Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szonus chyba wiem o czym piszesz, ale tak działają prawa rynku. jak myślisz? czemu Obaitek ceny paliw takwysoko utrzymuje?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

To ty masz duże problemy z myśleniem, ja napisałem, a że ty niekumaty to nie moja wina.

Co pisałeś i gdzie? Możesz wskazać lub zacytować? 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Żeby tylko to to nic bym nie mówił, tylko te mendy żerują na braku towaru i kryzysie.

Czyli w ubiegłym roku w drugiej połowie grudnia, te wstrzymania sprzedaży nawozów to łapią się na to?😂

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Na razie pogrąża pis. A tych wszystkich obrońców pisu to też tu coraz mniej bo powoli na oczy zaczynają przeglądać. Kiedyś ilu tu było za pisem A dzisiaj kilku desperado zostało.

Nawet o tym nie myśl że PiS szybko przestanie rządzić, ludzie nie dadzą sobie zabrać socjalu.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Przestać płacic socjal nierobom, zmniejszyć wydatki państwa, przestać się zadłużać i zacząc traktować biznes jako dominujący nad polityką i uprzedzeniami. Ano i wyrzucic połowę przepisów , połowę urzedasów i przestać przeszkadzać przedsiębiorcom a pisowskich  leni zagonić do roboty i obniżyc podatki o co najmniej 30%

Sam w w to nie wierzysz a piszesz , czy PO tego dokona ? .

Moja odpowiedz Nie .

Nikt tego nie dokona źle to dopiero może być .

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

Szonus chyba wiem o czym piszesz, ale tak działają prawa rynku. jak myślisz? czemu Obaitek ceny paliw takwysoko utrzymuje?

Żeby po nowym roku wprowadzić vat i dalej było na stacji po tyle co teraz. Ludziom mówią, że vat zdjęli a dalej go pobierają.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

Państwo niestety, ale też para się spekulanctwem.

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Żeby po nowym roku wprowadzić vat i dalej było na stacji po tyle co teraz. Ludziom mówią, że vat zdjęli a dalej go pobierają.

A to też, tu się zgodzę.

3 minuty temu, mirro napisał:

Czyli w ubiegłym roku w drugiej połowie grudnia, te wstrzymania sprzedaży nawozów to łapią się na to?😂

Jak najbardziej.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Państwo niestety, ale też para się spekulanctwem.

A to wystarczy nie kraść i nie spekulować. I najlepiej se duży baner zrobić z tym hasłem.😂 A potem ............

Opublikowano
dysydent napisał:

5 minut temu, hubertuss napisał:

o tym by Niemcy mogli przekazać do UA musi zdecydować USA.

no i nikt do końca nie zapewni że losy wojny się nie odwrócą i jeszcze w łapy kacapów wpadnie jaka bateria

Przede wszystkim to ma bronić NATO. I choć z zasięgiem 100 km zrobiłyby robotę i we Lwowie z Polski to nasze debile pletą takie farmazony.

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Nie , my po prostu uważamy PIS za głupków i komunistów.

Wiesz już od jakiej marży zaczyna sie spekulacja i ile wynosi uczciwa marża?  

spekulacja to jest przede wszystkim zmiejszenie podazy poprzez wykup z rynku produktu a nastepnie sprzedaz jego po wyzszej cenie np akcji giełdowych z tym ze działanie to ma byc zamierzone . 

Opublikowano
Desperado napisał:

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Na razie pogrąża pis. A tych wszystkich obrońców pisu to też tu coraz mniej bo powoli na oczy zaczynają przeglądać. Kiedyś ilu tu było za pisem A dzisiaj kilku desperado zostało.

Nawet o tym nie myśl że PiS szybko przestanie rządzić, ludzie nie dadzą sobie zabrać socjalu.

Już go nie zauważają a zaraz zapomną że był - taką mocą dysponuje

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał:

najgorsze jest to, że możesz mieć rację.

ludzie widzą co im dają. nie widzą co odbierane mają w podatkach i inflacji.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Przede wszystkim to ma bronić NATO. I choć z zasięgiem 100 km zrobiłyby robotę i we Lwowie z Polski to nasze debile pletą takie farmazony.

