam kościół katolicki  jako instytucja to robiła... 

Chlopie to jest wiara dla głupców wymyślona przez,oszustów i tyle... 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
41 minut temu, Denwer napisał:

FQn0cevXIAEVA4Y?format=jpg&name=small

To jest h#j, posły wrócili z przerwy świątecznej i zaraz pojawią się na drogach limuzyny rządowe z pisowską zawartością w środku.

• Like 1
Opublikowano

Dlaczego skoro to są ponadczasowe zapisy Dekalogu nie są stosowane w samym Kościele... Toć oczyściło by to sam kościół z pedałów i pedofilów?.... Kto przerobił i wybrał sobie wygodne przykazania i po co? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v