Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Na rok 2022 nie można narzekać  był dobrym rokiem .

jak dla mnie rok powrotu wojny na kontynent europejski trudno nazwać dobrym

rok obnażający słabość zachodu wobec takich troglodytów jak kacapy też nic dobrego dla nas jako - było nie było - części tego zachodu też za pocieszająco nie wygląda

no i nic nie wskazuje aby przyczyny tej słabości zostały bodaj trafnie rozpoznane to byłby to chociaż rok przełomu a tak być może takim będzie dwudziesty trzeci a wtedy można będzie drugiemu dopisać bodaj zasługę że koniec marazmu zapoczątkował,

Już pomijając dyskusje - dobry, nie dobry; co do jednego raczej trudno się nie zgodzić - smutny 

Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Emocjonalny osąd zawsze będzie miał wpływ na podejmowane decyzje. 

Co też czasami zapobiega powszechnemu widokowi ludzi zdychających pod płotem. Ale pozwolić sobie na emocje nie zawsze można,

2 godziny temu, Roman176 napisał:

2022 rok rekordowy pod względem sprzedaży nowych ciągników

Kubota na drugim miejscu z historycznym wynikiem

Roman a Fendt? Na litość Boską Roman co z Fendem? 🤣

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman4321 napisał:

nasi nawpuszczali kilka milionów ludzi bez kontroli

jeśli miejscowa populacja wymiera i zawodzą próby ratowania sytuacji nieuchronnym procesem jest napływ z zewnątrz, lepiej tak niż w wyniku zbrojnego najazdu bo i tak z czasem Polaków zbrakło by do obrony własnego kraju.
To że bez kontroli to się upiekło bo już dość czasu minęło aby to partactwo nadrobić. Mnie też to nie cieszy ale nie bulwersuje, Sami dopuściliśmy do warunków promigracyjnych z własnego kraju a jako że Przyroda nie lubi pustki....
też smutne i też się w ub roku szczególnie uwidoczniło.

Opublikowano (edytowane)

kubocie licza w koncu ciagniki komunalne ?? a co z mtz o przebiegu 5 mtg ??

39 minut temu, Ulman napisał:

Uprać to ty sobie możesz co najwyżej zapierdziane kalesony.

sa takie onuce w ktore  smord wsiaknal tak ze pranie-nawet maczeta -nie pomoze ,mozna je tylko wyrzucic na smietnik historii.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wladimir-putin-wyglosil-oredzie-uwage-zwraca-blondynka-wyglada-znajomo/vbey077,79cfc278

jest ktos procz mnie z zielonej gminy ?? 

Demograficzna przyszłość Polski. Gdzie ubędzie najwięcej mieszkańców?  [MAPA] - Forsal.pl

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Na swój sposób masz rację. Historii upainy jako państwa nie ma więc nie może być o niej mowy.

@galan99To jest w twoim chorym umyśle wspieranie rusa?  Ty chyba masz coś z głową i to jakiś naprawdę poważny defekt. 

Ukraina jako tako już pozostanie jako państwo zbyt duże pieniądze w ostatnim okresie zostały tam włożone, czy Ukraińcy jako mieszkańcy tego państwa będą mieli coś do powiedzenia ? jakoś to blado widzę bedzie państwem wydmuszką , decydujący głos będą miały tam swiatowe korporacje a czym więcej zginie tam ludzi i bedzie trwała wojna tym możni tego swiata więcej zarobią na niej

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Roman4321 napisał:

dzieciory trza robić

Możemy sobie robić, ale straconych lat nie odrobimy. Mają rację, że wymieramy, i że dla władzy ta migracja to trochę błogosławieństwo. 

