Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Plucie i szczucie na Niemców które uprawia PIS musi skutkować niechęcią do Ślązaków. Do tego prezes mówiący o slazakach jako o ukrytej opcji niemieckiej i masz taka a nie inną atmosferę. Lud jest durny i Ślązaków będzie winił nie wiadomo o co a Ukraińcom nie powie słowa w temacie Wołynia. Ot ciemnota.

Czym musi skutkować 🧐🤨🤦‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, peugeot napisał:

Ulman to co oficjalnie deklarujesz   a  co można odczytać z twoich wypowiedzi , to dwie skrajne postawy . Nie wiem kogo reprezentujesz ,  wydaje mi się że nie zależy Ci na zrozumieniu innych . Powiem więcej , siejesz nienawiść  . 

Daj spokój, on to ma rozdwojenie jaźni sam nie wie co pisze.

Opublikowano

Wiem i dlatego chce się upewnić czy ukraińskich cywilów uznajesz jako ofiary ludobójstwa. Umiesz na to odpowiedzieć? Po prostu tak lub nie.

26 minut temu, tomek222 napisał:

Daj spokój, on to ma rozdwojenie jaźni sam nie wie co pisze.

Podaj mi przykład sprzecznosci moich poglądów.

Opublikowano (edytowane)

ch*j tam z sądem. Ja sie pytam o co innego

Może zrozumiesz jak napiszę wielkimi literami?

CZY UKRAIŃSKICH CYWILÓW UZNAJESZ JAKO OFIARY LUDOBÓJSTWA?

Czy to tak trudno odpowiedzieć? Nie masz swojego zdania a w TVPis jeszcze nie powiedzieli co masz sadzić?  W czym masz problem z odpowiedzią? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 godzin temu, RU68 napisał:

Nie ma ukrytej opcji niemieckiej a plucie było za każdych rządów nie ma wyjątków

Ooooo przepraszam, ja nigdy nie plułem na Śląsk. A jak się kiedyś narąbałem z kumplem saperem na Radzionkowie, ło matko a co myśmy tam nie śpiewali.😂 

8 godzin temu, RU68 napisał:

Nie czytasz uważnie chodziło o to by wpierw wytłukli się na wzajem a później alianci mieli sprawę zakończyć i w berline i w moskwie 

Taktycznie nimożliwe,

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

Masz już przygotowany jakiś pseudoprawniczy bełkot na usprawiedliwienie ludobójstwa, bo się może okazać, że to formalnie nie ludobójstwo, a np. jedynie zbrodnia mające znamiona ludobójstwa? 

Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

ch*j tam z sądem. Ja sie pytam o co innego

Może zrozumiesz jak napiszę wielkimi literami?

Czy to tak trudno odpowiedzieć? Nie masz swojego zdania a w TVPis jeszcze nie powiedzieli co masz sadzić?  W czym masz problem z odpowiedzią? 

Do czego zmierzasz ? Co tam niby jest, zwierzobójstwo🤨?  

Opublikowano (edytowane)

Tak po prawdzie, to kłócicie się trochę bez sensu.  ( z całym szacunkiem oczywiście)

Podstawą wyjściową opisania tego co tam sie stało jest "Zbrodnia wojenna".  Termin "Ludobójstwo" jest wtórny do zbrodni wojennej. 

Zeszliśmy na rozbijanie gówna na atomy. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Masz już przygotowany jakiś pseudoprawniczy bełkot na usprawiedliwienie ludobójstwa, bo się może okazać, że to formalnie nie ludobójstwo, a np. jedynie zbrodnia mające znamiona ludobójstwa? 

Ta ocena i wpisy przestają być śmieszne trochę wyobrażni _ otwierają się drzwi delikwent wyciąga pistolet i wli tobie i całej rodzinie w łeb (czy dotarło) teraz to nazwij znamiona ludobójstwa- widać że śmierć to dla was opowiadanie na dziś nierealne 

Opublikowano

Kuźwa, ludzie nikt nie będzie rosjan napierdzielał za trupy leżące po "specjalnej operacji wojskowej". Bo z upływem czasu i potrzebą polityczną może się okazać że oni tam zakładników odbijali. Trza ich jebać za zbrodnię wojenną, a reszta już mieści się w tym pojęciu. Trzeba wszystkim powtarzać że ta banda złamała wszelkie konwencje od nie atakowania ludności cywilnej, po pociski kasetowe i narzutowe pola minowe a co gorsza bez ustawionego czasu samozniszczenia.

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

@RU68 to powinno być skierowane chyba do Ulmana bo on co chwila wymyśla jakieś farmazony aby usprawiedliwić działania Kacapów. 

Ogólnie trzeba spróbować się postawić w sytuacji gdzie ze wszystkich stron walą do wszystkiego co się rusza -mało odbywa się niejako polowanie na ludzi 

Nie jestem myśliwym ale ponoć strzelanie do zwierząt to pewna adrenalina i wyrzut endorfin myślę że pewien amok i usiłowanie odreagowania pewnych życiowych problemów .Ci bohaterowie siedzi w domu zwykle pod pantoflem i jak żonka krzywo spojrzy to szczekają z pod stołu .Ci mordercy podobnie będąc tygodniami w otoczeniu śmierci ich postrzeganie świata zostało wypaczone a chęć odreagowania przełamuje rozsądek .Co nie zmienia faktu że to zabójcy bez usprawiedliwienia 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Wszyscy tu blyszczycie ideałami i litością a ciekawe jak sami byście się zachowywali będąc żołnierzami na wojnie? Zapewne każdy targał by ze sobą jakieś kodeksy i konwencję i pytał każda napotkana osobę o zgodę na zabicie jej.Ludzie to wojna rozumiecie WOJNA 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
21 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jak zwał tak zwał, giną dzieci kobiety staruszkowie  ,bezbronni ludzie. Jak byś to nazwał jeden z drugim gdyby tam Twoja rodzina na ulicy leżała z kulą w głowie.

Niektórzy widzę bardzo dużą rolę przywiązują do formułki 🤷🏼‍♀️

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Wszyscy tu blyszczycie ideałami i litością a ciekawe jak sami byście się zachowywali będąc żołnierzami na wojnie? Zapewne każdy targał by ze sobą jakieś kodeksy

Kwestia szkolenia i dowodzenia. Ale pytanie jest inne. Czy politycy wysyłając tych ludzi nie zdawali sobie sprawy że to właśnie tak się skończy?

Wyciąganie ludzi, cywili nieuzbrojonych z chałup i strzelanie im w tył głowy nie należy do normalnych zadań żołnierza. Ale widać ktoś wydał taki rozkaz na zasadzie " a kto nas rozliczy".

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

Nie wiadomo co ci cywile robili że doszło do tego do czego doszło. Może posłuchali swego prezydenta i rzucali te przslowiowe koktaile Mołotowa. 

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Wszyscy tu blyszczycie ideałami i litością a ciekawe jak sami byście się zachowywali będąc żołnierzami na wojnie? Zapewne każdy targał by ze sobą jakieś kodeksy i konwencję i pytał każda napotkana osobę o zgodę na zabicie jej.Ludzie to wojna rozumiecie WOJNA 

Przeciwnikiem czy wrogiem  żołnierza jest drugi uzbrojonu człowiek .Coś wydaje mi się że masz dziwne dla mnie ciągoty tylko ciekaw jestem gdyby dali ci karabin i kazali nacierać  czy narobił byś w spodnie od razu czy za chwilę 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v