Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie jestem pewien i fachowcem w tym żadnym ale już 29 ma kawał systemu sterowania ogniem w którym ów system się przydaje. Z tego co pamiętam to już śledzi więcej niż dwa cele na raz. Na pewno hełm pilota ma już "bajery" 

To też mnie dziwi: 

Evan McMurry na Twitterze: „Satellite imagery shows Russian forces advancing toward Kyiv, with a main vehicle convoy east of Antonov airport; Russian airborne forces in town of Zdvyzhivka; and a convoy of logistics and resupply vehicles southeast of Ivankiv. 📸: @Maxar UPDATES: https://t.co/l0snwF3TVs https://t.co/j2qnadTues” / Twitter

Jadą sobie jak gdyby nigdy nic. Odparują zaraz pod Kijowem ? 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

ja sie moze bardziej martwie tym, że to moje obecne zajecia i jak na te czasy dośc (wedle mnie )  nie duzo ziomki ornej, nie wystarcza juz i 

zmuszą mnie ekonomiczne  że będe musiał znów  iśc robic "u kogoś ", a przerobiłem ten etap i chwilowo też na obczyźnie,

wolę u siebie pracować 

No ja też to przerabiałem i nie zamierzam więcej u kogoś pracować ,  narazie :/

Opublikowano
44 minuty temu, jahooo napisał:

Zamiast trzymać ich na długość kija i tym kijem okładac, trzeba było ich przygarnąć  w XVI wieku a umniejszyć trochę przywileje naszej szlachty. Na zdrowie by nam to wyszło

Masz racje. Umiejętność rządzenia w kraju mogła zmienić losy historii. Tak samo z tronem szwedzkim czy moskiewskim.  Czasu nie cofniemy. Musimy myśleć logicznie przewidzieć ruchy innych i myśleć strategicznie oraz skorzyscia dla narodu polskiego. 

Opublikowano

A aktywiści?

Gdzie są aktywiści, dlaczego jeszcze nie kładą się pod gąsienice czołgów?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nasz kraj ma w d*pie wołyń i raz do roku półgębkiem 11 lipca coś pobrzęczą a potem ogon pod siebie i ani mru mru gdy stawiaja pomniki Banderze , nazywają ulice im Szuchewycza a na urzedach wywieszają czerwono czarne flagi. Nic dziwnego że mają nas za miękką faję.

A po co ty się chcesz przejmować Wołyniem? Nie lepiej by się byłoby zająć handlem z Ukrainą?

• Haha 2
Opublikowano
41 minut temu, hubertb napisał:

Nasze MiG lecą do Ukrainy, zastanawiam się czy to wsparcie czy sabotaż. 

Coś nie chce mi się w to wierzyć, mamy 28 sztuk z czego może 6 sztuk jest zdatnych bojowo. Chociaż nie wiem dawno się nimi nie interesowałem.

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

A po co ty się chcesz przejmować Wołyniem? Nie lepiej by się byłoby zająć handlem z Ukrainą?

A co ma jedno z drugim wspólnego?

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Z moich obserwacji portali internetowych sytuacja wygląda tak. Na Ukrainę z niewiadomych przyczyn napadli Rosjanie. Na szczęście dzielni obywatele dają odpór agresji i tłuką z zachodniej broni najeźdźce kładąc go całymi pokotami nie ponosząc przy tym niemal  strat. Bo przecież Rosjanie rzucają w nich orzechami i a oni mają broń. W międzyczasie likwidują kolumnę za kolumna bo dowództwo Rosyjskie jest uposledzone i potrafi atakować tylko całymi kolumnami. W tym czasie dowództwo wojsk Ukrainy zaleca mieszkańcom miast przygotowanie butelek z benzyną aby w razie pominięcia jakieś kolumny przez regularne i w spaniele wyszkolone wojsko mogli ja zniszczyć rzucając taka butelkę ze swojego balkonu. Skutek takiego działania mieliśmy wczoraj gdy zdenerwowani takim nieodpowiedzialnym działaniem Rosjanie rozstrzelali cała rodzinę wraz z 10 letnią dziewczynka (tego nie pochwalam). Zbulwerowana tym społeczność międzynarodowa postanowiła wyrazić swoje zbulwersowanie i wciągnąć defakto konajaca Ukrainę do UE. Oczywiście nie omieszkam wspomnieć tu jeszcze o milionach a być może już miliardach które płyną do tego kraju  tak w zasadzie nie wiadomo co się z nimi dzieje bo przecież broni nie kupują. Prawdopodobnie te pieniądze zostaną rozkradzione jak to zazwyczaj w tym kraju a ludzie pozostawieni sami sobie. Kur..... ludzie jak wy to jeszcze dajecie radę słuchać. 

Ty naprawdę jesteś zdziwiony, że Rosja od upadku ZSRR zmodernizowała swoją armię tylko na papierze?  Zaś, że zachodni sprzęt rozwala graty z lat 70 to się naprawdę nie ma co dziwić. Dziwne, że ta najpotężniejsza armia świata ma to jeszcze mają na stanie. 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

A aktywiści?

