Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

A po co mu biedna, zachodnia Ukraina, przecież tam nic prawie nie ma, oprócz ludzi do utrzymania... 

Jesteś w błędzie. Amerykańskim chazarom cały czas marzy się ten skrawek ziemi - przecież na tuch terenach w X wieku naszej ery funkcjonowało dzikie plemię  Chazarów wygnane przez Wikingów i Słowian. Teraz to łasy kąsek flanki militarnej przy samej Rosji. Amerykańce mimo, że UPAdlina nie należy do NATO inwestują ten kraj militarnie już od roku 2015.

Edytowane przez many13
Opublikowano

nie wiem czy gdzieś to podali ale z własnych kanałów informacyjnych wiem że w Kijowie palą się cywilne stacje paliw i trudno zatankować
przypominało to atak rakietowy czyli nie obiekty wojskowe są atakowane albo nie tylko a takie aby wywołac panikę
dużo dymu i ognia i z daleka widać

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

Nie trzeba wojny, jest promocja na cukier jedziesz do biedronki i nigdy go już nie ma. 

Tak sam z udkami 😛

Opublikowano
7 minut temu, cinek1808 napisał:

Pączki dziś napewno wykupią 

ja już mam zapas

miałem jechać w pole pooglądać bo ma być pogoda ale teraz sam nie wiem
może by jednak po ten cukier... ;) ?

• Like 1
Opublikowano
dysydent napisał:

2 minuty temu, mirro napisał:

Te rozmowy będą dzisiaj toczone - kontynuował Müller".

o własnie
stopień przygotowania do ... rozmów osiagnęliśmy na pewno :P  

w przypadku rosji to już tam nie ma z kim ani o czym rozmawiać

teraz już lepiej się nie odzywać bo milczenie jest wymowniejsze jak ten cały szczekot piesków na karawanę

Niema się z czego cieszyć bo to znaczy, ze jesteś w ruskiej strefie wpływów.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

ja już mam zapas

miałem jechać w pole pooglądać bo ma być pogoda ale teraz sam nie wiem
może by jednak po ten cukier... ;) ?

Panie po  cukier i bimbru narobić jak ruskie wejdą najlepsza waluta 

Opublikowano (edytowane)

c

5 minut temu, DTaras napisał:

Putin liczy na upokorzenie Ukraińców przy rozpirzeniu Kijowa. Zdobędzie teren to płot na granicy z Ukrainą będzie musiał być pancerny...

czyjej? naszej granicy?
z jaka *Ukrainą? niebawem może nie być takiego państwa, białorusi z resztą de facto już teraz nie ma

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

c

5 minut temu, DTaras napisał:

Putin liczy na upokorzenie Ukraińców przy rozpirzeniu Kijowa. Zdobędzie teren to płot na granicy z Ukrainą będzie musiał być pancerny...

czyjej? naszej granicy?
z jaka *Ukrainą? niebawem może nie być takiego państwa, białorusi z resztą de facto już teraz nie ma

Słusznie. Pytanie brzmi: czy Armia Ukraińska oprze się zdrajcom? Co rysuje dalsze wizje w trzech najmniej egzemplarzach.

Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

c

czyjej? naszej granicy?

Panie dysydent już nie strzelaj focha 🤨 , bo za chwilę może przyjdzie nam razem siedzieć w okopach i będziesz musiał mi zaufać 🤷‍♂️. Przyjmij ten o to kwiat 🥀 na zgodę🙂 , nawet Racyla i Ulmana będzie trzeba uznać za kolegów 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Tylko pytanie kiedy zachód sprzeda Polskę i oda nas Rosji jak było za układu Warszawskiego bo Putin o tym powiadał , NATO za Odrę .

jeśli by do tego doszło to nie pozostanie nam nic innego jak zaproponować Putinowi pomoc w wyrzuceniu NATO za kanał La Manche

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Tylko pytanie kiedy zachód sprzeda Polskę i oda nas Rosji jak było za układu Warszawskiego bo Putin o tym powiadał , NATO za Odrę .

NATO kończyło się na granicy Niemiec wschodnich(DDR). 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, DTaras napisał:

Zawsze uważałam, że Słowianie powinni stanowić jedność, w wieku 20 lat marzyłam o Rosji, potem życie, ale w głębi tak myślę.

13 minut temu, hubertb napisał:

NATO kończyło się na granicy Niemiec wschodnich(DDR). 

i oby tak pozostało

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

Już sprzedał, przecież dogadywał się z Putinem odnośnie Bliskiego Wschodu. Putin oczywiście jako maż stanu, strażnik wschodnich krajów, które licza na niego, nie zgodził się z Bidenem, dlatego Biden robi szczujnie medialna. Usa o to chodzi, aby p. Putin nie reagował i trzymał wojska skupione bardziej z naszej strony a przy okazji zrobić go głównym winowajca. A jankesi jak to oni w zwyczaju weszliby w białych rękawiczkach. Nato boi się reakcji Pana Putina i obłożyło wschodni flankę z czego p. Putin szczerze miał ubaw.

P. Putin przeciwny jest planom nato, dlatego nato może chcieć mieć powód, aby w jakiś sposób zadać mu cios!

Edytowane przez Ywa
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v