Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Które ?

Wizyta w sklepie, 2023 rok: 😁
- Kartka na chleb?
- Jest - Poproszę 10 zł
- Zapłacę gotówką
- Nie przyjmujemy, tylko kartą
- OK, jest
- Paszport covidowy?
- Jest
- Subskrypcja u Pfizera aktualna?
- O nie... 6 dawka była do wczoraj...
- HALO POLICJA!

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Jest to experymentalny preparat i ch*j ,a jak to określą w formułce , dla mnie to bez znaczenia . Jak narazie to jest syff a nie szczepionka ...!!

Preparat jest w trakcie badań zatem można wyzywać od eksperymentu nie mniej nie jest zakończony ostatni etap. To nie oznacza tego co stwierdziłeś i pytanie o cel opinii pozostaje otwarte.

Opublikowano

NAWET O PIEKARZU  podniósł ceny o 18 % , przez podwyżki cen gazu i prądu , w sumie na rok podwyżka siega kwotowo 400 tys  ale przy skali zatrudnienia 50 osób  wystarczyło by podniesc po 10 gr na chlebie i ciastkach i by zrekompensowało , ja nie pisze że podwyżka18 % nie jest uzasadniona bo nawet wymiana taboru do rozwożenia chleba  i wiele innych kosztów poszlo i to bardzo ale cena mąki i energi nie stanowi więcej niż 25 % produktu końcowego 

Opublikowano

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wkrotce-rozmowy-usa-rosja-kreml-zapowiada-niestandardowe-rozwiazania/l5d6kzd

"Moskwie chodzi tu o: gwarancję braku ekspansji NATO na wschód Europy, wykluczenie rozmieszczenia broni, w szczególności nuklearnej, na wschodniej flance Sojuszu oraz powrót wojsk NATO do "pozycji wyjściowej pod względem wyszkolenia, wywiadu, infrastruktury itd. z 1997 r." — wskazuje Riabkow "

poniższy kawałek pochodzi z 1970r

do kacapów - zdaje się nie dotarło - że nie są już globalnym mocarstwem a co najwyżej lokalnym i jakiekolwiek i=h problemy po ich europejskiej stronie sprawią że ustawią się plecami do wszelkiej maści azjatyckich żółtków którzy byli by głupcami gdyby tego nie wykorzystali

jak nic zmierza wszystko do dominacji żółtej rasy i kawał o polsko chińskiej granicy ....

czy ktoś tym kacapom może sugestywnie uzmysłowić że praktycznie już nikt na tej planecie ich nie lubi a są łakomym kąskiem dla wszystkich okolicznych?

historia wojen ostatnich dwu wieków pokazuje że inicjatorzy praktycznie zawsze przegrywali.

...."Satan laughing, spreads his wings
Oh, Lord, yeah"

"

Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

NAWET O PIEKARZU  podniósł ceny o 18 % , przez podwyżki cen gazu i prądu , w sumie na rok podwyżka siega kwotowo 400 tys  ale przy skali zatrudnienia 50 osób  wystarczyło by podniesc po 10 gr na chlebie i ciastkach i by zrekompensowało , ja nie pisze że podwyżka18 % nie jest uzasadniona bo nawet wymiana taboru do rozwożenia chleba  i wiele innych kosztów poszlo i to bardzo ale cena mąki i energi nie stanowi więcej niż 25 % produktu końcowego 

I myślisz że dla niego 10-20gr byłby problemem podnieść na chlebie ? 😂 przy takiej liczbie pracowników może pracować dla biedronki czy kogo innego a tam już nie podskoczy

Jak ma jeszcze sieć swoich sklepów firmowych to jakoś da radę

https://www.o2.pl/biznes/ceny-chleba-uderza-w-polakow-szokujacy-rachunek-z-piekarni-z-jastrzebia-zdroju-6724533374061536a?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=o2-push&utm_content=61db1eff890207a8ec45c27b

Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał:

Które ?

- Kartka na chleb?
- Jest - Poproszę 10 zł
- Zapłacę gotówką
- OK, jest
- Paszport covidowy?
- Jest
- HALO POLICJA!

A czemu tak bo głupcy  na to wszystko się  godzą lecą po szprycę jak by to złoto dawali .

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Ulman napisał:

A co ma do tego ranking samochodów? Ty nie możesz pojąc ze caracal do kuwejtu kosztował 150 mln a dla nas 250 mln  to ci wyjaśniłem ale jak widze nie dotarło.

to ty nie umiesz porównywać wyposażenia ...

co ma do rzeczy ze jesteś parę lat do tyłu ...  

Edytowane przez Roman176
Opublikowano (edytowane)

No to podaj specyfikację Caracala dla Kuwejtu i dla nas to porównamy.

Aaa, i jeszcze dla pełnego obrazu warunki offsetu, serwisowania szkolenia, otoczke innych powiązanych biznesów.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Coś wspomniałeś o zatrudnieniu i każdy garnie się do zawodu... Piec oczywiście bezawaryjny i nie trzeba go remontować a uzdatnianie wody do technologii to pikuś. Oczywiście w rachunku ekonomicznym rezerwy są niepotrzebne a każda piekarnia robi to pro bono. Mąka przywozi się za darmo... Twoja kalkulacja.. cóż prawda z ćwiercią kosztów tylko, że mąka i energia podliczając składniki kosztów to będzie jakieś 8% wszystkich pozycji. Jeżeli piszesz o tych 10 groszach na bochen to podaj ile ton chleba i innych produktów dziennie piekarnia ekspediuje.

