Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sankcje działają już poczuli kacapy około 200 tys wyjechało z kraju obywateli czyli Ruskich towarzyszy .

Rosja oskarża Amerykę o prowadzenie wojny gospodarczej .

Czy to początek końca Władimira Putina? "W końcu straci panowanie"

Jeśli Kijów upadnie, będzie to tragedia, która rozegra się na oczach całej światowej opinii publicznej. Nie będzie to triumf Rosji, wręcz przeciwnie — wojna już dawno stała się zagrożeniem dla Putina. Coraz więcej wskazuje na to, że jego czas u władzy już się kończy.

"Prawdopodobieństwo, że za trzy lata Putin nie będzie już sprawował władzy, jest dziś większe niż to, że umocni swoją władzę i rozszerzy wpływy Rosji w najbliższym sąsiedztwie

Dodaje też, że zmiana systemu nie musi dokonać się szybko. "Ale w pewnym momencie nabierze własnego tempa i przyspieszy"

Miejmy nadzieję ze szybciej to na stopi zmiana władcy w Rosji .

Opublikowano (edytowane)

arabusy saudyjscy olali Bidena gdy chciał o zwiększeniu wydobycia ropy pogadać
nawet nie podnieśli słuchawki

a może akurat n innej linii z Chinami rozmawiali o "interesach chińskich firm"?

to JUŻ jest inny świat
a to dopiero początek

Polska akurat w tym wszystkim jest tylko plewą co może nieopatrznie wpaść komuś w oko

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Bo to dla nich okazja odbić sobie pandemię. Czy Chiny są w stanie tyle zapłacić ile się arabusom marzy? Nie. Oni nawet nie będą chcieli zapłacić tyle co się marzy ruskim. Jeżeli Polska to plew to czym w nowym porządku jest ruski? Chiny ogarną gazprom i ruskie wrócą na syberyjskie drzewa.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

To moze ja zadzwonię 

Dajcie numer 

zajęte
trzeba z buta się pofatygować z informacją/prośbą by tam ktoś słuchawkę na widełki odłożył

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Bo to dla nich okazja odbić sobie pandemię. Czy Chiny są w stanie tyle zapłacić ile się arabusom marzy? Nie. Oni nawet nie będą chcieli zapłacić tyle co się marzy ruskim. Jeżeli Polska to plew to czym w nowym porządku jest ruski? Chiny ogarną gazprom i ruskie wrócą na syberyjskie drzewa.

ruskie już są wasalem Chin
a drzew to Chińczycy im nie  zostawią bo drewno w cenie właśnie trwa przekonywanie kacapów że dla Chin więcej warte drewno rosji niż ona sama

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Taka sytuacja przy granicy masy potrzebujących kobiet i dzieci?🧐🤦‍♂️

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1148377585972497&id=100024007997246

weź to jakoś przeredaguj bo ja szajs-zbuka blokuję (z resztą jak większość podobnych) i bazuję głównie na tekście "własnym" postów i gotówem pomyśleć - a to nie mam po co na tę granicę bo mam swoje

z resztą na prawdę taka była moja pierwsza myśl xD

• Like 1
Opublikowano

Budowlanka pierdolnie i to szybko .

Uzyskanie kredytu na 500 tys. zł przez trzyosobową rodzinę może oznaczać łączne miesięczne dochody małżonków w wysokości 18 tys. zł brutto .

Opublikowano

P.Jaki dopiero...ił Germanciom👍 

https://fb.watch/bEo2qowVhy/

15 minut temu, dysydent napisał:

weź to jakoś przeredaguj bo ja szajs-zbuka blokuję (z resztą jak większość podobnych) i bazuję głównie na tekście "własnym" postów i gotówem pomyśleć - a to nie mam po co na tę granicę bo mam swoje

z resztą na prawdę taka była moja pierwsza myśl xD

Weź zmień telefon, u mnie wszystko działa 🤔

• Like 3
Opublikowano
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Pan Jaki próbuje w tym momencie coś ugrać. Ale cóż, nie podskoczył Żydom to i nie podskoczy reszcie. A jego żale i tak wszyscy mają w dupsku. Kumple Pana jakiego sami robią sobie pod górę. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Weź zmień telefon, u mnie wszystko działa 🤔

u mnie działa wszystko ok i jeśli coś nie działa tzn że JA NIE CHCĘ aby działało

na tę wstawkę odblokowałem szajsa i zapytam Jaki-ego - no dobra, Niemcy mają nasz płaszcz (ochronny przed rosją ale czy przed Chinami?) nie chcą nam oddać i co im zrobimy?

no ale dobrze że wygarnął.moooże kiedyś to się wykorzysta aby ułagodzić Chińczyków jak z ruskimi się pożrą ;)

@mirro mnie ubiegł, no nic niech zostanie skoro poszło

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

Pan Jaki próbuje w tym momencie coś ugrać. Ale cóż, nie podskoczył Żydom to i nie podskoczy reszcie. A jego żale i tak wszyscy mają w dupsku. Kumple Pana jakiego sami robią sobie pod górę. 

Ważne  że ma odwagę powiedzieć co myśli, dla mnie gość  jest git. Widać  że  nie obserwujesz jego wypowiedzi skoro twierdzisz że  w tym momencie chce coś  ugrać...Nie pierwsza jego taka wypowiedź w PE.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

No i teraz wróćmy do śmigłowców. 

Mamy Mi 8 i Mi 24, zdaje się iż zakłady które dla nich robiły silniki i co tam jeszcze potrzebne odparowały, albo właśnie sie dopalają.

To mam pytania do tych co byli przeciw Caracalom i linii montażowej w Polsce i centrum serwisowemu. Mam ich kilka ale zadam dwa.

I jak teraz wyobrażacie sobie dalsze funkcjonowanie tych maszyn? 

Co w zamian jeśli nic nie ma pod ręką? 

No i jednak to trzecie

Co na to Berczyński z Maciarewiczem?

1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Ważne  że ma odwagę powiedzieć co myśli, dla mnie gość  jest g

Przed Prezesem też jest taki odważny?

Opublikowano (edytowane)

Antoni się schował. Teraz będą wstawiać silniki od passata tdi. Niestety ruski agent Macierewicz zrobił swego czasu dobrą robotę. Dla Rosji. A na poważnie brak silników do ruskich helikopterów w polskiej armii może być dużym problemem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Widać  że  nie obserwujesz jego wypowiedzi skoro twierdzisz że  w tym momencie chce coś  ugrać...

Dla m,nie facet poległ przy okazji ustawy o mieniu Zydowskim . To jest menda i krzykacz, bez zdolności dyplomatycznych.

3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Co mnie prezes obchodzi.

Przecież w PE nikt się z wariatem kłócił nie będzie. Niech  przyjdzie tu w Polsce i powie, Panie Kaczyński koniec z realizacją pańskich chorych pomysłów, czas zadbać o Polskę.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ważne  że ma odwagę powiedzieć co myśli, dla mnie gość  jest git. Widać  że  nie obserwujesz jego wypowiedzi skoro twierdzisz że  w tym momencie chce coś  ugrać...Nie pierwsza jego taka wypowiedź w PE.

Jaki to akurat jest głupi jak but. Próbował uchwalić ustawę która miała obowiązywać w innych krajach choć każdy wie, że tak się nie da. A potem Polska musiała Izrael za to przepraszać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v