Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

Przecież już dawno mówiłem że można zapotrzebować Globak Hawki do patrolowania polsko-białoruskiej granicy, bo stoja w gotowości we włoskiej bazie.😂

Można i nie można albowiem to taka przestrzeń na dwie sztuki zrobiły tłok... Tam jest do patrolu coś 350 km a to samolot więc musi się poruszać 5 sztuk w stałej bazie powinno wystarczyć bo to jednak trzeba tankować i przeglądać. Nie mniej byłby problem z chmurami a ta maszyna nie schodzi poniżej 10 tys. stóp bo przelotowo popyla powyżej 600 km/h. No i białorusini sraliby żarem gdyby to rozpoznali zbyt blisko granicy. Global Hawk to jest niemal satelita. Są mniejsze statki rozpoznania Tureckie czy choćby predatory albo mq9 tylko, ze ten drugi jest bojowy... Global Hawk ma zapewnione chłodzenie głowicy termo za friko powyżej 30 tys. st. i jest ona zarąbiaście precyzyjna ale to na obecną pogodę będzie lipa. Pozostaje radiolokator ale to trzeba mieć choć samochód ze sobą, no, karabin..

jahooo napisał:

1 minutę temu, hubertb napisał:

Jest przedsiębiorczość. 

po tej przedsiębiorczości większość uczniów nie potrafi nawet PIT-a sobie wyliczyć, nie mówiąc o prowadzeniu rachunkowości VAT w  działalności

Po co im ekonomika jak tak się znajo na sprzęcie.

Opublikowano

a ty gdybys sie w podobny sposob zderzyl z panstwem pis-u co bys zrobil ?? gdy nagle w prokuraturze zginely dokumenty twojej sprawy ??? gdyby w zywe oczy swiadkowie klamali ?? gdyby zastraszano naocznych swiadkow ??

Opublikowano
20 minut temu, DTaras napisał:

Pozostaje radiolokator ale to trzeba mieć choć samochód ze sobą, no, karabin..

Pracowałem sporo na PSNR i to tak oceniam jako średnie. Choć jak już człowiek się przyzwyczaił, to faktycznie jakieś wsparcie na posterunkach obserwacyjnych było. Oczywiście te przenośne trza było targać na plecach, ale potem dostałem trzeci pluton z BWR 1D i tam już były na pojazdach montowane. 

31 minut temu, DTaras napisał:

Można i nie można albowiem to taka przestrzeń na dwie sztuki zrobiły tłok...

A kto im każe latać ciągle? Niech walą trasę aż na Litwę.

5 minut temu, jacus napisał:

a ty gdybys sie w podobny sposob zderzyl z panstwem pis-u co bys zrobil ?

Przyjąłbym mandat i kazał się zatrudnić u nich w SOP.😂

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

a ty gdybys sie w podobny sposob zderzyl z panstwem pis-u co bys zrobil ?? gdy nagle w prokuraturze zginely dokumenty twojej sprawy ??? gdyby w zywe oczy swiadkowie klamali ?? gdyby zastraszano naocznych swiadkow ??

Nie lubię ludzi co na kłamstwach chcą zrobić karierę polityczną .

Opublikowano

to on ta zbiorke zrobil ??? nie lubisz klamstwa sam klamiesz ??

35 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Nie lubię ludzi co na kłamstwach chcą zrobić karierę polityczną .

na jakich klamstwach-podaj konkretnie ?? 

Opublikowano

ktora pani ?? o czym ty piszesz ?? 

ja ci w skrocie naswietlilem prawde o sledztwie w sprawie wypadku-co sie naprawde dzieje, klamstwa pracownikow sop-u, cudowne zaginiecie nagran

jak sie do tego odniesiesz ??

mialy byc dobra zmiana a jest jak bylo ??? tez odnosisz takie wrazenie ?? 

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

sledztwie w sprawie wypadku-co sie naprawde dzieje

jakim wypadku ? 

1 godzinę temu, jacus napisał:

a pozniej to

udajesz ze nie wiesz o HArdwicz 😆

1 godzinę temu, jacus napisał:

tak było za Tuska o sądy na telefon ... 

10 minut temu, jacus napisał:

ktora pani ?? o czym ty piszesz ?? 

ty naprawdę bierzesz tabletki na głowę idz weź a później przyjdź i pisz 

13 minut temu, jacus napisał:

ja ci w skrocie naswietlilem prawde o sledztwie w sprawie wypadku-co sie naprawde dzieje, klamstwa pracownikow sop-u, cudowne zaginiecie nagran

jak sie do tego odniesiesz ??

