Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, witejus napisał:

A z takiej że studiowali min za moje pieniądze, niech studiują za swoje na prywatnych Oxfordach , wtedy mi nic do tego.

postęp naukowy, technologiczny idzie w przyroście logarytmicznym.
jeszcze tak niedawno analfabetyzm był normą a dukanie nad tekstem na poziomie dzisiejszej zerówki już kwalifikowało do elit
czy kwestionujesz powszechną dostępność a wręcz obowiązek od którego tylko lekarz może zwolnić, czy kwestionujesz egalitaryzację też i szkoły podstawowej?

nie dla sprzeczki a pod ocenę z własnego punktu widzenia moje pytanie.

jaka ta komuna była to akurat tutaj przynajmniej ja poczuwam się jakiegoś długu do spłacenia tylko do cholery chciał bym mieć wpływ czego będą uczyć w tym co współfinansuję a bardziej czego nie uczyć by cywilizacyjnie nie cofać się w poziomach ewolucji cywilizacji Wiedzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

2 godziny temu, soltys48 napisał:
4 godziny temu, mirro napisał:

A jak skończy politologię i pójdzie na ciężarówkę.😂

😂🤣

🤣

Lepiej na gospodarkę 😁

Do ARiMR w dziale kontroli.

Opublikowano

Słowo kryzys jest na rękę dla wszelkiej maści biznesu

Po pierwsze - to straszak na pracowników, możliwość cięć świadczeń, wymuszanie bezpłatnych nagdodzin itp

Po drugie - to straszak na rządy, aby zmniejszyć "nadmierne obciążenie biznesu"

Po trzecie - słowo kryzys zawsze jest dobrym usprawiedliwieniem dla nie płacenia podatków i uciekania do rajów podatkowych, nie płacenia kontrahentom

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jahooo napisał:

Słowo kryzys jest na rękę dla wszelkiej maści biznesu

Tylko że nie do końca.😂 Jeśli gospodarstwo traktujesz jako biznes to wiedz że surowce rolne zawsze dostają po ryju na dźwięk słowa kryzys.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, mirro napisał:

A co tu nowego? Przecież już dawno sam wieszczyłeś taki rozwój wypadków.🤣

może pora zacząć szukać czy coś ma szansę pozytywnego wyrosnąć na tym kompoście?
no i warto by ocenić ile i co nadaje się tylko na kompost?

o takie rolnicze podejście ... a niech będzie - zboczenie

15 minut temu, jahooo napisał:

Po trzecie - słowo kryzys zawsze jest dobrym usprawiedliwieniem dla nie płacenia podatków i uciekania do rajów podatkowych, nie płacenia kontrahentom

a inflacja aby się przed kumplami licytować w przechwałkach na ile się tych kontrahentów orżnęło?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

czy coś ma szansę pozytywnego wyrosnąć na tym kompoście?

zbyt zdrowe korzenie, by coś nowego.

Opublikowano

Czytał ktoś kiedyś o pożarach lasów w Yellowstone? Naturalnie zawsze tam występowały i wypalały próchno oraz chore drzewa. Zdrowe się jakoś ostawały, a na popiołach wyrastały nowe. Ludzie zaczęli to gasić w zarodku, bo przecież pożar za dużo szkód powodował. Więc się nagromadziło próchna i wszelkich odpadów tyle, że jak już wybuchło porządnie, to nikt nie był tego wstanie opanować. Tak samo widzę naszą światową gospodarkę i reagowanie rządów na wszelkie kryzysy. 

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

pasoż... pędrakom?

oj tam oj tam. dotrzymują obietnic... sie szczegółów nie ma co czepiać...

Opublikowano (edytowane)

a cóż takiego dotrzymali co by się utrzymało dłużej niż rok.. no dwa lata? inflacja zżarła nawet te pińcetplusy
to u nas a we świecie, szkoda zaczynać wyliczankę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

no napisałem. ...sie lepiej żyje...

zadbali o zarobki... i rosną wypłaty, dochody...

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

już realnie nie rosną, inflacja wyprzedziła

nikt się jakoś nie przyznaje kto "zadbał" o jeszcze większe od tych wypłat, przychodów  wpłaty, rozchody

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

no dobra.

ja bardziej o tych co im się po prostu należy... dla wszystkich nie wystarczyło...

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

no dobra.

ja bardziej o tych co im się po prostu należy... dla wszystkich nie wystarczyło...

a to pewnie nie tym się należy co powinno bo dostali a nic nie oddali albo wcześniej nikomu nie dali co miałby co teaz oddać

no i się roz... bilansowało i teraz zabraknie i dla tych którym się na prawdę by co nieco należało

ot taka to niesprawiedliwość gdy się chce za dobrze dla wszystkich

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v