Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, racyl napisał:

Nie udawaj nie rozumiejącego, to polskim obywatelom odmawiano refundacji leków i musieli żebrać po różnych zbiórkach albo po prostu umierać.

To polskie szkoły w miastach były przepełnione i to w polskich przedszkolach brakowało miejsca a teraz od tak wszystko się znazało i to za darmo 😄

I jeszcze ten socjal im dali od tak

z tego co ja wiem , ludzie biedni mają dofinansowanie leków z MOPS , dalej co do szkół to znowu przepełniona jest jedna szkoła na  100  reszta szkół zmniejsza liczbe uczniów w klasach żeby zatrzymać nauczycieli .   Dalej odpowiedz sobie na pytanie czy warto refundować leki po 2 mln , skoro perspektywa wyleczenia chorego jest kiepska a sytuacja beznadziejna ?

1 minutę temu, Ulman napisał:

Możesz to rozwinąć? 

poewnie ze mogę .          1 - jak jesteś tym ruskim trolem to kasy zalegalizować nie możesz wiec i podatków nie płacisz           2 - jak nie jesteś ruskim trolem to raczej czytając Twoje posty podatku też nie płacisz bo jesteś biedakiem żeby płacić podatki trzeba mieć dochód do opodatkowania 

• Haha 1
Opublikowano

I co taki uczeń z ukrainy co nic nie rozumie po polsku pójdzie do polskiej wiejskiej szkoły podstawowej 😄 trzeba specjalnie tworzyć klasy i układac plany na nowo

na wsiach dzieci jest mało w klasach ale w mieście już tak nie ma a zwłaszcza na osiedlach gęsto zaludnionych

Polskim dzieciom nie warto refundować drogich leków i terapii ? po prostu super podejście

Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

tak się nie ciesz że masz bo możesz nic nie wyciąć bo zabronią i co zrobisz a jak wytniesz to cię wsadzą na 5 lat .

Tak wszystkiego mogą zabronić tylko po co? Już widzę jak zabraniają suszek z lasu wycinać na opał. 

7 godzin temu, nie napisał:

do przeciwników przyjmowania ludzi uciekających przed śmiercią, to napiszę w ich języku

иди на хуй!

Ty to jesteś jednak pięknie obrobiony propagandowo. Mózg wyprany level master. Jak wojna w Syrii to nie wolno przyjmować bo pis mówi nie. Jak wojna na Ukrainie i przyjeżdżają do nas stamtąd to już tak.

ONZ szacuje, że Ukrainę opuści 4 do 5 mln uchodźców. Większość trafi do Polski. W latach 2015 - 2016 Niemcy przyjęły 1,2 mln. Myśmy tyle przyjęli w tydzień. Rozumiesz, że większość z tych 4 - 5 mln trafi do nas. I co? Skąd Pinokio i reszta weźmie na to kasę skoro w 2015 pluli na UE, że ta chce pomagać krajom południa Europy. I co teraz Pinokio i pis pojedzie do UE skamleć o kasę. Mam nadzieję, że UE da ale wypomni tumanom jacy sami byli i jak chcieli innym pomagać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jarecki napisał:

poewnie ze mogę .          1 - jak jesteś tym ruskim trolem to kasy zalegalizować nie możesz wiec i podatków nie płacisz           2 - jak nie jesteś ruskim trolem to raczej czytając Twoje posty podatku też nie płacisz bo jesteś biedakiem żeby płacić podatki trzeba mieć dochód do opodatkowania 

Jak się nie ma poglądów jak lewacka sekta PIS to zawsze jest się ruskim trolem, Niemcem  liberałem, Żydem, postkomunistą itp. Sekta przypina łatkę bo  to łatwiejsze niż samodzielne przemyślenia 

Jedno jest budujące. Już nie piszesz ze jak nie płace dochodowego to nie płace podatków. To już pojąłeś. Teraz jest wersja że nie płace podatków bo niczego nie kupuje. Jednak nauka nie poszła w las.😂

I jeszcze praca domowa - czy gdybym  miał nie ewidencjonowana kasę i ja wydawał to płace podatki czy nie? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 minut temu, racyl napisał:

I co taki uczeń z ukrainy co nic nie rozumie po polsku pójdzie do polskiej wiejskiej szkoły podstawowej 😄 trzeba specjalnie tworzyć klasy i układac plany na nowo

na wsiach dzieci jest mało w klasach ale w mieście już tak nie ma a zwłaszcza na osiedlach gęsto zaludnionych

Polskim dzieciom nie warto refundować drogich leków i terapii ? po prostu super podejście

Jakbyś był mniejszym tumanem, może by do ciebie dotarło, że ukraiński nie jest taki odległy od polskiego , dzieci się szybko adoptują, w przciwieństwie do takich np syryjczyków czy suahili

Poza tym , w polskich szkołach już jest mase ukraińców, nawet ukrainski w nich często uczą. Damy sobie radę. Widze , że kilka osób szuka na siłę problemu z racji osobistych uprzedzeń

• Like 1
Opublikowano

Pis do spec ustawy o pomaganiu Ukraińcom dodał zapis o bezkarności urzędniczej. Możemy się spodziewać powstania kolejnych fortun jak ta Szumowskiego w wyniku jakichś przewałów i przekrętów

Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał:

widzisz , to dobitnie pokazuje że nie potrafisz samodzielnie mysleć bo podanie drogiego leku nie gwarantuje wyzdrowienia a prócz młego rozumku jest coś takiego jak rada medyczna która opiniuje działanie luku czy terapi a wiekszość  tych nie refudowanych to są nowinki dostepne narynku 1-2 lata a ich skutecznosc nie została potwiedzona .

