Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

Co Wy wiecie o zabijaniu?😂 W1995 jak  włączyłeś w UN Toyocie radio, to tylko arabskie zawodzenie było słychać. Ale po miesiącu już tak szło przywyknąć że nic sobie z tego nie robiłeś  a na koniec misji to nawet już zaczęło się to podobać. 😂

chyba nie byłeś w Bośni

Opublikowano

za ktora granica?? zwiazku radzieckiego ???rumunii??egiptu ??

pieprzycie jak potluczeni-ktore to wyroby polskiego przemyslu byly tak dobre ze za granica je kupowano ??? za normalne pieniadze aniepol-darmo jak samochody ..

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

pieprzycie jak potluczeni-ktore to wyroby polskiego przemyslu byly tak dobre ze za granica je kupowano ??? za normalne pieniadze aniepol-darmo jak samochody ..

kryształy.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

polskie wyroby wędliniarskie szły z Zakładów Mięsnych w Zamościu w 90% za granicę do końca ich istnienia, na rynku USA miały doskonałą opinię.

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

kryształy.

bombki choinkowe, galanteria szklana

• Thanks 2
Opublikowano

Klan Rockefellerów, najwięksi masowi mordercy w historii ludzkości, w końcu staną w obliczu sprawiedliwości. Masowe demonstracje w okupowanej Europie, a teraz akcja kierowców ciężarówek w Ameryce Północnej to znak, że ich szatańskie rządy się załamują.  Fałszywy reżim Bidena, zastępujący Rockefellera, osiągnął rekordowy deficyt handlowy 1,08 biliona dolarów w 2021 r. i dodał ponad 2 biliony dolarów do długu federalnego Stanów Zjednoczonych, co daje łącznie 30 bilionów dolarów. Oznacza to, że muszą wymyślić 3 biliony dolarów lub cały ich fałszywy reżim upadnie. Rockefellerowie zamordowali cara Rosji i jego rodzinę po tym, jak odmówił im udzielenia koncesji naftowych. Następnie mafia chazarska rozpoczęła rządy terroru, które zabiły ponad 50 milionów Rosjan. Rosyjscy patrioci dostają teraz sprawiedliwość i zaczęli systematycznie polować na cały rozszerzony klan Rockefellerów i ich sługi, według źródeł FSB. Francuska strona rodziny nazywa się De Rothschild. Stali za próbą zamachu stanu w Kazachstanie. Ich najemnicy zostali wyeliminowani dzięki prezydentowi Rosji Władimirowi Putinowi. Rosja walczy teraz o wyzwolenie Europy spod kontroli Rockefellera i NATO. Według Rosjan i ich brytyjskich sojuszników, bitwa o Ukrainę jest tak naprawdę wojną o wyzwolenie Europy. Ponad 80% rosyjskiego eksportu gazu do Europy przechodzi przez Ukrainę. Rockefellerowie i ich francuscy sojusznicy De Rothschild zainstalowali tam marionetkowy reżim, aby zatrzymać przepływ gazu i zmusić Europejczyków do kupowania drogiego gazu kontrolowanego przez Rockefellerów. walka Rockefellerów o powstrzymanie przepływu gazu bezpośrednio do Niemiec przez rurociąg Nordstream II jest walką o niezależność Europy. Gdyby Europejczycy kupowali gaz z Rosji, zapłaciliby 300 dolarów za metr sześcienny w długoterminowych, stabilnych kontraktach. Zamiast tego Rockefellerowie próbują ich zmusić, na 1000 dolarów za metr sześcienny kontrolowanego przez nich gazu.  Rosja planuje: ponownie przyłączyć Ukrainę do Rosji, przywrócić Związek Radziecki, przywrócić Jugosławię i nacjonalizować Rosyjski Bank Centralny bo obecny bank centralny jest spółką zależną MFW. Według źródeł MI6 i CIA aresztowanie Klausa Schwaba, szefa szwajcarskiej rodziny Rotszyldów i Christine Lagarde, szefowej Banku Centralnego UE, oznacza, że MFW jest teraz gotowy do współpracy z Rosją, aby zastąpić UE 47- członkiem Rady Europy. Według kilku zgadzających się źródeł, rozprawa z Pfizerem i innymi chazarskimi lokajami farmaceutycznymi trwa na całym świecie. Na przykład Anthony Fauci, główny popychacz pandemii w USA, został stracony w Gitmo, według źródeł CIA. Człowiek, który teraz pojawia się na powierzchni, jest podobny. Współpracownik Rockefellera i szef WHO Tedros Ghebreyesus mówi teraz publicznie, że szczepionki są używane do zabijania dzieci. Najwyraźniej został odwrócony. Zapewniamy, że aresztowanie lub przekazanie wszystkich sprawców pandemii jest tylko kwestią czasu. Po roku chwiejności pod fałszywym atakiem pandemii COVID 19, dobrzy faceci są w ofensywie na całym świecie przeciwko mafii chazarskiej (KM). Dzieje się tak w Europie, Stanach Zjednoczonych, Japonii, Chinach i innych krajach. Wyniki znajdują odzwierciedlenie w takich rzeczach, jak odrodzenie Związku Radzieckiego, upadek Hollywood, wyzwolenie Japonii itp. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, ludzkość zostanie wyzwolona w 2022 roku. 