Pan Błaszczak właśnie pląta się w zeznaniach, że to iż chciał przekazać Patrioty z Jasionki Ukrainie, to była jego prywatna opinia.😂

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał:

Ludzie sa głupi dlatego trzeba im zabrać socjal dla ich dobra i dla dobra ich dzieci i wnuków.

10 minut temu, galan99 napisał:

Sam w w to nie wierzysz a piszesz , czy PO tego dokona ? .

Moja odpowiedz Nie .

Nikt tego nie dokona źle to dopiero może być .

Naprawdę źle to będzie jak nikt tego nie dokona. To jest oczywista konieczność.

10 minut temu, jarecki napisał:

spekulacja to jest przede wszystkim zmiejszenie podazy poprzez wykup z rynku produktu a nastepnie sprzedaz jego po wyzszej cenie np akcji giełdowych z tym ze działanie to ma byc zamierzone . 

Czyli jest to praktyka stara jak ludzkość więc niby czemu ma być naganna? Bo w socjaliźmie musi być srawiedliwość społeczna?  Kolega desperado nie umie określić dlaczego jednych nazywa spekulantami a innych nie . Może ty wiesz jakie są kryteria albo może znasz kogoś kto je zna?

Który tu był prorokiem? 😋

Niemcy odmawiają Polsce. Chodzi o systemy Patriot (dorzeczy.pl)

Opublikowano
35 minut temu, Pafnucy napisał:

najgorsze jest to, że możesz mieć rację.

ludzie widzą co im dają. nie widzą co odbierane mają w podatkach i inflacji.

Ludzie mają w d*pie co będzie później, teraz chcą żyć

Opublikowano

no ale to teraz pieniądz traci wartość i społeczeństwo ubożeje.

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Ludzie mają w d*pie co będzie później, teraz chcą żyć

Ludzie są głupi więc rządzący powinni byc mądrzejsi l. Tylko jak to pogodzić by głupi wybrali mądrych? Jest to w ogóle realne?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ludzie są głupi więc rządzący powinni byc mądrzejsi l. Tylko jak to pogodzić by głupi wybrali mądrych? Jest to w ogóle realne?

Zmartwię cię, twoja mądra partia szybko do władzy nie dojdzie.   :P

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

póki co ani Ukraina jest w NATO i ma prawo w natowskie przestrzenie czymkolwiek ot tak sobie wlatywać ani NATO zamierza strzelać nad terytoriami wojen Ukrainy. Pocisk z danego terytorium ma tego terytorium nie opuścić inaczej niż w stanie wojny czyli gdzie by te patrioty nie stały to zasięg ich ogranicza granica a jeśli się coś a'la Przewodów zdarzy to może być równie dobrze uznane za wypadek jak i akt wojny.Nie wiem co     te nasze jenerały na to wszystko bo gdzie jak gdzie ale w armii porządek jest nadrzędny choćby tylko w teorii a tu nic nie słychać nie widać np wykładni podobnej jak w tym co tu piszę.
Wiem że polski bajzel jest czym więcej niż przysłowiowym ale nadal nie widzę horyzontu gdzie sięga

a właśnie Niemcy wypowiedziały się w tej kwestii i prawie dokładnie tak jak wcześniej pisałem czyli patrioty mają bronić i stać w przestrzeni natowskiej bo inaczej to wara

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, mirro napisał:

Pan Błaszczak właśnie pląta się w zeznaniach, że to iż chciał przekazać Patrioty z Jasionki Ukrainie, to była jego prywatna opinia.😂

Tym gorzej dla niego. Chyba.

Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, jacek1296 napisał:

Tym gorzej dla niego. Chyba.

to już zależy jaki on bogaty i czy stać go na prywatne opinie
uważam że nie sądzę i jak by go wykopali z synekur państwowych i jeszcze z jakim wilczym biletem to cieniutko bo ni swojego majątku ni zdolności jakich wysokopłatnych w biznesie, nno może przy biskupach na jakiego wyższego kościelnego bo podlizywał się nie raz xD

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v