Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Nikt a rusko będzie klientem albo wyrobnikiem.

zrozumiałeś co zacytowałeś?
bez urazy bo ja nie rozumiem tego co odpisałeś
jakby ..."nie na temat"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Ty się bardziej koncentrujesz by komuś zrobić krzywdę niż dbać o własne interesy. Nie wiem jak to nazwać

ale o co tobie chodzi ? dopiero był strajk w stolicy kołodziejczaka ze wzgledu na tanie warzywa , to teraz obsiać pola qq i z głowy bedą wybawienie z kłopotu chłopy .

Opublikowano

Właśnie dzieki temu, że nie siedzimy z założonymi rękami i nie patrzymy wstecz na innych, na Ukrainę pojechało wcześniej tyle uzbrojenia. Także dzieki temu teraz jedzie, bo mieliśmy rację co do ruskich. Ale widzę niektórym nie w smak, całe życie ich uczyli się nie wychylać, w domu, w pracy w kościele. Całe życie są nikim i tak umrą. To chociaz w ineternecie sobie  poszczekają.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

A jednak,  obstawiasz że na norweskim gazie nie będzie taniego nawozu ;)

Jakoś h*j o d*pę strzelił te tankowce z początku roku co miały kluczową rolę odegrać w produkcji nawozu

Szczerze to nigdy nie interesowało mnie jak to jest z tym gazem ,  z jakiego by nie były to tanie nie będą 

Opublikowano

każdy mówił o tych tankowcach począwszy od świąt Bożego Narodzenia i temat ucichł.

Ja już ŚOR  nakupiłem na jesieni a teraz są tańsze

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

ja w jesieni nie wiedziałem ile czego posieję i ile czego mi trzeba.

tańsze powiadasz? xD aż posprawdzam przy mrozie bo i tak w polu w tym tyg wiele nie narobi bo zamarznie

Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał:

każdy mówił o tych tankowcach począwszy od świąt Bożego Narodzenia i temat ucichł.

Ja też część kupiłem a później o ten VAT staniały ,paliwo też z początkiem roku kupiłem 🤨

@dysydent kto to ten Józek  😛 Stalin chyba nie reaktywowany  ☺️

Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

Daj spokój , najwieksze swiatowe firmy wycofują się z interesów w rosji gdzie tracą grube mln . $ zainwestowane 

To jest dbałość o wizerunek. Niczego nie stracą tylko ich towar pojedzie innymi kanałami na tamten rynek. Nikt normalny z biznesu dla idei nie zrezygnuje.

18 minut temu, Ursus932 napisał:

Może pora odrobić lekcje z przeszłości  i pomyśleć przed czasem . Zresztą takie pierdolenie i patrzenie do tyłu że zachód nam nie pomógł to my teraz możemy sobie też popatrzeć  .... A jak przyjdzie putek to się pomyśli 

Jakbyśmy odrobili lekcje z przeszłości to nie uprawiali byśmy polityki dwóch wrogów, nie szukali sojuszników daleko i nie szczycili się powstaniem Warszawskim .

16 minut temu, jarecki napisał:

ale o co tobie chodzi ? dopiero był strajk w stolicy kołodziejczaka ze wzgledu na tanie warzywa , to teraz obsiać pola qq i z głowy bedą wybawienie z kłopotu chłopy .

Jakby widzieli w tym interes to dawno by kuku siali. Czy ty nie uważałeś że porada Bronka - zmień pracę i weź kredyt jest skandaliczna?

14 minut temu, jahooo napisał:

Właśnie dzieki temu, że nie siedzimy z założonymi rękami i nie patrzymy wstecz na innych, na Ukrainę pojechało wcześniej tyle uzbrojenia. Także dzieki temu teraz jedzie, bo mieliśmy rację co do ruskich. Ale widzę niektórym nie w smak, całe życie ich uczyli się nie wychylać, w domu, w pracy w kościele. Całe życie są nikim i tak umrą. To chociaz w ineternecie sobie  poszczekają.

Czym więcej mają uzbrojenia tym bardziej zniszczą kraj a Putin i tak Ukrainę zajmie. Taki z tego zysk

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czym więcej mają uzbrojenia tym bardziej zniszczą kraj a Putin i tak Ukrainę zajmie. Taki z tego zysk

Dobrze, że PRL minął, bo za defetyzm można było dostać ancla

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

Jakby widzieli w tym interes to dawno by kuku siali. Czy ty nie uważałeś że porada Bronka - zmień pracę i weź kredyt jest skandaliczna?

bronek to prostak nie myslący nic do przodu i dlatego przegrał , nigdy niebył moim idolem 

9 minut temu, Ulman napisał:

To jest dbałość o wizerunek. Niczego nie stracą tylko ich towar pojedzie innymi kanałami na tamten rynek. Nikt normalny z biznesu dla idei nie zrezygnuje.

