Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, galan99 napisał:

To będzie ta wojna czy nie ? .

Bo jak nie będzie to notowania cen pszenicy  spadną bardziej .

Podobno ma nie być dopóki trwa olimpiada w Chinach.  Xi Jinping podobno wymógł to na Putinie. 

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

Weź... Co to są środki antykoncepcyjne?

Prezerwatywy 🤭

Opublikowano
24 minuty temu, DTaras napisał:

Weź... Co to są środki antykoncepcyjne?

gdybym byl zlosliwy[a nie jestem] to bym napisal ze to takie, ktorych zapominala brac twoja matka dawno temu 😜

warto tej pani przypomniec ze zupelnie niedwno byli tacy co nie chcieli umierac za gdans a potem musieli za paryz i londyn..

majac do wyboru hanbe albo wojne -wybrali hanbe a  wojne  i tak mieli za pare lat.. historia niczego nie uczy............

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A kto pamięta truskawki Ananasowa ? Podłużna, zielona z różową plamką i słodka jak miód😋

Kuźwa mać ja jeszcze pamiętam i wyć mi się chce. Oczywiście z tęsknoty.

Opublikowano

Szkoda twego przypominania wielu ludzi i tak tego nie ogarnia i nie ogarnie do tego czasu aż poczuje na swoim garbie .

W tamtych czasach pajac jeden zniszczył wielu ludziom dorobek życia .

W tym samym kierunku obecnie zmierza Polska kredyty w górę zaraz będą 20 % .

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Te Denwer, to jak przez wieś jechałeś w 1990 , to na drzewach zamiast liści wisieli mieszkańcy wsi?

Możesz się śmiac, ale znałem kilka osób, co popełniły samobójstwo, jak komornik zajął całe gospodarstwo za kredyt na nowy ciągnik z 1988 czy 89 roku.

• Like 1
Opublikowano

Powtórzę jeszcze raz wielu nie rozumie i nie zrozumie co były za czasy za Balcerka zrujnował życie ludziom .

Polska zmierz dalej w tym samym  kierunku młodzi dadzą się złapać w pułapkę kredytów na wysokie % i będzie płacz jak za Balcerka .

Opublikowano

toż on urealnił tylko stopy procentowe. zakończył spłatę traktora za koguta.

Opublikowano (edytowane)

odsetki od pożyczonego pieniądza nie powinny być niższe od stopy inflacji aby tej inflacji nie potęgować tylko przecież kilka lat temu miłościwie panujący sami zaplanowali tę inflację a że wyszła "trochę" wyższa niż planowali i końca spirali nie widać.....

im qwa zawsze wychodzi gorzej niż planują z jakiej opcji politycznej by nie byli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Pafnucy napisał:

inflacja rośnie, to i % w banku. co tak przeżywasz?

Właśnie tego ludziska nie mogli pojąć za Balcerowicza. Chcieli mieć kredyt na 10% przy inflacji 100%.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

inflacja rośnie, to i % w banku. co tak przeżywasz?

Za rok sam zobaczysz ilu ludzi będzie miało problem , wiem że ciebie to nie dotyczy mnie też nie ale młodzi ludzie chcą się dorabiać ale nie będą mogli .

Bo tacy jak ty powiedzą co tak przezywasz .

Opublikowano

do tej pory Galan, czy inny Marecek nie pojmują.

1 minutę temu, Ulman napisał:

Właśnie tego ludziska nie mogli pojąć za Balcerowicz. Chcieli mieć kredyt na 10% przy inflacji 100%.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Za rok sam zobaczysz ilu ludzi będzie miało problem , wiem że ciebie to nie dotyczy mnie też nie ale młodzi ludzie chcą się dorabiać ale nie będą mogli .

Bo tacy jak ty powiedzą co tak przezywasz .

trzeba mierzyć siły na zamiary. nabrać kredytu to nie sztuka.

Opublikowano

Ciebie tylko do polityki posłać .

Jak ktoś wziął 3 lata temu kredyt na mieszkanie na 30 lat bo tak brali .

A teraz nie wiadomo czy spłacą i maja problem .

To tak samo można powiedzieć że granice Polski tez nie są na stałe można je zmienić bo takie okoliczności nastały wszystko się zmienia .

Opublikowano (edytowane)

durne porównanie.

może inflację zmniejsz, to i stopy spadną?

rozdawnictwo musiało się tak zakończyć.

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v