Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oby to nie były takie propozycja jak te korytarze humanitarne. Czy te całe negocjacje i rozmowy w styczniu i lutym. Czas pokaże. Jeśli Ukraińcy będą dalej stawić taki opór być może ruscy zejdą z tonu. Ale w tle pozostaje wciąż przystąpienie Ukrainy do NATO i UE. J abym tu nie liczył na jakiś szybki koniec. Ale daj Boże wojna jak najszybciej się skończyła.

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

No niestety to jest szantaż , ale ja bym w imię pokoju , Krym , Donbas i Ługańsk odpuścił przez Zełeńskiego .

Tak samo jak Hitlerowi Czechosłowację, Austrię i Zagłębie Rury ?

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

54 minuty temu, Ursus932 napisał:

No niestety to jest szantaż , ale ja bym w imię pokoju , Krym , Donbas i Ługańsk odpuścił przez Zełeńskiego .

Ruskie chcą Donbas i Ługańsk w granicach administracyjnych a nie ten separatystyczny.

Opublikowano

Ja bym w te chcenie nie wierzył. Zostaje jeszcze kwestia przystąpienia do NATO i UE. Podczas negocjacji będą mnożyć kolejne żądania. Jak ktoś tu pisał o Hitlerze. To może być ściema PR owa by pokazać, że chcą pokoju a Ukraina się nie zgadza i chce wojny. Bo wiedzą, że Ukraina się nie zgodzi.

Opublikowano (edytowane)

Głowa rosyjskiej Cerkwi za wojnę w Ukrainie wini gejów

Patriarcha Cyryl I w niedzielnym kazaniu obwinił liberalne wartości Zachodu za inwazję Rosji na Ukrainę. Zwrócił szczególną uwagę na parady gejów.

Patriarcha Moskwy i całej Rusi Cyryl I, najważniejszy duchowny rosyjskiej Cerkwi prawosławnej, powiedział wiernym, że wojna toczy się o to, "po której stronie Boga stanie ludzkość" w konflikcie między zwolennikami parad gejowskich i rządami państw zachodnich, które na przeprowadzanie tych parad zezwalają, a ich przeciwnikami na wspieranej przez Rosję wschodniej Ukrainie.

Parady Równości mają na celu pokazanie, że grzech jest po prostu jedną z odmian ludzkiego zachowania. Dlatego właśnie, aby dołączyć do tych krajów, musisz robić u siebie parady gejów — powiedział w niedzielnym kazaniu, poświęconym przebaczaniu za grzechy.

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

10 minut temu, Ursus932 napisał: Szwabki przeciw zakazowi importu https://polskatimes.pl/niemcy-mowia-nie-blokadzie-rosyjskiego-gazu-ropy-i-wegla/ar/c1-16085653 Są przeciwko i to źle , twierdzą że nie mają skąd wziąć i będą dalej kupować od putina i tak to koło się zamyka .

Koło się zamyka tylko, że zaczyna zmieniać się w ósemkę. Nikt już ruskiemu nie zawierzy. Swoją drogą to ciekawe czy Szojgu wie jak bardzo ma przesrane...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Oni przynajmniej nie uprawiają hipokryzji jak rząd polski. Który sprowadził w zeszłym roku 10 mln ton ruskiego węgla i dalej sprowadza. Od ruskich kupujemy gaz i ropę. Rurociąg przyjaźń dostarcza ją prosto do Orlenu do płocka i do Lotosu do Gdańska.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Są przeciwko i to źle , twierdzą że nie mają skąd wziąć i będą dalej kupować od putina i tak to koło się zamyka .

Oni przynajmniej nie uprawiają hipokryzji jak rząd polski. Który sprowadził w zeszłym roku 10 mln ton ruskiego węgla i dalej sprowadza. Od ruskich kupujemy gaz i ropę. Rurociąg przyjaźń dostarcza ją prosto do Orlenu do płocka i do Lotosu do Gdańska.

No fakt Niemcy mogą kupować jak u nas Morawiecki chce węgiel z Australii bo nasz na hałdy idzie.

Opublikowano (edytowane)

Hubertus ty wiesz że tym ślepym trolowaniem przeciw pis , ciągle putina popierasz?

