Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
30 minut temu, peugeot napisał:

Na płaskiej też by działał , pewnie z małymi modyfikacjami . 

a GPS nie polega na obliczaniu odleglosci od satelity ? Cos mi sie zdaje ze czy płaska ziemia czy okrągła to jednakowy pomiar  , chyba musi byc co najmiej 5 satelit  namierzonych 

Opublikowano

Osoby duchowne też powinni do sejmu i Senatu startować , nie trzeba było wtedy nic rozdzielać państwa od kościoła 

Opublikowano

Jarecki małe różnice by były ,  np mogło by być mniej stacji kontrolnych bo na płaskiej ziemi  każdy satelita widziałby każda stację . 

Ursus932 -  tylko obywatele którzy  reprezentują świecki punkt widzenia bo taki potrafimy choć  trochę zweryfikować  i dostosowywać . 

Przykłady państw wyznaniowych pokazują jak kończy się nieskrępowany wpływ kościoła na władzę  świecką .

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

a tu się zgodzę.

Mariusz, a tak z ciekawości. masz dzieci w wieku szkolnym? bo tak się zastanawiam jak w szkole ? komu wierzą?

Córka nie lubi geografii , także nie ma tematu .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

a GPS nie polega na obliczaniu odleglosci od satelity ? Cos mi sie zdaje ze czy płaska ziemia czy okrągła to jednakowy pomiar  , chyba musi byc co najmiej 5 satelit  namierzonych 

do czego poprzyczepiasz geostacjonarne satelity przy płaskiej jednostronnie ziemi? po drugie to grawitacja i tak sprawi że z każdego odpowiednio dużego placka materii zrobi się kula. Ogólnie gdyby ziemia mogła być płaska zupełnie inne by musiały być prawa Fizyki w tym i te na ziemi.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
witejus napisał:

55 minut temu, DTaras napisał:

miał nie chrzcić?

Z czego to wnioskujesz ?gdzieś się zająknąłem że ma nie chrzcić?

Sprawdź kontekst.

soltys48 napisał:

Zrobiłeś z siebie tępą dzidę...

Opublikowano
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Chwalę cię za to a jak jesteś na mszy to co myślisz o tych co nie chodzą ?

Mózg Ci się lasuje ? 😄 Co ma niby myśleć ? co on idzie do kościoła obgadywać innych ?

4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Mam wielu znajomych co nie chodzą , jeden nawet włącza betoniarkę w niedzielę , ludzie jak ludzie ale kontakt z takimi osobami jest trudniejszy , mają tzw. własny świat .

jeszcze trochę i na kościół przepisałbyś ostatni wartościowy majątek 😄

świat to nie tylko kościół katolicki ale tacy jak Ty tego nie pojmują

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

Mariusz nie ma? 🤔

Mariusz nie chodzi do sex schopów 😄

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Sprawdź kontekst.

czytaj ze zrozumieniem a nie wmawiaj mi bzdur

popatrz w lustro, o ile masz takie coś.

Opublikowano

upadł już Mariupol i może Załużny klecić strategię odbicia czy jeszcze nie?
Nie utrudniajmy Zielińskiemu walki z neobanderyzmem bo wprost tego przyznać nie może przecież.
To tak samo groźna dla Niego wewnętrzna opozycja jak prokacapskie odłamy polityczne Ukrainy no i na polu wojny każdy pożądany kto tłucze okupanta ;)

Opublikowano
10 godzin temu, Gość napisał:

Osoby duchowne też powinni do sejmu i Senatu startować , nie trzeba było wtedy nic rozdzielać państwa od kościoła 

No to zrobić Sejm Senat i Episkopat jako trzy izby władzy ustawodawczej i po problemie. Do każdego Ministerstwa po jednym duchownym w pionie politycznym i jazda, do boju.😂

• Haha 1
Opublikowano

cokolwiek przeciwko wspaniałej polityce rządu do uchodzcow to ruska propaganda albo ruska onuca z automatu. bo przecież praktycznie wszyscy Polacy wielbią Ukrainę od pokoleń. i tyle im przecież zawdzięczamy 😖

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, 4pakplus napisał:

Niech sie przesiądą na rowery, dorożki, riksze itp.....

Zacznij od siebie, bede miał luzniej na ulicach, do jazdy moto :D i furką

Edytowane przez V12
Opublikowano
10 godzin temu, 4pakplus napisał:

A katolicy (na czele z JK) i tak wspierają biznes węglowodorowy wschodniej granicy. Wczoraj tj. we Wielki Czwartek pod kościołem z 50 samochodów, Dzisiaj Wielki Piątek znowu ze 50 samochodów. Średnia odległość od chałupy katolika do kościoła ~~ 15 km. Uśredniając: (Wielki Czwartek) 50(samochodów) x 15 (kilometrów) = 750 (kilometrów). Przyjmując średnie spalanie 5(litrów)/100(kilometrów) to spalili razem = 150 litrów ON\PB we Wielki Czwartek. + Wielki Piątek = 300 litrów PB/ON.

Niech sie przesiądą na rowery, dorożki, riksze itp.....

15 km ??   u nas koscioly co 3km a nawet mniej.

9 godzin temu, DTaras napisał:

Sprawdź kontekst.

obawiam sie ze soltysowi przy okazji operacji kregoslupa uszkodzili conieco, to co na nim nosi- ostatnie posty na to wskazuja.

Opublikowano
witejus napisał:

Sprawdź kontekst.

czytaj ze zrozumieniem a nie wmawiaj mi bzdur

popatrz w lustro, o ile masz takie coś.

problem kolego jest w wątpliwości, którą zasiałeś pisząc o parach bez ślubu. Ludzie, żyją bez sakramentów. Dyskusji o chrzcie ich dzieci nie powinno być wcale. A lustro? Mam nie mniej swoją tępotę rozpoznaję po konsekwencjach. Cudzą także. Wystarczy przyjąć parę danych i wybiec w przód dla wersji z obrazka. To proste. Zwalczanie fanatyzmu trwa lata.

dysydent napisał:

upadł już Mariupol i może Załużny klecić strategię odbicia czy jeszcze nie?
Nie utrudniajmy Zielińskiemu walki z neobanderyzmem bo wprost tego przyznać nie może przecież.
To tak samo groźna dla Niego wewnętrzna opozycja jak prokacapskie odłamy polityczne Ukrainy no i na polu wojny każdy pożądany kto tłucze okupanta ;)

Ale wiesz, że oni wzniosą im pomniki a nasze tumany, szczególnie stadionowe, będą organizować wiece i palić opony przeciwko?

mirro napisał:

10 godzin temu, Gość napisał:

No to zrobić Sejm Senat i Episkopat jako trzy izby władzy ustawodawczej i po problemie. Do każdego Ministerstwa po jednym duchownym w pionie politycznym i jazda, do boju.😂

A w parze z policjantem drogówki niech jeździ wikary z tacą i daje rozgrzeszenie...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

którą zasiałeś pisząc o parach bez ślubu

Ja zasiałem? idź się leczyć ,widzisz rzeczy których niema ,słyszysz słowa niewypowiedziane ,wmawiasz mi rzeczy o których nawet nie pomyślałem.Życzę zdrowia ...

Opublikowano
witejus napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

którą zasiałeś pisząc o parach bez ślubu

Ja zasiałem? idź się leczyć ,widzisz rzeczy których niema ,słyszysz słowa niewypowiedziane ,wmawiasz mi rzeczy o których nawet nie pomyślałem.Życzę zdrowia ...

wiesz co to jest "?" ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v