Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ulman napisał:

że w miastach lepsze fury jeżdżą.

smutne jest że nadal u nas, wielu postrzega przez pryzmat fury, mozesz mieć w kapitale full hajsu ale wyjebane na temat auta bo to generalnie narzędzie do zmiany miejsca z punktu  A do B , ale szczegolnie pusci i mieszczuszki juz szufladkują, 

ale wystarczy  jedyny kapitał jaki masz to kredyt a w nim dobra fura i juz jesteś wielki Pan heh taka mantalność 

Podobnie jak z ta PL A i B k**wa co to za podział ?? 

Kolegi post mnie jakos taka myśl nastręczył o tym...

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ulman napisał:

Tusk jest sekcie PIS potrzebny jak powietrze

Tusk bez straszenia pisem nie istnieje. To takie naczynia połączone. 

@V12 Bo to jest też zwykle tak że ten kto pieniądze ma ten jeździ NOWYM samochodem. Tak samo jest w rolnictwie biedak ma starego Ursusa a bamber jak to piszecie fynta. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

smutne jest że nadal u nas, wielu postrzega przez pryzmat fury, mozesz mieć w kapitale full hajsu ale wyjebane na temat auta bo to generalnie narzędzie do zmiany miejsca z punktu  A do B , ale szczegolnie pusci i mieszczuszki juz szufladkują, 

ale wystarczy  jedyny kapitał jaki masz to kredyt a w nim dobra fura i juz jesteś wielki Pan heh taka mantalność 

Ja samochody kupuje tak za około 10 tys , stać mnie na lepsze ale tak jak mówisz nie jest  to  dla mnie wartościowa rzecz czy wyznacznik majątku🤷 tylko pomoc w przemieszczaniu 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, hubertb napisał:

@V12 Bo to jest też zwykle tak że ten kto pieniądze ma ten jeździ NOWYM samochodem. Tak samo jest w rolnictwie biedak ma starego Ursusa a bamber jak to piszecie fynta. 

A co to znaczy mieć pieniadze ?? To gotówka na koncie czy kapitał w aktywach ?? 

Na codzien obserwuje  że ludzie co mają jedynie mieszkanie  czynszowe maja droższe auta, niz co co maja własne domy, a nawet po kilka dziesiat ha ziemi...

I czego to auto jest wyznacznikiem  ?? 

Co to tez znaczy nowy ??? jak bym chciał na fure wydać ponad 100 tyś to bym zwórcił do ludzi co sciagaja Bety z Japoni i kupił jakieś e39 albo e38 w idealnym stanie dla  polskiego Polaka to 20- letni złom dla mnie auto idealne 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Auto to złom który co dziennie traci na wartości 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Może nie tak jak 20 lat temu ale w miastach fura jest nadal pewnym wyznacznikiem pozycji i sukcesu. Mieszkając w mieście potrzebujesz mieszkania, fury i ciuchów i po tym cie oceniają i część ludzi głównie na tym sie skupia. Na wsi widzisz kto jaki ma kapitał i czym dysponuje

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Mieszkając w mieście potrzebujesz mieszkania, fury i ciuchów i po tym cie oceniają

Modni to są  hipsterzy i zdjęcia w dziwnym ubiorze. To zależy też od tego na co i dlaczego chcesz być "na lansie". 

Opublikowano
mirro napisał:

No to trza jednego dać na Prezydenta. Już nawet mam kandydata.😂 Ten by mnie ułaskawił bez zastanowienia. 

4 minuty temu, Agrest napisał:

Potrzebne Ci zaplecze polityczne, które zapewni Ci immunitet.

Raczej wsparcie ogniowe.😂

Z jakiego pułapu i odległości?

Opublikowano
10 godzin temu, ws71 napisał:

@DenwerFaktycznie za Tuska importowaliśmy ok 1mln t węgla, obecnie 10mln t,  po odcięciu od rosyjskiego cena dla przeciętnego konsumenta węgla cena zacznie się od 2tys tona, w tej informacji czysta propaganda

a ile eksportujemy , i jaka jest cena węgla na kopalni ?

Opublikowano

Aktualna sytuacja geostrategiczna: Z powodu suszy w Polsce bociany po imigracji, emigrują do Ameryki Południowej. Będą polować na węże, jaszczury i krokodyle.

Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał:

Poziom zycia bardzo sie wyrównał tyle że w miastach jest bardziej kolorowo i lepsze fury jeżdżą.Np,  @Roman176 i @jacus wierzą że mieszkają w centrum galaktyki i 200 km dalej nie ma już nic ale jak sie po kraju nie jeździ to taki jest stereotyp. 

