Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Chiny wzmacniają armię i intensyfikują szkolenia wojskowe. Rosną obawy o eskalację konfliktu z Tajwanem i rośnie napięcie na linii Chiny-Stany Zjednoczone. Amerykanie otwarcie deklarują, że będą bronić Tajwanu, jeśli ten zostanie zaatakowany. Jak dalece to realny scenariusz i co może oznaczać dla Europy?

A Ty sam czasem coś napiszesz czy drugi alamo z Ciebie rośnie?

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/czy-swiat-czeka-kolejny-konflikt-zbrojny-to-bylaby-katastrofa-takze-dla-europy/db91sdj.amp

Poza tematem - tyle w radiu ostatnio leci jak to rząd o mnie dba, że chyba na nich w końcu zagłosuje 😅

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

To prawda , że zaniechano przymusu do szprycowania bo to taka była pandemia , do prania pieniędzy możni sobie tak zaplanowali .

W tym przypadku trzeba  , Władkowi podziękować za wyzwolenie od szprycy , zaś ganić za Wojnę którą rozpętał .

Zaś Europa , promować Multikulti  kończy się tak we własnym kraju jak są obce .

W Brukseli, przede wszystkim w dzielnicy Molenbeek, mieszka duża społeczność marokańska. Jeszcze podczas meczu kibice marokańskiej drużyny wybijali witryny sklepowe i rzucali petardami w samochody lub je podpalali, a później zaatakowali także policjantów.

PO i SLD mówią że to nie uchodźcy tylko  to taki incydent te burdy marokańców .

Opublikowano

chyba nic- bo takie komisje dzialaja do konca kadencji sejmu....

to przecez komisja dal takich jak ty zwolennikow pis-u stworzona, jesli nawet ty nie dajesz sie nabrac to koniec dojnej zmiany blisko..

1 godzinę temu, daron64 napisał:

A Ty sam czasem coś napiszesz czy drugi alamo z Ciebie rośnie?

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/czy-swiat-czeka-kolejny-konflikt-zbrojny-to-bylaby-katastrofa-takze-dla-europy/db91sdj.amp

Poza tematem - tyle w radiu ostatnio leci jak to rząd o mnie dba, że chyba na nich w końcu zagłosuje 😅

alamo ??jaki alamo -alamo te teraz desperat 

Opublikowano

@jarecki (nie chce mi się kopać kilku stron wstecz za cytatem)

Wspominasz wśród potencjalnych konfliktów planety w przyszłości o - Chiny vs Tajwan
Klecę tu zlecenie laptopa z kartąDVB-T2 i w ramach testowania natrafiłem w TVP-Info na wzmiankę o jakowyś protestach eskalujących w antyrządowe a szczególnie anty-"sikupingowe" na kontynentalnych Chinach.

Piszę "kontynentalnych" bo Tajwan to jak by nie patrzył takie same Chińczyki jak reszta i różnica tylko jak Niemcami z DDR i z RFN jeszcze przed zjednoczeniem.
Może jeszcze być tak że Tajwan sam zechce do macierzy wrócić jak ta z qurestwm z socjalizmem do reszty zerwie

a opisałem skąd słyszałem o protestach no właśnie dla tego skąd bo to źródło o "niespotykanie niskiej" rzetelności a jakaś słaba antena wyszła mi z folijki po czekoladzie i "inaczej rzetelne" choć niewiele bardziej wiarygodne kanały jakoś słabszym sygnałem nadają i mi nie łapie. ani zamierzam lepszą antenę bom obrzydzony na telewizje strumieniowe a szczególnie te tzw naziemne bo w tych właśnie Chinach przeciw takiej formie indoktrynacji protestują gdzie wybór treści przez konsumenta jest ograniczony do minimum.

no wywróciło by to świat dotychczas znany gdyby Chiny się zdemokratyzowały choć ja jestem pewien że i Chiny też ale Chiny to bardziej na pysk. ale tu jestem skłonny podjąć dyskusję niż się przy swoim upierać

Opublikowano
38 minut temu, witejus napisał:

Co miałaby ta komisja ustalić i kogoś ukarać , i nowe koszty wygenerować?

