Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie napisał:

dzisiaj znowu tchórze giełdy nie otworzyli, a chodzą słuchy, że będzie nieczynna cały tydzień :)

rosyjskie spółki notowane w londynie wczoraj:

SBERBANK -74% :) ; GAZPROM -52%  :) ; LUKOIL -63 :) ; MAGNIT -80%   :) ;

i dzisiaj:

SBERBANK -80% :) ; GAZPROM -71%  :) ; LUKOIL -44% :) ; MAGNIT -46%   :) ;

ruska gospodarka nie podniesie się przez 20 lat; nawet trawy do jedzenia im zabraknie

czytałem że podobno prawnuki być może odbudują to co Putin zniszczył w gospodarce Rosji.

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

dzisiaj znowu tchórze giełdy nie otworzyli, a chodzą słuchy, że będzie nieczynna cały tydzień :)

rosyjskie spółki notowane w londynie wczoraj:

SBERBANK -74% :) ; GAZPROM -52%  :) ; LUKOIL -63 :) ; MAGNIT -80%   :) ;

i dzisiaj:

SBERBANK -80% :) ; GAZPROM -71%  :) ; LUKOIL -44% :) ; MAGNIT -46%   :) ;

ruska gospodarka nie podniesie się przez 20 lat; nawet trawy do jedzenia im zabraknie

Taki inteligentny gość a emocje rozum zupełnie odebrały. 

Opublikowano
7 godzin temu, pedro2 napisał:

Kto wie czy to nie miała być armia do zamachów w Europie w czasie gdy putintler będzie rżnął Ukrainie. To wszystko z czasem nabiera całkiem sensu jak zacząć składać wszystkie puzzle...

Te puzle składają się, ale tylko jako scenariusz do jakiego serialu na Netflixie.😂

Opublikowano

Po wprowadzeniu tych poprzednich sankcji też eksperci wypowiadali się że po roku Rosja będzie na kolanach. Jeszcze miesiąc dwa i zacznie z się glaskanie kolan Putina pod stołem. 

Opublikowano
7 godzin temu, 4pakplus napisał:

Słowa Julian Tuwim.

Nie ten czas, nie to miejsce i nie tak samo. Znajdź tekst, przeczytaj parę razy i zastanów się co robisz.

5 minut temu, marcin19071980 napisał:

Po wprowadzeniu tych poprzednich sankcji też eksperci wypowiadali się że po roku Rosja będzie na kolanach.

Oczywiście że Europa zadziałała za słabo, Był plan że Putinowi wysłać do wdrożenia  założenia "Polskiego Ładu". Ale podobno konwencja zabrania takich działań.😂

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, songo napisał:

czytałem że podobno prawnuki być może odbudują to co Putin zniszczył w gospodarce Rosji.

Zmień źródło informacji bo to bzdury gamoni którzy ulegli emocjom 

Opublikowano
8 minut temu, dejmian90 napisał:

ONZ przypuszcza że do Polski przyjedzie około 5 milionów Ukraińców.  Oj zapowiadają się ciężkie czasu. Będzie bieda jak UJ.

To co będzie i jak będzie pokaże dopiero czas i pierwszy rok ich bytu na terenie Polski. 

Opublikowano
jacus napisał:

usłyszeć można.  teraz to mniej ale w sezonie turystycznym to norma- teraz nocne zycie hiszpanie opanowali,nie wiem czy jakies tanie loty czy co, cale centrum pelne mlodych pijanych plci obojga,z gwinta wino i wodke chleja,mordy wydzieraja-dobrze ze juz prawie nikt tam nie mieszka. https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-03-01/wojna-rosji-z-ukraina-spolka-nord-stream-2-ag-oglosila-upadlosc/?ref=slider&fbclid=IwAR1vk2O6HS2WzbYw4cOJmpNzhnquDZbdoSMK37fVtwgp2Jd4wEUXg-UXjns

Jacuś. Pijana Hiszpanka? W tym stanie każda deklaruje panieństwo.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Te puzle składają się, ale tylko jako scenariusz do jakiego serialu na Netflixie.😂

Ciekawe kiedy powstanie film o Putinie albo Kijowie na netflixie 😛

40 minut temu, dejmian90 napisał:

ONZ przypuszcza że do Polski przyjedzie około 5 milionów Ukraińców.  Oj zapowiadają się ciężkie czasu. Będzie bieda jak UJ.

Niech wracają odbudowywać Ukrainę 😊

Opublikowano
cinek1808 napisał:

Gdzieś to można zobaczyć jak walą bombami ? Kamerki oglądam z Kijowa i nic nie widać 

Następny... Głowica ma tyle ile jest w stanie przenieść nośnik. Kredka waży koło 60 kg z czego głowica to dajmy na to połowa masy. Pocisk balistyczny to pół tony bomby. Grad jest efektowny balistyk drogi ale skuteczny.