Opublikowano
2 minuty temu, ws71 napisał:

czy Ukraińcy jako mieszkańcy tego państwa będą mieli coś do powiedzenia ? jakoś to blado widzę

A to się korporacje jeszcze mogą zdziwić.🤣 I to boleśnie. Chyba że szybko wymrze pokolenie co obecnie walczy na froncie.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

est ktos procz mnie z zielonej gminy ?? 

z tego co wlinkowałeś to np ja
choć i tak obawiam się że ta mapka trochę na wyrost bo o ile wcześniej był trend na tworzenie nowych firm wokół Zamościa tak ostatnie dwa lata stop a ostatnio już widzę redukcję zatrudnienia w co niektórych no ale kto tyle tarcz udźwignie?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Żeby Ukraina znikła . Tak to przedstawiasz .

@Ulman . Ukraina powinna przegrać wojnę ?.

Nie powinno pomagać się Ukrainie militarnie i gospodarczo .

Ukraina nie powinna  istnieć wedle ciebie bo to sztuczny twór i nie warty niczego .

Ano sztuczny wykreowany przez zydostwo i się może okazać że dla zydostwa

2 godziny temu, galan99 napisał:

Wiec wspierasz RUSA . TAK MÓWI TWA HISTORIA  WYMYŚLONA .

JA MAM INNE  ZDANIE .

Jak nie jest za ukropami to odrazu że ruska wspiera? 🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

A to się korporacje jeszcze mogą zdziwić.🤣 I to boleśnie. Chyba że szybko wymrze pokolenie co obecnie walczy na froncie.

Korporacje nawet obecnie maja się świetnie nawet rosyjsko-ukraińskim- .................... kapitałem,w miejce kropek wstaw praktycznie dowolne unijne państwo, na moje w tamtej wojnie obowiązuje zasada ,, psy szczekają,karawana jedzie dalej''

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

jak dla mnie rok powrotu wojny na kontynent europejski trudno nazwać dobrym

rok obnażający słabość zachodu wobec takich troglodytów jak kacapy też nic dobrego dla nas jako - było nie było - części tego zachodu też za pocieszająco nie wygląda

no i nic nie wskazuje aby przyczyny tej słabości zostały bodaj trafnie rozpoznane to byłby to chociaż rok przełomu a tak być może takim będzie dwudziesty trzeci a wtedy można będzie drugiemu dopisać bodaj zasługę że koniec marazmu zapoczątkował,

Już pomijając dyskusje - dobry, nie dobry; co do jednego raczej trudno się nie zgodzić - smutny 

Słabość zachodu jak oni z ruskiem dalej swoje interesy kręcą? Raz daliście się wkręcić w pandemia a teraz staliście się ukrofilami 😂

1 godzinę temu, Roman4321 napisał:

nasi nawpuszczali kilka milionów ludzi bez kontroli

I pandemia magicznie się skończyła 

Opublikowano (edytowane)

zatem podtrzymuję z cytatu

15 minut temu, gregor1284 napisał:

nic nie wskazuje aby przyczyny tej słabości zostały bodaj trafnie rozpoznane

powinno być - Gregor zacytował

i udowodnił że nie rozumie co zacytował bo akurat ja ani byłem "covidianinem" a tym bardziej ukrofilem a  wręcz przeciwnie

"ocodziennienie" śmierci, wojny i walki bezpośredniej tylko pogłębi negatywne cechy ukrów i jest prawdopodobne że nie rozpoznadzą trafnie momentu kiedy przestać i to tak samo groźne jak u kacapów że nie wiedzieli iż nie powinni zaczynać

co do słabości zachodu - zgoda jak najbardziej bo ten z kolei nie zna granicy zniewolenia od pieniądza i zatracił kreatywność na okoliczność okresów kryzysu
Polskie kacyki wręcz przeceniają siłę pieniądza jakoby tę kreatywność można było u obcych kupić czym jeszcze bardziej zduszą we własnym kraju.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ocodziennienie? Chłopie jak coś widzisz codzień to stajesz się na to obojętny tak jak i ja na wiele rzeczy. Niech się te psy gryzą między sobą tylko na cholerę tą dzicz wpuszczać do nas? Nie mają hajsu na broń ale na pomniki bandery już tak, o właśnie a dziś na obchody jego którychś tam z kolei urodzin. Tzn bardziej daty urodzin. Poszukaj sobie na necie jaki balet we Lwowie 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Roman a Fendt? Na litość Boską Roman co z Fendem? 🤣

