Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Czemu tvpis nie komentuje słów Bajdena jak wspomniał że dzięki Wałęsie zawitała w Polsce demokracja🤔

Ale dobry aktor, po tych słowach  na długo zamilkł chcąc wsłuchiwać się w gromkie i długie brawa😁 Ale chyba hulający wiatr skutecznie je wyciszył🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ale dobry aktor, po tych słowach  na długo zamilkł chcąc wsłuchiwać się w gromkie i długie brawa😁 Ale chyba hulający wiatr skutecznie je wyciszył🤭

Gdyby jaśnie rządzący spodziewali się takiego przemówienia to by prąd wyłączyli 😂😂

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

I zadaj sobie pytanie co by te 200ha w Twoim życiu zmieniło?

Spotkałem kiedyś człowieka którego marzeniem było przejść się na bosaka po łanie zboża. Wziął więc taki 100 hektarów kawałek w okolicach Darłowa, najął agronoma, przywiózł parę maszyn do uprawy i obsiał to wszystko zbożem. Spełnił swoje marzenie przed zbiorami, zebrał co urosło ( w międzyczasie z drugiego końca ktoś też mu trochę ukosił), sprzedał to zboże i następnego dnia po rozliczeniu uprawy opierdzielił cały sprzęt a ziemię pod farmę wiatraków wydzierżawił. 😂 Chyba był senatorem  pierwszej kadencji senatu RP.

Opublikowano

Ale jak pięknie i dobitnie podkreślił żydowskie korzenie ukraińskiego prezydenta😕🤔

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Spotkałem kiedyś człowieka którego marzeniem było przejść się na bosaka po łanie zboża. Wziął więc taki 100 hektarów kawałek w okolicach Darłowa, najął agronoma, przywiózł parę maszyn do uprawy i obsiał to wszystko zbożem. Spełnił swoje marzenie przed zbiorami, zebrał co urosło ( w międzyczasie z drugiego końca ktoś też mu trochę ukosił), sprzedał to zboże i następnego dnia po rozliczeniu uprawy opierdzielił cały sprzęt a ziemię pod farmę wiatraków wydzierżawił. 😂 Chyba był senatorem  pierwszej kadencji senatu RP.

Też miewam marzenia, trudniej z realizacją. 

Areał by mi wystarczył tylko gdyby tak te kilkadziesiąt kawałków w jeddn lub dwa połączyć i wszystko z okna widzieć...

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

FOySXaZX0AAhOoY?format=jpg&name=small

Widać jak pasożyty żerują na Polakach. 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

2km ode mnie jest PGR który został kupiony przez senatora 2 kadencji (525ha) za 1mil zł i jakoś nie narzeka. Dorobił się na tym znanej fermy niosek i wytwórni pasz. Po polu boso nie biega ale za to jeździ po nim mercedesem godnym ojca Rydzyka. 

Opublikowano (edytowane)

Śmieci wklejane przez @Denwer są robione przez ociężałych umysłowo dla ociężałych umysłowo. @Denwerlepiej wklej jak Biden mówił Dudzie o wolnych mediach. Czy tego twoje głupawe koleżanki nie potrafią znaleźć. A gdzie ten szczery trol i kasa z KPO co to kilka dni temu wklejałeś, że będzie?

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

Też miewam marzenia, trudniej z realizacją. 

Areał by mi wystarczył tylko gdyby tak te kilkadziesiąt kawałków w jeddn lub dwa połączyć i wszystko z okna widzieć...

ŻADAJ tego, to Ci się poprostu należy😀

Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

Widać jak pasożyty żerują na Polakach. 

Czyli  na  tobie  nikt  nie  żeruje   gratuluje 

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Ukraina ŻĄDA od zachodu przekazania myśliwców F15-F16 i F18  aby móc równo walczyć z Rosjanami a nasi chcieli ich starymi Migami wspierać. W związku z tym ja też żądam przekazani mi 200ha z ANR abym mógł godnie konkurować z obszarnikami

Ja żądam tylko ON po 5,5zł i nawozu po góra 2tyszł 😄

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

Ach ładne marzenia list do ŚWIĘTEGO MIKOŁAJA  napisałeś może na gwiazdkę spełni ? .

Opublikowano
46 minut temu, 6465 napisał:

Gdyby jaśnie rządzący spodziewali się takiego przemówienia to by prąd wyłączyli 😂😂

Oni są tak głupi, że sądzili, że wujek joe pochwali, połechce ego, obieca gaz i broń. Tymczasem on dokładnie pamięta m.in. brak gratulacji i lex tvn.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

Ot to to. ☝️

11 minut temu, Denwer napisał:

Czyli  na  tobie  nikt  nie  żeruje   gratuluje 

Jak nie jak tak. 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v