Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Generalnie robią wszystko by nie wziąć tych patriotów od Niemców bo to nie honor dla pisu. Dlatego mnożą te głupie pomysły by Niemcy nikomu nie dali. Kaczyński albo robi to celowo dla powodu o którym wyżej napisałem. Albo jest głupi i nie rozumie, ze Amerykanie nie dają tej broni byle komu. Bo o tym by Niemcy mogli przekazać do UA musi zdecydować USA. A patriot ustawiony przy naszej granicy w kierunku UA będzie działał równie skutecznie co przeniesiony do UA i będzie bronił naszej granicy i terenu a nie ukraińskich miast jak chce Pinokio.

Te cymbały tego nie rozumieją. Odpowiedź amerykanów jest znana dla ogółu. Ale nie dla oderwanego od świata Kaczyńskiego.

Generalnie widać ostatnio, że w stosunkach Polsko Ukraińskich można przytoczyć słowa o murzyńskości i robieniu laski. Rząd pisu klęczy przed nimi na kolanach a oni za to banderowca dają na ministra.

My od lat jesteśmy teoretycznym państwem kartonowym. Najlepiej o tym świadczy ile to zasobów państwowych trzeba było aby węgiel ludzi mogli kupić, a i tak za bardzo to nie wyszło. 

• Like 2
Opublikowano

My od lat jesteśmy teoretycznym państwem kartonowym.

Nie tak jak to Andrzej powiada .

jesteśmy bezpańscy jak to , powiadał Siergiej Ławrow , pies ma właściciela a że my byli w bloku wschodnim . To wiadomo do kogo powinniśmy należeć .

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

jesteśmy bezpańscy jak to , powiadał Siergiej Ławrow , pies ma właściciela a że my byli w bloku wschodnim . To wiadomo do kogo powinniśmy należeć .

Jesteśmy największym państwem(oprócz nieistniejącego ZSRR) byłego bloku wschodniego. Spokojnie moglibyśmy być lokalnym liderem, ale ludzie u nas są na to zwyczajnie za głupi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

no i nikt do końca nie zapewni że losy wojny się nie odwrócą i jeszcze w łapy kacapów wpadnie jaka bateria

Jakby patrioty były dla upainy to już dawno by je z USA dostali. 

To co dla mnie jest paranoją  to fakt że gdy daliśmy upainie czołgi a nie dostaliśmy od Niemiec to była awantura. Teraz gdy mamy możliwość dostania patriotów to ich nie chcemy. Czy ktoś to umie wytłumaczyć?

Opublikowano

USA daje patrioty nie wielu krajom. Tj sprzedaje. Zawsze zastrzegając sobie prawo decydowania w sprawie przekazania ich innemu krajowi a właściwie blokując tę opcję. Tym bardziej nie możliwe jest przekazanie poza NATO na teren wojny gdzie dostać by się mogły w niepowołane ręce. Mało tego UA nie ma całego systemu w którym to może działać to był chory pomysł oderwanego Kaczyńskiego. Który pewnie tego nie chce bo to od Niemców i pluć na nich było by niezręcznie.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ty to jesteś jednak prawdziwy desperado. Nie masz nic do napisania to chociaż do witejusa co to sam pierwszy zaczął rżnąć głupa się przyłączyłeś. Mnie tam bawi wasze rżnięcie głupa.

Szczerze? z wami pisać to jak młócić plewy, wy wszyscy z platformy tacy? :P

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, mikad napisał:

A to trzeba być z platformy żeby chcieć żyć normalnie i piętnować patologię.

Cię pioerdo*ę oni patologie chcą piętnować.   xD

5 minut temu, Ulman napisał:

Nie , my po prostu uważamy PIS za głupków i komunistów.

Wiesz już od jakiej marży zaczyna sie spekulacja i ile wynosi uczciwa marża?  

