Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, marcin19071980 napisał:

To zachód miał na Ukrainie laboratoria broni biologicznej? Bo tak podali na WP. A tacy niewinni mieli być. 

to jest sygnał od rosji dla zachodu ale najbardziej dla Ukrainy 
analogia do Iraku gdzie po iraku ślad tylko pozostał a dowodów na broń chemiczną do dziś tam nie znaleziono bo i nikt nie widzi powodu by tam czegokolwiek szukać po tym jak Irak skończył

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Skąd info że Rosja nie chce eksportować jak z tego zyją? 

bo wrowadzila zakaz  eksportu .           oni są mącni wprowadzili zakaz eksportu produktów które wczesniej  zaimportowali .

Opublikowano
57 minut temu, hubertb napisał:

Zależy czterdziestka piątka prawie się nie różni jednak kto dziś w Europie z GOST korzysta? Stale typu gwoździowa ulepszana pomijam bo tu nikt normami się nie przejmuje. 

"Zapomnijcie o Coca-Coli". Kreml ma dla Rosjan alternatywę - o2 - Serce Internetu 

Faktycznie bardzo podobny do coca-coli. Coś jest jednak w powiedzeniu że Rosja to stan umysłu. 

Podobnie jak z Polokokta z tego filmu co to nazwa wyleciała mi z pamięci🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Człowiek  współczesnym świecie się nie liczy

Kiedy się liczył, poza wartością siły roboczej jaką mógł zagwarantować? 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ruska propaganda dobrze działa kto słuchał wczoraj  wypowiedz ,Siergieja Ławrowa to niech teraz  się wypowie na ten temat co powiedział czy to jest mądry człowiek .

Człowiek  współczesnym świecie się nie liczy , liczy się dobro pozyskane materialne że ja mam inny nie musi nic mięć .

Rosja od wielu wielu lat wcale nie ukrywała się że zmierza do odbudowy ZSRR .

To śmieli się z Putina a teraz  wytrzeszczyli o czy o zamiarach Rosji .

Wypowiedz Ławrowa na temat Polski że JEST BEZPAŃSKA I KTOŚ MUSI JĄ PRZYGARNĄĆ .

A to miałeś jeszcze jakieś wątpliwości co do współczesnego świata? Dzisiaj pieniądz rządzi światem.

Opublikowano

polska nie jest uprzedzona do rosji, to rosja jest uprzedzona do polski; podobnie tutaj na forum jest dużo uprzedzonych do ukrainy

polska chce robić interesy z rosją ale nie chce robić interesów z putinem mordercą

tak jak stalin zniszczył rosję tak teraz zniszczy putin a nie zachód, ameryka czy kapitalizm

Opublikowano

Odnośnie tego całego bojkotu Rosji przez te zachodnie marki to czy ktoś uważa że Rosjanie sobie bez nich nie poradzą? Przecież to śmieszne i wydaje mi się że celowa robota,mydlenie oczu. Rosja dostaje śmieszne sankcje ale medialne a grube interesy kręcą się dalej.

Właśnie dzisiaj wmówiono ludziom że marki guci,coca cola i inne znane to atrybuty sukcesu,jak ktoś pije magic cole jakąś albo ubiera się na bazarze to już jest siara. Myślę akurat że to wyjdzie Rosjanom na dobre a druga sprawa ciekawi mnie ile ten bojkot się utrzyma,do lata? Coś wątpię że te firmy zrezygnują z takiego chłonnego na luksusy rynku jaki jest rynek rosyjski.

Mieli Putina obalić i co obalili,dajcie spokój Stalin przetrwał 1941r to i Putin przeboleje jakoś Ukrainę a nawet jak go obalą to kto tam władzę przejmie,demokrata?

6 minut temu, nie napisał:

polska nie jest uprzedzona do rosji, to rosja jest uprzedzona do polski; podobnie tutaj na forum jest dużo uprzedzonych do ukrainy

polska chce robić interesy z rosją ale nie chce robić interesów z putinem mordercą

tak jak stalin zniszczył rosję tak teraz zniszczy putin a nie zachód, ameryka czy kapitalizm

Bzdura nie dorabiajmy do tego ideologi.

Opublikowano

Cała wypowiedź Pana Ziemkiewicza jest guzik warta, ponieważ źle interpretuje związek przyczynowo, skutkowy. Tzn On go interpretuje zgodnie z założoną tezą a nie biegiem wypadków. Ta teza ma być na chwilę obecną i tylko do tej wypowiedzi. Inaczej nie byłoby co wstawić do internetu.😂

Opublikowano
5 minut temu, Krzak napisał:

Właśnie dzisiaj wmówiono ludziom że marki guci,coca cola i inne znane to atrybuty sukcesu,jak ktoś pije magic cole jakąś albo ubiera się na bazarze to już jest siara.

Nie piję wódki z colą. To profanacja spożycia.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Nie piję wódki z colą. To profanacja spożycia.😂

A najlepiej wcale nie pić.

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Profanacja to jest przepijać kubusiem 

Kiedyś na poligonie Nowa Dęba dokonałem tego aktu desperacji i to był Kubuś o smaku kiwi. Stary częstował po zaliczonym kierowaniu ogniem kompanii piechoty w obronie i nie wypadało odmówić. Ale spieprzyłem szybko do swoich pod pretekstem ponownego sprawdzenia rozliczenia amunicji. 😂

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Kiedyś na poligonie Nowa Dęba dokonałem tego aktu desperacji i to był Kubuś o smaku kiwi. Stary częstował po zaliczonym kierowaniu ogniem kompanii piechoty w obronie i nie wypadało odmówić. Ale spieprzyłem szybko do swoich pod pretekstem ponownego sprawdzenia rozliczenia amunicji. 😂

Jaki ty stopień masz?

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Mnie raz do wódki poczęstowano kiszoną kapustą. Chyba z rok patrzeć na surówki nie mogłem

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Pafnucy napisał:

Co bierzesz i po ile ten towar? 

Pamiętaj  że  te  ruble  które  bierzesz   są  splamione krwią  niewinnych  kobiet  i dzieci 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v