Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, hubertb napisał:

Tak sobie czytam i doszedłem do wniosku że co niektórzy uważają że inwazja Władka to wina PiS.

A PiS że Tuska i tak sobie leci to dalej.😂 Natomiast Władkowi to zwisa i robi swoje.

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

A PiS że Tuska i tak sobie leci to dalej.😂 Natomiast Władkowi to zwisa i robi swoje.

Panie Mirku Ty jesteś stary kamasz to jak uważasz nas też zaatakuje ??? Bo nie wiem co robić , inwestować w nawóz na przyszły sezon ,i przyczepa mi trafiła , UJ wie co robi bo może to nie będziesz już nam potrzebne 

Opublikowano

@mirro  tylko jak nas ro***erdoli to po co mi to 

Taniej to ja wiem że nie będzie 🤷

Opublikowano

Ty się bierz za budowę tego wymarzonego domu. Najlepiej trzy kondygnacje poniżej poziomu gruntu i koniecznie żelbet😉

Opublikowano

Czytam sobie rano wiadomości.

W jednym tekst o tym, że atakowany jest kijów i ile do tej pory jest ofiar, a koleiny o sankcjach, z komentarzem min co do swiftu

"jednomyślności w stosunku do tego bardzo daleko posuniętego działania związanego z systemem płatniczym nie było"

Jak to wszystko czytam, to odnoszę nieodparte wrażenie, że Ukraina została z miejsca poświęcona. A żeby zachód zgodził się na jakieś "bardzo daleko posuniete działania" to chyba musiałby Putin, za pomocą armii, zapukać im do domów.

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Ty się bierz za budowę tego wymarzonego domu. Najlepiej trzy kondygnacje poniżej poziomu gruntu i koniecznie żelbet😉

13 minut temu, jarecki napisał:

i co z domem Wymsliłeś ? Budujesz czy adaptujesz ten budynek gospodarczy ?

Gospodarczy będe adaptować , tylko w obecnej nie pewnej sytuacji to nie wiem czy sens zaczynać 

Opublikowano (edytowane)

Ursus ja piernicze , w jakiej sytuacji ? zawsze coś bedzie jak nie materiały budowlane drogie to wojna na ukrainie , jestes chłopem to podejmuj decyzje .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
17 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Myślałem że jesteś mądrzejszy , od rana już wiesz jaki ma wspólny mianownik .

Plakat trzymany przez jednego z protestujących w Rydze przeciwko inwazji Rosji na Ukrainę.  / autor: PAP / EPA

O kuźwa! Faktycznie wąsik i fryzura  strasznie podobna. Może to rodzina? 🤔

Opublikowano
26 minut temu, daron64 napisał:

Czytam sobie rano wiadomości.

W jednym tekst o tym, że atakowany jest kijów i ile do tej pory jest ofiar, a koleiny o sankcjach, z komentarzem min co do swiftu

"jednomyślności w stosunku do tego bardzo daleko posuniętego działania związanego z systemem płatniczym nie było"

Jak to wszystko czytam, to odnoszę nieodparte wrażenie, że Ukraina została z miejsca poświęcona. A żeby zachód zgodził się na jakieś "bardzo daleko posuniete działania" to chyba musiałby Putin, za pomocą armii, zapukać im do domów.

Mówię o tym od samego początku, Czekają aż putin zajmie to co mu potrzebne. Wstawi swój rząd i wtedy się skończy wojna . Nikt dotkliwych sankcji nie bedzie nakładał bo putin trzyma ropą i gazem wszystkich za mordę 

3 minuty temu, hubertb napisał:

Ciekawe jak Władek chce utrzymać Ukrainę? Przecież drugi Łukaszenka tam nie przejdzie. 

Tam przyjdzie jeszcze większy zbrodniarz. Ukraina to bardzo bogaty kraj. Może się nie wydaje ale położenie geograficzne maja bardzo dobre. Musi tam być ktoś kto będzie trzymał twardą ręką za mordę oligarchów. 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, jarecki napisał:

Ursus ja piernicze , w jakiej sytuacji ? zawsze coś bedzie jak nie materiały budowlane drogie to wojna na ukrainie , jestes chłopem to podejmuj decyzje .

No wojna idzie nieuchronnie , za chwilę będzie u nas ro***erducha ... 

Chyba że poddamy się bez walki to może tyko trafimy pod okupację rosyjską 

Opublikowano
5 minut temu, krzychu121 napisał:

Mówię o tym od samego początku, Czekają aż putin zajmie to co mu potrzebne. Wstawi swój rząd i wtedy się skończy wojna . Nikt dotkliwych sankcji nie bedzie nakładał bo putin trzyma ropą i gazem wszystkich za mordę 

Niejako rozumiem to, że chcą za wszelką cenę u uniknac rozlania konfliktu dalej i w imie tego są w stanie poświęcić cały kraj. Tylko, czy jeśli tak lekką ręką oddadzą Ukrainę, to sądzą, że Putin nie będzie chciał sięgnąć dalej i na tym jednym kraju się skończy? Jeśli oni nie są w stanie zdobyć się na dotkliwsze sankcje ekonomiczne, to czy są w stanie w jakikolwiek sposób skutecznie zareagować?

• Like 1
Opublikowano

W 1938 roku Hitlerowi na srebrnej tacy podano Czechosłowacje. Zachód kupił sobie rok.    

1 minutę temu, daron64 napisał:

Jeśli oni nie są w stanie zdobyć się na dotkliwsze sankcje ekonomiczne, to czy są w stanie w jakikolwiek sposób skutecznie zareagować?

Mogą mu dmuchnąć na wór, póki nie będzie zbrojnego wsparcia Władek będzie bezkarny. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, daron64 napisał:

czy są w stanie w jakikolwiek sposób skutecznie zareagować?

Nie nie są w stanie i nie zareagują dotąd dokąd Putin nie zaatakuje bezpośrednio USA.Będą protestować ,wyrażać oburzenie podświetlać budynki ,malować na chodnikach a Putin będzie posuwał się coraz dalej aż dojdzie do Tamizy.Powtarza się rok 1939 z tą różnicą że są jeszcze Chiny.tylko że Chiny dały wolną rękę Putinowi.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

W 1938 roku Hitlerowi na srebrnej tacy podano Czechosłowacje. Zachód kupił sobie rok.    

I tak może być teraz 

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Nie nie są w stanie i nie zareagują dotąd dokąd Putin nie zaatakuje bezpośredni USA.Będą protestować ,wyrażać oburzenie podświetlać budynki ,malować na chodnikach a Putin będzie posuwał się coraz dalej aż dojdzie do Tamizy.Powtarza się rok 1939 z tą różnicą że są jeszcze Chiny.tylko że Chiny dały wolną rękę Putinowi.

Taka prawda...mocni są jak swoich za brak szczepień gnębić albo brak maseczki, tu się potrafią wykazać 😡

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v