Gdzie są aktywiści, dlaczego jeszcze nie kładą się pod gąsienice czołgów?

Słyszałem taką anegdotę o aktywiście zielonych który przywiązał się do drzewa, w nocy zaatakował go niedźwiedź i ponoć rozszarpał. 

A tak na poważnie ponieważ nie ma kogo szantażować bezsensownymi strajkami siedzą cicho. 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Jeśli ty tak wyraźnej ironii nie załapałeś to co ty możesz rozumieć z otaczającej rzeczywistości.

To chyba ty coś źle łapiesz ironię, a rozumienie rzeczywistości to już w ogóle leży. Tak samo jak kontekst i rozumienie tekstu czytanego. 

Opublikowano

jemu za to placa ,to platny pacholek putina- musi klamac i  oszukiwac bo rubelki same sie nie zarobia. przedtem jeszcze jakos wyrabila ale teraz juz trudno kogos nabrac na leningradzkie bajki

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

To chyba ty coś źle łapiesz ironię, a rozumienie rzeczywistości to już w ogóle leży. Tak samo jak kontekst i rozumienie tekstu czytanego. 

Ja załapałem ironię bo jest aż nadto widoczna. Niestety ty to komentowałeś jakby był tekstem na serio. Czytaj do skutku az wyłapiesz kpinę 

Opublikowano
39 minut temu, hubertb napisał:

I teraz bomba! Krzysztof Rutkowski jedzie na Ukrainę! 

A ten co tam będzie robił. 🤔

Opublikowano (edytowane)

Oglądaliście dzisiaj wieczorem wiadomosci? Na urywkach z granicy było widać prawdziwych oliwkowych i czarnoskórych studentów uciekających przed wojną do Polski. Powiem niektórym z was że jak głupiemu baranowi powie się że jest glupi to z miejsca powinien zacząć mądrzeć. Niestety wielu z was ma zapchane uszy frazesami i propagandą

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Ulman napisał:

12 minut temu, Leszy napisał:

A co ma jedno z drugim wspólnego?

Aaaa mam Cię. Czterdzieści lat opresji, skrwawianie polskiego żołnierza z powodów politycznych i wojna 20 roku jest dla Ciebie lżejszym przewinieniem niż Wołyń...

marcin19071980 napisał:

Oglądaliście dzisiaj wieczorem wiadomosci? Na urywkach z granicy było widać prawdziwych oliwkowych i czarnoskórych studentów uciekających przed wojną do Polski. Powiem nie którym z was że jak głupiemu baranowi powie się że jest glupi to z miejsca powinien zacząć mądrzeć. Niestety wielu z was ma zapchane uszy frazesami i propagand. 

Ale Tadżykowoe i Afgańcy tam normalnie żyją od lat...

mirro napisał:

Putin chce aby Kijów był neutralny, czyli bez NATO. To jeden z warunków dzisiejszych rozmów. Reszta po staremu czyli oddajcie Krym i wygońcie faszystów.

1 minutę temu, hubertb napisał:

Nasze MiG lecą do Ukrainy

A to już mogą latać?

Na Ukrainie niema zakazu na ten typ ..

Opublikowano
Ursus932 napisał:

30 minut temu, mirro napisał:

Legia Cudzoziemska urlopuje ukraińców tam służących (wszystkich chętnych) i pozwala zabrać wyposażenie, celem odwiedzenia ojczyzny i zobaczenia czy nie ma tam dla nich czegoś do roboty.😂

I to z pełnym uzbrojeniem mogą jechać 😛

I przyczepką..

Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał:

Ja załapałem ironię bo jest aż nadto widoczna. Niestety ty to komentowałeś jakby był tekstem na serio. Czytaj do skutku az wyłapiesz kpinę 

Nie kwestionuje ironii, ale kpiną wymierzona według Ciebie była w którą stronę? 

11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Oglądaliście dzisiaj wieczorem wiadomosci? Na urywkach z granicy było widać prawdziwych oliwkowych i czarnoskórych studentów uciekających przed wojną do Polski. Powiem niektórym z was że jak głupiemu baranowi powie się że jest glupi to z miejsca powinien zacząć mądrzeć. Niestety wielu z was ma zapchane uszy frazesami i propagandą

Co dziwnego w tym, że tam studiują obcokrajowcy i, że uciekają przed wojną? 

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

jemu za to placa ,to platny pacholek putina- musi klamac i  oszukiwac bo rubelki same sie nie zarobia. przedtem jeszcze jakos wyrabila ale teraz juz trudno kogos nabrac na leningradzkie bajki

To nie ty tu dziś ogłaszał ze juz pobanowane co niektóre 🤔... Cosik olewajo te twoje raporty chiba... 😁😁😁😁.... Ale żyj dalej zwidami... 😜

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v