Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@Ulman ma częściowo rację - wiele spraw jest niejasnych i dla nas niezrozumiałych, ale często wynika z taktyki albo charakterystyki działania danych wojsk.

Piętą achillesową wojsk Carskiej Rosji a potem ZSRR była wszechobecna korupcja i sprzedawanie wszystkiego na lewo. Któryś z naszych analityków stwierdził tydzień temu, że  dziwne jest jego zdaniem, że nie widać w zestawach pojazdów cystern z paliwem, które odpowiadałyby takiej ilości sprzętu mechanicznego, jaki ześrodkowano.

Byś może elementem zniekształcenia obrazu pola walki jest to, że wojska uderzyły na Ukrainę, a prawdziwy cel czai się gdzie indziej ?

Opublikowano
11 minut temu, Dariowola napisał:

Minister rządu UK zwróciła się do organizacji Czerwonego Krzyża o przetransportowanie zwłok żołnierzy Federacji Rosyjskiej poległych w walce  na teren Rosji. Może jakaś weryfikacja. 🤷‍♂️

Nie wygląda ci to nienaturalnie? Minister z UK publicznie zwraca się do miedzynarodowej organizacji by pozbierali sztywnych i to po 2 dniach walki? Dla mnie to nie wygląda wiarygodnie😃

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Byś może elementem zniekształcenia obrazu pola walki jest to, że wojska uderzyły na Ukrainę, a prawdziwy cel czai się gdzie indziej

I kogo niby ? Łukaszenkę? Reszta pilnowana jak cholera. 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Dla mnie to nie wygląda wiarygodnie

a to aż tak istotne?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jahooo napisał:

Zaopatrzeni są dość dobrze w sprzęt przeciwpancerny i takie pociski do dronów.

ciekawe jak są zaopatrzeni w pociski przeciwlotnicze i całe zaplecze z obsługą?

""W ciągu ostatniej godziny w Kijowie zmniejszyła się liczba słyszanych wystrzałów. Ale pojaiwły się doniesienia o ciężkich bombowcach Putina zmierzających z Krymu do Kijowa. Słychać syreny. ....'

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wojna-rosja-ukraina-odparty-atak-na-kijow-relacja-na-zywo/ztv0qk4

Wygląda to na początek fazy drugiej gdy wariant o silnej postawie Ukraińców jest wnioskiem rozpoznania wariantu/fazy pierwszej

@DTaras ma słuszne obawy - kacapy to rzeczywiście azjatyckie bydło i są w stanie po przez totalne zniszczenie próbować powrócić do wariantu pierwszego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

jak już pisałem ruski morderca jest skończony, on już przegrał; oczywiście w swoim szale może zniszczyć pól ukrainy a nawet wysłać rakiety na warszawę (nasz prezydent i premier powinni przebywać poza warszawą) ale rosja już jest przegrana; jak powiedział premier uk: zniszczymy rosyjską gospodarkę, nie ma dnia bez nowych sankcji

tak samo skończona jest polityka fałszywych niemców; co za podły naród 

jedyne wyjście dla ruskich to ogłoszenie putina niepoczytalnym i zniknięcie go, i wycofanie się z ukrainy

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, hubertb napisał:

I kogo niby ? Łukaszenkę? Reszta pilnowana jak cholera. 

Słabo kontaktujesz, Łukaszenka jest już tylko figurantem, a jego wojska od pewnego czasu podlegają stawce

Chodzi o nas

W tej chwili trzy samoloty rozpoznania radioelektronicznego krążą nad Rumunią a jeden nad Morzem Czarnym. W powietrzu utrzymywana jest ciągle jedna lub dwie powietrzne cysterny nad Polską. Po co ?