shell sprzeda swoje udziały w projektach rosyjskich jest wiele innych firm .                Zresztą już chinczycy czekają tylko czy oligarchowie zrosji zgodzą się natakie warunki podyktowane przez  chiny 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Ursus932 napisał:

@dysydent kto to ten Józek

se w Wikipedii poszukaj
https://pl.wikipedia.org/wiki/Odpowiedniki_imion_w_różnych_językach

15 minut temu, jarecki napisał:

shell sprzeda swoje udziały w projektach rosyjskich jest wiele innych firm .                Zresztą już chinczycy czekają tylko czy oligarchowie zrosji zgodzą się natakie warunki podyktowane przez  chiny 

czytałeś co wcześniej dziś pisałem, znajdziez czy mam linkować?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Nie widzisz analogii między tymi sytuacjami czy już widzisz że się zaorałeś?

jakiej analogi i do czego ? jak chłopy mówią ze sie nie opłaca a dalej sieją warzywa to rząd powinien ich wybawić z kłopotu i zakazać upraw albo odebrać im ziemie a ty porównujesz słowa komorowskiego który mówił zeby wziąć kredyt ?  Jak chłopy dokładają do upraw warzyw to mają wziąć kredyt I z kredytu dokładać ? ja wiem ze inteligencją nie grzeszysz ale taka insynuacja to zwykłe prostactwo pewnie masz cel w tym bo jak przyjdzie komornik to za bec cen ich ziemie kupisz bo niestac cie na ceny rynkowe 

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Słabsze gospodarstwa gdzie nie ma zasobu gotówki zostaną wbite w ziemię w tym roku i to będzie ich koniec.

Dobrze że ty masz potężny zasób gotówki

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

czytałeś co wcześniej dziś pisałem, znajdziez czy mam linkować?

Czytałem i jak pisałem to pamietałem o tym wpisie. Tylko czy to nie doprowadzi do wojny handlowej z chinami wiekszej ?      I CZY dla rosyjskich oligarchów wejscie w rynek chinczyków bedzie opłacalne ?  

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

jakiej analogi i do czego ? jak chłopy mówią ze sie nie opłaca a dalej sieją warzywa to rząd powinien ich wybawić z kłopotu i zakazać upraw albo odebrać im ziemie a ty porównujesz słowa komorowskiego który mówił zeby wziąć kredyt ?  Jak chłopy dokładają do upraw warzyw to mają wziąć kredyt I z kredytu dokładać ? ja wiem ze inteligencją nie grzeszysz ale taka insynuacja to zwykłe prostactwo pewnie masz cel w tym bo jak przyjdzie komornik to za bec cen ich ziemie kupisz bo niestac cie na ceny rynkowe 

Zakazać upraw ? Odebrać ziemie? och*jałeś do reszty....?

Analogia jest daleko idąca . Bronek powiedział że jak mu źle bo to niech robi co innego . Ty mówisz dokładnie to samo.

Opublikowano
2 minuty temu, asharot napisał:

Dobrze że ty masz potężny zasób gotówki

Nie ma co się obrażać i dąsać. To prawda. Ja nie pisze jaki mam zasób gotówki. Nie ważne. Nie wskazuję tu tez konkretnych osób. Ja pokazuję prawidłowość. Ale widzę, że sam się do tablicy wywołujesz. Bo inaczej nie wiem jak te złość zrozumieć.

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Bronek powiedział że jak mu źle bo to niech robi co innego

wróc do swojego posta bo w nim napisałes tez o kredycie . jezeli chcesz dalej temat drążyć to wymagam abys pamietał co pisałeś 10 minut wczesniej ,juz nie mówie o jednym dniu wystarczy zwykle 10 minut 

30 minut temu, Ulman napisał:

Opublikowano

Chłopie, zrobiłeś z siebie głupka i dalej w to brniesz? To się sprowadza do tego co napisałem. I ty i Bronek twierdzicie że jak komuś nie pasuje to niech zmieni zajęcie. Słowo kredyt tu niczego nie wnosi i nie zmienia.

Dałeś się podejść jak dziecko🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Ulman napisał:

Słowo kredyt tu niczego nie wnosi i nie zmienia.

słowo kredyt jest kluczowe własnie .         bo w jego słowach to własnie o ten kredyt głownie chodzilo a nie o zmiane pracy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
dysydent napisał:

2 godziny temu, DTaras napisał:

Nikt a rusko będzie klientem albo wyrobnikiem.

zrozumiałeś co zacytowałeś?
bez urazy bo ja nie rozumiem tego co odpisałeś
jakby ..."nie na temat"

Skoro Chiny mają być agencją handlową i będą pośrednikiem w sprzedaży ruskiego towaru to znając Chińczyka ruski będzie tylko klientem tej agencji jak nie wyrobnikiem. Chiny handlują podróbką już lata - nikt ich niczego uczyć nie musi. No, chyba że to nie o to chodziło.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

słowo kredyt jest kluczowe własnie .         bo w jego słowach to własnie o ten kredyt głownie chodzilo a nie o zmiane pracy .

Weź przestań......🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v