U ciebie od 100%

Opublikowano

U mnie nie ma takiego parametru bo to termin używany przez lewicowców ze wskazaniem na komuchów. To ty używasz pojęcia spekulacji a ja się pytam na jakiej podstawie. Czemu według ciebie jeden jest spekulantem a drugi nim nie jest ? Co o tym decyduje? Jakie sa kryteria podziału?  

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czemu według ciebie jeden jest spekulantem a drugi nim nie jest ? Co o tym decyduje? Jakie sa kryteria podziału?  

Bo jak państwowy i monopolista, to najwyżej duma Polaków. A jak prywaciarz, i mający oddech konkurencji na karku, to spekulant, oszust i zdzierca. 😂 Prezes ustalił takie kryteria i tego musowo się trzymać.

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Desperado napisał:

Szczerze? z wami pisać to jak młócić plewy, wy wszyscy z platformy tacy? :P

Ale ja nie z platformy nigdy w żadnej partii nie byłem. A żeby widzieć to jak pis pogrąża ten kraj to nie trzeba nawet być za jaką kolwiek partią.

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał:

Ty masz wszystkich w domu?

Za trudne pytanie? No proszę cię........😟 Nie masz pojecia na jakiej podstawie nazywasz kogoś spekulantem?  Jeśli nie masz takich kryteriów to czemu to robisz? Bezmyslnie i bezwolnie bo tak w TVPis co wmówili? 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Ale ja nie z platformy nigdy w żadnej partii nie byłem. A żeby widzieć to jak pis pogrąża ten kraj to nie trzeba nawet być za jaką kolwiek partią.

To powiedz przynajmniej jaka nie będzie pogrążać, bo pier**lić byle pier**lić na przeciw to to panie słabiuuuuutkie.

1 minutę temu, Ulman napisał:

Za trudne pytanie? No proszę cię........😟 Nie masz pojecia na jakiej podstawie nazywasz kogoś spekulantem?  Jeśli nie masz takich kryteriów to czemu to robisz? Bezmyslnie i bezwolnie bo tak w TVPis co wmówili? 

To ty masz duże problemy z myśleniem, ja napisałem, a że ty niekumaty to nie moja wina.

2 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie nie nie Pawlak w tv wczoraj inaczej mówił. Tobie klepkie urwało?

tobie to już dawno, wszyscy to tu zauważyli.   :P

Opublikowano

Spekulant

Spekulant – osoba zarabiająca na wahaniach cen. Skupuje ona dany produkt, licząc że jego cena wzrośnie w danym okresie, co z kolei daje możliwość jego odsprzedaży i zarobienia na różnicy cen. Spekulacja wiąże się z dużym ryzykiem. Współcześnie jest kojarzona głównie z rynkami finansowymi. Wikipedia

Opublikowano (edytowane)

Żeby tylko to to nic bym nie mówił, tylko te mendy żerują na braku towaru i kryzysie.  Węgiel od razu potaniał jak Gminy zaczęły sprzedawać po 2 tys, to co teraz im się też od razu opłaca sprzedawać po tyle samo? już nie po 3,5 tysia i to niby po kosztach?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

To powiedz przynajmniej jaka nie będzie pogrążać, bo pier**lić byle pier**lić na przeciw to to panie słabiuuuuutkie.

Przestać płacic socjal nierobom, zmniejszyć wydatki państwa, przestać się zadłużać i zacząc traktować biznes jako dominujący nad polityką i uprzedzeniami. Ano i wyrzucic połowę przepisów , połowę urzedasów i przestać przeszkadzać przedsiębiorcom a pisowskich  leni zagonić do roboty i obniżyc podatki o co najmniej 30%

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

To ty masz duże problemy z myśleniem, ja napisałem, a że ty niekumaty to nie moja wina.

tobie to już dawno, wszyscy to tu zauważyli.   :P

Na razie pogrąża pis. A tych wszystkich obrońców pisu to też tu coraz mniej bo powoli na oczy zaczynają przeglądać. Kiedyś ilu tu było za pisem A dzisiaj kilku desperado zostało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v