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

I myślisz że dla niego 10-20gr byłby problemem podnieść na chlebie ? 😂 przy takiej liczbie pracowników może pracować dla biedronki czy kogo innego a tam już nie podskoczy

Jak ma jeszcze sieć swoich sklepów firmowych to jakoś da radę

https://www.o2.pl/biznes/ceny-chleba-uderza-w-polakow-szokujacy-rachunek-z-piekarni-z-jastrzebia-zdroju-6724533374061536a?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=o2-push&utm_content=61db1eff890207a8ec45c27b

Racyl , ty nie wiesz co piszesz jak mu się nie podoba to niech dla marketu nie piecze , piekarnia Robson z okolic chleb w sklepach firmowych 3,2 zł  a w biedronce 2,1 zł ten sam chleb i ta sama piekarnia 

Opublikowano

Na emeryturę wyższą o 200 zł liczyć mogą  emeryci, którzy osiągnęli wiek emerytalny, a także służyli w Ochotniczej Straży Pożarnej, GOPR lub TOPR. Temat pilotuje MSW a wnioski składamy do Powiatowej Komendy  SP.

Na emeryturę wyższą o 200 zł liczyć mogą  emeryci, którzy osiągnęli wiek emerytalny, a także służyli w Ochotniczej Straży Pożarnej, GOPR lub TOPR. Temat pilotuje MSW a wnioski składamy do Powiatowej Komendy  SP.

Opublikowano
27 minut temu, racyl napisał:

Które ?

- Kartka na chleb?
- Jest - Poproszę 10 zł
- Zapłacę gotówką
- OK, jest
- Paszport covidowy?
- Jest
- HALO POLICJA!

Zima na świecie

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

A czemu tak bo głupcy  na to wszystko się  godzą lecą po szprycę jak by to złoto dawali .

A czemuś Ty taki ograniczony? Jestem zaszczepiony i tylko na to się godziłem na nic innego. Ty jednak tego nie zrozumiesz i nawet gdyby doszło do walki i stanąłbym po twojej stronie to wzorem dobrego czekisty strzelił byś mi w potylicę...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał:

Racyl , ty nie wiesz co piszesz jak mu się nie podoba to niech dla marketu nie piecze , piekarnia Robson z okolic chleb w sklepach firmowych 3,2 zł  a w biedronce 2,1 zł ten sam chleb i ta sama piekarnia 

zobaczymy czy będziesz miał za te 2,1zł przy tych podwyżkach 600-800% za gaz 😂

Zdjęcie

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał:

Coś wspomniałeś o zatrudnieniu i każdy garnie się do zawodu... Piec oczywiście bezawaryjny i nie trzeba go remontować a uzdatnianie wody do technologii to pikuś. Oczywiście w rachunku ekonomicznym rezerwy są niepotrzebne a każda piekarnia robi to pro bono. Mąka przywozi się za darmo... Twoja kalkulacja.. cóż prawda z ćwiercią kosztów tylko, że mąka i energia podliczając składniki kosztów to będzie jakieś 8% wszystkich pozycji. Jeżeli piszesz o tych 10 groszach na bochen to podaj ile ton chleba i innych produktów dziennie piekarnia ekspediuje.

, przy skali zatrudnionych 50 pracowników jest to skala sporo ale napisałem żę ta podwyżka możę być uzasasdniona  wzrostem innych kosztów ale nie obciążajmy zawszystko energi , jak w ubiegłym roku paliwo i gaz były tanie to były obniżki cen chleba ?  nie nie było jak dla mie artykół propaganda w celu zwiekszenia zysku 

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

No to podaj specyfikację Caracala dla Kuwejtu i dla nas to porównamy.

Aaa, i jeszcze dla pełnego obrazu warunki offsetu, serwisowania szkolenia, otoczke innych powiązanych biznesów.

to nie dla ciebie tam robią złodzieje 

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Które ?

tylko ten

1 godzinę temu, racyl napisał:

Wizyta w sklepie, 2023 rok:

jeszcze takiego roku nie było a jak ruskie się z jankesami nie dogadają to może nie być wcale

reszta jak najbardziej prawdopodobna

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

to nie dla ciebie tam robią złodzieje 

Czyli jak zwykle nie masz nic mądrego do powiedzenia🤣 Kuźwa, wychodzi na to że ty  nie masz do powiedzenie nawet  nic głupiego. Buuuchaachaaaaa!!!😅😂🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyli jak zwykle nie masz nic mądrego do powiedzenia🤣 Kuźwa, wychodzi na to że ty  nie masz do powiedzenie nawet  nic głupiego. Buuuchaachaaaaa!!!😅😂🤣

ty nie wiesz czemu ? 

Opublikowano
jarecki napisał:

Jesteś pewien, że Robson ma tylko jedną miesiałkę? Nawet jeśli to masz pewność, że nie dodaje zmielonego chleba gdy zaczyna formować dla Biedronki?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v