Zacznijmy od odrodzenia Związku Radzieckiego. Było to widoczne, gdy KM poniósł oszałamiającą porażkę w zeszłym tygodniu, gdy stracili ojczyznę przodków Kazachstanu, zgadza się wiele źródeł. Kraj został zaatakowany przez "20 000 bardzo dobrze wyszkolonych, zorganizowanych i centralnie dowodzonych gangsterów i terrorystów", z których wielu "mówiło językami niekaskimi", według prezydenta Kassyma-Jomarta Tokayeva. https://tass.com/world/1384935  Chazarstwo, zdając sobie sprawę, że wkrótce stracą swoją bazę do prania brudnych pieniędzy na Ukrainie, próbowali i nie udało im się przejąć ojczyzny swoich przodków w Chazachstanie, wyjaśniają rosyjskie źródła FSB i MI6. Oznacza to, że ostatnim krajem, który Chazarstwo teraz kontroluje, jest Izrael.

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, jacus napisał:

FSO miało spory export,nasze firmy budowlane były popularne na bliskim wschodzie o ile nie najlepsze.

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

polskie wyroby wędliniarskie szły z Zakładów Mięsnych w Zamościu w 90% za granicę do końca ich istnienia, na rynku USA miały doskonałą opinię.

Paprykarz Szczeciński

Maszyny łucznik 

Opublikowano (edytowane)

Co wam powiem to wam powiem ale małych ludzi trzeba się bać bo napoleon był mały hitler putin czy nasz prezes tez wzrostem nie grzeszy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, jahooo napisał:

na miejscu tych zakładów stoją teraz supermarkety gdzie od początku ich istnienia kupiłem tylko pralkę i miernik chińską tandetę co ni jedno ni drugie już nie działa a i jeszcze telewizor ale był niesprawny i zwróciłem od razu
łączna wartość tych całych zakupów z wielu lat to ułamek wartości dostaw żywca zbóż do przyzakładowej tuczarni jakie robiłem kilka razy do roku dla tych zakładów zanim je zlikwidowano nie budując nic w zamian w regionie podobnej skali i teraz na zamojszczyźnie dominuje produkcja roślinna a większość z najwartościowszych młodych wyniosła się często po za Polskę.

co gorsza to nie widzę aby ktokolwiek z obecnych rządzących regionem dawał szansę na złamanie trendu. kilka fabryczek mebli i stada emerytów i budżetówki plus najprostsze rolnictwo to jedyne źródła własnych przychodów regionu i nawet pociąg nie ma kogo wozić po niezelektryfikowanej linii. Tu nie widać ani dużych pieniędzy ani ludzi zdolnych je wygenerować choć wiem że nawet wewn Polski bywa jeszcze gorzej.