A propos - a gdzie się koledzy podziali? 

bo tak jest , jest kilka okregów warszawski , gdański  , krakowski  wrocławski gdzie poziom życia i zarobków  jest dużo wiekszy niż reszty kraju moze i rzeszów  aczkolwiek tam nie byłem 

Opublikowano

A to w ten pierwszy na równi z tym drugim?

Nie słyszałem i tamtejszej mafii🤔

Znaczy lepszą prasę mają😆

Opublikowano
43 minuty temu, jarecki napisał:

bo tak jest , jest kilka okregów warszawski , gdański  , krakowski  wrocławski gdzie poziom życia i zarobków  jest dużo wiekszy niż reszty kraju moze i rzeszów  aczkolwiek tam nie byłem 

Jest jeszcze okręg białostocko częstochowski i krakowsko gorzowski 😆.

Wszędzie na świecie w największych aglomeracjach są nieco lepsze pensje. U nas też ale porownując takie same stanowiska to nie jest duża różnica. Wysokość średnich zarobków napędza kadra zarzadzająca.

Poziom zycia sie bardzo wyrównał. W małych miastach nie będziesz może miał dobrej knajpy tajskiej czy indyjskiej i nie kupisz ciuchów  najwiekszych swiatowych domów mody ale poza tym jest to samo. 

Opublikowano (edytowane)

Ruska  agentura  już  buduję  podwaliny  pod  Rosyjską  agresję  na  Polskę 

Lis.png

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
mirro napisał:

Jest jeszcze Malborko-Elbląski i Otwocko-Wołomiński.😂

Toruński jest ... A u mnie to już nie Polska jak zwykle.

Denwer napisał:

Ruska  agentura  już  buduję  podwaliny  pod  Rosyjską  agresję  na  Polskę 

Lis.png

Niby dowcip ale nieprzemyślany. Szkoda miast. Lepiej byłoby eksportować polski ład z instruktorami ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Najpierw PiS doprowadza do rozwałki armię a potem ucieka. Kolejność na razie zgadza się ale wolałbym uniknąć ataku Rosji a obejrzeć tylko ucieczkę PISu.😂

11 minut temu, DTaras napisał:

Lepiej byłoby eksportować polski ład z instruktorami ...

Bestialstwo. Nikt nie zasługuje na takie traktowanie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

ROSJA - WŁADZA I KASA .

Ci oligarchowie są najbliżej Putina. "Zapewniają mu pozostanie przy władzy"

Tyran z Kremla — Władimir Putin od 25 dni prowadzi krwawy atak na Ukrainę. W miejscowościach takich: jak Mariupol, Charków i Czernihów pejzaże miast wypełniły zniszczone budynki, a tysiące Ukraińców zostało już zabitych lub ranionych przez Rosjan. W konsekwencji za wywołanie wojny Zachód wprowadził sankcje nie tylko przeciwko Putinowi i jego urzędnikom, ale też bogatym ludziom u boku rosyjskiego prezydenta. Wielu oligarchów zostało umieszczonych na "czarnych listach" przez USA i Unię Europejską. Wszystko dlatego, że współpracowali z Putinem od dziesięcioleci. Przedstawiamy sylwetki rosyjskich oligarchów.

. "Zapewniają mu pozostanie przy władzy"

Tyran z Kremla — Władimir Putin od 25 dni prowadzi krwawy atak na Ukrainę. W miejscowościach takich: jak Mariupol, Charków i Czernihów pejzaże miast wypełniły zniszczone budynki, a tysiące Ukraińców zostało już zabitych lub ranionych przez Rosjan. W konsekwencji za wywołanie wojny Zachód wprowadził sankcje nie tylko przeciwko Putinowi i jego urzędnikom, ale też bogatym ludziom u boku rosyjskiego prezydenta. Wielu oligarchów zostało umieszczonych na "czarnych listach" przez USA i Unię Europejską. Wszystko dlatego, że współpracowali z Putinem od dziesięcioleci. Przedstawiamy sylwetki rosyjskich oligarchów.

MOŻNA POCZYTAĆ JACY SĄ TO , oligarchowie są najbliżej Putina .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/inwazja-rosji-na-ukraine-oto-oligarchowie-ktorzy-sponsoruja-dzialanie-putina/c5xxwsj,79cfc278

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

a ile eksportujemy , i jaka jest cena węgla na kopalni ?

Eksportujemy głównie węgiel koksowy i tu uważaj całe 250tys ton,co z tego że na kopalni cena węgla dla klientów indywidualnych wynosi ok 800 zł skoro jego dostanie graniczy z cudem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v