Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz niestety nie mogę znaleźć tej informacji ale Amerykanie podali też że Ukraincy zaliczają swoje zniszone sprzęty wojskowe do rosyjskich. I jeszcze było coś takiego że zniszczony sprzęt rosyjski stanowi ok 0,8% potencjału Rosyjskiego. Jak znajdę to wstawię orginał. 

Opublikowano

Witam politykierów.

Jakie prognozy na przyszłość?

Wiosna, wiosna ludów, jesień średniowiecza czy zima nuklearna?🤔

Opublikowano (edytowane)

Daj spokój, ja to amator wśród zawodowców. Napisałem tu bo mnie propaganda wk..... 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Łukaszenka to pies Putina liże mu buty i waruje jak pies i poci się jak c*pa przed Putinem .

Tak samo  jak Tusk  tylko  że  ten  to  latał  i  lata  do  Niemiec.  A  te  Niemcy  Tuska  wyhodowały  Putina  i  blokują  sankcje  na  zbrodniarza  Putina 

Opublikowano
35 minut temu, jahooo napisał:

jak pokonać Polskę? Dostarczyć broń Polakom i zamknąć granice.

Słyszę już pierwsze strzały 😜

Kaczyński vs Tusk 

Ulman vs Witejus

Denwer vs hubertuss

🤭🤭🤭

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

@Agrest Na razie się chłopakom statystyki nie zgadzają...

Czyli czyje kłamstwo jest bardziej kłamliwe?😁

Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

paliwa jest dosyć i nie zabraknie, chyba, że ruskie zakręcą kurki, ale wtedy też jest rozwiązanie gdyż polska zużywa rocznie około 25mln ton ropy a możliwości techniczne naftoportu w gdańsku pozwalają sprowadzić, drogą morską, do polski 35mln ton (tak że putinek nam nie straszny)

a ograniczenia są spowodowane mocami przerobowymi rafinerii i możliwością dostarczenia do stacji z magazynów; mogło by zabraknąć na stacjach gdyby wszyscy na raz chcieli kupić po tysiąc litrów :)

Tylko, że w tych magazynach są pustki. Mój dostawca od 30 lat w branży dostaje 30-40% tego co dostawał przed wojną, a sam na te magazyny jeździ.. Młodsi nie dostają nawet tego albo wcale.

Opublikowano
42 minuty temu, jahooo napisał:

jak pokonać Polskę? Dostarczyć broń Polakom i zamknąć granice.

Początek był y najgorszy - kto ma się wystrzelać by się wystrzelał, potem byłoby spokojniej. 

5 minut temu, Denwer napisał:

blokują  sankcje  na  zbrodniarza  Putina 

A co tam najlepszy z przyjaciół Wiktor O. o sankcjach mówi? Bo jakoś mi umknęło?

5 minut temu, Ursus932 napisał:

Słyszę już pierwsze strzały 😜

Ulman vs Witejus

Denwer vs hubertuss

🤭🤭🤭

O ile spokojniej w temacie by się zrobilo

Opublikowano

Na portalu poświęconemu konfliktom XX w podałem wątpliwość rzetelności danych i prowadzenie radosnej propagandy przez stronę ukraińską to zostałem wyzwany od petersburskich trolli i że jestem na żołdzie Moskwy, jeszcze wysunąłem tezę że obrona zamieszkałych miast to jest barbarzyństwo i w sumie na rękę Putinowi[ fala uchodźców] to już miałem całkowicie przechlapane

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, ws71 napisał:

jeszcze wysunąłem tezę że obrona zamieszkałych miast

Na ukrainie mało takich nie zamieszkałych, jedno koło elektrowni ale to już ruscy zajęli. Generalnie w pierwszym dniu wojny przypier..rakietami po miastach więc ciężko tu Ukraińców winić. 

Opublikowano

skąd amerykanie mogą mieć dane o stratach złomierzy rosyjskich , o ile straty sprzetu da sie zweryfikować to to drugie   niekoniecznie nie wykluczam ze dane z usa mogabyc prawdziwe ale dosc sceptycznie podchodze do tych danych .

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Na ukrainie mało takich nie zamieszkałych, jedno koło elektrowni ale to już ruscy zajęli. Generalnie w pierwszym dniu wojny przypier..rakietami po miastach więc ciężko tu Ukraińców winić. 

Pierwszy tydzień w sumie jak na skalę uderzenia nie obfitował w ofiary cywilne[ te rakiety miały jakąś tam celność[do 30m od punktu], ale obecnie stosowanie Gradów na terenie miast dobrze nie rokuje ludności cywilnej

Opublikowano

No i wyobrażasz sobie że europejczyk w XXI ucieka z miasta i kryje się w lesie? Już w XX wieku było to prawie nie możliwe. A toczenie wojny na otwartym polu przy dzisiejszym lotnictwie ? To by była rzeź. 

Opublikowano
6 minut temu, ws71 napisał:

Pierwszy tydzień w sumie jak na skalę uderzenia nie obfitował w ofiary cywilne[ te rakiety miały jakąś tam celność[do 30m od punktu], ale obecnie stosowanie Gradów na terenie miast dobrze nie rokuje ludności cywilnej

a może to nie ruskie stosują grady na terenie miast? Co myślisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v