Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, hubertuss napisał:

Póki co to sam szczekasz. Boli cię prawda która pisze i szczekasz. W Libii i Syrii były wojny tak samo jak na Ukrainie.

Ośmieszyłeś się nazywając mnie cynikiem czy tam hipokrytą bo już nie pamiętam. Ale nie rozumiałeś nawet dlaczego. Nie umiałeś sprawdzić czy obiekty przekazane przez Obajtka są jego czy Orlenu. A pisałeś o mnie cynik pod wpisem @Denwer że Adamowiczowa powinna dać swoje prywatne. Nazywasz kogoś cynikiem nie wiedzą dlaczego a potem piszesz, że ja wyzywam. Jak mam nie wyzywać skoro sam pokazujesz z głupotę swoją.

Nie sprawdzałem bo mnie to ch*j obchodzi , tak samo WOŚP , Donald Tusk , Kaczyński czy obajtek , dopiero @DTaras zapytał czy ktoś mi każe przyjmować ! I byłby problem gdyby nam kazali z góry przyjmować a sami tego nie robili 

Oj coś czuję że kiedyś trafisz na swego co gębe obije 🤭 , chyba że tylko taki bohater w necie ...

Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dokładnie im ta wojna na rękę i promują się na niej.... Dno totalne i tyle. 

No niestety moralnie to są mierni ludzie. Kwalifikacyjnie też. Nic tej Ukrainie nie mogą dać oprócz tego co już dają ale politycznie chcą się promować na tych trupach i punkty poparcia zbierać.

• Thanks 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Bdb preteks by rozszerzyć konflikt. Aż się same myśli nasuwsją - czy aby nie o to chodzi, ale już nie Rosjanom a naszym jełopom.

Jest duże zamieszanie z kierunku Kaliningradu zatem raczej to ruski miesza...

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Mówi się, że pis może planować przyspieszone wybory. Zanim poparciu totalnie nie poleci w dół. Dlatego teraz grają bohaterów. MOgą planować ucieczkę do przodu. Na skutek przyjęcia uchodźców sytuacji na świecie i w kraju poparcie dla rządu może maleć z czasem. Z czasem uchodźcy zaczną przeszkadzać w budżecie kasa zacznie topnieć i będzie lipa z sondażami i dotkliwa porażka. Możemy mieć więc w tym roku wybory.

Już im poparcie spadło i nic im nie pomoże tych wyborów wygrać. Już Karyny się burzą że rząd dba lepiej o uchodźców niż o Polaków. Z czasem zrobi się wielki bałagan z Ukraińcami. Do tego ja wieść że Kaczyński jedzie do Kijowa ludzie piszą w komentarzach że trzymają za ruskich kciuki

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

Ci co pojada do Kijowa tylko sobie i swoim krajom zaszkodzą a reszta będzie robić biznes jak zawsze. Głupi i pracowici zawsze prą do przodu bez zastanowienia  i jakiejkolwiek kalkulacji

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, V12 napisał:

Jak by chcieli w gospodarce pracować... Ale obora to im smierdzi .

Daj spokój , szkoda się użerać

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Nie sprawdzałem bo mnie to ch*j obchodzi , tak samo WOŚP , Donald Tusk , Kaczyński czy obajtek , dopiero @DTaras zapytał czy ktoś mi każe przyjmować ! I byłby problem gdyby nam kazali z góry przyjmować a sami tego nie robili 

Oj coś czuję że kiedyś trafisz na swego co gębe obije 🤭 , chyba że tylko taki bohater w necie ...

Straszysz? Ty już chyba na kogoś kto cię rozumu nauczy to już raczej nie trafisz. Sam szukasz okazji a jak dostaniesz prztyczka w nos to skakać zaczynasz.

Opublikowano
Ursus932 napisał:

Nie sprawdzałem bo mnie to ch*j obchodzi , tak samo WOŚP , Donald Tusk , Kaczyński czy obajtek , dopiero @DTaras zapytał czy ktoś mi każe przyjmować ! I byłby problem gdyby nam kazali z góry przyjmować a sami tego nie robili  Oj coś czuję że kiedyś trafisz na swego co gębe obije 🤭 , chyba że tylko taki bohater w necie ...