Marka systematycznie rok do roku zwiększa sprzedaż i udział w rynku we wszystkich przedziałach mocy. W całym roku 2020 do polskich gospodarstw trafiło 222 nowych ciągników Fendt, a w 2021 roku liczba ta urosła aż do 364 ciągników. Oznacza to, że w ostatnim roku Fendt zwiększył sprzedaż aż o 64 proc

Opublikowano
14 minut temu, gregor1284 napisał:

Ano sztuczny wykreowany przez zydostwo i się może okazać że dla zydostwa

Jak nie jest za ukropami to odrazu że ruska wspiera? 🤦‍♂️

ukraina powstal wtedy kiedy i polska cwoki🤣.

wybor jest zero-jedynkowy,albo -albo.  czarno-bialy nie ma miejsca na szarosci, onuce nie daly nam wyboru..

wy chyba nawet nie wiecie ze powtarzacie faszystowskie kalki sprzed II wojny swiatowej- dokladnie to samo niemcy pisali i mowili o miedzywojennej polsce..

anglicy i francuzi tez nie chcieli umierac za gdansk.

zachod choc raz nauczyl sie cokolwiek na bledach- wy na wschodzie nic a nic.

pamietacie kto powiedzial- mieliscie do wyboru hanbe albo wojne-wybraliscie hanbe a wojne i tak bedzecie mieli...

tym razem po dwokrotnym wyborze hanby wybralismy wojne.

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, jacus napisał:

jest ktos procz mnie z zielonej gminy ?? 

czerwone to mniej ?

2 minuty temu, jacus napisał:

mieliscie do wyboru hanbe albo wojne-wybraliscie hanbe a wojne i tak bedzecie mieli...

Winston Churchill😝

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

wybor jest zero-jedynkowy,albo -albo.  czarno-bialy nie ma miejsca na szarosci, onuce nie daly nam wyboru..

wy chyba nawet nie wiecie ze powtarzacie faszystowskie kalki sprzed II wojny swiatowej- dokladnie to samo niemcy pisali i mowili o miedzywojennej polsce..

pamietacie kto powiedzial- mieliscie do wyboru hanbe albo wojne-wybraliscie hanbe a wojne i tak bedzecie mieli...

Pod dwukrotnym wyborze hańby wybraliśmy wojnę? Kiedy? 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, gregor1284 napisał:

Ocodziennienie? Chłopie jak coś widzisz codzień to stajesz się na to obojętny tak jak i ja na wiele rzeczy. Niech się te psy gryzą między sobą tylko na cholerę tą dzicz wpuszczać do nas? Nie mają hajsu na broń ale na pomniki bandery już tak, o właśnie a dziś na obchody jego którychś tam z kolei urodzin. Tzn bardziej daty urodzin. Poszukaj sobie na necie jaki balet we Lwowie 

no patrz
będzie się o pobłażliwość dla banderyzmu akurat mnie czepiał
Już dawno pisałem że kacapy będą na Ukrainie rozwalać wszystko tylko nie pomniki bandery bo im ten pretekst bardzo pasuje na usprawiedliwienie

no i @jacus tego wyżej też pewnie bezpośrednio do mnie nie piszesz bo od zawsze utyskuję że reakcja zachodu na kacapów jest zdecydowanie za mało radykalna

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

Czemu mimo tak wybitnego intelektu taki z ciebie wielopokoleniowy dziad?  W genach to sobie przekazujecie?  

Ukraina powstała wtedy kiedy Polska?  A kiedy był jej chrzest , jakie miała granice i jacy byli kolejni królowie i rządzące dynastie.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v