Opublikowano
43 minuty temu, dejmian90 napisał:

Pamiętasz, jaki był ból d*py, że nie chcemy 10 tys ciapatych ? Teraz przyjmiemy kilka milionów Ukraińców. Tylko różnica jest taka, że oni tu nie jadą TYLKO po socjal. Większość będzie szukać pracy i płacić podatki. Duża część wróci do siebie, jak tylko skończy sie wojna i będzie możliwość powrotu.

Zapewne sporo z nich reemigruje do innych krajów Unii i wogóle w świat. Nie wiem, jaka jest postawa w tej sprawie Szwecji, Norwegii i Finlandii, ale tez wiem, że deklarowali pomoc.

• Thanks 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

Jak mówi koleżka z Caritasu - "najgorzej jest wtedy, gdy kobita oddaje dzieci i po prostu pada. Ani jej pomóc ani z dziećmi co zrobić bo jeden wielki lament.

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Następny... Głowica ma tyle ile jest w stanie przenieść nośnik. Kredka waży koło 60 kg z czego głowica to dajmy na to połowa masy. Pocisk balistyczny to pół tony bomby. Grad jest efektowny balistyk drogi ale skuteczny.

Ty jesteś w harcerzach Macierewicza 🤔 , dobrze kojarzę ? 

To teraz mam pytanie , obronicie nas ?:ph34r:

Opublikowano

Na jednym z zamkniętych spotkań informacyjnych w poniedziałek przedstawiciele Pentagonu stwierdzili, że liczba zgonów zarówno po stronie rosyjskiej, jak i ukraińskiej wydaje się być taka sama i ma wynosić 1500 zabitych po pięciu dniach walk. Jak zastrzegli, to szacunki oparte na zdjęciach satelitarnych, mediach społecznościowych i doniesieniach mediów.

Ktos pytał o realny szacunek strat po obu stronach  - takie dane podaje nieoficjalnie USA

Opublikowano
23 minuty temu, radekz200 napisał:

Ciekawe kiedy powstanie film o Putinie albo Kijowie na netflixie 😛

Raczej nie wrócą tylko jeszcze dojadą mężczyźni i liczba jeszcze się powiększy. 

17 minut temu, jahooo napisał:

Pamiętasz, jaki był ból d*py, że nie chcemy 10 tys ciapatych ? Teraz przyjmiemy kilka milionów Ukraińców. Tylko różnica jest taka, że oni tu nie jadą TYLKO po socjal. Większość będzie szukać pracy i płacić podatki. Duża część wróci do siebie, jak tylko skończy sie wojna i będzie możliwość powrotu.

Zapewne sporo z nich reemigruje do innych krajów Unii i wogóle w świat. Nie wiem, jaka jest postawa w tej sprawie Szwecji, Norwegii i Finlandii, ale tez wiem, że deklarowali pomoc.

A bo już tak wszyscy będą chętni przyjąć milion czy półtora miliona ludzi. Przyjmą 10 czy 20 tysięcy i taka będzie pomoc. Warto zadać sobie pytanie czy jeśli Polska była by w takiej sytuacji czy Ukraina by nam pomogła. Przypuszczam że nie A jeśli tak to na małą skalę.  Niemcy podobnie, jedynie może Czesi albo Słowacja ale też nie sądzę. 

Opublikowano

Brakuje na rynku około miliona pracowników - to takie ostrożne szacunki. Luka, aby zagospodarować część uchodźców - jest. To przecież nie są same osoby bez wykształcenia - są lekarze, inżynierowie, księgowe.

Zawsze problem można przekuć w sukces, tylko kwestia podejścia

Kim jest ginekolog? To lekarz, który szuka problemów tam, gdzie inni znajdują przyjemność

Opublikowano
9 minut temu, galan99 napisał:

W Zamościu koło Ekonomika brudasy , czarnuchy po cieli nożem dziewczynę i 2 zgwałcili teraz są zamieszki pojebane ludzie .

Żeby nie było , że nie mówiłem. 

W sobotę grupa Polaków jedzie walczyć na Ukrainę

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Rosja zaatakował Ukrainę to akurat jasne choć jakie są prawdziwe powody tego ataku tego się długo nie dowiemy. Po przeglądzie od rana portali internetowych dochodze do wniosku że wiele tragedii odpowiada sama Ukraina. Nawet Polska w 39 roku unikała walk w miastach aby nie narażać ludności cywilnej. Nie mogę zrozumieć jak można doprowadzić do tego aby walki przeniosły się do gęsto zamieszkanego miasta,a później płakać że Rosianie ostrzelaja domy i ofiarami są cywile. Oczywiście rozumiem że na otwartej przestrzeni nie mają szans ale takie postępowanie moim zdaniem jest karygodne wobec własnych obywateli. 

Ten konflikt od samego początku jest grubymi nićmi szyty. 

Mniezastanawia kto naprawdę pociąga za sznurki i kto tak naprawdę na tym konflikcie zarobi. 🤨

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v