Opublikowano (edytowane)

procedury automatyczne tej tam jakoś zwanej "szpicy" NATO

@jahooo oszczędzaj wzrok bo widzisz tylko to co jest na pokaz

na prawdę jednostki strategiczne na otwartych portalach .... było by to kretyństwo przekraczające nawet Trumpa i demencję Bidena ;)

btw - utożsamianie zarządzania takimi strukturami jak USA, NATO czy rosja z jedną lub kilkoma tymi najbardziej widocznymi osobami to tak samo jak obserwowanie  samolotów ze świadomie poinstalownymi i powłączanymi transponderami z otwartym kodowaniem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Witam pana @dysydenta 🤝🙋

7 minut temu, nie napisał:

jak już pisałem ruski morderca jest skończony, on już przegrał; oczywiście w swoim szale może zniszczyć pól ukrainy a nawet wysłać rakiety na warszawę (nasz prezydent i premier powinni przebywać poza warszawą) ale rosja już jest przegrana; jak powiedział premier uk: zniszczymy rosyjską gospodarkę, nie ma dnia bez nowych sankcji

tak samo skończona jest polityka fałszywych niemców; co za podły naród 

jedyne wyjście dla ruskich to ogłoszenie putina niepoczytalnym i zniknięcie go, i wycofanie się z ukrainy

Niemiec to jest Niemiec i nigdy się to nie zmieni

7 minut temu, jahooo napisał:

Słabo kontaktujesz, Łukaszenka jest już tylko figurantem, a jego wojska od pewnego czasu podlegają stawce

Chodzi o nas

W tej chwili trzy samoloty rozpoznania radioelektronicznego krążą nad Rumunią a jeden nad Morzem Czarnym. W powietrzu utrzymywana jest ciągle jedna lub dwie powietrzne cysterny nad Polską. Po co ?

Dopadną nas 🤷 , bo nie wiem czy jechać po cycepe 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Propagandę sieją gęsto obie strony i tak naprawdę to z każdą godziną mniej z tego rozumiem. 

Opublikowano

Nie no, wiedziałem. Ale niektóre informacje są tak debilne że szok. Np Ukraina straciła 200 czy 300 żołnierzy a Rosjanie 3500tys to co ruscy orzechami w nich rzucają. 

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Kurła dzisiaj rano byłem uspokojony że polski strzeże NATO i takie tam ale teraz wieczorem się naoglądałem ze ruskie byłyby w Warszawie w 2 dni nim NATO by się zmobilizowało 

Bartosiak?
nie przypominam sobie Aby Jemu się coś sprawdziło z większym niż statystycznie policzalnym prawdopodobieństwem
to tylko taka "lepiej ubrana" Cyganka co nie za wróżbę a książki się utrzymuje. a więcej nawet nie zamierzam się wdawać w polemiki na temat przewidywania wyniku procesów o nawet nieznanej ilości zmiennych

Ty chyba dobry matematyk to więcej nie musze :)

Opublikowano

zetorki co znowu odwaliles ?? nagle gosc sie z ciebie zrobil 🤣

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ty wierzysz w to co piszesz?

i kto to pisze ?- gdyby sprzedajny pacholku nie wiedzial to we wielkiej wojnie zginelo ponad 13 milionow zolnierzy armii czerwonej a ponad 4 miliony wermahtu na wszystkich frontach. 

trzeba bedzie napisac nowy- na szczescie z af tylko pacholek i psychiczni

Wielka Księga Zdrajców Polski - Radosław Patlewicz

Opublikowano

Jóź farmery piszą na tych facebokach ze przyjmą Ukrainki a ja wiem ze tylko do roboty a oni głupie ze te ukrainki im bendą pracować bo to z bloków bogate uciekają a nie do roboty.

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

zetorki co znowu odwaliles ??

a pilnuj tam Szurów, a nie kont mych. ;)

Opublikowano

hakerzy z anonymua zhakowali ruską tv i puszczają nagrania z ukrainy

a sołdaty nie chcą chyba się bić; dobrowolnie odjechali bez straszenia bronią 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

zetorki co znowu odwaliles ?? nagle gosc sie z ciebie zrobil 🤣

i kto to pisze ?- gdyby sprzedajny pacholku nie wiedzial to we wielkiej wojnie zginelo ponad 13 milionow zolnierzy armii czerwonej a ponad 4 miliony wermahtu na wszystkich frontach. 

trzeba bedzie napisac nowy- na szczescie z af tylko pacholek i psychiczni

Wielka Księga Zdrajców Polski - Radosław Patlewicz

Nie gorączkuj się bo sie zasmarkasz, zaplujesz, nerwicy nabawisza może nawet zes....  a argumentów żadnych i tak nie będziesz miał. Pozostanie ci tylko pisanie o pachołku , psychicznych, zdrajcy, rublach,  ruskim agencie,  co jeno niedostatki intelektualne coraz bardziej obnaża. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v