Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Widziałeś na oczy Plan Modernizacji? Bo ja widziałem. Wyrzygać co poszło się walić i dlaczego? A może jakie to fantastyczne wizje PGZ zrealizowała?

wygrałeś nie znam niewiem 

Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

Na podstawie decyzji Nr PF-32/Org/SSG/ZoiU/P1 Ministra Obrony Narodowej z dnia 17 kwietnia 2012 roku Brygada została przeformowana na etat Nr BC/147/0. Brygada przeformowała się na nowy etat i osiągnęła gotowość do działania w nowej strukturze do końca 2012 roku 😆

No i jaki jest stan na dzień dzisiejszy dzięki decyżji o przewaleniu brygady ze Świętoszowa do Wesołej? Podpowiadam- sukces Maciarewicza.

Opublikowano

ywa to naprawde kobieta-jedna z nielicznych co do ktorych  nie ma watpliwosci..

po swoich doswiadczeniach w holandii z marokanczykami obstawiam ze dalaby rade calej kompania krasnoarmiejcow 🤣.

2 godziny temu, mirro napisał:

No i takie podejście duchownego to ja rozumiem.😂 Wie czyja ręka go karmi i skąd pieniążki na nowy pałacyk.

w sobote chyba byl ingres nowego biskupa polowego -gdybys widzial jaki kiedys mial samochod- na torunskich rejestracjach nie wiedziec czemu ale to byla skoda octavia w stanie zlomowym. nikt by sie nie domyslil ze to biskup

.http://www.polska-zbrojna.pl/home/articleshow/36232?t=Wojsko-ma-nowego-biskupa-polowego

38 minut temu, cinek1808 napisał:

Pokazują w TV jak Ukraińcy uciekają. Był wywiad z jakimś , facet młody 30 lat zamiast bronić ojczyzny to ucieka jsk szczur. Rozumiem Kobiety i dzieci. Tak jak w Syrii do Europy uciekali młode byczki

w 39 dziadek uciekalal na wschod- gdy wrocil dochowal sie jeszcze 3 synow.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ale to Twój Pan płaci Tobie i za ciebie. Ty tylko zapierdzielać masz.

ja mam koleżko płacone za prace ilość dni itp nie mam etatu z stałą pensją 

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ja mam koleżko płacone za prace ilość dni itp nie mam etatu z stałą pensją 

no a mówię że nie? Pan płaci i opłaca za ciebie. powtarzam .

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

gdy pracuje to ma nie opłacać ? 

dobra. pogadamy jak % Cisię ulotnią.... lewaku zakamuflowany. :D

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

To samo działa w drugą stronę, tzn agresora. Te jednostki Putina muszą zostać zluzowane góra w 5 dni. Jeżeli w te 5 dni nie ogarną Ukrainy i nie wejdą następne, to nie będą nadawały się do walki. Nadzieja w tym że Ukraińcy odbiją lotnisko pod Kijowem i utrzymają go. To lotnisko ma pas gdzie ląduje Mrija więc jest idealne do lądowania dla transportowców z wojskiem. Jest tylko problem że jak zaczną lądować to ukraińskie Uragany zrównają towarzystwo z ziemią i będzie piękna jatka.

Oni liczą na zakończenie sukcesem operacji w ciągu max 96 godzin od 4 rano dziś, czyli 24 lutego. To znaczy, że do tego czasu odetną możliwość transportu zaopatrzenia z zachodu i od strony morza oraz zdobędą 2-3 kluczowe lotniska. Samo zdobycie Kijowa jest sprawą wtórną. Zamknięcie Ukrainy w kotle uniemożliwi skutecznie pomoc z zachodu. W tej chwili jedyne wyjście, jakie ja widzę, to wejscie wojsk stabilizacyjnych z Polski i zajęcie jak największego obszaru, ktory nie jest opanowany przez Rosjan, na przykład pod pretekstem "obrony ludności pochodzenia Polskiego" jak sowieci w 1939. Niestety, Bidet już zapowiedział, że Amerykanie nie rusza d*py, a nasi są na to za głupi i za słabi. Tylko w ten sposób zostałby jakiś szkielet państwa Ukraina , gdzie można by ulokować Zełeńskiego i rząd. Inaczej do poniedziałku będziemy mieli znowu USSR

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, songo napisał:

wstyd mi za NATO dawno powinno wbić na Ukrainę i pokazać Putinowi kto rządzi na świecie.

I wywołać 3 wojnę. 

Opublikowano

nikt nie mówi o NATO, tylko mandacie ONZ

2 minuty temu, witejus napisał:

Rząd Zełeńskiego zainstaluje się w Przemyślu i będą mieli rząd na uchodźctwie.

lepiej w Brukseli

Opublikowano
41 minut temu, Roman176 napisał:

z tobą wszystko porządku ? 

Kto broi  niech się boi a nasi za dużo sobie pozwolili, aby za naszymi plecami od października sojusz zawierać z Ukraina, o czym dowiedzieliśmy się niedawno z ukraińskich mediów, skandal! Niech biora broń i na pierwszy front ruszy Duda np.

Opublikowano
8 minut temu, songo napisał:

wstyd mi za NATO dawno powinno wbić na Ukrainę i pokazać Putinowi kto rządzi na świecie.

Podobno wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły.

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek1979 napisał:

Jesli NATO weszło by na Ukraine to Putin odpali atomówki i wtedy po ptakach dla wszystkich .

Od strony Turcji cos moga..

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

nikt nie mówi o NATO, tylko mandacie ONZ

Przypominam że ONZ nie ma swoich wojsk. Korzysta z wojsk NATO.😂  A mandat ONZ przed Władimirem nie chroni.

Opublikowano
2 minuty temu, Ywa napisał:

Kto broi  niech się boi a nasi za dużo sobie pozwolili, aby za naszymi plecami od października sojusz zawierać z Ukraina, o czym dowiedzieliśmy się niedawno z ukraińskich mediów, skandal! Niech biora broń i na pierwszy front ruszy Duda np.

a tu akurat się trochę zgodzę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v