Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

MARCIN 1907  a jaki według ciebie jest ten realny wygląd  ataku na  ukraine ?

6 minut temu, dysydent napisał:

zgadza się
nie powinno się cenzurować głosu rosji 
niech sobie szczekają bo własnie siłą demokracji jest że kłamstwo w niej samo siebie dyskredytuje gdy ma szansę być skonfrontowane z prawdą w bezpośredniej dyskusji

akurat jest ciekawa sprawa jak pojawiła się informcja o braku paliwa w polsce i ludzie rzucili się na stacje , informacje chyba fejsbuku miały ponad 2 mln . odsłon , a gdyby tak zablokował to by nie było paniki i pytanie kto to wymyslil pierwszy ?      i chyba już swiat widzi wieksze zagrożęnie bo nawet eliminacja rosji całkowita ze sportu to już inna rzeczywistość , nie wiem czy to zostało kiedykolwiek zastosowane taki ban .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

@jarecki dlaczego chcesz dyskutować o szczegółach nie pytając o cel?

dobrze się zastanów zanim cokolwiek teraz napiszesz w przestrzeni publicznej

chyba drugi raz Ci to powtarzam

a na Twoje pytanie odpowiem
nie wiem jaki jest prawdziwy obraz sytuacji w Ukrainie i podejrzewam że po średni między obrazami malowanymi przez ruskich i Ukraińców albo zupełnie jeszcze inny

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a na Twoje pytanie odpowiem
nie wiem jaki jest prawdziwy obraz sytuacji w Ukrainie i podejrzewam że po średni między obrazami malowanymi przez ruskich i Ukraińców

A nie pytanie o prawdziwy obraz było do marcina  i zanim edytowałem to się Swoim postem Wbiłeś ,, miedzy wódke a zagryzkę '' ;)

Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ale jak pro ukraińska propagande sieją medja to jest OK. Moim prywatnym zdaniem media okolicznych krajów nie powinny siać rzadnej propagandy ani lewej stronie ani prawej. Tylko przekazywać realny obraz sytuacji. No ale to tylko marzenia 

a znasz realny obraz sytuacji? Z dwóch tych typów wole propagandę ukraińską, bo mniej przypomina to co mamy w TVP od kilku lat.  

Opublikowano (edytowane)

nie będąc tam nie da się odróznić propagandy od realiów a tym bardziej że rosja zakazała mówić o wojnie w mediach ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

No jaki? Najpierw ruskie nawalają Ukraińców a potem zmiana jak w przysłowiu przy czym przewaga materiałowa jest po stronie sowietów to wszystko zmierza w określonym kierunku. Zakres użytej artylerii nie napawa optymizmem bo świadczy o frustracji.

Opublikowano

Jednak gdyby im dobrze szło, to nie używaliby iskanderów i pocisków termobarycznych. Bo to trochę konwencjonalna broń masowej zagłady. 

2 minuty temu, jarecki napisał:

nie będąc tam nie da się odróznić propagandy od realiów a tym bardziej że rosja zakazała mówić o wojnie w mediach .

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

akurat jest ciekawa sprawa jak pojawiła się informcja o braku paliwa w polsce i ludzie rzucili się na stacje , informacje chyba fejsbuku miały ponad 2 mln . odsłon , a gdyby tak zablokował to by nie było paniki .

Guzik tam FB. Każdy nawet średnio inteligentny wie że wiekszość paliwa i gazu mamy z Rosji. Jesli zaczyna się wojna i dostawy mogą być zakłócone to ludzie chcą się zabezpieczyć. Po drugie wojna może spowodować szybki wzrost cen surowca. Do tego doszły domniemania ataków hakerskich z Rosji co mogłoby sparaliżować płatności bezgotówkowe. Potem wystarczyło że przy stacji Orlen ktoś zobaczył kolejkę i sam do niej dołączał. Ot instynkt stadny

A swoją drogą to jak nasz rząd uspokaja to nikt nie wierzył a wroga intryga na FB zadziałała masowo. Ciekawe czemu rodacy władzy nie wierzą🤔

Opublikowano
Leszy napisał:

Jednak gdyby im dobrze szło, to nie używaliby iskanderów i pocisków termobarycznych. Bo to trochę konwencjonalna broń masowej zagłady. 

2 minuty temu, jarecki napisał:

nie będąc tam nie da się odróznić propagandy od realiów a tym bardziej że rosja zakazała mówić o wojnie w mediach .

trochę?

Ulman napisał:

15 minut temu, jarecki napisał:

akurat jest ciekawa sprawa jak pojawiła się informcja o braku paliwa w polsce i ludzie rzucili się na stacje , informacje chyba fejsbuku miały ponad 2 mln . odsłon , a gdyby tak zablokował to by nie było paniki .

Guzik tam FB. Każdy nawet średnio inteligentny wie że wiekszość paliwa i gazu mamy z Rosji. Jesli zaczyna się wojna i dostawy mogą być zakłócone to ludzie chcą się zabezpieczyć. Po drugie wojna może spowodować szybki wzrost cen surowca. Do tego doszły domniemania ataków hakerskich z Rosji co mogłoby sparaliżować płatności bezgotówkowe. Potem wystarczyło że przy stacji Orlen ktoś zobaczył kolejkę i sam do niej dołączał. Ot instynkt stadny

A swoją drogą to jak nasz rząd uspokaja to nikt nie wierzył a wroga intryga na FB zadziałała masowo. Ciekawe czemu rodacy władzy nie wierzą🤔

instynkt.

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

Wbiłeś ,, miedzy wódke a zagryzkę

takie już uroki forów publicznych

nie wiesz kto czyta ani kto i czy odpowie.

Jak odpowiadają to jeszcze nie jest źle
gorzej jak nie odpowiadają mimo że bardzo uważnie czytają ;)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, galan99 napisał:

Białoruś już jest winna ludobójstwa ludzi na Ukrainie , powinna zniknąć z mapy świata zostać podzielona na Polską cześć i Ukraińską .

A  tobie dziś co?

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

Białoruś już jest winna ludobójstwa ludzi na Ukrainie , powinna zniknąć z mapy świata zostać podzielona na Polską cześć i Ukraińską .

Właściwie to Białorusi niema. Ty już lepiej nic nie dziel. Albo najpierw zobacz kto zamieszkuje ten teren.

Opublikowano

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A  tobie dziś co?

no wlasnie co mu sie stanelo ??? leki zaczal brac ??  kolejna strata w obozie putinowsko-ulmanowskim ?? 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Właściwie to Białorusi niema.

Jak sprawdzałem ostatnio na mapie to dalej jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v