Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

"maja refleks sk..."
pierwsze jakiś ciemny chłop na niszowym portalu zauważy niż ...
https://www.money.pl/gospodarka/polska-zamknie-przestrzen-powietrzna-dla-rosyjskich-samolotow-jest-decyzja-premiera-6741169828039648a.html

jest małe ale
to można poczytać już jako akt wojny

qwa
jeszcze nadal nic nie wiadomo

Na kolanach mam przepraszać 🤔 

Czy nogi panu umyć i brud wypić 🤔

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Ukraina rozdała juz 10 tyś kałachów ludności cywilnej. Tak że lekko dywersanci mieć nie będą. 

Za to żołnierze mogą walić do cywilów jak tylko im się będzie zdawać ze są uzbrojeni. Nie wiadomo co lepsze. 

Opublikowano

Tak jak mi koleżka po Gruzji opowiadał to RPG 29 może jednym strzałem zabrać dwie sztuki siedemdwójki. Jeden po oberwaniu wypluwa wieżyczkę w górę i ta spada na załadowane działo w drugim...

Ulman napisał:

5 minut temu, mirro napisał:

Ukraina rozdała juz 10 tyś kałachów ludności cywilnej. Tak że lekko dywersanci mieć nie będą. 

Za to żołnierze mogą walić do cywilów jak tylko im się będzie zdawać ze są uzbrojeni. Nie wiadomo co lepsze. 

Waliliby i tak.

Opublikowano (edytowane)

Kadyrow idzie na pomoc Putinowi od południa. Rosjanie chyba sił źle ocenili co im trzeba i ruszają z mostem powietrznym na Białoruś.

12 tyś Czeczenów marzy o 40 dziewicach.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał:

10tys rozdała wczoraj do 22:00. Dziś rano było już 18tys wydanej broni

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Kadyrow idzie na pomoc Putinowi od południa. Rosjanie chyba sił źle ocenili co im trzeba i ruszają z mostem powietrznym na Białoruś.

Skąd masz takie info ?

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał:

z tymi dziewica to chyba tak do konca nie jest jak mirro pisze ???  

internat szkoly rolniczej zamkniety-uczniowe musza sie wyprowadzic , maja uchodcow przyjmowac..

ciekawe czy bedzie tak jak w pandemii- internat mial przyjmowac osoby na kwarantanie- przyja i to 2 , jedna od razu sie wyniosla a druga za 2 dni. potem chyba jedna troche mieszkala.

no wiem ale weź ad choc wymyśl określenie na zacofanie kulturowo cvywilizacyjne władz własnego kraju i to takie aby zbędnych emocji nie wywołac u tych władz "wyznafcuf"

a emigranci? no właśnie mam już prawie w podwórzu Ukraińców i w tym chłop na pewno w przedziale wiekowym który nie powinien być wypuszczony z Ukrainy w/g obecnych tam przepisów

nie wiem
pytać go jak to tam z nim czy nie?

18 minut temu, jacus napisał:

z tymi dziewica to chyba tak do konca nie jest jak mirro pisze ???  

internat szkoly rolniczej zamkniety-uczniowe musza sie wyprowadzic , maja uchodcow przyjmowac..

ciekawe czy bedzie tak jak w pandemii- internat mial przyjmowac osoby na kwarantanie- przyja i to 2 , jedna od razu sie wyniosla a druga za 2 dni. potem chyba jedna troche mieszkala.

no wiem ale weź ad choc wymyśl określenie na zacofanie kulturowo cvywilizacyjne władz własnego kraju i to takie aby zbędnych emocji nie wywołac u tych władz "wyznafcuf"

a emigranci? no właśnie mam już prawie w podwórzu Ukraińców i w tym chłop na pewno w przedziale wiekowym który nie powinien być wypuszczony z Ukrainy w/g obecnych tam przepisów

nie wiem
pytać go jak to tam z nim czy nie?

4 minuty temu, mirro napisał:

Z moich źródeł.

i tak trzymaj

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

znaczy fake news

na razie info o "przeglądzie wojsk" Kadyrowa

Też bym chciał żeby przydupas Kadyrow tego nie zrobił. Podnieśli wszystko co mieli. Całą gwardię. Po stronie Ukraińskiej, to co było batalionem im Dudajewa deklaruje im przyspieszone spotkanie z Allachem.

• Like 1
Opublikowano

Znalazłem już na stronie w UK - na razie przegląd wojsk

Dziś wygląda na to, że ofensywa się "zakopała" - w dwa dni mieli usadzić własnego prezydenta w Kijowie, a na razie do niego nie doszli, oby tak dalej.

Opublikowano (edytowane)

I komentarze zawsze sa powalajce, jak sobie czytam czasem.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Dziś wygląda na to, że ofensywa się "zakopała" - w dwa dni mieli usadzić własnego prezydenta w Kijowie, a na razie do niego nie doszli, oby tak dalej.

Dokładnie tak, myślał że po 48h będzie pełna kapitulacja a tu proszę pięknie się bronią

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jahooo napisał:

rozważane są wojska (grupy bojowe) najemne pod banderą Ukrainy na koszt oficjalny Ukrainy

a czy to fake news czy nie dowiemy się "za jakiś czas"

rosja ma bogatych wrogów stąd podrzuciłem to też jako prawdopodobne z czystej logiki
nie narusza to przecież zasady interwencji państw trzecich

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Dokładnie tak, myślał że po 48h będzie pełna kapitulacja a tu proszę pięknie się bronią

Plan operacji zakładał osiągnięcie celów strategicznych w 96 godzin, Kijów miał paść po max 48

Opublikowano

i teraz ten zdemencjonowany dziad Bajden powinien skarcić Kadyrowa tak aby nie weszli na Ukrainę. Czeczenia to przecież nie Rosja...

dysydent napisał:

rozważane są wojska (grupy bojowe) najemne pod banderą Ukrainy na koszt oficjalny Ukrainy a czy to fake news czy nie dowiemy się "za jakiś czas"

jeśli nie ma innej formy pomocy to chętnie się dorzucę banknotem z krzyżykiem aby tylko ruskowi przytrzeć nosa

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v