Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

Tak z tym że na krus wyda 2000 zł rocznie a na zus 14 000 zł to rocznie odłoży na emeryturę 12000 zł x 10 lat to uzbiera 120 tys. a z z z zusu przez 10 lat dostanie 24 000zł .

Rozumiem że jesteś rolnikiem i opłacasz krus i odkładasz po 12tys rocznie na zabezpieczenie emerytalne.

Opublikowano
8 minut temu, Grzechooo napisał:

Rozumiem że jesteś rolnikiem i opłacasz krus i odkładasz po 12tys rocznie na zabezpieczenie emerytalne.

Jestem opłacam a zacznę odkładać na 10 lat przed spodziewanym przejściem na emeryturę .

25 minut temu, jahooo napisał:

wojsko, pomilicja, służba więzienna

Kogoś tu jeszcze brakuje , to na pewno nie wszyscy .

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Ci co zarabiają po 50 tyś nie płaca składki  ZUZ .

A jaką mają emeryturę .

Daj wykaz zawodów zwolnionych z pobierania na ZUS .

menago na dobrze skrojonym kontrakcie menadżerskim.

Mariusz2903 napisał:

1 minutę temu, Grzechooo napisał:

na własne życzenie i zostaną z emeryturą głodową.

Tak z tym że na krus wyda 2000 zł rocznie a na zus 14 000 zł to rocznie odłoży na emeryturę 12000 zł x 10 lat to uzbiera 120 tys. a z z z zusu przez 10 lat dostanie 24 000zł . 

aaaa ile będzie warte te 120 tys. za dziesięć lat?

Grzechooo napisał:

na własne życzenie i zostaną z emeryturą głodową.

To już zależy ile na tego rolnika przewalą i zyskają.

Dublin napisał:

11 minut temu, Ulman napisał:

No to skasować 13 i 14 emeryturę i zacznie się bilansować.

To ja wtedy nie przekonam babke do Pana Prezesa samym zakazem aborcji

uuuu jednak jajcarz...

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

I tu wychodzi że akurat na KRUS się absolutnie nie znasz bo to jest wyłącznie ubezpieczenie dla ludzi pracujących za granicą i szarej strefy co mają jak ty to nazywasz działkę , zaś jest ogromna liczba małych gospodarstw o kierunku owoce miękkie , tytoń , tunele foliowe dla których to jest jedyne źródło dochodu .

Pracując za granicą nie trzeba zawiesić ubezpieczenia w KRUS czy coś się zmieniło w tej kwestii ?

100 stron do nadrobienia. Nie chce mi się. @Denwer co tam u Trzaskowskiego szpieg Macierewicza robił ?

Opublikowano
3 godziny temu, dysydent napisał:

Gdyby ten pis dotrzymywał co obiecuje to do tej pory składka ZUS była by zależna od dochodów i połączona w sposobie rozliczenia z podatkiem dochodowym

Na taką chwilę mam przygotowane wielkie wiadro popcornu. Chcę zobaczyć ten właśnie moment/ A wtedy elektorat wiejski, wcale nie będzie rolniczym.😂

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Jak Ci wyszło te 12000 na emeryturę ze składek ZUS"owskich 14000 rocznie?

Opublikowano

a to jednak te patrioty z niemiec dotrą do Polski ? 

1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

tak , ja odkladam znacznie wiecej inwesytując w ziemie i maszyny z tym ze do mojej emerytury to bedzie złom z tych maszyn jak ich rdza nie zeżre  wczesniej    

Opublikowano
Dnia 11.12.2022 o 16:25, Ulman napisał:

Ostatnio miałem dyskusje z takim durniem.  Brzmiało to mniej więcej tak

- Niemcy muszą nam zapłacić reparacje.

- wierzysz że się uda?

- oczywiście bo PIS ich zmusi.

- jakim sposobem

- bo zniszczyli kraj I muszą zapłacić

- no ale jak to POS wyegzekwuje? 

- nie wiem ale na pewno mają sposób.

-  oj chyba nie zaryzykują bo przecież my jesteśmy u nich bardzo zadlużeni.

- jak to?

- nakupili naszych obligacji i teraz doją z nas potężne odsetki.

- obligacje to nie pożyczka.

Potem nastąpił długi wywód o tym czym są obligacje po czym ów gosc mówi 

- jak nam nie wypłacą reparacji to im kasy nie oddamy.

-  jeśli by tak zrobili to wiarygodność Polski i naszych obligacji spadnie do poziomu śmieciowego i nikt ich nie kupi.

- kupi, kupi, ktoś na pewno kupi

- a ty byś pożyczył kasę komuś kto nie oddaje pożyczek? 

- no nie, ale w razie czego to sami sobie poradzimy. 

- jak?

- kasą jest w budżecie bo zlodziejom zabrali.

- to po co wypuszczają obligacje czyli powiększają dług skoro mamy wystarczająco kasy?

- bo spłacają to co Tusk nakradł

- a czemu go nie zamknęli?

- bo go Niemcy bronią 

- to my się Niemiec słuchamy?

- co żeś się tak uczepił. PiS dobrze rządzi bo dają  ludziom. Jakby nie oni to by była bieda i nikt by nie miał grosza. 

Nie pytałem skąd PIS na to dawanie bierze bo mogłoby się okazać że z obligacji czyli rozdają  pożyczoną kasę czyli scenariusz jak za Gierka. Tyle tylko że tamten coś budował a ci przeżerają.

