Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Dect i komórki. Jak rozkładają, jaśmin to chyba, radio to takie sprawy mają miejsce...

Jak raz w miesiącu to trening systemów łączności. Jak dłużej to nie temat na publiczne forum.

Czy dłużej to się okaże...

Opublikowano
8 minut temu, Ywa napisał:

Pafnucy jakaś panika medialna Ci opętała? Pewnie filmy puszczaj co😂

jaka panika? ja tylko stwierdzam że kolaborantką jesteś. ludzie giną bo Putin tak sobie wymyślił, a ty mężem stanu go nazywasz.

Opublikowano

Zmieniłby się w Dziewulskiego... Ciekawe czy na pustyni w Stanach przemalowują już samoloty i wzorem wojny w Korei SZ Ukrainy powiększą się magle o myśliwce i załogi.

Opublikowano
mirro napisał:

Jak się boją, to znaczy że mają coś do stracenia.

Ręce i skarpety opadają za to na takiego Many ego...

mirro napisał:

Zobacz ile dużych anten WCz stoi i jak są ukierunkowane

Jak sam wskazałeś - to nie miejsce.

Opublikowano
2 minuty temu, DTaras napisał:

wzorem wojny w Korei SZ Ukrainy powiększą się magle o myśliwce i załogi.

Jeżeli Brytole dali Ukrainie system, który mówili że dali, to rosyjskie lotnictwo może mieć problemy.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, DTaras napisał:

Zmieniłby się w Dziewulskiego... Ciekawe czy na pustyni w Stanach przemalowują już samoloty i wzorem wojny w Korei SZ Ukrainy powiększą się magle o myśliwce i załogi.

mieli czas i jeśli coś miało być przemalowane to nawet zdążyło już wyschnąć

Ukraina chwali się zestrzeleniem kilku rosyjskich samolotów gdzieś tam w okolicy tych separatystów czy gdzieś?

czort wie jakimi rodzajami broni dysponują
co prawda Izrael pogonił Ich na drzewo z prośbą o "żelazną tarczę" ale kto wie? kto wie/ kto nie pogonił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Jak się boją, to znaczy że mają coś do stracenia. 

Boją się bo słuchają tych medialnych bredni. 

Podobna sytuacja była ze srowidem a wszystko przez manipulacje medialne. 

Opublikowano

Eliminuj mozliwości. Jeżeli ich nie ma( bo przecież może ich wcale nie być) to znaczy że przyczyna jest gdzie indzie. A czy co wykryłeś czy nie możesz pozostawić dla siebie.

Opublikowano

Kłania się historia o której nigdy nie wolno zapomnieć mimo narracji tych na Nowogrodzkiej.

23 lutego 1944 r. została zaatakowana przez blisko 60-u żołnierzy z dywizji SS-Galizien polska wieś Huta Pieniacka położona w powiecie Brody. Kiedy rozpoczęły się mordy ukraińskie, we wsi powołana została samoobrona na czele, której stanął przybyły ze Lwowa członek Kedywu inżynier Kazimierz Wojciechowski „Satyr”. Ponieważ żołnierze Waffen-SS byli w mundurach Wermachtu Komendant samoobrony nakazał jedynie obserwacje. Kiedy jednak zaczęli oni bić i grabić mieszkańców "Satyr" nakazał otwarcie ognia. Walka trwała ok. trzech godzin. W jej wyniku Ukraińcy wycofali się z wioski.

28379407_178698239574948_4508600968140292039_n[1].jpg

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

co prawda Izrael pogonił Ich na drzewo z prośbą o "żelazną tarczę" ale kto wie? kto wie/

Pogonił ich z tego samego powodu co USA Turcję w sprawie Patriotów. Służby Ukraińskie i armia są dalej nie wyczyszczone ze służb rosyjskich. 

Żelazna kopuła to kwestia radaru i integracji paru systemów naziemnych łącznie z Vulcanem. No i centrum kierowania tym wszystkim. Nic z tych rzeczy nie wyjdzie na Europę.

• Thanks 1
Opublikowano
mirro napisał:

Eliminuj mozliwości. Jeżeli ich nie ma( bo przecież może ich wcale nie być) to znaczy że przyczyna jest gdzie indzie. A czy co wykryłeś czy nie możesz pozostawić dla siebie.

Ach no i pozostawiam kolego.

Lwów, to raczej blisko...

mirro napisał:

Pogonił ich z tego samego powodu co USA Turcję w sprawie Patriotów. Służby Ukraińskie i armia są dalej nie wyczyszczone ze służb rosyjskich.  Żelazna kopuła to kwestia radaru i integracji paru systemów naziemnych łącznie z Vulcanem. No i centrum kierowania tym wszystkim. Nic z tych rzeczy nie wyjdzie na Europę.

Niemcy mają przyjemny system z bezzałogowymi wieżyczkami ..

Opublikowano
16 minut temu, Pafnucy napisał:

jaka panika? ja tylko stwierdzam że kolaborantką jesteś. ludzie giną bo Putin tak sobie wymyślił, a ty mężem stanu go nazywasz.

To samo mogę o Tobie powiedzieć, chcesz tracić/ginac za jankeskie wybujałe fantazje, które antagonizuja nas. Ciekawę jaka jeszcze bujdę wymyśla, cyberatak?

A jak ci powiedza, że wirus czy skazenie uwierzysz? Ja na pewno juz nigdy! Wieloletni kłamcy sa  dla mnie martwi na zawsze! 

Opublikowano
5 minut temu, Ywa napisał:

A jak ci powiedza, że wirus czy skazenie uwierzysz? Ja na pewno juz nigdy! Wieloletni kłamcy sa  dla mnie martwi na zawsze! 

To że sa kłamcami nie swiadczy o tym iż można nie reagowac na alarmy o skażeniach. Tak dla własnego dobra nawet,

Opublikowano
12 minut temu, mirro napisał:

Żelazna kopuła

a tak - kopuła nie tarcza
dzięki

jednio jest wysoce prawdopodobne to pomoc zwiadowcza satelitarna dla Ukrainy a to bardzo dużo
nie mniej ważne ile Ukraina się utrzyma jest to ilu rosjan zginie na tej wojnie bo nie mniej ważny jest potencjał "efektu Afganistanu" po

też wolę więcej nie pisać

a w kwestii łączności u mnie wsio ok tylko w nocy było sporo klikaniny ale opanowane
nawet do Kijowa dodzwonić się jak zwykle można i net też działa po naziemnych

Opublikowano

Co tu się dzieje w tym temacie to ręce opadają. Rusofilka popierająca Władymira, którego historia rozliczy tak jak rozliczyła Stalina.

Jeszcze tylko kurpiowskiego wieszcza brakuje i jego złotych myśli na tematy polityczno-wojskowe😂

Opublikowano
12 minut temu, Ywa napisał:

To samo mogę o Tobie powiedzieć, chcesz tracić/ginac za jankeskie wybujałe fantazje, które antagonizuja nas. Ciekawę jaka jeszcze bujdę wymyśla, cyberatak?

Czyli ty chcesz ginąć za putina i jego fantazji o wielkiej "Rassyjii"

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

dwu śmigłowe helikoptery

śmigieł się doliczyłeś? jak?

Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

Przez okno widzę dwa dwu śmigłowe helikoptery lecą od południowego wschodu w kierunku zachodnim.

oni to w Kabulu już przerabiali tak że można powiedzieć - zgodnie z planem

ambasadory czy podobne się ewakuują bo po co rosji dwie amerykańskie ambasady?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v