Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
21 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Przy ewentualnym ataku Polska musiała by toczyć walkę przez co najmniej dwa tygodnie aby NATO łaskawie zareagowało...

Obecnie podbili by nas po 2 dwóch dniach...

Nie napawa mnie to optymizmem...

Siej nawóz ,nie przejmuj się w żniwa  rostselmashe będą je kosić 🤨 . Od początku takie mam obawy ale chłopaki tu mówią żeby nie panikować ...

Opublikowano
19 minut temu, PRIMO napisał:

Skończyło by się jak w 39 roku. 😔

Primo nie zacielaj krów 🤷

Opublikowano
jahooo napisał:

Российская армия полностью деморализована Советник главы Офиса президента Алексей Арестович заявил, что российский оккупант взял оперативную паузу из-за огромных потерь. Об этом он заявил в ходе брифинга. "У противника оперативная пауза... Но она взята недобровольно, а это благодаря огромным потерям, которые они понесли, пытаясь атаковать позиции защитников Украины - ВСУ, Нацгвардии и других силовых структур. Продолжается накопление противника западнее Киева, но мы продолжаем наносить артиллерийские удары", - отметил он.

Jest okazja sobie zaplanować kilka rzeczy...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Ursus932 napisał:

Od początku takie mam obawy ale chłopaki tu mówią żeby nie panikować ...

Ja proponuje  na dziś jakies piwko , vodeczke ??? albo jakąś  inna rozrywke co tam lubisz...

Co Ci z tego przejmowania ?/ 

Edytowane przez V12
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Żeby ci zwieracze nie puściły z tego napiecia

Jak Ci tak imponuje Rosja to wynocha , paszoł won 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Leszy napisał:

To jest w pełni merytoryczny wpis, poparty logiką i pewnie jeszcze informacjami rosyjskiego wywiadu. 

To tylko dobra porada dla Jacusia. Starszy już jest , rozedrgał się, zapluł, zasmarkał, zyje w napieciu wieć doradziłem że istnieje poważne zagrożenie że mogą mu inne niektóre organy odmówić posłuszeństwa.

16 minut temu, Leszy napisał:

@Ulman ty już przechodzisz samego siebie w tym prorosyjskim trollingu. Turcja uznawana za sojusznika Putina zamknęła cieśninę i dostarcza broń Ukrainie. Nawet Niemcy się na to zdecydowali. Nikt nie chce być postrzegany jako sojusznik oprawcy.  

Na razie wychodzi, że się co do jej stanu mylił sam Putin. 

Teraz oprócz konfliktu toczy się wojna informacyjna. Państwa stojace po stronie ukrainy musza podawać jedną wersję wydarzeń by społeczeństwo Ukrainy czuło że jest dobrze a Rosyjskie słyszało  że ponosza straty. To wojna psychologiczna i informacyjna. Podobnie jak nasz rząd odnosi tylko i wyłącznie sukcesy tak i armia ukraińska tylko i wyłącznie zwycięża. Jaka jest prawda to wiedza jedynie wywiady kilku państw a nie szary zjadacz chleba.

W opowiesci o niemocy bojowej ruskiej armii nie uwierzę bo cały świat przed nimi trzęsie d*pą więc chyba wszystkie wywiady i eksperci się nie mylą. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Może te nieskończone możliwości rosyjskiej armi mają takie same źródła jak informacje o jej potężnej gospodarce ?

Niemcy byli w 1938 roku zachwyceni stanem rosyjskiej armi. W 1941 rozjechali ją jak walec.

• Like 1
Opublikowano

Pożyjemy zobaczymy. Tylko, że Ukraina może przedstawiać zdjęcia do użycia w swej propagandzie,  a Rosjanie nie za bardzo mają czym tą propagandę karmić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

bo cały świat przed nimi trzęsie d*pą

Który konkretnie świat ? Nawet w szczytowej formie ZSSR nie miał realnych szans w próbie starcia z wojskami NATO. 

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Może te nieskończone możliwości rosyjskiej armi mają takie same źródła jak informacje o jej potężnej gospodarce ?

Niemcy byli w 1938 roku zachwyceni stanem rosyjskiej armi. W 1941 rozjechali ją jak walec.

I dostali wp***dol🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

I dostali wp***dol🤣

Na ilość nie mogli poradzić - poczytaj pamiętniki z walk pod Leningradem. Niemcom kończyła się amunicja do MG, a ruscy nacierali fala za falą, stosy trupów w niektórych miejscach miały 4-5 m wysokosci, zawiewane śniegiem. Polecam wspomnienia prostego rosyjskiego żołnierza Obrona Leningradu - Wladimir Bieszanow

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Na ilość nie mogli poradzić - poczytaj pamiętniki z walk pod Leningradem. Niemcom kończyła się amunicja do MG, a ruscy nacierali fala za falą, stosy trupów w niektórych miejscach miały 4-5 m wysokosci, zawiewane śniegiem. Polecam wspomnienia prostego rosyjskiego żołnierza Obrona Leningradu - Wladimir Bieszanow

Naprawdę wierzysz że zginęło 3 tys ruskich żołnierzy a tylko 200 ukraińców wliczając przypadkowych cywili?  Nie dziwi cię to? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

I dostali wp***dol🤣

Dopiero jak ZSRR dostał pomoc wojskową z USA. Sporo ludzi o tym nie wie, ale to było ogromne wsparcie w sprzęcie i zasobach. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, V12 napisał:

Ja proponuje  na dziś jakies piwko , vodeczke ??? albo jakąś  inna rozrywke co tam lubisz...

Co Ci z tego przejmowania ?/ 

Nie da rade 🙂 jutro rano o 8 ruszam po przyczepę , a zresztą i tak nie pije alkoholu 

Gorzkiej czekolady zjem , z pół tabliczki 😋 moja ulubiona 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Naprawdę wierzysz że zginęło 3 tys ruskich żołnierzy a tylko 200 ukraińców wliczając przypadkowych cywili?  Nie dziwi cię to? 

Standardowe straty Rosjan w różnych wojnach które były wcześniej, 

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

, a zresztą i tak nie pije alkoholu 

aaa to rozumiem

Opublikowano
1 minutę temu, V12 napisał:

aaa to rozumiem

Moja odskocznia to słodycze 😛

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nauczanie dzieci w Lubelskim przechodzi na zdalne wszystkie bursy , Internaty są przeznaczane dla Ukraińców .

w całym? gdzie o tym?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v