Opublikowano

No oczywiście kraść to oni zawsze umieli. Już Kaczyński na początku lat 90 tych uwłaszczając się na majątku państwowym pokazał jak to się robi. Można powiedzieć pis zbudowany został na złodziejstwie.

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

widzisz , to dobitnie pokazuje że nie potrafisz samodzielnie mysleć bo podanie drogiego leku nie gwarantuje wyzdrowienia a prócz młego rozumku jest coś takiego jak rada medyczna która opiniuje działanie luku czy terapi a wiekszość  tych nie refudowanych to są nowinki dostepne narynku 1-2 lata a ich skutecznosc nie została potwiedzona .

Ty tak spokojnie możesz przejść obok polskich dzieci zbierających na drogie leczenie ?

Jak następnym razem natknę się na kolejną zbórke na chore polskie dzieci to odeślę ich do ciebie bo po co mają żebrać skoro i tak nie mają szans na życie

zostaw kontakt do siebie to będziesz  tłumaczył ich rodzicom że nie sensu ich leczyć

Opublikowano

no bo Widzisz Racyl ja mam inne podejscie do życia , w polsce zakazana jest eutanzja a ile % samobujstw to jest ucieczka przed chorobą ?   Pytanie czy jest sens leczenia i dawanie nadziei skoro i tak wiadomo że leczenie nie pomoze moge isc dalej czy przedłuzenia okresu oczekiwaniana smierć jest zasadne i patrzenie jak dziecko się męczy .

Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

Jakbyś był mniejszym tumanem, może by do ciebie dotarło, że ukraiński nie jest taki odległy od polskiego , dzieci się szybko adoptują, w przciwieństwie do takich np syryjczyków czy suahili

Poza tym , w polskich szkołach już jest mase ukraińców, nawet ukrainski w nich często uczą. Damy sobie radę. Widze , że kilka osób szuka na siłę problemu z racji osobistych uprzedzeń

Jasne, co dziesiąte słowo można zrozumiec co ukrainiec mówi 😄 na pewno się dogadają 🤣

Teraz nie ma czasu dzieciom dobrze wytłumaczyć materiału bo brakuje czasu na lekcjach z przepełnionego programu to jak przybędą do tych klas ukraińskie dzieci co dodatkowo nic nie rozumieją po polsku starczy go na wszystko 🤣

Obudź się człowieku wreszcie. Ukraińcy są rozlokowani po polsce a tych klas w języku ukraińskim jest nie wiele w polsce a TY chcesz wymagać żeby nauczyciel matematyki, geografii, fizyki itp dodatkowo jeszcze umiał mówić po ukraińsku a także był w stanie prowadzić zajęcia w tym języku

Opublikowano
48 minut temu, jarecki napisał:

Dalej odpowiedz sobie na pytanie czy warto refundować leki po 2 mln , skoro perspektywa wyleczenia chorego jest kiepska a sytuacja beznadziejna ?

A czy warto rodzić dzieci z wadami stwierdzonymi w czasie ciąży? 

Pytania retoryczne. Zabraniam na nie odpowiadać. Przemyśleć i wnioski zachować dla siebie.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

no bo Widzisz Racyl ja mam inne podejscie do życia , w polsce zakazana jest eutanzja a ile % samobujstw to jest ucieczka przed chorobą ?   Pytanie czy jest sens leczenia i dawanie nadziei skoro i tak wiadomo że leczenie nie pomoze moge isc dalej czy przedłuzenia okresu oczekiwaniana smierć jest zasadne i patrzenie jak dziecko się męczy .

Nie wrzucaj ludzi którzy nie chcą żyć z tymi co są u progu dopiero tego życia.

Opublikowano

mirro napisał:

A czy warto rodzić dzieci z wadami stwierdzonymi w czasie ciąży?  Pytania retoryczne. Zabraniam na nie odpowiadać. Przemyśleć i wnioski zachować dla siebie.

Warto to się nie poddawać.

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

No oczywiście kraść to oni zawsze umieli. Już Kaczyński na początku lat 90 tych uwłaszczając się na majątku państwowym pokazał jak to się robi. Można powiedzieć pis zbudowany został na złodziejstwie.

A inne partie to nie kradły...

Opublikowano

Tym , co plują na pomoc potrzebującym - zacytuję tylko to:

Jezus zwrócił uwagę na bogatych ludzi w świątyni, którzy wrzucali pieniądze do skarbony. Była tam również wdowa, wrzucająca dwie małe monety.

Jezus powiedział wtedy, że wdowa dała więcej niż wszyscy bogacze, ponieważ oni wrzucili tylko część tego, co mieli w nadmiarze. Ona natomiast dała wszystko, co miała na życie.

Opublikowano
2 minuty temu, dejmian90 napisał:

jak potracą pracę na rzecz Ukraińców A zostanie kredyt do spłacania na mieszkanie albo dom.

Bądą mieli pracę i będą mieli kredyt. Tylko to nie brak pracy a wysokość kredytu ich wykończy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v