Opublikowano
mirro napisał:

A kto im każe latać ciągle? Niech walą trasę aż na Litwę.

Tak, i dlatego pasuje na stałe takie 5 sztuk. To może latać koło 30 godzin zatem najlepiej gdyby karnął się ze Słowacji nad Ukrainę i pooglądał Białoruś z trzech stron po Estonię tak ze cztery razy. Przy dobrej pogodzie...

Ty, Romek, to są cały czas aktualne sukcesy. Choćby ten LOT robi zyski tylko gdy ma kroplówkę...

Opublikowano (edytowane)

Matko Bpsko Krasnobrodzko! iakież to żałosne
https://kurierlubelski.pl/mieszkancy-gminy-krasnobrod-otrzymaja-kilkanascie-tysiecy-bezplatnych-maseczek/ar/c14-16053423

to już taka bida tam że ktoś zechce się fatygować specjalnie do gopsu po prezent wartości kilku zł? po ile takie maseczki teraz chodzą po 50gr? no niech po złotówce

pięć sztuk na łebka to na  ile to ma wystarczyć? do końca pandemii?

jeszcze do gazety to dali

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Do wielkanocy wystarczy heh , potem do pazdziernika  ktos bedzie to nosił ?

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Matko Bpsko Krasnobrodzko! iakież to żałosne
https://kurierlubelski.pl/mieszkancy-gminy-krasnobrod-otrzymaja-kilkanascie-tysiecy-bezplatnych-maseczek/ar/c14-16053423

to już taka bida tam że ktoś zechce się fatygować specjalnie do gopsu po prezent wartości kilku zł? po ile takie maseczki teraz chodzą po 50gr? no niech po złotówce

pięć sztuk na łebka to na  ile to ma wystarczyć? do końca pandemii?

jeszcze do gazety to dali

U nas w ubiegłym roku lokalna straż ochotnicza rozdawała. Tylko nie pamiętam czy to ich inicjatywa czy gminna na całą gminę

Opublikowano (edytowane)

Ja to znam takich amigo  , co miesiacami jedna nosza , heh albo w kazdej kieszeni kurtki , w aucie sie poniewiera co w ręce wpadnie to zakładaja , 

Najlepiej lubia czarne bo wtedy brudu nie widać 

Hehe

13 minut temu, dysydent napisał:

:D xD ..... a da się toto wyprać?

A nie wiem , bo od czasu kiedy zabronili z jakiegos powodu komin i przyłbice mimoże wczesniej miały chronić ... ??? ( jakoś nowa wiedza doszła nie odkryta wczesniej xD:D ?? ) 

To musze zakładać żeby sie trzymało na uszkach , bo jak sie nie trzyma na uszkach to manadacik , mimo że te własno recznie szyte z tego samego materiału  co komin , chyba ten sposób trzymania  za uszka jest kluczowy xD

Jak miałem komin co co dwa dni pranie i gitara teraz musze kupować 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Agrest napisał:

U nas w ubiegłym roku lokalna straż ochotnicza rozdawała. Tylko nie pamiętam czy to ich inicjatywa czy gminna na całą gminę

wielokrotnie spotykałem czy to w marketach czy nawet lokalnych sklepach gdy kto nie miał to dostawał za free czasem progiem darmowości była wartość zakupów co prawda jedną no ale nikt pompy medialnej z tego nie robił

nawet ja nie raz rozdaję jak sie hurtem parę setek kupiło po coś ok 35gr/szt.... łoo ile razy się zdarzyło komuś z kim z różnych powodów było po drodze i oby policyjne czy inne zaczepki nie opóźniały... komplikowały...

z resztą praktycznie każdemu się zdarzyło obdarować lub w drugą stronę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Tak, i dlatego pasuje na stałe takie 5 sztuk.

To niech CBA z funduszu sprawiedliwości kupi i se popatrzymy.

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

tak było za Tuska o sądy na telefon ..

Pierw były sądy na telefon , a teraz jest prokuratura na smyczy. I weź zgadnij kiedy było lepiej.

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

No Ci to akurat bardziej na trumnach wjechali.

Wystarczyli odpowiedni przeciwnicy polityczni, można powiedzieć że PO to ich nawet sami wrzucili. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v