Witek pisowi sondaże lecą w dół to trzeba jakoś przysporzyć sobie plusów. 

Opublikowano
jarecki napisał:

DTaras , skoda to technika Wolksfagena , jezeli przyjąć spalanie paliwa okolo 7-8 litrów paliwa na 100 km to i agregat prądotwórczy na wyprodukowanie 20 kw nie spali wiecej ? te 20 kw to na 100 km , mozna  zejsc do 17 kw 

A spali bo sprawność silnika spalinowego poniżej 30% a prądnicy do tego od 75..

Roman176 napisał:

zaczyna się jak trwoga to do boga typowe .... https://plejada.pl/newsy/rodzina-giertychow-przechodzi-trudne-chwile-prosza-o-modlitwe/2wq5r75?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb_48h

1 godzinę temu, jarecki napisał:

Samochody hybrydy toyoty to troche porazka , spalanie normalne paliwa   , do tej pory w niemczech ładowanie w duzej ilosci punktów było za darmo teraz i tam jest drogo , elektryk przy normalnej  jezdzie  zużyje około  20 kw na 100 km .   jak hybryda to coś co mozna  doładować  z ładowarki z akumulatorem  30 kw , na  jazde po powiecie starczy .

elektryki to porażka ... są bardzo niebezpieczne pod względem pożaru  na zgaszenie elektryka potrzeba 50tyś litrów w górę ... nie można je zgasić bo aku są pod siedzeniami niema dojścia gaszenie trwa na zasadzie tłumienia ognia .....  Niemcy wynaleźli specjalną kopułę   do gaszenia elektryków są fazie testów ... lepiej milczeć w imię eco 

Ile było tych pożarów? Auto spalinowe się nie zapala?

mirro napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Taaa... a ruskie skoszarowane wojsko z mobilizacji na co choruje aktualnie?

N brak spirytu.😂

No pacz nie doprecyzowałem:z katalogu chorób zakaźnych a nie genetycznych.

Opublikowano

@Denwer widziałeś jak pisowi spada poparcie? zdajesz sobie sprawę że to przez takich jak ty? siewców jadu!

Opublikowano

jeszcze ze dwa turne Prezesa i nawet startować nie muszą... 😄

jak ten człowiek jest oderwany od realiów, to aż śmiech, ... no ale zarazem że ktoś jeszcze mu przyklaskuje. to jest fenomen...

Opublikowano

Dr Hause twierdził że wszyscy kłamią, @Ulman twierdzi że większość to idioci, więc czego oczekujesz od Prezesa?  Tu mamy kumulację.😂

24 minuty temu, dysydent napisał:

za sianie "jadu" bywa że oprócz poparcia coś twardego na łeb też może spaść

Proponuję betonowe koło ratunkowe.🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

, @Ulman twierdzi że większość to idioci,

tego też podziwiam. za upór w byciu zawsze na przegranej pozycji...

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał:

Dr Hause twierdził że wszyscy kłamią, @Ulman twierdzi że większość to idioci, więc czego oczekujesz od Prezesa?  Tu mamy kumulację.😂

Proponuję betonowe koło ratunkowe.🤣

Hmmm, sugerujesz że @Ulman to Prezes ?

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Ile było tych pożarów? Auto spalinowe się nie zapala?

A ile tych elektryków w porównaniu do spalinowych jeździ?robił ktoś badania jaki procent elektryków a jaki procent spalinowych się pali?

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/kultura/623740-skandaliczne-slowa-lindy-o-wyborcach-pis-wstyd-mi

Do tej pory siedział cicho , nie udzielał się politycznie ale Newsweek go podszedł i pokazał co go obchodzą zwykli ludzie , skończy tak jak Stuhr lub będzie prosił o modlitwę jak Giertych .

Mnie tam Linda nie obraził. Mam w dupsku co On robi a On ma w dupsku mnie, Jesteśmy sobie obojętni i każdy robi swoje. A jak się ktoś utożsamia z podmiotem wypowiedzi Lindy, to ma problem. I potrzebna konsultacja z psychologiem.😂

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v