Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Trochę przesadzasz. To popaprane lewicowe przygłupy i szkodniki ale aż tak źle im życzyć to przesada.

Nawet jak pociski spadną daleko, to i tak będziemy słyszeli o "bezpardonowym ataku na jedynego co mógł rosyjską nawałę zatrzymać".😂 Wręcz w ich interesie leży aby jednak cos tam wybuchło. Inaczej prochu nie powąchają.

Opublikowano

O tym dzisiaj z matką rozmawiałem. Gotowi nająć kogoś by parę kul w kierunku pociągu wystrzelił.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jesli sobie odbijaja to znaczy że doją konsumenta. 

Twierdzisz że Orlen narzuca marżę detaliczną? Przecież większość stacji to franczyza więc jak mogą im marżę dyktować? Przecież to zmowa cenowa

Najwięcej punktów jest w rękach koncernów krajowych, ale tuż za nimi plasują się Brytyjczycy. Na koniec września spośród 7604 stacji istniejących w Polsce, najwięcej miał PKN Orlen - 1774, w tym 57 punktów działających pod logo Bliska, czyli o dwa obiekty mniej w porównaniu z rokiem ubiegłym.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mirro napisał:

Nawet jak pociski spadną daleko, to i tak będziemy słyszeli o "bezpardonowym ataku na jedynego co mógł rosyjską nawałę zatrzymać".😂 Wręcz w ich interesie leży aby jednak cos tam wybuchło. Inaczej prochu nie powąchają.

Co prawda to prawda. Trzeba ludowi budować mit niezłomnego Jarosława i Mateusza którego nic nie rusza😆 Zobaczysz jaką narrację narzuci pisowska propaganda i jakie legendy wyznawcy będą tworzyć. Okaże sie że taki Napoleon to Jarosławowi do pięt nie dorasta.

@jarecki ile stacji Orlenu stanowi ich własność? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Ulman napisał:

Jak kuźwa od umowy? Albo są właścicielem stacji albo nie

Aaaa PolskaPress jest kupiona dla tańszych reklam. W tamtych zależnościach niema prostych rozwiązań bo zawsze jest temat opłaty franszyzowej.

Opublikowano

Nie wiem o czym wy piszecie. To jest tak jak z polem . Albo jesteś jego właścicielem albo dzierżawcą. 

Ja pytam ile stacji (pola) ma Orlen. To prosta sprawa.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Trochę przesadzasz. To popaprane lewicowe przygłupy i szkodniki ale aż tak źle im życzyć to przesada

Patrz nikt się nie spodziewał że  odrobina człowieczeństwa w tobie jeszcze siedzi , same minusy na tym forum łapiesz więc taki mały plus chociaż 👍

UJ tam z nimi dziadami ,ale życzyć śmierci 🤨

Opublikowano

Wcześniej czy później i tak ich trafi szlag Jak bedą jeżdzić na tereny objete wojną to pewnie wcześniej ale to jest pochodna głupoty i etosu bezsensownego bohaterstwa.  

Opublikowano

Tylko po ch*ja tam jadą 🤷, przecież od nich to gówno zależy 

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

dla zafascynowanych rosją 

Zdjęcie

pierwszy dron ruskiej produkcji :D 

A teraz pokaż wyprodukowany w Polsce dron stosowany masowo w polskiej armii

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ws71 napisał:

A teraz pokaż wyprodukowany w Polsce dron stosowany masowo w polskiej armii

już nie płacz; to tylko żart

lepiej odkurz portret putina :)

co za ludzie, obrońcy mordercy

---------------------

nikt się nie chwali, że inflacja zmalała ? :)

Edytowane przez nie
Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Nasze dwa barany dotarły na miejsce. Mam nadzieję że Rosjanie przy..... ą z gróbej rury i będziemy mieli dwóch następnych męczenikow. 

To by PIS na tym jeszcze dwie dekady pociągnął. Nie, dziękuje. Kraj tego nie wytrzyma. 

Opublikowano

Odczyt za luty jest za***isty tyle tylko że ceny poszybowały dopiero w kilka dni po rozpoczęciu wojny a to juz był marzec. Całe te tarcze antyinflacyjne dały raptem 0,5% spadku a po marcu będzie sajgon

Opublikowano
38 minut temu, Ursus932 napisał:

Tylko po ch*ja tam jadą 🤷, przecież od nich to gówno zależy 

Są raczej bezpieczni, a jadą na potrzeby polityki krajowej. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

Całe te tarcze antyinflacyjne dały raptem 0,5% spadku a po marcu będzie sajgon

inflacja spadła z 9,4% r/r w styczniu do 8,5% r/r w lutym 

w marcu raczej 12% nie przekroczy

no chyba, że covid zaatakuje chiny (mocno się tam roznosi) i będzie wielki lokdałn w chinach

Edytowane przez nie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v