Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wojna, śmierć, uchodźcy, pomoc uciekinierom ze strefy walk. Zwróciliście uwagę na to, że nasza lokalna polityka obecnie przycichła? Jakie ustawy idą teraz bokiem w naszym Parlamencie?

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

- jeśli putina analogizować do Bismarcka .....

na pewno chcieli by razem rządzić :) dogadali by się bez zbędnych słów

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

bo wtedy ty mogłbyś być zmuszony jeść trawę

zacznij myśleć kompleksowo a nie skupiać się na pojedynczych zagadnieniach

Ja sobie poradzę bo zawsze coś się uchoduje ibędzie co do gara włożyć a taki jak Ty dopiero będzie miał zgryz co wszamać. 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, nie napisał:

to jest oczywiste; pisząc wszyscy mam na myśli większoś

Dla mnie te dwa słowa to duża róznica i niemusze sie domyslać .(choć mogę)

Wiekszoscia moze byc 55% i 95%

A wszyscy to ile ???... 100% 

Na kryzysach pajda rosnie nie tylko u jednostek. (no chyba ze mowimy o astronomicznych liczbach)

Z cowem 3 razy przed kazda fala słyszałem że tym razem to już "wszyscy" nikogo nie ominie... 🤣

Edytowane przez V12
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Ja sobie poradzę bo zawsze coś się uchoduje ibędzie co do gara włożyć a taki jak Ty dopiero będzie miał zgryz co wszamać. 

pisząc "ty" miałem na myśli każdego człowieka z europy, która przestała by natychmiast importować ropę i gaz z rosji

a u ciebie znowu myślenie jednostkowe

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał:

pisząc "ty" miałem na myśli każdego człowieka z europy, która przestała by natychmiast importować ropę i gaz z rosji

a u ciebie znowu myślenie jednostkowe

A u Ciebie myślenie globalistyczne. 

Zobacz jak to się teraz kończy.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PRIMO napisał:

Oczy krwawiom. Byka wyhodowałeś. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

I tyle masz do napisania?🤨

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

pisząc to pewnie myślał o uchodźcach, że mu zjedzą :)

kompleksowo nie znaczy globalistycznie

Opublikowano

Oj jakoś tak. 

2 minuty temu, PRIMO napisał:

I tyle masz do napisania?🤨

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

pisząc to pewnie myślał o uchodźcach, 

I na wytykaniu błędów kończy się twoja pokrętna argumentacja .😂🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

I na wytykaniu błędów kończy się twoja pokrętna argumentacja .😂🤦‍♂️

Nic nie argumentuję. Więcej nie będę Ci wytykał. Zbyt nerwowo reagujesz. 

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Zbyt nerwowo reagujesz. 

Ja 😳 nieee ku🤬.😂😂

Opublikowano (edytowane)

nawet jeśli to fake to Ukraińcy szykują jakąś niespodziankj kacapom a ogłoszenie akurat tego miejsca za początek kontrofensywnych działań na pewno ma znaczenie symboliczne bo to terytorium uznane za kacapów jako odrębne państwo

- "- Ukraińskie wojsko przeszło do ofensywy po raz pierwszy od początku rosyjskiej agresji; żołnierze przesunęli się na przedmieścia kontrolowanej przez prorosyjskich separatystów Gorłówki w obwodzie donieckim - powiedział doradca administracji prezydenta Ukrainy Ołeksij Arestowycz, cytowany przez portal RBK. - Jedna z naszych brygad przesunęła się na przedmieścia. Teraz jest tam okopana. Być może rozwinie ofensywę - powiedział Arestowycz."

Bidena - 'idziemy po was" raczej nigdy w ustach Amerykańskich prezydentów nie kończyło się bez konsekwencji skutecznych bodaj częściowo

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

'idziemy po was" raczej nigdy w ustach Amerykańskich prezydentów nie kończyło się bez konsekwencji skutecznych bodaj częściowo

Z tym nie sposób się nie zgodzić. 

Opublikowano

znalezione w sieci, ciekawe czy to prawda:

Ukraińcy pod pretekstem zgubionej drogi poprosili po rusku przez radio o położenie kolumny rosjan - ci oczywiście zdradzili swoje położenie i dostali w czapkę,

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Mirek Ty się śmiej , ja służyłem w kompanii ochrony

Wcale sie nie śmieję, tylko dyskusja poszła w tym kierunku a raczej zmierzała w złym kierunku, więc obróciłem to w żart. Kompania ochrony, no to szacunek, a batalionie dowodzenia czy samodzielna?

A poza tym etat batalionów piechoty górskiej przewidywał kiedyś kompanię zwierząt jucznych. Jak teraz to nie wiem.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Przyjdą zabiora i sami zjedzą a Tobie trawa zostanie.

Jak ktoś nie ma to mu nie zabiorą a dadzą.

A trawę zjeżdżą i pizdiec.😂

43 minuty temu, dysydent napisał:

- Jedna z naszych brygad przesunęła się na przedmieścia. Teraz jest tam okopana. Być może rozwinie ofensywę - powiedział Arestowycz."

O właśnie. I tu sie okazało że jednak są związki taktyczne co przygotowywały się do takich działań. Czyli rozpoznanie sowietów chyba jest na urlopie i to bezterminowym.

Opublikowano

Jak widać , rosjanie dali ciała z rozwiedką na całej linii. Poza tym nie używają dronów. Bez wsparcia ludności miejscowej nie mogą wprowadzić oddziałów zwiadowczych, bo te w dzień i w nocy są namierzane i likwidowane.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

@PRIMO

Jak ktoś nie ma to mu nie zabiorą a dadzą.

Rysiek. W dobie wojny czy poważnego kryzysu socjal nie funkcjonuje.  Mało tego budzą się demony i instynkty. I sąsiad obszarnik który 20lat tolerował okradanie przez państwo i dawanie Ci socjalu w napływie emocji powie dość i zapomnij że jeszcze coś Ci da, no może po za odbitym numerem buta.

Opublikowano

W 1941 ukraińcy stanowili szpicę rozpoznania niemieckich wojsk, jednocześnie likwidując rosyjskie oddziały rozpoznawcze. Dzięki temu ogromne natarcie z południa w kierunku Równe - Brody, mimo zaangażowania ogromnych sił pancernych Rosjan, zakończyło się klęską

Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał:

Myślisz , że te umiejętności nie są potrzebne ? Że tylko rakietami walą ? W mieście walka wręcz nadal jest w modzie

No tak myślę że rakiet robią robote

1 godzinę temu, PRIMO napisał:

A to on nie jest rolnik 🤔

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał:

jak pisałem - wojna zawsze eksportuje się za bezpośrednie jej granice
poczytałem nieco linka i tylko jedno - to dopiero początek bo nikt nie ma odwagi oficjalnie podnieść alertów antyterrorystycznych a przynajmniej ja nic takiego nie słyszałem ani żadne rcb mi... no aż sprawdziłem; od wielu dni mi nie przyszło

niestety ale wszystkim uchodźcom trzeba pokazać więcej wojska i innych mundurówek na ulicach
po prostu przyroda nie lubi pustki i mamy porządkowych samozwańców

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

k**wa na miesięcznicę , albo strajk kobiet potrafią zwlec dodatkowe siły, a tu przy ewidentnej klęsce humanitarnej liczą na samodyscyplinę. Swiatowe Dni Młodzieży były lepiej ogarnięte niż to co jest teraz. A w pizdu z taką robotą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v