Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Choć nie jestem czopek prawdopodobnie to zgaduję, że rejon zachodni Morza Śródziemnego, prawdopodobnie Francja.

Jak  jest dużo palm, to na bank Las Palmas. albo Niedziela Palmowa.🤣

• Haha 1
Opublikowano

u ogarka to chyba palma wlasnego chowu..

mirro  jakies zdjecia z cieplych krajow zapodaj..z  jakims wielbladem moze byc albo talibem 🤣.

orawiok - za granica to chyba ty najwiecej razy byles 😂, jak wyglada sprawa z roamingiem ?? gdy jechalem nad popradem to mi co chwile telefon na slowacji meldowal a za zakretem juz  w polsce...

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

mirro  jakies zdjecia z cieplych krajow zapodaj..z  jakims wielbladem moze byc albo talibem 🤣.

Mam kilka z pałaców Saddama, ale tam gęby nie maskowane i nie wszyscy by chcieli brykać po internecie.😂

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

u ogarka to chyba palma wlasnego chowu..

orawiok - za granica to chyba ty najwiecej razy byles 😂, jak wyglada sprawa z roamingiem ?? gdy jechalem nad popradem to mi co chwile telefon na slowacji meldowal a za zakretem juz  w polsce...

Zauważyłeś te słomę w klapku?

Opublikowano
6 minut temu, lemik napisał:

Gizie

No, tylko ja nogi z gówna obmyłem...

Opublikowano

Światowcy, psia jego mać.

Ja co drugi dzień na zakupach w Lipsku jestem i się nie chwaliłem aż do dziś.  Stać mnie to jeżdżę,  a co.

Na Śląsku zawsze zwalniam bo psi patrol czycha. A do Radomia przez Drezno zawijam, bo lubię nadkładać trasę🤣🤣🤣

Opublikowano

Phiii. Ja co jakiś czas całe Niemce przejeżdżam.... I się nie chwalę....

Opublikowano

Nie stać cię na dojazd i  zakupy w sklepie oraz rozmowę ze sprzedającym, to zamawiasz ze swej dziupli😜

Opublikowano

nic dziwnego jak sami starcy i ulomni zostali  wiec sklepy nie maja prawa sie utrzymac..

bylem na sylwestrze nad zakopanem w zebie i w tym samym pensjonacie nocowali jedni tacy - auto mialo dziwna rejestracje.w zyciu nie widzialem  az sprawdzielm -powiat lipski 😂

Opublikowano

A To nic dziwnego że nie widziałeś. Trzeba trochę ruszyć w kraj.

Ale nie wytykałeś palcem i nie nie dziwiłeś się za bardzo? Mieli by niezły ubaw wówczas🤭

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

az sprawdzielm -powiat lipski 😂

A to jeszcze jest?

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Nie stać cię na dojazd i  zakupy w sklepie oraz rozmowę ze sprzedającym, to zamawiasz ze swej dziupli😜

Jak kurier przyjedzie, to go chociaż kto w chałupie odwiedzi 😜  

Opublikowano (edytowane)

w jakiej chalupie- przed brama zostawia i ucieka-ogarek jak wsciekly pies gryzie kazdego 😂.

tam dom od domu daleko, wsie wyludnione, wiatr po pustych chalupach hula, tylko sklepy obwozne sa. ci bardziej rozgarnieci dawno wyjechali. sasiad z tamtad pochodzi, cala rodzina wyjechala na zachod. jego matka,gdy drugi raz wdowa zostala, kilka lat kolo mnie mieszkala i przychodzila po mleko i nieraz opowiadal o suwalsczyznie.. trudno uwierzyc ale sa tam tez normalni ludzie nie same jarki-ogarki.

lipsko- prawie 6 tysiecy mieszkancow ??powiat 30 tysiecy ....to u nas byle wies niewiele mniejsza, po co takie sztuczne twory w ogole powstaly ??

ale to w koncu malopolska i parafia jakby taka sama jak u mnie

Edytowane przez jacus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v