oj dużo by pisać nawet jak na mnie za dużo

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a  ja dzisiaj jechałem do wołomina  firmy powstają jak grzyby [ 3 obiekty  róznych firm , hale po  5 tys  metrów m. ]  żeby były inwestycje musi być potencjał pracowników jak nie ma tego to raczej firma chcąca zatrudnić 50 osób nie zdecyduje się na budowe zakładu .     u mie gm Jadów w kazdej wiosce  jest produkcja wędlin  , oczywiscie z miesa importowanego .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał:

na miejscu tych zakładów stoją teraz supermarkety gdzie od początku ich istnienia kupiłem tylko pralkę i miernik chińską tandetę co ni jedno ni drugie już nie działa a i jeszcze telewizor ale był niesprawny i zwróciłem od razu
łączna wartość tych całych zakupów z wielu lat to ułamek wartości dostaw żywca zbóż do przyzakładowej tuczarni jakie robiłem kilka razy do roku dla tych zakładów zanim je zlikwidowano nie budując nic w zamian w regionie podobnej skali i teraz na zamojszczyźnie dominuje produkcja roślinna a większość z najwartościowszych młodych wyniosła się często po za Polskę.

co gorsza to nie widzę aby ktokolwiek z obecnych rządzących regionem dawał szansę na złamanie trendu. kilka fabryczek mebli i stada emerytów i budżetówki plus najprostsze rolnictwo to jedyne źródła własnych przychodów regionu i nawet pociąg nie ma kogo wozić po niezelektryfikowanej linii. Tu nie widać ani dużych pieniędzy ani ludzi zdolnych je wygenerować choć wiem że nawet wewn Polski bywa jeszcze gorzej.

oj dużo by pisać nawet jak na mnie za dużo

Dysydent ale się uśmiałem z tego telewizora i miernika 😛 

Opublikowano
5 godzin temu, Roman4321 napisał:

99,95% polskie a nie podoba się to przełączasz na inna albo swoja muza z nośnika ale z definicji polska stacja rządowa ma grać po polsku

i na disko się nie kończą piosenki 

A np takie lektury szkolne to też tylko polskich autorów? A np jak taki Brzechwa to był żydem a Konopnicka lesbijką to ich twórczość brać czy nie?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Maszyny łucznik 

Najlepsze to te z powiększonym magazynkiem, w Afryce i Ameryce Środkowej szły jak ciepłe bułeczki.

Podobno służby latały pegazem po sprzęcie NIKu. Takich nielegalnych przelotów naliczyli 7 tysięcy.

Edytowane przez agromatik
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Ty mój dowódca nie żyje... ppłk. Artur Filipowicz.

:salut:No cóż, jak to mawiają chłopaki z SAS "Panie jesteśmy tylko pielgrzymami i za każdym razem staramy się dojść dalej"

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A np jak taki Brzechwa to był żydem a Konopnicka lesbijką to ich twórczość brać czy nie?

Noooo "Lokomotywa" to typowo reakcyjny utwór głoszący pochwałę spalania węgla w kotłach nieekologicznych.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

czej była taka książka niedawno popełniona życie prywatne autorów lektur, co inne muza w radiu a co inne program nauczania w szkole

Jak to co inne? A jak będzie audiobook z Konopnicka to co się zmieni? 

56 minut temu, jarecki napisał:

Masz coś do lesbijek , fajne są dwie dziewczynki 😋

Ja nie mam ale PISowska władza jak najbardziej.

Opublikowano

a tuwim z murzynkiem bambo ?? a mickiewicz, baczynski,lem?

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

kryształy.

tonie zabardzowymagatechnologi- bardziej ciezkiej pracy i taniej energii..

3 godziny temu, jahooo napisał:

bombki do dzisiaj jakos ida,, ozdobna zastawa stolowa wyszla z mody- zmywarki ja zabily..

3 godziny temu, Krzak napisał:

FSO miało spory export,nasze firmy budowlane były popularne na bliskim wschodzie o ile nie najlepsze.

owszem do afryki , kuby, firmy budowaly w krajach socjalistycznych, znam wielu ktorzy tam budowali autostrady,huty i fabryki.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

jak taniej? Panie ja to diamentowym tarczami rzeźbiłem.

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

a tuwim z murzynkiem bambo ?? a mickiewicz, baczynski,lem?

bombki do dzisiaj jakos ida,, ozdobna zastawa stolowa wyszla z mody- zmywarki ja zabily..

owszem do afryki , kuby, firmy budowaly w krajach socjalistycznych, znam wielu ktorzy tam budowali autostrady,huty i fabryki.

Nasze firmy budowały w Egipcie, Iraku, Iranie, Syrii, Pld Afryce , Libii i wielu innych krajach. Za grosze przejęto kontrakty, kontakty i całe rynki.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v