Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po tym co się teraz dzieje w zaporoskiej elektrowni jądrowej zapomnijmy o polskiej energetyce atomowej

i o ile wcześniej pisząc że w Polsce nikt z zewn nie pozwoli na podobne instalacje tylko nie znałem pod jakim pretekstem to właśnie się pojawił

jak nie tsunami to wojna

Opublikowano

ZSSR zbudował Putin zniszczył. W dzisiejszych realiach tego samolotu po prostu nie opłaca się odbudowywać, mógł powstać tylko dzięki specyficznej sytuacji jaka miała miejsce w ZSSR.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

nawet gdyby jechali to na pewno oficjalnym władzom Niemiec na rozgłoszeniu tego by nie zależało zatem niezależnie; jadą czy nie komu taki "news" bardziej służy? czy raczej - kto będzie celowo go nagłaśniał?

jeśli radio zet podobny komentarz dołączyło to ok jeśli nie to albo jest trollem świadomym ruskim a w najlepszym wypadku pożytecznym idiotą bo raczej dziennikarzem śledczym nie wszak nie wierzę aby miało niezbite dowody

Ja tylko napisałem to co w wiadomosciiach o 7 dzisiaj rano podało radio Zet. 

Opublikowano

A lepiej napisać gdzie się co słyszałalo bo inaczej można zostać oskarżonym o szpiegostwo, trolowanie albo h.... wie co jeszcze 

Opublikowano
4 godziny temu, jarecki napisał:

,, bieda rodzi biede '' i to nie jest  pokolenie stracone ale pokolenie które wnosi wiele wiecej  niz pokololenie zwykłych roboli . 

Jest dokładnie odwrotnie. Z biedy nie wychodzi sie przez socjal a przez prace i to pokolenie wychowane na lewicowych zapomogach będzie stracone i nie wniesie kompletnie nic oprócz demoralizacji.  Dotowanie gamoni kosztem ludzi pracowitych i zaradnych jest patologią.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

A lepiej napisać gdzie się co słyszałalo bo inaczej można zostać oskarżonym o szpiegostwo, trolowanie albo h.... wie co jeszcze 

podawanie źródeł informacji jest podstawowym standardem

w dobrej kulturze jest odgraniczanie informacji zewnętrznych od własnych komentarzy a sztuką jest odróżnienie co jest informacją a co punktem widzenia podawanym za informację a już na granicy odróżnialności co jest informacją a co fake newsem

co nie znaczy aby wcale sie nie odzywać.
najwyżej coś się palnie z czego  można sie wycofać uznając błąd własny
nno czasem banem wykopią pozbawiając szansy na poprawę albo obronę słusznego ale to już inny temat

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, hubertb napisał:

ZSSR zbudował Putin zniszczył. W dzisiejszych realiach tego samolotu po prostu nie opłaca się odbudowywać, mógł powstać tylko dzięki specyficznej sytuacji jaka miała miejsce w ZSSR.

oj , chyba jest sporo zrobione drugiego albo było nawet w ubiegłym roku wiosną chinczycy mieli go ogarniać

5 minut temu, Ulman napisał:

Jest dokładnie odwrotnie. Z biedy nie wychodzi sie przez socjal a przez prace i to pokolenie wychowane na lewicowych zapomogach będzie stracone i nie wniesie kompletnie nic oprócz demoralizacji.  Dotowanie gamoni kosztem ludzi pracowitych i zaradnych jest patologią.

daj spokój , dyskusja nie ma sensu .

Opublikowano
19 minut temu, hubertb napisał:

No raczej nie realne jest żeby go odbudowali, należałoby projektować od nowa systemy, awionikę itd. A to są ogromne koszty.

Ciekawe co się dzieje z tym drugim niedokończonym egzemplarzem, czy jest cały czy też uszkodzony?

oz577w-54ed3610aa3440a78ddf040774572ace.jpg

IMG_20220304_114144.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

podawanie źródeł informacji jest podstawowym standardem

w dobrej kulturze jest odgraniczanie informacji zewnętrznych od własnych komentarzy a sztuką jest odróżnienie co jest informacją a co punktem widzenia podawanym za informację a już na granicy odróżnialności co jest informacją a co fake newsem

co nie znaczy aby wcale sie nie odzywać.
najwyżej coś się palnie z czego  można sie wycofać uznając błąd własny
nno czasem banem wykopią pozbawiając szansy na poprawę albo obronę słusznego ale to już inny temat

O Matko, jak ja bym tu napisał co myślę o tej wojnie i jakie MOJM zdaniem powinno być jej rozwiązanie lub zakończenie to wielu by mnie tu zjadło żywcem. Dlatego mam w zwyczaju nie ujawniać zbyt wiele swojch myśli. 

Opublikowano

jest specyficzna .   A tak ogulnie ciekawe jakie były koszty utrzymania  i eksploatacji tego samolotu 

1 minutę temu, hubertb napisał:

No a u nich to nie ma "specyficznej" gospodarki? 

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

O Matko, jak ja bym tu napisał co myślę o tej wojnie i jakie MOJM zdaniem powinno być jej rozwiązanie lub zakończenie to wielu by mnie tu zjadło żywcem. Dlatego mam w zwyczaju nie ujawniać zbyt wiele swojch myśli. 

a to się nazywa już dyplomacja :D

Opublikowano

Można go dokończyć z tym, że przeprojektowanie płata nośnego i nowa technologia silników zmniejszyłaby opory maszyny i silniki wystarczyłyby cztery. Maszyna ma sens ze względu na ładownię bo jest uniwersalna nie mniej moim zdaniem najlepiej byłoby ogarnąć nowy model.

marcin19071980 napisał:

Hehe, słyszeliście wiadomosci w radiu Zet. Niemcy jadą na Ukrainę aby walczyć po stronie Rosjan. Oczywiście prywatne bojówki. 

Dopiero teraz?

Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

ty to chyba powinienes wrocic do ojczyzny proletariatu i tam doradzac ...choc obawiam ze skonczylbys w psychuszcze z objawami schizofenii bezobjawowej.

Opublikowano (edytowane)

ostrzelanie kompleksu elektrowni jądrowej poderwało NATO do oceny czy jednak nie istnieją podstawy do interwencji na Ukrainie jeśli strony konfliktu zachowują się nieodpowiedzialnie  mają być (być może już są) rozważane opcje zamknięcia nieba nad Ukrainą

informacja z Onetu

ja od siebie dodam że międzynarodowa agencja atomistyki (nie chce mi się szukać w necie i nie wiem czy nazwałem poprawnie) rozważa jak wdrożyć śledztwo kto personalnie podjął decyzję tzn był strzelcem

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v