Aa teraz sami też przyjmują i to też jest problem...

Opublikowano
Przed chwilą, hubertuss napisał:

Straszysz? Ty już chyba na kogoś kto cię rozumu nauczy to już raczej nie trafisz. Sam szukasz okazji a jak dostaniesz prztyczka w nos to skakać zaczynasz.

Idę popracować , a Ty siedź tu i opowiadaj bajki 🙋

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

Już im poparcie spadło i nic im nie pomoże tych wyborów wygrać. Już Karyny się burzą że rząd dba lepiej o uchodźców niż o Polaków. Z czasem zrobi się wielki bałagan z Ukraińcami. Do tego ja wieść że Kaczyński jedzie do Kijowa ludzie piszą w komentarzach że trzymają za ruskich kciuki

No i tego się boją. Być może będzie próba ucieczki do przodu i organizacja wcześniejszych wyborów by minimalizować straty.

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Idę popracować , a Ty siedź tu i opowiadaj bajki 🙋

I tak zaraz wrócisz i zaczniesz swoją zabawę od nowa. I znowu się wygłupisz i znowu ci się nie spodoba co ci odpiszą i tak w kółko u ciebie.

Opublikowano
32 minuty temu, Denwer napisał:

A później może na Janusza zagłosuje 🤭

27 minut temu, Denwer napisał:

"Uchodźczynie" to chyba słowo z drugiej strony barykady 🤔

Prezydencki, znaczy nasz, twój, mój, jego. 

Opublikowano

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Siądź przy barze w krześle i zacznij tak nawijać, zobaczysz jak wygląda prztyczek w nos.

Opublikowano (edytowane)

@hubertb Kolejny od straszenia czy jak? Skąd wiesz, ze druga strona prztyczka by nie dostała. Co to za teksty w ogóle? Nie pasuje wam co się pisze to o bitce myślicie. To, ze @Ursus932 nie radzi sobie z czymś to często sam zaczyna. To nie znaczy, ze straszyć musi bo tego nikt się nie boi. A i w barze można normalnie porozmawiać bez lania się po gębach. Nawet jak się jeden z drugim nie zgadza.

PS już mi jeden tu kiedyś pisał, żebym uważał bo chodzi na siłownie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, hubertuss napisał:

....

Już są memy jak Sasin informuje, że przygotował samolot. Jak wtedy.

ktoś wcześniej pisał że (podobno) pojechali pociągiem, domyślać się można że pancernym, taktyka by nakazywała aby pancerno-towarowym z silną osłoną przeciwlotniczą a propaganda... no cóż, tutaj logika nakazuje przypuszczać że Ukraińcom rozwiać wątpliwości po której stronie tej wojny stanąć czyli wnioskować należy o istnieniu takich wątpliwości.
Co kacapy zrobią? Jeśli czytali "Eden" Lema to zadbają o blokadę pociągów bez szkodzenia pasażerom na wniosek samych Ukraińców wcześniej jeszcze sprzed wojny a jeśli nie czytali to nie wiem

Licytowanie Erdogana; tak ja to za główny cel wizyty postrzegam bo z historycznych doświadczeń nie chce Europa mieć na dzikich polach Turków  nawet bardziej niż moskali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
cinek1808 napisał:

Musisz pamiętać, że: jesteśmy w zasięgu propagandy oraz iż zawsze jest syf gdy nagle w kraju przybywa o półtora bańki ludności. Napływ by był, niezależnie od nastroju władzy zatem powiadam Ci: lepiej niech to się skończy na wspólnej walce z pogorszeniem sytuacji materialnej niż na walce między sobą bo korzysta na tym trzecia siła.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

No i tego się boją. Być może będzie próba ucieczki do przodu i organizacja wcześniejszych wyborów by minimalizować straty.

I tak zaraz wrócisz i zaczniesz swoją zabawę od nowa. I znowu się wygłupisz i znowu ci się nie spodoba co ci odpiszą i tak w kółko u ciebie.

