Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@dysydent przepraszam  

Zaraz się poprawie , @nie nie ładnie tak nazywać kolegów kretynami 🤨 , paskudny nawyk 

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

zamiast gnoju siej polony, np rzodkiew oleista szybko rośnie

Sama rzodkiew to też nie za bogato. Jakieś mieszanki trzeba robić aby całe pole było równo pokryte zielona masą. Rzodkiew facelia słonecznik gorczyca np. Im więcej roślin tym lepiej. 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

daj przykład.

O nie ,tak jak Vatowiecki sam nie może zakręcić kurka z ruską ropą ,tak ja sam nie mogę wrócić do koni,to musi zrobić cały świat ,no może z wyjątkiem Afryki bo tam do dziś wołami radlą

• Haha 1
Opublikowano

Od dzisiaj będe zwracać uwagę wszystkim 🙋 

W dyskusję o polityce nie włączam się wcale 

Opublikowano
1 minutę temu, cinek1808 napisał:

A poplon składników nie pobiera z gleby? Też trzeba mu dać . Jak tylko mogę to sieję grykę na poplon 

Pobierają i zatrzymują. Przecież tego z pola nie wywozisz, tylko spowrotem mieszasz z glebą.  

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

facelia gorczyca 

to najczesciej stosuje ,

facelie mam nawet  swoje nasiona na poplony 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Sama rzodkiew to też nie za bogato. Jakieś mieszanki trzeba robić aby całe pole było równo pokryte zielona masą. Rzodkiew facelia słonecznik gorczyca np. Im więcej roślin tym lepiej. 

w okolicy w ostatnim roku widziałem na polach gorczycę ze słonecznikiem, gdzieś osobno gorczycę i osobno rzodkiew to tylko ta rzodkiew była warta siania bo reszta nie wiem czy była dalej niż za kostkę. A to gdzieś deszcz ubił a to sucho potem a rzodkiew najlepiej sobie poradziła

Opublikowano
Przed chwilą, V12 napisał:

to najczesciej stosuje ,

facelie mam nawet  swoje nasiona na poplony 

Łubin czy groch czy rzodkiew oleistą dorzucaj. 

1 minutę temu, racyl napisał:

w okolicy w ostatnim roku widziałem na polach gorczycę ze słonecznikiem, gdzieś osobno gorczycę i osobno rzodkiew to tylko ta rzodkiew była warta siania bo reszta nie wiem czy była dalej niż za kostkę. A to gdzieś deszcz ubił a to sucho potem a rzodkiew najlepiej sobie poradziła

Nie znajdę chyba zdjęcia jak wygląda mieszanka poplonowa na jednym z moich pól, musisz uwierzyć na słowo - rosło sobie pasami A to rzodkiew z facelia, a to słonecznik z facelia to sama gorczyca z nie wielką ilością rzodkwi. Na moich mozaikach pojedyncza roślina w poplonie się niestety w ogóle nie sprawdza. Za to mieszanka uzyskałem efekt, że mam całe pole równo pokryte zieloną masą. Wiadomo co miejsce to inaczej, ale u mnie się to najlepiej sprawdza. Nie każda roślina nadaje się na każdy rodzaj gleby. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ursus932 napisał:

@dysydent przepraszam  

nie musisz
na tyle dałeś się poznać że wiem iż to wrodzona natura i wcześniej czy później niechybnie wylezie. Bez "profesjonalnej pomocy sam u siebie tego nie opanujesz

:P

9 minut temu, Ursus932 napisał:

Od dzisiaj będe zwracać uwagę wszystkim 🙋 

W dyskusję o polityce nie włączam się wcale 

a czy za inne polityczne poglądy mam do ciebie zastrzeżenia ?
nie o politykę chodziło i najgorsze u ciebie że dobrze o tym wiesz

Na Kremlu takich więcej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Będę czekał na to .

Stalin żeby nie był zagrożony zrobił czystki w kadrach , Putin to samo zaczyna dla Putina Stalin to Idol wiec daleko nie zajedzie .

Jak ty to robisz że w 9 przypadkach na 10 piszesz bzdury? Jako że nie masz swojego zdania to powinieneś być blisko rozkładu 50/50  bo tak losowo wyjdzie.

8 godzin temu, nie napisał:

polska nie jest uprzedzona do rosji, to rosja jest uprzedzona do polski; podobnie tutaj na forum jest dużo uprzedzonych do ukrainy

polska chce robić interesy z rosją ale nie chce robić interesów z putinem mordercą

tak jak stalin zniszczył rosję tak teraz zniszczy putin a nie zachód, ameryka czy kapitalizm

O żesz karwasz ale odjazd!!! To jakaś rzeczywistość równoległa, abstrakcyjny humor czy po prostu PISowskie zaprzaństwo na poziomie master Goebbels plus? Urban moze czuć się baaardzo zawstydzony. Facet nie osiągnął nawet połowy tego poziomu. 

Jak wam sie podobał prezydent Andrzej mówiący o przyjaznym kutasie?

• Haha 2
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

czekam kiedy Putina usunę od władzy

i Ty sam tak? 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, galan99 napisał:

Bzdury to sam  piszesz ale mało ważne czekam kiedy Putina usunę od władzy i na stopi zmiana i będziesz musiał uciekać .

W twoich urojeniach i obsesjach nie ma miejsca na logikę i nie mając swojego zdania wklejasz randomowe artkuły i newsy. Teraz ci się uroiło o strzelaniu do samolotów i usuwaniu Putina a jutro bedzie zmiana opcji.

Przed czym będę musiał uciekać? 

(420) Duda friend in need (prędkość 0.25) *ANALIZA* - YouTube

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Widzisz, u nas PISowska tłuszcza została wytresowana tak jak typowa sekta. Wyklucza się rozsądek a bazuje na emocjach. Ruska trzeba nienawidzieć a UPAine kochać. Jeśli ktoś ma inne zdanie to wedle ciemnoty popiera Rosję . Nie winię ciebie bo PIS bazuje na ludziach nieświadomych, bezmyślnych, bez własnego zdania i łatwo sterowalnych.

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Nie winię ciebie bo PIS bazuje na ludziach nieświadomych, bezmyślnych, bez własnego zdania i łatwo sterowalnych.

Mistrzostwo świata w tej wypowiedzi, a kogo ma popierać człek oświecony ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v