@jacus , jak sądzisz? on też opłacany, czy po prostu.... no ma swój świat?

bo w sumie tak samo mgliście opowiada jaki z niego rolnik. no niczym Ulman.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Tak ja popieram Putina. Żyj sobie w hipokryzji dalej. Uważasz, że Ktoś głupi jest a pis mądry. Niemcy zakręcą sobie wszystko od ruskich a my będziemy dalej brać. By mieć taniej na stacjach paliwo w hurtowniach węgiel a w rurach gaz. A Putin na pewno wie o moim istnieniu i widzi jak dla niego świetnie pracuję. I to trol @Pafnucy pisze ha ha.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Uważasz, że Ktoś głupi jest a pis mądry

nie. nie ktoś.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

No fakt Niemcy mogą kupować jak u nas Morawiecki chce węgiel z Australii bo nasz na hałdy idzie.

Za tą prywatną wojnę putina drogo zapłacimy wszyscy , to że Pis chce całkowitego zakazu importu paliw z rosji i myślisz że dla tego wszystkie nośniki drożeją ?  nie , panika na rynkach jest od początku wojny .

Opublikowano (edytowane)

Nie nie myślę, że one wszystkie drożeją bo pis chce zakończenia importu z Rosji. Tu masz rację dlaczego drożeją. Ale jak pis dopnie zakończenia importu z Rosji to jeszcze zdrożeją I ja tu nie rozstrzygam czy należy zakończyć import z Rosji czy nie. Ja tylko pisze co się stanie. Bo być może nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę.

Niech jutro rząd ogłosi, ze zamyka rurociąg Przyjaźń. Zobaczysz co się stanie na stacjach i po ile będzie litr. Zobacz co plotki zrobiły 1,5 tygodnia temu na stacjach. A daj teraz prawdziwą decyzje o zamknięciu importu.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Za tą prywatną wojnę putina drogo zapłacimy wszyscy ,

Za prywatną wojnę PISu z Unią również.😂 Każdy dyktatorek ma swoją wojenkę. Bez tego czuje się niespełniony.🤣

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

oni będą zakazywać ruskiego węgla a My będziemy płacić po 2 tys bo niby ruski węgiel parszywy dla pieca  😄

9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Za tą prywatną wojnę putina drogo zapłacimy wszyscy , to że Pis chce całkowitego zakazu importu paliw z rosji i myślisz że dla tego wszystkie nośniki drożeją ?  nie , panika na rynkach jest od początku wojny .

bo ruskie to poważny dostawca ropy był a jak wszystkie się brzydzą ruską ropą to zwykli ciułacze zaraz będą płacić po 8zł za ON

Opublikowano (edytowane)

Niestety takie będą ceny sankcji. Nie tylko ruscy pożałują. Pis latami robił wiele by uzależnić nas od ruskich na nowych polach. Nie tylko ropa i gaz ale i węgiel dochodzi. Nie inwestowano w atom. Zakazano wiatraków. Teraz dobili fotowoltaikę. Za to ruski węgiel zaczęli sprowadzać. Liczą na rurę z Norwegii ale tumany nie rozumieją. Że jak ruski gaz zakręcą dla Europy to Norwegia nagle zyska wielu klientów i podniesie jeszcze bardziej cenę bo każdy będzie chciał ich gazu. To jest właśnie to, że wielu ludzi tego nie rozumie. Możemy to wszystko odciąć proszę bardzo ja nie protestuję. AJ tylko pokazuję co się stanie. Trzeba było się na to latami szykować a nie teraz na ura. I jeszcze ten węgiel z Australii normalnie idioci.

A trol @Pafnucy za to, że prawdę piszę której on nie rozumie i nie umie przewidzieć trolem Putina mnie nazywa. Ciemnota maksymalna.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał:

a jakie ma karty na za 10 lat ?

Ma surowce więc strategicznie będą mieli coraz silniejsze karty przetargowe.

19 minut temu, Pafnucy napisał:

Hubertus ty wiesz że tym ślepym trolowaniem przeciw pis , ciągle putina popierasz?

@jacus , jak sądzisz? on też opłacany, czy po prostu.... no ma swój świat?

bo w sumie tak samo mgliście opowiada jaki z niego rolnik. no niczym Ulman.

Co niczym Ulman?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v