A tobie się wszystko podoba co ci odpisują 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Piszesz z perspektywy cwaniaka, takie zachowanie miedzy ludźmi prowokuje. 

Cwaniaka? Tutaj jest kilku cwaniaków co udają mądrali a ich mądrości szybko są weryfikowane. To się biorą za skakanie bo ego cierpi. To moja wina, że wiedzy u nich brak.  Ja się do nich nie wtrącam a tu ni z tego ni z owego taki @witejus nie zaczepiany przeze mnie pisze o mnie jełop. @Ursus932 mu wtóruje. Ten pierwszy nawet ich wódką i zakąską nazywa i abym się nie wpieprzał. To kto prowokuje? Przecież @Ursus932 ma wyraźnie taką strategię, że zaczyna a potem zweryfikowany nie tylko przeze mnie ucieka bo już dalej nie potrafi. To widać nawet na tej czy poprzedniej stronie. To moja wina, że głupole nie potrafią. No i w tym barze to czy zawsze musi tak być, ze głupek co sam zaczyna na pięści wygra?

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A tobie się wszystko podoba co ci odpisują 🤔

Nie i odpowiadam na to co mi odpisują.

Opublikowano
dysydent napisał:

ktoś wcześniej pisał że (podobno) pojechali pociągiem, domyślać się można że pancernym, taktyka by nakazywała aby pancerno-towarowym z silną osłoną przeciwlotniczą a propaganda... no cóż, tutaj logika nakazuje przypuszczać że Ukraińcom rozwiać wątpliwości po której stronie tej wojny stanąć czyli wnioskować należy o istnieniu takich wątpliwości. Co kacapy zrobią? Jeśli czytali "Eden" Lema to zadbają o blokadę pociągów na wniosek samych Ukraińców wcześniej a jeśli nie czytali to nie wiem Licytowanie Erdogana; tak ja to za główny cel wizyty postrzegam bo z historycznych doświadczeń nie chce Europa mieć na dzikich polach Turków  nawet bardziej niż moskali

No głupota to ale i glupotą wydaje się rozwijanie skrzydła gdy kule świstają. Oby szczęśliwie wrócili... Jeżeli idzie o Erdogana to ostrzelali meczet z obatelami Turcji wewnątrz. Moim zdaniem były po fakcie telefony i wiele on może jeszcze zrobić.

Opublikowano

Jeszcze chwila i Polacy dostrzega ceny wszystkiego wtedy może być róznie...

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

ktoś wcześniej pisał że (podobno) pojechali pociągiem, domyślać się można że pancernym, taktyka by nakazywała aby pancerno-towarowym z silną osłoną przeciwlotniczą a propaganda... no cóż, tutaj logika nakazuje przypuszczać że Ukraińcom rozwiać wątpliwości po której stronie tej wojny stanąć czyli wnioskować należy o istnieniu takich wątpliwości.
Co kacapy zrobią? Jeśli czytali "Eden" Lema to zadbają o blokadę pociągów na wniosek samych Ukraińców wcześniej a jeśli nie czytali to nie wiem

Licytowanie Erdogana; tak ja to za główny cel wizyty postrzegam bo z historycznych doświadczeń nie chce Europa mieć na dzikich polach Turków  nawet bardziej niż moskali

Ukraińcy będą mieli albo już mają problem. Z jednej strony musza zapewnić bezpieczeństwo jako takie polskiej delegacji. Z drugiej strony wiedzą, że to nic nie da. Nic to nie da ponad to co już UE Ukrainie pomaga. Po prostu musza to jakoś odbyć. Odciągając ludzi i wywiad od wojny. By zabezpieczać naszych.

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Piszesz z perspektywy cwaniaka, takie zachowanie miedzy ludźmi prowokuje. 

@dysydent

Fiala znajduje się na Ukrainie. Z premierami Polski i Słowenii jedzie pociągiem do Zełenskiego - iDNES.cz 

Powiem wam że właśnie polubiłem czeskie portale informacyjne. Nie jedne onety powinny się uczyć takiego obiektywnego przekazu. 

świat jest relatywistyczny i nie ma obiektywnych przekazów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v