Dalsze dywagacje uznałem za zbędne bo żeby człowiek coś zrozumiał trzeba by poświęcić conajmniej tydzień by można porozmawiać o sprawach minimalnie bardziej skomplikowanych.

no właśnie podobny miałem tekst o rudym ze jak wróci bd jak kiedyś ...  to znaczy jak i jak to zrobi przy cenach energii ...

wszystko naprawi jedną ustawą 😁

resztę głupot nie pisze .. bez sensu 

ci o reparacjach  a za tuska mieliśmy być drugim szejkami na łupku 🤑

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

no właśnie podobny miałem tekst o rudym ze jak wróci bd jak kiedyś ...  to znaczy jak i jak to zrobi przy cenach energii ...

wszystko naprawi jedną ustawą 😁

W to sami peowcy nie wierzą , słyszałem kiedyś jednego posła PO, nie wiem czy o tym samym nie mówimy, to mówił właśnie to co opisałeś z takim kpiącym uśmieszkiem pod nosem;)

Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał:

gen Mirosław Hermaszewski zmarł.

jutro 13 to warto sprawdzic co wtedy zrobil....

13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ten od wycieczki krajoznawczej w kosmos zorganizowanej przez ZSRR ??

troche wiecej w zyciu zrobil-poczatki mial trudne-ocalaly z rzezi wolynskiej , potem kosmos a niewielepozniej zeszmacil sie zupelnie we wron-ie

12 minut temu, mikad napisał:

Teść obatela.

drugi  tesc -w pis-ie to norma

Opublikowano

pato PO  spółka nadzorcza członkowie PO 

Zdzisław Gawlik

Arkadiusz Pokropski

Andrzej Daniluk

kasa  65k miesięcznie  
zarząd oczyszczania miasta  spółka nadzorcza 
5 osób po 50k 
😁
zawsze wierzyłem ze mieszkają w miastach tepi ludzie 

Mazowiecki Szpital Bródnowski w Warszawie
Teresa Maria Bogiel 70k

Ewa Janczar radna peło 
 KOALICYJNY KOMITET WYBORCZY PLATFORMA
spółka nadzorcza w szpitalu co wyżej 
 Członek zarządu · Mazowiecki Szpital Bródnowski w Warszawie Sp. z o.o. · 2021 · 2022-04-29 · Oświadczenie roczne.
🤣

smaczki co by było gdyby 

a wy sobie barany umierajcie 
2 minuty temu, witejus napisał:

spaliście razem, w Moskwie?

chyba na moście albo pod 

Opublikowano
mirro napisał:

3 godziny temu, dysydent napisał:

Gdyby ten pis dotrzymywał co obiecuje to do tej pory składka ZUS była by zależna od dochodów i połączona w sposobie rozliczenia z podatkiem dochodowym

Na taką chwilę mam przygotowane wielkie wiadro popcornu. Chcę zobaczyć ten właśnie moment/ A wtedy elektorat wiejski, wcale nie będzie rolniczym.😂

Chy chy to się firmy poprzenoszą pod strzechy...

Tomasz0611 napisał:

Ten od wycieczki krajoznawczej w kosmos zorganizowanej przez ZSRR ??

To był pierwszy lot komercyjny z pasażerem...

Macie ten śnieg? U mnie błękitne niebo i słoneczko wschodzi. Rześko -2...

Na święta ma być 6 na plusie. Teraz atak zimy, z tydzień mrozik do -8 w nocy. Znowusz napierdzieli deszczu w lutym...

Opublikowano (edytowane)

Kto tu tak krzyczał że trzeba otworzyć granicę , z Biało Rusią i wpuścić dzikich emigrantów .

Ci co się przedostali przez Polskę di Niemiec  i tak nam ich podrzucą .

Kraje Europy odsyłają Polsce nielegalnych imigrantów

W ciągu czterech ostatnich miesięcy do Polski przekazano z innych państw Unii Europejskiej 353 cudzoziemców — donosi "Rzeczpospolita". W kolejnych miesiącach może do nas wrócić nawet kilkanaście tysięcy osób. Najwięcej imigrantów odesłano do naszego kraju z Niemiec.

Ile trzeba  będzie socjali im dać , kto jest przeciwko nim ręka do góry .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kraje-europy-odsylaja-polsce-nielegalnych-imigrantow/2yrdvxw,79cfc278

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, galan99 napisał:

Kto tu tak krzyczał że trzeba otworzyć granicę , z Biało Rusią i wpuścić dzikich emigrantów .

Ci co się przedostali przez Polskę di Niemiec  i tak nam ich podrzucą .

Kraje Europy odsyłają Polsce nielegalnych imigrantów

W ciągu czterech ostatnich miesięcy do Polski przekazano z innych państw Unii Europejskiej 353 cudzoziemców — donosi "Rzeczpospolita". W kolejnych miesiącach może do nas wrócić nawet kilkanaście tysięcy osób. Najwięcej imigrantów odesłano do naszego kraju z Niemiec.

Ile trzeba  będzie socjali im dać , kto jest przeciwko nim ręka do góry .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kraje-europy-odsylaja-polsce-nielegalnych-imigrantow/2yrdvxw,79cfc278

Co to jest 200 czy 300 Arabów przy tej kilkumilionowej chołocie z UPAiny? 

Przyjeżdża taki UPAiniec, składa aby wniosek o 500+, wraca na swoją UPAine a nasz głupi rząd mu placi, to jest dopiero patologia... 

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v